Рестаурација монархије у Србији - Референдум-

Да ли сте за одржавање референдума о реституцији монархије у Србији ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kralj_Petar_I-8-450x300.jpg

Posle četiri godine krvavog rata, gde je skoro svaki treći muškarac poginuo, gde su bile i stravične civilne žrtve, Kralj Nosonja pravi državu sa onima sa kojima je i ratovao te četiri krvave godine. Sam taj čin stvaranja Jugoslavije, i demontaža Srbije bio je i indirektan uzrok stradanja Srba u drugom svetskom ratu. To je više nego dovoljno da se bude protiv ove aktuelne dinastije.

Ја сам за.

Не бисмо имали Тому диплому, не бисмо имали сумануте изборе. Србија би била уставна монархија и извршну власт би имали Влада и премијер, а законодавну скупштина.
Било би као у време краља Петра I.

А ви што мислите да монарх треба да буде апсолутни владар, или да су Карађорђевићи украли паре, нек напусте тему.

Од распада Југославије група интелектуалаца и породица Карађорђевић залажу се за успостављање конститутивне монархије,тачније за реастаурацију монархије у Србији. Монархија је била једини систем за који су Срби знали све до 1945. године. Од раног средњег века, почевши са династијом Властимировића ( Вишеславића),преко Војисављевића ,највеће српске династије Немањића ,Бранковића и осталих српских средњевековних династија до модерних - Обреновића и Карађорђевића. Директних наследника династије Обреновића нема, претенденти на престо су из последње владајуће породице Карађорђевића - директних предака великог Карађорђа.
У Србији већ дуго влада полемика око рестаурације монархије. Мало политичких партија сматра да је ово питање којим Србија треба да се бави. По мом мишљењу тренутно смо у неком статусу кво. Монархија је бесправно и недемократски укинута (за разлику од других држава), република је државно уређење,али ипак су призната династичка права Карађорђевићима ( република са принцом престолонаследиком који столује на Дедињу).
Моје питање није обнављање монархије у Србији,него одржавање референдума. Народ Србије треба демократски да одлучи - да ли се опредељава за монархију или републику. Да се коначно, за сва времена реши то питање које виси у ваздуху деценијама.

upste ne znam sta srbija dobija uspostavom monarhije ali ako je to srbima u srbiji milo, jer misle da tako treba, srecno im bilo !

- - - - - - - - - -

naravno, mislim na pozitivan dobitak(kad kazem-sta dobija time) jer imamo i negativnih dobitaka, z decenije u deceniju

Од распада Југославије група интелектуалаца и породица Карађорђевић залажу се за успостављање конститутивне монархије,тачније за реастаурацију монархије у Србији. Монархија је била једини систем за који су Срби знали све до 1945. године. Од раног средњег века, почевши са династијом Властимировића ( Вишеславића),преко Војисављевића ,највеће српске династије Немањића ,Бранковића и осталих српских средњевековних династија до модерних - Обреновића и Карађорђевића. Директних наследника династије Обреновића нема, претенденти на престо су из последње владајуће породице Карађорђевића - директних предака великог Карађорђа.
У Србији већ дуго влада полемика око рестаурације монархије. Мало политичких партија сматра да је ово питање којим Србија треба да се бави. По мом мишљењу тренутно смо у неком статусу кво. Монархија је бесправно и недемократски укинута (за разлику од других држава), република је државно уређење,али ипак су призната династичка права Карађорђевићима ( република са принцом престолонаследиком који столује на Дедињу).
Моје питање није обнављање монархије у Србији,него одржавање референдума. Народ Србије треба демократски да одлучи - да ли се опредељава за монархију или републику. Да се коначно, за сва времена реши то питање које виси у ваздуху деценијама.
Ja sam neki hiljaditi potomak tih Voisavljevica , bez zemlje , dvorca i posla , i sad treba nama neki kralj Jugoslavije . Postoje potomci Obrenovica , pa nek budu knezovi.

Poslednja izmena:
Никако дозволити Карађорђевићима !!!!

Није уопште тачно да нема потомака Обреновића, наравно да има !!!!

Али овај смрдааа ЊКВ и камарила око њега крију и труде се да сакрију од очију јавности истину!

Боље би им било да врате све оно што су покрали.

Skolovan je na najboljim univerzitetima , sluzio je u britanskoj vojsci ,sta ces bolje ?

ako je to, to sto je najbitnije, srecno vam bilo! :)

- - - - - - - - - -

Никако дозволити Карађорђевићима !!!!

Није уопште тачно да нема потомака Обреновића, наравно да има !!!!

Али овај смрдааа ЊКВ и камарила око њега крију и труде се да сакрију од очију јавности истину!

Боље би им било да врате све оно што су покрали.

pre 10ak godina sam cula pricu o zenskom potomku Obrenovica, studentu muzickog Konzervatorijuma.
Lepo mi cuti da ih ima, kako god

- - - - - - - - - -

Samo da se ponovo ne zavade oko vlasti, tacnije-jos i krvolocnije, jer nije jednako biti izabran za predsednika ili krunisan za kralja ;)

Ја сам за монархију, али нисам за Карађорђевиће.
Не, ја сам за монархију, али нисам за Александра Карађорђевића.
Уствари, ја сам монархију, али сам за Краља Петра I.
Чекај, Петар је умро.
Ја сам онда, за, за, за...
Ја сам збуњен...

- - - - - - - - - -

Skolovan je na najboljim univerzitetima , sluzio je u britanskoj vojsci ,sta ces bolje ?
Службу у српској војсци, рецимо.

Posle četiri godine krvavog rata, gde je skoro svaki treći muškarac poginuo, gde su bile i stravične civilne žrtve, Kralj Nosonja pravi državu sa onima sa kojima je i ratovao te četiri krvave godine. Sam taj čin stvaranja Jugoslavije, i demontaža Srbije bio je i indirektan uzrok stradanja Srba u drugom svetskom ratu. To je više nego dovoljno da se bude protiv ove aktuelne dinastije.

da li uopste znaju ove stvari zagovorenici monarhije ili se nadaju da bi bili dvorske lude.1941 je kralj posedovao ogromne kuce ,ogromna imanja i dvorove mislite li da nije oteto nista.monarhija bi bila jos jedan kamen oko vrata i umesto sto im vracaju dvorove treba da im traze ono sto su odneli 41.

Ne postoji ni jedan ozbiljan zahtev relevantnog faktora za opredeljivanje po pitanju promene državnog uređenja. To što traje "polemika" odnosno što se čuje poneka muva zunzara nije dovoljno.

Back