- Poruka
- 39.947
Pa može. Msm imamo dve radnje iste težine ali se prvo radi prva radnja, to je poenta. Znači izraz je 8:2*4
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa može. Msm imamo dve radnje iste težine ali se prvo radi prva radnja, to je poenta. Znači izraz je 8:2*4
tako rade i kalkulatori. Zabunu unosi "(..) , tj. doprinosi zabuniPa može. Msm imamo dve radnje iste težine ali se prvo radi prva radnja, to je poenta. Znači izraz je 8:2*4
I daa,.. - ovo nije digitronzamisli ovaj košta manje od 10 dolara
Pogledajte prilog 1357631
Moraš definisati redosled, jer ako je kompjutersko računanje onda je 16, ako je matematičko, onda je 1.
Zato što nemaš desnu stranu.I još samo da pitam ovaj uvaženi matematički skup: - Zašto to nije jednačina, iako ima znak jednakosti ?
,Moraš definisati redosled, jer ako je kompjutersko računanje onda je 16, ako je matematičko, onda je 1.
To vidim,.. Jednačina mora ima obe strane ? da je na desnoj pisalo X (iks) bila bi jednačina,..Zato što nemaš desnu stranu.
Naravno, zato se i zove jednačina.To vidim,.. Jednačina mora ima obe strane ?
Jel može za nas priučene matematičare kratka definicija kompjuterskog i matematičkog računanja?Moraš definisati redosled, jer ako je kompjutersko računanje onda je 16, ako je matematičko, onda je 1.
Sve se to resava zagradama. Cela fora je tu da u matematici deljenje se obavlja kao da su zagrade postavljeneJel može za nas priučene matematičare kratka definicija kompjuterskog i matematičkog računanja?
Koja bi bila glavna razlika između ta dva?
I ono najvažnije - gde je to tačno definisano?
Nije tako, ne blamiraj se bez veze tvrdnjama koje nemaju veze sa stvarnošću.Sve se to resava zagradama. Cela fora je tu da u matematici deljenje se obavlja kao da su zagrade postavljene
a u kompjuterskom sa leva na desno osim ako ne stavis zagrade.
Možda danas.Tako se računa i u osnovnoj školi i na računarskom fakultetu.
Isto tako računaju i kompjuteri, programe su pisali ljudi koji imaju pojma o matematici.
Mislim da se varaš, možda pre 100 godina. pre 30-40 sigurno ne.Ali ne i prije 30-40 godina.
Šta je po tebi "tradicionalna notacija"?Notacija je danas drugačija, forsira se PEMDAS a nitko više ne uči tradicionalnu notaciju.
Nisi citirao celu moju porukuTo vidim,.. Jednačina mora ima obe strane ? da je na desnoj pisalo X (iks) bila bi jednačina,..
Mislim da ako ima znak = ,.. jednačina je .![]()
Nemam pojma.,.. i zašto onda svi taj "izraz" nazivaju jednačinom,.. ali baš svi na Netu,..
ok,Nemam pojma.
Jednačina mora da ima obe strane, ako se izraz završava sa "=", to nije jednačina.
Mislim da se varaš, možda pre 100 godina. pre 30-40 sigurno ne.
Šta je po tebi "tradicionalna notacija"?
Koliko ja znam (možda grešim) notacija se nije bitno menjala od 17-tog veka.
A PEMDAS (kao i BODMAS) samo propisuje redosled, odn. prioritet računskih operacija,
nema nikakve veze sa notacijom.
da, kada bi bila još jedna zagrada da drži zajedno sve dvojke
a kako ćeš da napišeš ovo bez razlomka
Овако се никад не пише. Евентуално ако је променљива у питању: 8/2x8/2(2+2)![]()
dakle isto što i u uvodnom pitanju8/2(2+2)
![]()
Da, kasna je ura, moj zajebda, kada bi bila još jedna zagrada da drži zajedno sve dvojke
Ovaj treći zapis je problematičan. Nešto slično sam se zapitala u svom postu na prethodnim stranicama.Овако се никад не пише. Евентуално ако је променљива у питању: 8/2x
Али углавном би и ту човек ставио знак множења између осам половина и икс, да неко случајно не би погрешно схватио, ако већ није у могућности да се напише:
Pogledajte prilog 1358355
Što to nije na kraju 8x/2?Ovako se nikad ne piše. Eventualno ako je promenljiva u pitanju: 8/2x
Ali uglavnom bi i tu čovek stavio znak množenja između osam polovina i iks, da neko slučajno ne bi pogrešno shvatio, ako već nije u mogućnosti da se napiše:
Pogledajte prilog 1358355