- Poruka
- 128.240
ne znas ti matemetiku.S tim sto nije tacno to sto si rekaoIdes s leva na desno, a ne s desna na levo. Izraz je pravilno napisan.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne znas ti matemetiku.S tim sto nije tacno to sto si rekaoIdes s leva na desno, a ne s desna na levo. Izraz je pravilno napisan.
Jok, ti ces me naucisne znas ti matemetiku.
S tim sto to nije jednacina, nego izraz (expression). Ne resavas jednacinu, nego racunas vrednost izraza.Strasno.
Jednacina ima dve strane, jedna je "8:" a druga "2(2+2)".
Da je izmedju 2 i zagrade stavljen znak mnozenja (x) tada bi deljenje i mnozenje imali isti prioritet.
Rezultat je 1.
znam bolje od tebeJok, ti ces me naucis![]()
![]()
Napisao sam ti gore sta i kako. Svaki profesor ce ti reci isto.
znam bolje od tebe
matematicka gimnazina, masinski fakultet, desetka iz matematika.
prijemni iz matematike polozen sa 95% tacnih odgovora..samo 1 zadatak od 20 nisam uradio.
znam bolje od tebe
prijemni iz matematike polozen sa 95% tacnih odgovora..samo 1 zadatak od 20 nisam uradio.
zato se vrati u skolu i naucio sta je razlomacka crtaA da ti objasnim i gde pravis gresku: znak "podeljeno" tretiras kao razlomacku liniju.
zato se vrati u skolu i naucio sta je razlomacka crta
ako nisi znao - razlomacka crta je simbol deljenja![]()
nije cim si ovako loopioAli deljenje nije isto sto i razlomacka crta. Kada stavis razlomacku crtu, sve ispod nje je celina. Kada stavis znak deljenja, samo prvi clan izraza desno od znaka deljenja je celina, sto je u ovom slucaju broj 2.
Ipak je jaca matematika na elektrotehnickom nego na masinskom.![]()
Strasno.
Jednacina ima dve strane, jedna je "8:" a druga "2(2+2)".
Da je izmedju 2 i zagrade stavljen znak mnozenja (x) tada bi deljenje i mnozenje imali isti prioritet.
Rezultat je 1.
Не збуњујте ме, ако једначина има знак једнакости између двије стране, а овдје имамо знак дијељења између двије стране, онда је ово ваљда дјељачина?S tim sto to nije jednacina, nego izraz (expression). Ne resavas jednacinu, nego racunas vrednost izraza.
Код мене се прво полагао пријемни, па тек онда математике, ал шта га знам, код мазутара је све нешто било наопако...znam bolje od tebe
nije cim si ovako loopio
ispod razlomacke crte nije celina nego je imenilac a on predstavlja na koliko delova je PODELJENA CELINA
zato se i zove imenilac jer imenuje delove.
![]()
Nemas dve strane. Imas izraz. Izraz nema dve strane, izraz je izraz.Не збуњујте ме, ако једначина има знак једнакости између двије стране, а овдје имамо знак дијељења између двије стране, онда је ово ваљда дјељачина?
lepo je da si shvatio da si pogresio cim si prestao da pokusavas matematicki da pokazes da nisi u pravu vec spustas na licni nivoKapiram da ti sujeta nikada nece dozvoliti da priznas da nisi u pravu, dokazao si to kroz bezbroj primera ovde na forumu, tako da je suvisno i besmisleno da se raspravljamo dalje.
Sve ti je lepo objasnjeno, i sve ti kapiras, ali ne mozes da priznas da nisi u pravu, sto je potpuno drugi problem, nevezan za matematiku![]()
lepo je da si shvatio da si pogresio cim si prestao da pokusavas matematicki da pokazes da nisi u pravu vec spustas na licni nivo![]()
kad budes naucio sta je razlomak, ste je brojilac a sta imenilac i da oni zajedno cine celinu a ne kako si rekao da imenilac cini celinu mozda nesto i naucis...Matematicki ti je dokazano, samo sto ti ignorises dokaz i izmisljas razlomacku liniju gde je nema.
Link ka postu gde sam ti dokazao i objasnio: https://forum.krstarica.com/threads/resi-jednacinu.975959/post-47224779
Чекај јбт, паде ми нешто на памет... Да мало уобличимо голи израз у неку причицу... Вид’ ’вако:a ja se iskljucujem iz dalje rasprave kao sto i jesam pa ste me navukli da se vratimjer je vec zaludno objasnjavati onome ko ne zna da nije u pravu kad nece da saslusa.
kad budes naucio sta je razlomak, ste je brojilac a sta imenilac i da oni zajedno cine celinu a ne kako si rekao da imenilac cini celinu mozda nesto i naucis...
ne budi tvrdoglav.
prihvati znanje..ne mozes izmisljati matematiku..matematika je egzaktna..
ovaj izraz je lose napisan i zato se oni sa slabijim znanjem navlace.. morala je da postoji zagrada ako ste zeleli da mnozite sa leve strane. (8/2)*(2+2)
nista strasno, samo prihvati kao jeste..
razlomacka crta je bila, jeste i uvek ce biti simbol deljenja.
a ja se iskljucujem iz dalje rasprave kao sto i jesam pa ste me navukli da se vratimjer je vec zaludno objasnjavati onome ko ne zna da nije u pravu kad nece da saslusa.
Pardon. Tacno, nije jednacina.S tim sto to nije jednacina, nego izraz (expression). Ne resavas jednacinu, nego racunas vrednost izraza.
U matematici vas niko ne pita za misljenje, za sve postoje pravila i tacan rezultat je samo jedan rezultat.
Pardon. Tacno, nije jednacina.
Resenje je i dalje 1.
Nije morala da postoji zagrada jer, kao sto sam ti rekao, iako razlomacka linija predstavlja operaciju deljenja, ona nije znak deljenja i ona ovde ne postoji, pa je ne mozes ubacivati kako ti zelis.
Ako zelis da zamenis znak deljenja ralzomackom linijom, onda ces zameniti SAMO znak deljenja, i dobices izraz kao u drugom redu na donjoj slici.
Ne mozes sve desno od znaka deljenja staviti u imenilac (ispod razlomacke linije) jer znak deljenja ne funkcionise tako.
Problem je tvoja sujeta iskljucivo, a ne matematika, matematika je prosta, i gore sam ti napisao pravila, i ovde ti, evo, saljem da vidis gde si pogresio.
Imas dve opcije:
1. prihvatis da si pogresio
2. dozvolis da sujeta pobedi.
Tvoj izbor.
Pogledajte prilog 1365508
debljinu cu izracunati lenjiromЧекај јбт, паде ми нешто на памет... Да мало уобличимо голи израз у неку причицу... Вид’ ’вако:
Стрељаће те, али ће испред тебе бити плоча од рецимо кевлара. Минимална заштитна дебљина кевлара за калибар с којим ће се пуцати је рецимо 10 центиметара. Ти ћеш сам изабрати дебљину кевларске плоче испред себе тако што ће дебљина бити 8:2(2+2) центиметара. Израчунај колико дебелу плочу ћеш ставити испред себе?![]()
malo sam mladji da bih ga koristio ali imam jedan tatin u stanuПа да... За све је крив Тексас инструментс и ови плагијатори из Буја. Ништа док мазутар не узме у руке шибер своје младости...
Pogledajte prilog 1365514