Република Српска Крајина

Ustaše kod Šabca ratovale prvi put čujem. To je opet neka vaša bajka izgleda.
Nema veze sa nama. Zato i nisam poslao srpski članak.

Ali sve i kad bi to bila istina ratovali su i četnici po tuđem, bilo ih je od Dalmacije do Makedonije.
Nije to bilo tuđe, to su bile teritorije okupirane kraljevine Jugoslavije. Bilo ih je i u današnjoj Sloveniji.

Nema veze sa nama. Zato i nisam poslao srpski članak.

Nije to bilo tuđe, to su bile teritorije okupirane kraljevine Jugoslavije. Bilo ih je i u današnjoj Sloveniji.
Može i nesrpski članak biti netočan. Niste vi jedini koji možete pogrišiti mada to najviše radite. Nisu to bile teritorije okupirane Kraljevine Jugoslavije nego teritorije koje je Kraljevina Jugoslavija okupirala 1918. godine. Ne zaboravi da je Hrvatska postojala stoljećima prije Jugoslavije.

Niste vi jedini koji možete pogrišiti mada to najviše radite.
Opet ovi tvoji ksenofobični ispadi. Članak je tačan. To što se tebi ne sviđa nešto što se izdešavalo, nije krivnja Srba. Problem je negdje drugdje.

Nisu to bile teritorije okupirane Kraljevine Jugoslavije nego teritorije koje je Kraljevina Jugoslavija okupirala 1918. godine. Ne zaboravi da je Hrvatska postojala stoljećima prije Jugoslavije.
Postojale su druge države stoljećima prije Hrvatske na tom istom području. Pa to ne znači apsolutno ništa sa današnjim stanjem. Sve su to samo tvoja viđenja. Kraljevina Jugoslavija je bila međunarodno priznata država u tim granicama, a i nakon okupacije 1941. njena legitimna vlada nastavlja da postoji u egzilu, kao i njeni vojni odredi na tim okupiranim područjima (četnici i partizani).

Opet ovi tvoji ksenofobični ispadi. Članak je tačan. To što se tebi ne sviđa nešto što se izdešavalo, nije krivnja Srba. Problem je negdje drugdje.

Postojale su druge države stoljećima prije Hrvatske na tom istom području. Pa to ne znači apsolutno ništa sa današnjim stanjem. Sve su to samo tvoja viđenja. Kraljevina Jugoslavija je bila međunarodno priznata država u tim granicama, a i nakon okupacije 1941. njena legitimna vlada nastavlja da postoji u egzilu, kao i njeni vojni odredi na tim okupiranim područjima (četnici i partizani).
Koje druge države prije Hrvatske na tom području? Nećemo sad valjda ići 2000 godina unazad u povijest. Što se tiče Jugoslavije činjenica je da ni 1918. godine ni 1945. godine nije bilo referenduma niti bilo kakvog izjašnjavanja hrvatskog naroda o tome da li želi biti u takvoj tvorevini, klasična okupacija popraćena masovnim ratnim zločinima poput Bleiburga i križnih puteva.

Poslednja izmena:
Nećemo sad valjda ići 2000 godina unazad u povijest.
A ko određuje to koliko trebamo ići nazad? Opet ti? Zašto ne bi otišao u doba Rimljana, Avara ili Ostrogota? Zašto je baš bitan period posle seobe i migracija Slovena na Balkan?

Što se tiče Jugoslavije činjenica je da ni 1918. godine ni 1945. godine nije bilo referenduma niti bilo kakvog izjašnjavanja hrvatskog naroda o tome da li želi biti u takvoj tvorevini, klasična okupacija
Jasno. Po ovome ispada da je Jugoslavija okupirala sve republike jer ni u jednoj nije bio održan nikakav referendum.

A ko određuje to koliko trebamo ići nazad? Opet ti? Zašto ne bi otišao u doba Rimljana, Avara ili Ostrogota? Zašto je baš bitan period posle seobe i migracija Slovena na Balkan?

Jasno. Po ovome ispada da je Jugoslavija okupirala sve republike jer ni u jednoj nije bio održan nikakav referendum.
Pa određuju logika i zdrav razum. Onda možemo tako ići u doba dinosaura po tvome. Da li je Jugoslavija okupirala sve republike ne znam i nije me ni briga, ali siguran sam da većina Hrvata nikad nisu htjeli živjeti u Jugoslaviji zato su i bili većinom ustaše.

Pa određuju logika i zdrav razum. Onda možemo tako ići u doba dinosaura po tvome.
Pre će biti da ga određuju odsustvo ta dva.
Nije ovo ništa po mome. Ne ubacuj mene u svoj gulaš. Jedino tebi je bilo potrebno vraćati se oko 1000 godina nazad da bi opravdao današnje granice. Sam si izabrao svoju logiku, sam si odabrao doklen smije da se ide u prošlost, a koliko nikako ne smije. Niko drugi to ovdje ne tvrdi.

Da li je Jugoslavija okupirala sve republike ne znam i nije me ni briga,
Pošteno. Samo mene jeste briga pa sam iskoristio tvoj argument na ostatak Jugoslavije da pokažem koliko je stupidan i besmislen.

Govorili su slavenski jezik. Za vrijeme romantičkog nacionalizma se asimilirali u srpski korpus s obzirom na svoju pravoslavnu vjeru.
Kako si ti to zamislio, da romanofoni Vlasi govore slovenski jezik? Ko ih je slovenizovao, ako si zamislio da su slovenizovani?

Rradi se o racionalizaciji kojom jedan zapadni Hercegovac, porfirogenitov Srbin, ili jedan Prkačin poreklom iz Pljevalja, sam sebe laže kako je moguće da je on ispao takva Hrvatina.

Poslednja izmena od moderatora:
Kako si ti to zamislio, da romanofoni Vlasi govore slovenski jezik? Ko ih je slovenizovao, ako si zamislio da su slovenizovani?

Radi se o racionalizaciji kojom jedan zapadni Hercegovac, porfirogenitov Srbin, ili jedan Prkačin poreklom iz Pljevalja, sam sebe laže kako je moguće da je on ispao takva Hrvatina.
Jel to onaj Porfirogenet koji je tvrdio da Hrvati posjeduju županije Imotu i Livno to jest zapadnu Hercegovinu i da se dio Hrvata odvojio od Dalmacije pa zaposjeo Ilirikum i Panoniju odnosno čitavi Balkan skoro?

Poslednja izmena od moderatora:
županije Imotu i Livno to jest zapadnu Hercegovinu
1729697145340.jpeg

Klanjec i Pregrada tj. Hrvatska.

Koje druge države prije Hrvatske na tom području? Nećemo sad valjda ići 2000 godina unazad u povijest. Što se tiče Jugoslavije činjenica je da ni 1918. godine ni 1945. godine nije bilo referenduma niti bilo kakvog izjašnjavanja hrvatskog naroda o tome da li želi biti u takvoj tvorevini, klasična okupacija popraćena masovnim ratnim zločinima poput Bleiburga i križnih puteva.
kakav je bio status Hrvata pre 1918,,,zbog cega Hrvati, nisu odrzali teferendum pre 1918g..na primer 1914, 1906 ili bilo koje godine

kako im nisu dali...Hrvati stalno pominju neku personalnu uniju sa Madjarima...pominju neko hrvatsko kraljevstvo...Pacta conventa...kakav su onda to status imali uopste,,,sto se nisu izborili politicki ili vojno
Borili smo se koliko smo mogli na primjer ban Josip Jelačić protiv Mađara. Uostalom šta tebe to briga? Kakve to veze ima sa srpsko-hrvatskim odnosima?

Pa te države koje su tada imale vlast nad hrvatskim teritorijem.
Хрватки териториј тада и није постојао, ја питам за хрватски народ и хрватске политичаре који јесу постојали, зашто се тада нису изјаснили против заједничке државе, да их нису Срби спречавали у томе?

Хрватки териториј тада и није постојао, ја питам за хрватски народ и хрватске политичаре који јесу постојали, зашто се тада нису изјаснили против заједничке државе, да их нису Срби спречавали у томе?
Zato što im nitko nije ni nudio da se izjasne niti ih se pitalo. Naravno da su ih Srbi spriječavali u tome uz pomoć domaćih izdajnika plus nepovoljne međunarodne okolnosti.

Back