strawbbery_city
Iskusan
- Poruka
- 6.580
E svašta, kome sad vjerovat'![]()
pa tvom bratu normalno
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E svašta, kome sad vjerovat'![]()
A zašto bi Crnogorci spominjali Kosovski boj ?
Pa nisu se oni tada borili protiv Turaka !![]()
"Krstu služiš,a Milošem živiš"
Petar Petrović Njegoš, Crnogorac

Samo nemoj da ispadne da je Njegoš učestvovao u Kosovskom boju![]()
Hteo sam da kažem da je Kosovska bitka i kosovski mit u Crnoj Gori zastupljen jednako kao i u drugim srpskim zemljama
Čisto sumnjam da je Njegoš mnogo znao o toj bitci (uz svo dužno poštovanje prema njemu).
Nije bitno šta je i koliko znao, znao je i koliko običan narod, ono što mu je bilo poznato preko mita, već je bitno šta je i koliko kosovski mit i Kosovska bitka značila i kakvu je to ulogu imalo
Pa dobro, značila je kako kome, da u to ne zalazimo. A slažem se da treba prikazati nešto o Kosovoskom boju i na RTCG radi Srba u Crnoj Gori i ostalih kojima to znači

[/B]
I radi Srba i Crnogoraca![]()
Видовдан је био и прошао, свуда сем на Радио телевизији Црне Горе.По овој "мердијској кући" (нисам погрешио у писању) никад није било ни Косовског боја 1389, није било ни Милоша, ни Лазара, а ни Газиместана 1989. и Мила и Мома како пљескају управо слетелом Слободану. По емисији "Календар" (нешто као "Догодило се на данашњи дан"), Видовдана се није збио! Тако, емисија је прво помињала да се тога дана (28.јуна) родио неки Драгашевић, који је, кад је "Србија окупирала ЦГ" (1918,) утекао у комите. Дотични је после погинуо у партизанима(волео је шуму). Следећи поменуту догађај у емисији је доношење Устава Краљевине СХС 1921, ког је, по "Календару", народ звао "Видовдански" (како и зашто, то нису објаснили). Тога дана су,затим, завереници "Младе Босне" у Сарајеву убили Фердинанда, а када је Аустро-Угарска тим поводом испоставила ултиматум Краљевини Србији: "Краљевина је тај ултиматум одбила и потом објавила Аустро-угарској рат"! Тако каже "Календар" да се збило давне 1914. А поменули су и бој који су 48 Љуботињана заметнули са турцима 1878. и у том боју сви изгинули. Других бојева, по овој Телевизији, није тада било.Ако деценију-две буду овако прали мозгове младим нараштајима, онда, ко зна, родиће се и одрасти неки за које ће Косовски завет бити шпанско село.![]()

"Krstu služiš,a Milošem živiš"
Petar Petrović Njegoš, Crnogorac
Medalja Obilića - najznačajniji orden kraljevine Crne Gore
Pa dobro, značila je kako kome, da u to ne zalazimo. A slažem se da treba prikazati nešto o Kosovoskom boju i na RTCG radi Srba u Crnoj Gori i ostalih kojima to znači
Боже господе, зар је могуће да неко од људи из ЦГ каже овако нешто ?!Ja mislim da jedinom antidrzavnom narodu ne treba udovoljavat.

Боже господе, зар је могуће да неко од људи из ЦГ каже овако нешто ?!![]()
Budi zahvalan jadan, sto je treba co'ek da rece "Na danasnji dan Turci su se nahebali keve srbima i narednih 500 godina jahali"
A muci jadan tamo!!! Slavite najvecu istorijski poraz kao praznik.![]()
Njegos je pisa fikciju.
Trebala je da se zove medalja Nikca od Rovina, ali su se Cevljani pobunili, jer su smatrali da je treba izabrat nekoga iz Ceva po kome bi se dala medalja (smatrali su da su kod njih bili najveci junaci, Nikac je bio iz Cuca). Zbog toga je Njegos nazva medalju po nekome ko nije iz naseg naroda, da ne bi bilo zavisti.
Naravno....kada nisu ni postojali!
Crnogorska nacija se (uz makedonsku) prvi put pominje 1945.

Ja mislim da jedinom antidrzavnom narodu ne treba udovoljavat.
Pa dobro, da sad ne ulazimo u to, ne treba produbljivati razdor između naroda. Treba da stvaramo multinacionalnu i multireligijsku Crnu Goru u kojoj će svi biti zadovoljni. Htjeli mi to ili ne, Srbi su građani Crne Gore i ima ih oko 31.99% po posljednjem popisu, tako da ih ne možemo zaboraviti i izostaviti
Свака част теби што поштујеш права Срба из ЦГ, као што и ја поштујем оне грађане Црне Горе који су спадају у националне Црногорце.Pa dobro, da sad ne ulazimo u to, ne treba produbljivati razdor između naroda. Treba da stvaramo multinacionalnu i multireligijsku Crnu Goru u kojoj će svi biti zadovoljni. Htjeli mi to ili ne, Srbi su građani Crne Gore i ima ih oko 31.99% po posljednjem popisu, tako da ih ne možemo zaboraviti i izostaviti
Свака част теби што поштујеш права Срба из ЦГ, као што и ја поштујем оне грађане Црне Горе који су спадају у националне Црногорце.

Због лоших људи којих има у обе земље ти људи нису нигде потпуно своји, што је по мом мишљењу тотално погрешно, ја ни овог Старог Црногорца да дође у БГД не бих смтрао странцем а камоли остале девојке и момке са форума који су из ЦГ.Ja mislim da Crnogorci imaju problem kako god okrenes...
Kada je covjek iz Crne Gore u Beogradu na studijama, radu, ili zivi tamo... njega zovu Crnogorac.
Taj covjek pomisli: "Uh kakav sam ja Crnogorac - ovakvih nema u Crnu Goru"
I kada on dodje malo ovamo kad eto ti bruke... svi ga zovu Beogradjanin![]()
Због лоших људи којих има у обе земље ти људи нису нигде потпуно своји, што је по мом мишљењу тотално погрешно, ја ни овог Старог Црногорца да дође у БГД не бих смтрао странцем а камоли остале девојке и момке са форума који су из ЦГ.