Ревизионизам у ЦГ!!!!

• Začetnik teme Začetnik teme daxt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
56a877cb.jpg

Kakav lik ovaj kranje desno ,kakva frizura .Može li neko uvečati ovaj deo slike ? :hahaha:

zike, tvoje lupanje ne vrijedi komentara, a od tvoga snijanja mi je muka.:bye:
Nemoj samo da povraćeš :mrgreen:
zike, ne mogu da vjerujem tako ti o NJEGOSU, jos rece da ga postujes.:)

Pa šta sad, nije Njegoš bio sveznajući, a tada tehnologija nije bila razvijena, pa da Njegoš uđe na google i pročita o Kosovskoj bitci. Mogao je da zna iz priča, legende, mitove...

Видовдан је био и прошао, свуда сем на Радио телевизији Црне Горе.По овој "мердијској кући" (нисам погрешио у писању) никад није било ни Косовског боја 1389, није било ни Милоша, ни Лазара, а ни Газиместана 1989. и Мила и Мома како пљескају управо слетелом Слободану. По емисији "Календар" (нешто као "Догодило се на данашњи дан"), Видовдана се није збио! Тако, емисија је прво помињала да се тога дана (28.јуна) родио неки Драгашевић, који је, кад је "Србија окупирала ЦГ" (1918,) утекао у комите. Дотични је после погинуо у партизанима(волео је шуму). Следећи поменуту догађај у емисији је доношење Устава Краљевине СХС 1921, ког је, по "Календару", народ звао "Видовдански" (како и зашто, то нису објаснили). Тога дана су,затим, завереници "Младе Босне" у Сарајеву убили Фердинанда, а када је Аустро-Угарска тим поводом испоставила ултиматум Краљевини Србији: "Краљевина је тај ултиматум одбила и потом објавила Аустро-угарској рат"! Тако каже "Календар" да се збило давне 1914. А поменули су и бој који су 48 Љуботињана заметнули са турцима 1878. и у том боју сви изгинули. Других бојева, по овој Телевизији, није тада било.Ако деценију-две буду овако прали мозгове младим нараштајима, онда, ко зна, родиће се и одрасти неки за које ће Косовски завет бити шпанско село.:evil::evil::evil::evil::evil::evil:

U pitanju je televizija pod konkrolom jedne mini-tiranije, polu-oligarhijske društveno-političke grupacije. To je neobjektivna privatna kuća, čiji je cilj jedino i isključivo propaganda uže grupe ljudi koji kontrošilu protok novca i sistem prinude sile. Ništa drugou, niti išta čudno.

Devedesetih je sasvim druga propaganda mlaćena, sada nije ništa drugačije, već je sve samo obrnuto - u ogromnom broju i od strane istih ljudi, po modernom crnogorskom običaju. Samo pitam se, da li bi tada da si malo stariji, govorio isto o revizionizmu, ili se pravio da on uopšte i ne postoji?

Poslednja izmena:
Nije crnogorska istorija. Na Kosovo su se borili protivu Turaka i Hrvati i Albanci, ali Crnogorci nijesu. Prvo treba Hrvati i Albanci da je slave, pa tek onda mi.

Ja razumijem sto je Srbi slave, jer je to bila jedna od rijetkih bitaka koje su Srbi imali protiv Turaka. Za razliku od Srba, mi smo se s Turcima stalno krvili i imali smo bezbroj znacajnijih bitaka po Crnu Goru i crnogorski narod.

Opet počeo Stari da priča o povijesti... :lol:

Pa da, Stefanijana, Didimotika, Marica, Pločnik, ustanak u Banatu, Veliki rat, Mišar, Ivankovac, Čegar, Kumanovo... to se nikada nije desilo, plod naše megalomanske mašte

Prvu put cujem za to. Znam da su vas Turci jahali 500 godina dok nijesu sami posli i vi se proglasili nezavisnim 20 godina posto su oni napustili Srbiju (dati vam je trebalo 20 godina da vi strah iz kosti izadje)

Inace, vasi ustanci tipa sedmojulskog ustanka 1941-e su smijesni. Pobije se neki momcic sa nekim srpskim zandarom i poslije toga pobjegne u sumu i vi ti proglasite ustankom protiv Njemacke. :lol:

Prvu put cujem za to. Znam da su vas Turci jahali 500 godina dok nijesu sami posli i vi se proglasili nezavisnim 20 godina posto su oni napustili Srbiju (dati vam je trebalo 20 godina da vi strah iz kosti izadje)

Inace, vasi ustanci tipa sedmojulskog ustanka 1941-e su smijesni. Pobije se neki momcic sa nekim srpskim zandarom i poslije toga pobjegne u sumu i vi ti proglasite ustankom protiv Njemacke. :lol:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

"Милови омладинци"....:hahaha:

Значи период од 1459 (пад Српске деспотовине) до 1815 (проглашење Кнежевине Србије) је 500 год?

:hahaha:

Са таквим образовањем није ни чудо што Милу може да прође свака пропаганда.

"Милови омладинци"....:hahaha:

Значи период од 1459 (пад Српске деспотовине) до 1815 (проглашење Кнежевине Србије) је 500 год?

:hahaha:

Са таквим образовањем није ни чудо што Милу може да прође свака пропаганда.

Hatišerifom iz 1830. je Srbija dobila status vazalne kneževine.
I to sve u okviru Otomanskog carstva. A tek 1878 postaje kraljevina.
A vazalni odnos započinje 1389., tako da je Strari Crnogorac u pravu kad kaže da su vas jašili 500 godina.

Back