Република Српска Крајина

Čisto da sa čuđenjem dam konstataciju u formi retoričkog pitanja - zar ti nije neobično da na nekom narodu napravite genocid, pa onda etničko čišćenje nakon 50 godina, pa onda i dalje pumpate propagandu i šovinizam protiv tog naroda, zar ti nije neobično da ne očekujete da vas nešto zauzvrat zgromi do pepeonog praha? :think:
Kako ste radili, tako vam se vratilo. Što da kažem? Imali ste u zadnjih 150 godina mnogo šansi da uspostavite pozitivne i prijateljske odnose s Hrvatima. Svaki put ste umjesto toga odlučili zabosti nam nož u leđa i tretirati nas kao neprijatelje, a od 1918. godine i kao vaše robove.

@Mrkalj @Demagogic @Bosonosorg
Znam kako Hrvati dišu. Hrvatsko društvo je ekstremno anti-srpsko, kao i najveći dio hrvatskog naroda. Nema nikakve naznake da bi se to moglo promjeniti u narednim decenijama. I onda dođe neki Jezuita iz Fiume i prosipa priču kako srbofobija u hrvatskoj politici postoji samo zbog dnevno-političkih potreba, kako je 'samo' oko 40% Hrvata ustaško-desničarski i anti-srpski orijentisano, kako mladi Hrvati lude za srpskim pevaljkama posebno za Aleksandrom Prijović itd. Uskoro će Tompson sa 400.000 fanova 'potući' tu Romkinju. Jezuita možda može farbati nekog iz Šumadije ili Niša da današnji Hrvati nisu isti kao oni iz 1990-ih i 1940-ih, ali mene ne može. Znam o Hrvatima i Hrvatskoj više od većine Hrvata, a kamoli od Srba iz Srbije. Dotični Jezuita inače više krvi Srbe za rat 1991. nego Hrvate (ali vrlo perfodno). On djeli 'hrvatske' Srbe sa početka 1990-ih na dobre urbane i lojalne Hrvatskoj, i na loše ruralne i divlje koji su digli ustanak protiv HR. Jezuita između ostalog smanjuje broj žrtava u Jasenovcu.
Susjede, sve da je sve istina što si napisao, ne vidim u tome nikakav problem. Ne morate uopće dolaziti kod nas ako ne želite. Razdvojili smo se, hvala nebesima, svatko ima svoju državu. Što se vas tiče, možete zaboraviti i da postojimo. Isto tako možete podići zid na granici kao Trump na granici s Meksikom i ne gledati što mi radimo u svojoj zemlji. Danas to nije problem. Svatko o svom poslu. ;)

Ljubormorni, smiri frustrcije! Nitko vama nije kriv što se kontinentalni brđani. To je vaš problem. Nego, zinulo tebi dupe za tuđim, jer znaš da se ono što imate ne može ničim usporediti s našom preljepom zemljom, njenom obalom, morem i otocima. :D

Hoće to, ali u mjesecu limburgu. :lol: Da postoji nagrada za propala proročanstva, Srbi bi bili glavni laureati svake godine.
Srbija u srednjem vjeku nikad nije bila landlocked zemlja. Izlazila je najmanje na 1 more, a u nekom periodu i na 3 mora. Po raspadu OC Srbija je imala više prilika da se trajno vrati na more, ali to se nije desilo što zbog nesnalaženja u datom momentu što zbog činjenice da zapadne sile nisu to dozvolile. 1912. godine Srbija je zauzela današnju albansku obalu do ispd Drača, ali se morala povući zbog pritiska i prijetnje Austrougarske i Britanije. Srbija ima pravo da se poziva na jadransku obaliu bar do Omiša. Današnje granice na Balkanu nisu vječne i sigurno će se mjenjati u narednim godinama i decenijama. Hrvatska će jednog dana doživiti nokaut od udruženih snaga Srbije, Mađarske i Italije, te će ove 3 zemlje podjeliti većinu današnje Hrvatske. Jbg. morate nekako platiti za genocid koji ste napravili na Srbima 1940-ih i etničko čišćenje 1990-ih.

Susjede, sve da je sve istina što si napisao, ne vidim u tome nikakav problem. Ne morate uopće dolaziti kod nas ako ne želite. Razdvojili smo se, hvala nebesima, svatko ima svoju državu. Što se vas tiče, možete zaboraviti i da postojimo. Isto tako možete podići zid na granici kao Trump na granici s Meksikom i ne gledati što mi radimo u svojoj zemlji. Danas to nije problem. Svatko o svom poslu. ;)
Prvo da nam platiti za 2 genocida koja sge počinili nad nama u 20-om vjeku, pa onda možemo praviti zidove itd.

Poslednja izmena:
Ne sekiraj se ti što mi liževo već pogledaj u zdjelu i vidi što jedeš...a jedeš ih u velikim količinama 🥄...mi smo svoj cilj postigli. Razdvojili se..i sada svako svojim putem. Da mu sjeme i koljeno, i onome ko nas je i sastavio.
Ako ste se razdvojili ne znam šta radite na srpskom kad imate svoje ustaške forume. Možda ti treba neki Srbin da te u prkno, volite vi to ponekad.

Da, ovo je točno. Nijedan Hrvat nema skoro nikakvih problema sa Srbima iz Srbije, niti oni sa nama. Svi problemi su vezani uz naše " loše ruralne i divlje" pravoslavne krkane kojima ni život u kulturnijoj i urbanijoj Srbiji od krškog zabačenog kraja u kojem su živjeli ne može promijeniti na krivo nasađeni mentalni sklop.
Kažeš nijedan Hrvat nema probleme sa Srbima iz Srbije. A bilo je na desetine fizičkih i verbalbih napada na Srbijance širom Hrvatske u zadnjih 20-ak godina, dakle na Srbe koji sa prekodrinskim krajevima nemaju nikakve veze. Ti ljudi su prolazili kroz Hrvatsku, ili su išli tamo raditi ili turistički itd. Vašim ustašoidima svaki Srbin je isti i udri po njemu ako se ukaže prilika. Ne ispitujete vi radi li se o Krajišniku ili Srbijancu.

Ako ste se razdvojili ne znam šta radite na srpskom kad imate svoje ustaške forume. Možda ti treba neki Srbin da te u prkno, volite vi to ponekad.
Ja sam mu rekao više puta da ima forum.hr i HercegBosnu i da tamo plasira svoju ustašku mitomaniju, zadnji put prije neki dan. Ali uzalud, njima jd puno veće zadovoljstvo da prosipaju ustašluk na srpskom nego na nekom hrvatskom forumu. Moderacija je blaga prema njima na Krsti, pa ih to dodatno privlači na istu.

Zašto ne? Kako može biti zanimljivo na nekom drugom forumu gdje se većina slaže oko većine stvari. To bi bila živa dosada. Ovdje je dinamično i zabavno. Nekad malo burnije, nekada malo mirnije, ali teme se otvaraju, ljudi raspravljaju. Ima života i energije. :ok:

Zašto ne? Kako može biti zanimljivo na nekom drugom forumu gdje se većina slaže oko većine stvari. To bi bila živa dosada. Ovdje je dinamično i zabavno. Nekad malo burnije, nekada malo mirnije, ali teme se otvaraju, ljudi raspravljaju. Ima života i energije. :ok:
Ne znam šta postižete time. Svojim prisustvom samo ćete se ljudima još više ogaditi nego što već jeste.

Kako ste radili, tako vam se vratilo. Što da kažem? Imali ste u zadnjih 150 godina mnogo šansi da uspostavite pozitivne i prijateljske odnose s Hrvatima. Svaki put ste umjesto toga odlučili zabosti nam nož u leđa i tretirati nas kao neprijatelje, a od 1918. godine i kao vaše robove.
Ti si samo ljubomoran što su Srbi imali državu u hrvatskoj,a hrvati u Srbiji neće imat nikad.

Back