Република Српска Крајина

"Genijalan" vozdov potez da se njima obraca, valjda mislio da je predsednik Francuz, te da ce stoga da daje misljenje u srpsku korist...
Исти ови што сад спремају Европу за рат против Русије, Европска дубока држава, тада су дошли код Митерана и рекли му да Среди Милошевића да прихвати распад по републичким линијама, а Митеран рекао Милошевићу - ма, то је само про форме, часна реч. А Геда је проћердо све.

1762461771206.png

Novi blokbaster stiže u bioskope u avgustu 2026: Rowan Atkinskon u ulozi Milorada Pupovca.

Čitam malo vaš članak o Oluji na wiki pa dva detalja koje sam zapazia:

"Od 122 srpske pravoslavne crkve na tom području, jedna je uništena, a 17 ih je oštećeno, ali većina štete na crkvama dogodila se prije egzodusa Srba."

"Lakoća kojom su Hrvati ostvarili pobjedu iznenadila je mnoge promatrače, dok su zapadne obavještajne službe predviđale hrvatski poraz."

Poznati Srbin otvorio dušu: ‘Bili smo Srbi u Hrvatskoj, a onda su nas natjerali na selidbu’​

Autor: K.I. Ponedjeljak, 01. prosinca 2025. u 06:58

Još jedna godina na izmaku, a za hrvatsku košarku – pomaka nema. Tamo je gdje je zadnjih godina – na dnu. Ako ćemo uspoređivati za zlatnim devedesetima. No u ovoj priči idemo se osvrnuti na neke izjave, koje su do nas došle putem – podcasta. Jedan od najboljih košarkaša kojeg je Srbija ikad imala gostovao je prije neko vrijeme u ‘podcastu Knuckleheads’. Predrag Stojaković u njemu se osvrnuo na svoju impresivnu NBA karijeru, a osvrnuo se kratko i na događaje iz djetinjstva, izbjeglištva iz rodne mu Požege.

“Odrastao sam u zemlji koja se zvala Jugoslavija i koja je bila multietnička. Moja obitelj oi ja samo bili Srbi koji su živjeli u Hrvatskoj, a ja sam se u školu bavio košarkom rekreativno. Kada sam išao u osmi razred krenuo je rat, bio sam natjeran ostaviti sve i preseliti se u Srbiju u Beograd i tu je sve počelo”, krenuo je Stojaković.

1764741931270.jpeg

“Bio je jedan trener iz Crvene zvezde koji je zvao i rekao da ima prijatelja iz vojske koji me vidio kao igram i koji mi želi pružiti priliku. Imao sam 14 godina i bio sam visok, ali nedostajale su mi vještine i znanja izuzev koordinacije. To mi je bio prvi kontakt s košarkom. Trenirao sam svaki dan i kliknulo je”, prisjetio se Stojaković, bivši igrač Crvene zvezde, PAOK-a, Sacramenta, Indiane, New Orleansa, Toronta i Dallasa s kojim je osvojio jedini NBA prsten 2011. godine.

Back