Republika Srpska-Zapadni Srbi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па нема ту неке љубави више је ствар неке коалиције на нивоу БИХ јер имају исти проблем-мајоризација муслимана данас бошњака или како се већ зову на нивоу БИХ.Проблем Федерације је јер је настала у САД више под притиском а не као плод љубави.Многи људи овдје не знају шта значи Хрват Херцеговац.Он би се радије убио него имао било шта са муслиманима.То су фанатици.У тој причи Срби иако их не воле, дођу некако ближе.Одатле та љубав СНСД-ХДЗ Бих.Ништа друго.
Zapadni Hercegovci su prije 1990tih redom bili cvjećari i dodrinaši jer je to bio način da upadnu u Hrvatsku. Kad su im muslimani zabili nož u leđa u tim nastojanjima, cvječarenje se pretvorilo u prkosnu netrpeljivost, da ne kažem, mržnju. Trenutno BiH Srbi stoje puno puno bolje od muslimana, ali, sve je podložno promjenama.

Zapadni Hercegovci su prije 1990tih redom bili cvjećari i dodrinaši jer je to bio način da upadnu u Hrvatsku. Kad su im muslimani zabili nož u leđa u tim nastojanjima, cvječarenje se pretvorilo u prkosnu netrpeljivost, da ne kažem, mržnju. Trenutno BiH Srbi stoje puno puno bolje od muslimana, ali, sve je podložno promjenama.

Nisu njima Muslimani zabili nož u leđa, nego je Vlada međunarodno priznate RBiH pomela pobunu proruskog elementa među hrvatskim narodom u BiH.

Da je Vlada RBiH bila u pravu je dokaz pomoć koju je nakon toga uputila RH.

Па да али велика већина Срба из Србије иде на море у Хрватску такође.Хрватске фирме разбијају бизнис по Србији.Тито лежи у Београду не у Бања Луци ако ме схваташ.Зашто како ти кажеш "западним Србима" замјераш све оно што радите и ви.Нису ти Срби Козаре одлучивали о било чему.Зашто амнестираш Србију у тој причи братство-јединство?Све те старије генерације,бабе,дједе су испраних мозгова,није мало 45 година свако јутро "друже Тито ми ти се кунемо".Ја не идем у Хрватску на море јер када идем на одмор не желим ни промил могућности да ми неко поквари годишњи одмор и јер ми је пријатно у Грчкој.Ја се могу и камуфлирати јер причам ијекавицу али екавицу Хрвати нањуше на километар,зато ме и чуде ови са БГ регистрацијом када изјаве па ко ми бре полупа аутомобил у Сплиту или када добије батине са дресом Звезде.Тек то не контам,јел то незнање или глупост?

Ne amnestiram ja ni nas, daleko bilo. Uostalom, istorijska greška ujedinjavanja sa Hrvatima, tj. stvaranja Jugoslavije, pada na našu dušu, tj dušu Srbije.

Ako si pročitao do kraja ono što sam napisao, video si moj stav o odnosu prema Hrvatskoj i Hrvatima.

Međutim, većina Srba u Srbiji nije imala tako direktan "odnos" sa Hrvatima u dva navrata od 1941-te, a pogotovo ne u tom "intezitetu" kao "Zapadni Srbi".

I, što je najgore taj "odnos" između Hrvata i "Zapadnih Srba" i dalje visi u vazduhu...polurešen je...

Imam utisak da od svih nas Srba, koji inače loše izvlačimo pouke iz istorije, "Zapadni Srbi" to rade najgore...u oba pravca.

I među onima koji smatraju da su "normalni" odnosi između Hrvata i Srba...normalni (dok se ne pokoljemo)...i među onima koji smatraju da Hrvate treba pobiti.

Ljudi su stali pred tenkove

Maj kada su u Širokom Brijegu skandirali "Hoćemo Aliju": "Vi ste moj narod i ja sam vaš"

Objavljeno: 25.05.2020. u 13:48

64

c5cc4f8a67f2d86b998149d7f78c71d7.jpg

https://faktor.ba/vijest/maj-kada-s...emo-aliju-vi-ste-moj-narod-i-ja-sam-vas/84608

0:14 / 4:06

ALIJA IZETBEGOVIĆ U ŠIROKOM BRIJEGU 9. MAJA 1991.

Nisu njima Muslimani zabili nož u leđa, nego je Vlada međunarodno priznate RBiH pomela pobunu proruskog elementa među hrvatskim narodom u BiH.

Da je Vlada RBiH bila u pravu je dokaz pomoć koju je nakon toga uputila RH.
Pročitaj pažljivije: sa stanovišta zapadnog Hercegovca, Muslimani su im zabili nož u leđa, jer su očekivali da će nakon završetka rata cijela BiH biti u sastavu Hrvatske ili kako bi se već zvala ta zajednička tvorevina. Hrvatska je od starta bila za nepromjenjivost granica. Muslimani su htjeli građansku BiH i na kraju su dobili Republiku Srpsku i na manjem dijelu BiH upravljaju svojom sudbinom (neću sad licitirati je li to 24% ili 30%, nebitno)

Pročitaj pažljivije: sa stanovišta zapadnog Hercegovca, Muslimani su im zabili nož u leđa, jer su očekivali da će nakon završetka rata cijela BiH biti u sastavu Hrvatske ili kako bi se već zvala ta zajednička tvorevina. Hrvatska je od starta bila za nepromjenjivost granica. Muslimani su htjeli građansku BiH i na kraju su dobili Republiku Srpsku i na manjem dijelu BiH upravljaju svojom sudbinom (neću sad licitirati je li to 24% ili 30%, nebitno)

Ja sam lično zadovoljan i sa ovakvim ustrojem ako mi je alternativa nastavak rata.

A Gagi I njegovo rusoidolopoklonici će biti onoliko važni u BiH koliko drugi odluče, čitaj Zagreb.

Imali su građansku Jugoslaviju! Biće da su hteli muslimansku BiH!?

Ne amnestiram ja ni nas, daleko bilo. Uostalom, istorijska greška ujedinjavanja sa Hrvatima, tj. stvaranja Jugoslavije, pada na našu dušu, tj dušu Srbije.

Ako si pročitao do kraja ono što sam napisao, video si moj stav o odnosu prema Hrvatskoj i Hrvatima.

Međutim, većina Srba u Srbiji nije imala tako direktan "odnos" sa Hrvatima u dva navrata od 1941-te, a pogotovo ne u tom "intezitetu" kao "Zapadni Srbi".

I, što je najgore taj "odnos" između Hrvata i "Zapadnih Srba" i dalje visi u vazduhu...polurešen je...

Imam utisak da od svih nas Srba, koji inače loše izvlačimo pouke iz istorije, "Zapadni Srbi" to rade najgore...u oba pravca.

I među onima koji smatraju da su "normalni" odnosi između Hrvata i Srba...normalni (dok se ne pokoljemo)...i među onima koji smatraju da Hrvate treba pobiti.
Проблем је што се преко нас ломило кроз историју маса ствари.Побијени смо, исељени, прекрштени,покатоличени, вјера за вечеру и виду ислама, АУ утицај опет на штету Срба, дуг је списак а никако да будемо дио Србије како би историјски и требали до краја или барем сваки пут кратко траје тај период или углавном као дио неке веће творевине,АУ или Османлијско царство која су биле изразито антисрпске.Вјеруј та прича око љубави Хрвата и западних Срба није реална иако постоји политичка коалација СНСД-ХДЗ данас али она је просто плод реалности на терену.Хрватски и српски политичари су схватили да је ђаво одњео шалу у БИХ и да муслимани заиста желе само за себе државу.Када би било пуштено муслиманима све и та прича коју фура СДА-декларација и програм по којему они сматрају да је БИХ само њихова данас, брзо би Хрвате почистили јер их нема пуно а онда остаје РС као једина мета.Да ли ће муслимани у међувремену схватити да од тога нема ништа или ће фурати ту причу до распада БИХ зависи и од спољних фактора, моћи Турске, Русије, ЕУ, па у крајњем случају и става САД.Али опет у том случају страда нико други до народ БИХ.Не заборави да је АУ анексирала БИХ све са аминовањем тадашње МЗ.Историја се поиграва са овим народом неколико вијекова.Зато не треба да те чуди што је погубљен,изгубљен и тотално неартикулисан.Зато је битно у том историјском хаосу да и данас након свега постоји нешто што се зове ентитет Република Српска.Колико год то звучало патетично али након свега, геополитичких игри гдје једна чак била и окидач за свјетски рат,Република Српска је ипак највећа побједа Срба у задњих 75 година а при томе сам врло јасно свјестан тежине те реченице.

Poslednja izmena:
Колико год то звучало патетично али након свега, геополитичких игри гдје једна чак биила и окидач за свјетски рат,Република Српска је ипак највећа побједа Срба у задњих 75 година а при томе сам врло јасно свјестан тежине те реченице.

To je jedina srpska pobeda u zadnjih 75 godina...

Проблем је што се преко нас ломило кроз историју маса ствари.Побијени смо, исељени, прекрштени, вјера за вечеру и виду ислама, АУ утицај опет на штету Срба, дуг је списак а никако да будемо дио Србије како би историјски и требали до краја или барем сваки пут кратко траје тај период или углавном као дио неке веће творевине,АУ или Османлијско царство која су биле изразито антисрпске.Вјеруј та прича око љубави Хрвата и западних Срба није реална иако постоји политичка коалација СНСД-ХДЗ данас али она је просто плод реалности на терену.Хрватски и српски политичари су схватили да је ђаво одњео шалу у БИХ и да муслимани заиста желе само за себе државу.Када би било пуштено муслиманима све и та прича коју фура СДА-декларација и програм по којему они сматрају да је БИХ само њихова данас, брзо би Хрвате почистили јер их нема пуно а онда остаје РС као једина мета.Да ли ће муслимани у међувремену схватити да од тога нема ништа или ће фурати ту причу до распада БИХ зависи и од спољних фактора, моћи Турске, Русије, ЕУ, па у крајњем случају и става САД.Али опет у том случају страда нико други до народ БИХ.Не заборави да је АУ анексирала БИХ све са аминовањем тадашње МЗ.Историја се поиграва са овим народом неколико вијекова.Зато не треба да те чуди што је погубљен,изгубљен и тотално неартикулисан.Зато је битно у том историјском хаосу да и данас након свега постоји нешто што се зове ентитет Република Српска.Колико год то звучало патетично али након свега, геополитичких игри гдје једна чак биила и окидач за свјетски рат,Република Српска је ипак највећа побједа Срба у задњих 75 година а при томе сам врло јасно свјестан тежине те реченице.

Vidi sta kaze Goran Mrkić :eek:

https://www.biznisinfo.ba/je-li-republika-srpska-bankrotirala/

Zapadni Srbi su Srbi koji žive u USA i Lužičani.

Ovde žive Srbi od kojih je nekima postalo smetnja to što su Srbi pa su postali Hrvati, Muslimani, Bošnjaci, Crnogorci, Makedonci , Crnotravci, Fruškogorci i slično.

Ovo malošto nas se još oseća Srbima je proterano i marginalizovano do te mere da smo manjina i u UŽAS.

Да, то дробите од 1995 али никако.Међутим факти на терену кажу Шумска Република вас шије :mrgreen: и поред силних донација исламског свијета,чега све не, Сарајева великог економског центра, *урац палац. :
http://sveosrpskoj.com/vlada-rs/prosjek-plata-u-srpskoj-vec-tri-mjeseca-veci-nego-u-fbih/

Opstala je zahvaljujući Hrvatskoj. Kad je Srbija uvela sankcije RS, RS se za pomoć obratila Hrvatskoj. Hrvatska je pomogla uz uvjet da se RS ne miješa kad Hrvatska bude išla oslobađati svoje teritorije. Srbi iz BiH su to ispoštovali. Tuđman se u Daytonu odrekao dijela teritorija koji je HV zauzela u korist RS da se dođe do tog sporazuma...
Da, to je jedna misterija u ovom ratu, koja će se vjerojatno detaljnije rasvjetliti.

Karadžić se obratio Tuđmanu preko nekog svog posrednika koji je stupio u kontakt prvo sa Šarinićem. Tražio je gorivo i još neke stvari materijalne prirode, a na protupitanje što nudi zauzvrat, Tuđman je dobio odgovor "Sve!".
Nakon toga su bosanski Srbi nahuškali glupe krajiške Srbe da jurišaju na Bihać, a istovremeno pustili HV preko svoje zemlje u zaleđe Knina.

Nakon Oluje Hrvatska krši dogovore i napada na zapad Republike Srpske sa ciljem da se prekine rat u BiH i Hrvatskoj vrati podunavlje. Zapadni Srbi su tada dezorjentirani, ne znaju je li se ima smisla braniti ili ne, prvi veći odsudni otpor pružaju uz pomoć Srba pristiglih iz istočnih djelova RS kod Mrkonjić Grada, ali ni to nije dobro prošlo. I onda HV stiže blizu Banja Luke, Beograd pristaje na pregovore i rat je gotov.
Karađić je poslije mirno ljetovao na Čiovu pored Splita kao dr. Dabić.

Да, то дробите од 1995 али никако.Међутим факти на терену кажу Шумска Република вас шије :mrgreen: и поред силних донација исламског свијета,чега све не, Сарајева великог економског центра, *урац палац. :
http://sveosrpskoj.com/vlada-rs/prosjek-plata-u-srpskoj-vec-tri-mjeseca-veci-nego-u-fbih/

To kaze Goran Mrkić
Jos jedan izdajnik koji siri smutnju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back