Ревизионизам у ЦГ!!!!

• Začetnik teme Začetnik teme daxt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Видовдан је био и прошао, свуда сем на Радио телевизији Црне Горе.По овој "мердијској кући" (нисам погрешио у писању) никад није било ни Косовског боја 1389, није било ни Милоша, ни Лазара, а ни Газиместана 1989. и Мила и Мома како пљескају управо слетелом Слободану. По емисији "Календар" (нешто као "Догодило се на данашњи дан"), Видовдана се није збио! Тако, емисија је прво помињала да се тога дана (28.јуна) родио неки Драгашевић, који је, кад је "Србија окупирала ЦГ" (1918,) утекао у комите. Дотични је после погинуо у партизанима(волео је шуму). Следећи поменуту догађај у емисији је доношење Устава Краљевине СХС 1921, ког је, по "Календару", народ звао "Видовдански" (како и зашто, то нису објаснили). Тога дана су,затим, завереници "Младе Босне" у Сарајеву убили Фердинанда, а када је Аустро-Угарска тим поводом испоставила ултиматум Краљевини Србији: "Краљевина је тај ултиматум одбила и потом објавила Аустро-угарској рат"! Тако каже "Календар" да се збило давне 1914. А поменули су и бој који су 48 Љуботињана заметнули са турцима 1878. и у том боју сви изгинули. Других бојева, по овој Телевизији, није тада било.Ако деценију-две буду овако прали мозгове младим нараштајима, онда, ко зна, родиће се и одрасти неки за које ће Косовски завет бити шпанско село.:evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Budi zahvalan jadan, sto je treba co'ek da rece "Na danasnji dan Turci su se nahebali keve srbima i narednih 500 godina jahali"

A muci jadan tamo!!! Slavite najvecu istorijski poraz kao praznik. :hahaha:

"Krstu služiš,a Milošem živiš"

Petar Petrović Njegoš, Crnogorac

Njegos je pisa fikciju.

Medalja Obilića - najznačajniji orden kraljevine Crne Gore

Trebala je da se zove medalja Nikca od Rovina, ali su se Cevljani pobunili, jer su smatrali da je treba izabrat nekoga iz Ceva po kome bi se dala medalja (smatrali su da su kod njih bili najveci junaci, Nikac je bio iz Cuca). Zbog toga je Njegos nazva medalju po nekome ko nije iz naseg naroda, da ne bi bilo zavisti.

Budi zahvalan jadan, sto je treba co'ek da rece "Na danasnji dan Turci su se nahebali keve srbima i narednih 500 godina jahali"

A muci jadan tamo!!! Slavite najvecu istorijski poraz kao praznik. :hahaha:

Da nismo pamtili to sto ti nazivas porazom ne bi danas bilo ni nas ni vas, a ni ostalih balkanskih naroda..................i zasto ti je to smesno?.........reci pa da se i mi malo nasmejemo...........

Njegos je pisa fikciju.

Trebala je da se zove medalja Nikca od Rovina, ali su se Cevljani pobunili, jer su smatrali da je treba izabrat nekoga iz Ceva po kome bi se dala medalja (smatrali su da su kod njih bili najveci junaci, Nikac je bio iz Cuca). Zbog toga je Njegos nazva medalju po nekome ko nije iz naseg naroda, da ne bi bilo zavisti.

Sad vam još i Njegoš smeta...

Ja mislim da jedinom antidrzavnom narodu ne treba udovoljavat.

Pa dobro, da sad ne ulazimo u to, ne treba produbljivati razdor između naroda. Treba da stvaramo multinacionalnu i multireligijsku Crnu Goru u kojoj će svi biti zadovoljni. Htjeli mi to ili ne, Srbi su građani Crne Gore i ima ih oko 31.99% po posljednjem popisu, tako da ih ne možemo zaboraviti i izostaviti

Pa ja licno smatram tu dosadnu pricu sa Crnom Gorom zavrsenom.
Ne moze dva coveka koja se prezivaju tipa Vukcevic ili Vucinic da jedan bude Srbin drugi Crnogorac. Za mene su oba Crnogorci. I Crnogorci i ono sto sebe proziva Srbima tamo su nacije u izumiranju, za 30-40 godina pitanje koliki ce ih biti broj s obzirom na njihov negativan a na izrazito pozitivan prirastaj nekih drugih naroda.

Pa dobro, da sad ne ulazimo u to, ne treba produbljivati razdor između naroda. Treba da stvaramo multinacionalnu i multireligijsku Crnu Goru u kojoj će svi biti zadovoljni. Htjeli mi to ili ne, Srbi su građani Crne Gore i ima ih oko 31.99% po posljednjem popisu, tako da ih ne možemo zaboraviti i izostaviti

Ali mozemo da ih ne sokolimo da nam rade o drzavi. Kolko oni postoju Crnu Goru tolko treba postovat i njih.

Свака част теби што поштујеш права Срба из ЦГ, као што и ја поштујем оне грађане Црне Горе који су спадају у националне Црногорце.

Свака част теби што поштујеш права Срба из ЦГ, као што и ја поштујем оне грађане Црне Горе који су спадају у националне Црногорце.

Ja mislim da Crnogorci imaju problem kako god okrenes...

Kada je covjek iz Crne Gore u Beogradu na studijama, radu, ili zivi tamo... njega zovu Crnogorac.
Taj covjek pomisli: "Uh kakav sam ja Crnogorac - ovakvih nema u Crnu Goru"
I kada on dodje malo ovamo kad eto ti bruke... svi ga zovu Beogradjanin :dash:

Ja mislim da Crnogorci imaju problem kako god okrenes...

Kada je covjek iz Crne Gore u Beogradu na studijama, radu, ili zivi tamo... njega zovu Crnogorac.
Taj covjek pomisli: "Uh kakav sam ja Crnogorac - ovakvih nema u Crnu Goru"
I kada on dodje malo ovamo kad eto ti bruke... svi ga zovu Beogradjanin :dash:
Због лоших људи којих има у обе земље ти људи нису нигде потпуно своји, што је по мом мишљењу тотално погрешно, ја ни овог Старог Црногорца да дође у БГД не бих смтрао странцем а камоли остале девојке и момке са форума који су из ЦГ.

Због лоших људи којих има у обе земље ти људи нису нигде потпуно своји, што је по мом мишљењу тотално погрешно, ја ни овог Старог Црногорца да дође у БГД не бих смтрао странцем а камоли остале девојке и момке са форума који су из ЦГ.

Naravno. Svugdje ima losih i dobrih ljudi.
Po nekad politika proizvodi lose ljude pa ih nakon izvjesnog vremena kanalise. Oni metamorfoziraju. Ali dobro... sve je prolazno. Nova vremena donose i nove odnose.

Back