- Poruka
- 89.809
pa nema onaj piljarski sa 4 operacijestvarno ne znas matematiku.
digitronom se ne racunaju izrazi nego lokalni rezultati.
digitron nema matematicke zakone u sebi nego prostu racunicu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa nema onaj piljarski sa 4 operacijestvarno ne znas matematiku.
digitronom se ne racunaju izrazi nego lokalni rezultati.
digitron nema matematicke zakone u sebi nego prostu racunicu.
jel ti nije link prvo ponudio kalkulator?
ma nema nove metode racunanja nego samo oni koji ne znaju matematiku izmisljaju pravila.Doduše, možda ova nova metoda računanja nije još stigla do nas?
besmislica jer zagrada ne treba uz mnozenje.Da bi rešenje bilo 1 treba da piše ovako
8 ÷ (2(2+2))
A jel znate da postoje dva pravila za matematičke operacije?
ukucaj u kalkulator da vidiš koji je rezultat
ma nema nove metode racunanja nego samo oni koji ne znaju matematiku izmisljaju pravila.
tvoj izraz za tvoju "novu" racunicu bi morao da glasi ovako
(8/2)(2+2)
jer matematicki ovaj izraz je ovakav
https://draw.chat/A5E9413B31462D61330:1kycdxqu#p1,0,0,r0,s1
besmislica jer zagrada ne treba uz mnozenje.
ja ti kažem da svi moderni naučni kalkulatori računaju po "novoj" metodi gde je u ovom slučaju rešenje 16ma nema nove metode racunanja nego samo oni koji ne znaju matematiku izmisljaju pravila.
tvoj izraz za tvoju "novu" racunicu bi morao da glasi ovako
(8/2)(2+2)
jer matematicki ovaj izraz je ovakav
https://draw.chat/A5E9413B31462D61330:1kycdxqu#p1,0,0,r0,s1
jel imaš pravi kalkulator sa zagradama (kao recimo taj TI gore na slici)?i uostalom evo mito da te zadovoljimo, pozvacu pravog doktora nauka koji prati nove trendove a znaje matematike joj je potrebno posto nije doktor filozofije da presudi
@Paula ?
a ja ti kazem da se kalkulator ne koristi za racunanje izraza nego lokalnih racunica.ja ti kažem da svi moderni naučni kalkulatori računaju po "novoj" metodi gde je u ovom slučaju rešenje 16
(množenje i delenje idu s leva na desno koji prvi naidje)
imam ja bolji video za tebeneko je napravio linijsku racunicu digitronom i posto ne zna pravila matematike pomislio je da je nasao novu matematiku
vidi, matematika je egzaktna i tu nema varijacija na resenje.. ovaj metod ovako, onaj onako
za varijacije uvek postoji greska u racunici..kao na primer ovo
ovo je matematicki neispravno (da li znas gde je greska?) ali ovako neuki ljudi pokazuju da matematika nije egzaktna i da je 2 = 1
https://draw.chat/B7DB3F7B77107B0CF42:y4tflsig#p1,0,0,r0,s1
ne znam kada su uveli pravilo s leva na desno, ali vidim da kažu da je to što ti propagiraš od pre 100 godinaneko je napravio linijsku racunicu digitronom i posto ne zna pravila matematike pomislio je da je nasao novu matematiku![]()
ne znam?nisi odgovrio..gde je greska u racunici koju sam poslao?
ali ovde je stvar dogovora šta će prvo da se radi (množenje, delenje...)naravno, matemartika nije kompjuter da svakih 10 godina izadje poboljsan model![]()
o tome ti pricam..sve na oko deluje kako treba ali ima matematicke greske... zato i tvoja ideja da je ono 16 nije tacna.ne znam?
primenjena su standardna pravila
Kako koji.digitron nema matematicke zakone u sebi nego prostu racunicu.