Република Српска Крајина

Zašto? Pa zbog boljeg života, to je bar svakom jasno. U SFRJ nije bilo velike razlike između Hrvatske i Srbije, pogotovo Vojvodine, koja je imala plaće i standard skoro kao i Hrvatska. Danas je ta razlika puno veća.
Evo pogledaj samo BDP i plaće i biti će ti jasno. Mislim, trebalo bi ti biti jasno, ali pitanje je hoćeš li ti to skužiti.
Evo ti i jedan dobar članak na temu zašto se Hrvatska isla otcijepiti
https://www.liberal.hr/jugoslavija-sfrj-raspad-jugoslavije-688
Pa, ako komšiji crkne krava, ti ćeš i sa kokoškom biti frajer. :lol:

Evo ti i jedan dobar članak na temu zašto se Hrvatska isla otcijepiti
https://www.liberal.hr/jugoslavija-sfrj-raspad-jugoslavije-688
Članak je bezveze.

Ako ti pogledaš ovo,

1692976553917.png

pa oduzmeš Hrvatskoj prihod od morskog turizma radi objektivnije komparacije ("Tako su turistički prihodi u 2018. i 2019. godini iznosili čak 18,3 i 21 posto BDP-a"), pa uzmeš u obzir da je Srbija 15 godina bila pod sankcijama, pa izbombardovana, pa pod stalnim neprestanim pritiscima Zapada u cilju drobljenja teritorije, i na kraju, treba uzeti u obzir da Srbi umeju mnogo više od Hrvata da uživaju u nematerijalim, duhovnim stvarima, pa onda priznaš da Srbi u proseku rade mnogo manje od Hrvata, onda ti je jasno da je Srbija tj. građanin Srbije prilično mnogo (reci sam koliko) bogatiji od Hrvatske tj. građanina Hrvatske.

Poslednja izmena:
Članak je bezveze.

Ako ti pogledaš ovo,

Pogledajte prilog 1400178

pa oduzmeš Hrvatskoj prihod od morskog turizma radi objektivnije komparacije ("Tako su turistički prihodi u 2018. i 2019. godini iznosili čak 18,3 i 21 posto BDP-a"), pa uzmeš u obzir da je Srbija 15 godina bila pod sankcijama, pa izbombardovana, pa pod stalnim neprestanim pritiscima Zapada u cilju drobljenja teritorije, i na kraju, treba uzeti u obzir da Srbi umeju mnogo više od Hrvata da uživaju u nematerijalim, duhovnim stvarima, pa onda priznaš da Srbi u proseku rade mnogo manje od Hrvata, onda ti je jasno da je Srbija tj. građanin Srbije prilično mnogo (reci sam koliko) bogatiji od Hrvatske tj. građanina Hrvatske.
Kao što sam i rekao. Niš ti ne kužiš, ili ne želiš skužiti, nego tu lupetaš nekakve gluposti i prosipaš praznu demagogiju

Članak je bezveze.

Ako ti pogledaš ovo,

I da uzmeš 20% bdp-a Hrvatske opet bi bila 20% ispred Srbije.

na kraju, treba uzeti u obzir da Srbi umeju mnogo više od Hrvata da uživaju u nematerijalim, duhovnim stvarima, pa onda priznaš da Srbi u proseku rade mnogo manje od Hrvata, onda ti je jasno da je Srbija tj. građanin Srbije prilično mnogo (reci sam koliko) bogatiji od Hrvatske tj. građanina Hrvatske.
Ma da, u Srbiji se još većina vozi u goveđim zapregama jer ne ganjaju materijalno. Kad ono, po Hrvatskoj krali i utičnice iz zidova i kvake sa vrata. :lol:

Ona je tad bila udana u Pančevo, negdje početkom 70-tih, a on je to pričao mojim roditeljima sredinom, krajem 80-tih.
Kad god je dolazila kući, uvijek se žalila da je tamo ne priznaju za Srpkinju.
Могуће је, али вероватно су такви случајеви изузетак и ко зна због чега је дошло до таквог 'неприхватања' неке особе.
Што се тиче израза 'Пречани' могуће да је био коришћен у Србији у 19-ом веку, за време кнежевине. Подразумева Србе преко река; Дрине, Саве и Дунава.
Већ сам поменуо да сам уживо тај израз чуо давно од неколико Срба са Косова. Први пут сам ,исто тако попдавно, прочитао тај израз у неком тексту који се односио на оригиналне речи песме Са Овчара и Каблара. Писало је , ово мало парафразирам, да су пречански Срби певали у 19 веку "Српски кнеже прими наске у редове србијанске".

Članak je bezveze.

Ako ti pogledaš ovo,

Jesi li siguran da znaš pročitati što piše na slici?
Piše da je hrvatski prosjek u 2018 4% viši od prosjeka hrvatske u Jugoslaviji, dok je srpski prosjek 16% manji od srpskog koji je bio u Jugoslaviji.
Iz navedenog je jasno tko je imao vise koristi od Juge.
Turizam nije faktor, jer je na turizmu hrvatska zarađivala i u Jugoslaviji.
Sankcije također nisu faktor, jer su one direktna posljedica srpske politike. Nisu sankcije bozija intervencija, nego realna posljedica srpskih odluka.

Ma da, u Srbiji se još većina vozi u goveđim zapregama jer ne ganjaju materijalno. Kad ono, po Hrvatskoj krali i utičnice iz zidova i kvake sa vrata. :lol:
ebi ga...nisu ti Srbi, neke lopurde poput generala Zagorca, skromnog i prepostenog hrvatskog generala...pokrao dijamante iz sefa MORF...ima nekretnine u glavnom gradu Austrije...takodje ima nekretnine u Tirolu, voli Alpe zbog skijanja...na ostrvu Solti, ima visemilionsku u evrima, superluksuznu vilu...takodje, u Zagrebu ima nekretnine...mnogi sumnjaju, da skromni general ima bankovne racune u Svajcarskoj, USA, i Dominikani...

Jesi li siguran da znaš pročitati što piše na slici?
Piše da je hrvatski prosjek u 2018 4% viši od prosjeka hrvatske u Jugoslaviji, dok je srpski prosjek 16% manji od srpskog koji je bio u Jugoslaviji.
Iz navedenog je jasno tko je imao vise koristi od Juge.
Turizam nije faktor, jer je na turizmu hrvatska zarađivala i u Jugoslaviji.
Sankcije također nisu faktor, jer su one direktna posljedica srpske politike. Nisu sankcije bozija intervencija, nego realna posljedica srpskih odluka.

BDP je najveća budalaština na svijetu. Važan je samo BDP po paritet kupovne moći. Ne bih sad ulazio u neke velike analize, ali činjenica je da se Srbija nikad u svojoj povijesti nije ovako gradila. Osim toga, desetljeća ulaganja cijele Jugoslavije u hrvatski turizam donose plodove, koje danas ubire samo Hrvatska, a ne Srbija i ostale republike koje su također ulagale.

U Hrvatskoj se dobro živi, najviše zbog zaduživanja (Hrvatska je daleko više dužna nego Srbija), turizma, pomoći EU fondova (koje Srbija nema, i Srbiju i Hrvatsku EU banke i korporacije sišu, ali Hrvatska nešto i vrati preko EU fondova, a Srbiji su ti fondovi uglavnom nedostupni) i radi toga što je 400 000 Hrvata pobjeglo u Irsku, Njemačku, itd.

Srbi imaju manja primanja od Hrvata, ali je kvaliteta života daleko bolja.

Članak je bezveze.

Ako ti pogledaš ovo,

Slažem se sa svim osim sa ovim da "Srbi u proseku rade mnogo manje od Hrvata". Srbi ne rade jedino ako imaju člansku iskaznicu SNS-a i sjede u državnoj službi, u privatnom sektoru Srbi rade daleko više od Hrvata, pače, najviše u Europi prema Eurostatu.

Srbi su zapravo jako vrijedan narod. A Hrvati su veliki neradnici. Evo, sad je zabranjen rad nedjeljom u Hrvatskoj. Zamisli, neki dan idem u Vodnjan, u crkvu, da pogledam najveću kolekciju relikvija (mošti) na svijetu, kad na crkvi piše "nedjeljom ne radimo". U Beogradu sve radi, možeš knjige kupiti do 22 sata, a dućani i kiosci rade cijelu noć, kad god hoćeš možeš pojesti pljeskavicu, a u Zagrebu iza 20h kao da je policijski sat. Mislim da preko noći u cijelom Zagrebu radi samo jedan dućan.

BDP je najveća budalaština na svijetu. Važan je samo BDP po paritet kupovne moći. Ne bih sad ulazio u neke velike analize, ali činjenica je da se Srbija nikad u svojoj povijesti nije ovako gradila. Osim toga, desetljeća ulaganja cijele Jugoslavije u hrvatski turizam donose plodove, koje danas ubire samo Hrvatska, a ne Srbija i ostale republike koje su također ulagale.

U Hrvatskoj se dobro živi, najviše zbog zaduživanja (Hrvatska je daleko više dužna nego Srbija), turizma, pomoći EU fondova (koje Srbija nema, i Srbiju i Hrvatsku EU banke i korporacije sišu, ali Hrvatska nešto i vrati preko EU fondova, a Srbiji su ti fondovi uglavnom nedostupni) i radi toga što je 400 000 Hrvata pobjeglo u Irsku, Njemačku, itd.

Po svakoj metrici je hrvatska ispred srbije, i to ne samo materijalnoj (životni vijek, broj doktora po glavi, kriminalu...).
Otprilike koliko je slovenija bolja od hrvatske, toliko je hrvatska od srbije. Tako je bilo prije 200 godin, tako je danas i tako će biti za 200 godina.
Vidiš kako hrvati to priznaju bez problema za slovence, dok srbi uvijek i svi bježe u nemjerljive racionalizacije tipa ali srbi se više smiju, noćni život bre, koje mogu jednako tako haićani pisati švicarcima.

Po svakoj metrici je hrvatska ispred srbije, i to ne samo materijalnoj (životni vijek, broj doktora po glavi, kriminalu...).
Otprilike koliko je slovenija bolja od hrvatske, toliko je hrvatska od srbije. Tako je bilo prije 200 godin, tako je danas i tako će biti za 200 godina.
Vidiš kako hrvati to priznaju bez problema za slovence, dok srbi uvijek i svi bježe u nemjerljive racionalizacije tipa ali srbi se više smiju, noćni život bre, koje mogu jednako tako haićani pisati švicarcima.

Nije istina. Sam Vučić, koji nesumnjivo ima averziju prema Hrvatima (veću od većine Srba) kaže da je Hrvatska za Srbiju nedostižna. I zaista, u mnogočemu je Hrvatska ispred Srbije, ne recimo u auto-putevima, koji su danas kvalitetniji u Srbiji.

Ipak, komparacija ti nije dobra. Slovenija nema jednu od najljepših obala na svijetu, tako da je Hrvatska u prednosti zbog mora i pred Slovenijom i pred Srbijom.

Sam Vučić kaže da je Hrvatska za Srbiju nedostižna. I zaista, u mnogočemu je Hrvatska ispred Srbije

Zvonkec ajde ti sad malo na tajmout dok se ne dogovoriš sam sa sobom. U mnogočemu je Hrvatska ispred Srbije, ali u Srbiji je kvaliteta života daleko bolja.

Odi narisati konja.

Zvonkec ajde ti sad malo na tajmout dok se ne dogovoriš sam sa sobom. U mnogočemu je Hrvatska ispred Srbije, ali u Srbiji je kvaliteta života daleko bolja.

Odi narisati konja.

Hrvatska je čišća, uređenija zemlja, s manje kriminala, veće su plaće, itd. Kad govorim o kvaliteti života mislim na izlaske, druženja, energiju, noćni život, razna kulturna dešavanja... Srbija je "životnija" od Hrvatske. Meni osobno više odgovara Hrvatska, jer ne pijem, ne izlazim, itd., ne volim gužvu, nisam druželjubiv, ali ako voliš izlaske, život, žene, dobru hranu, druženje, Srbija je svjetski vrh. Hrana je u Srbiji bolja čak i od hrane u Turskoj.

Na stranu ova tema, materijalne vrednosti su bitne do jednog momenta, a posle toga postaju same sebi svrha, zato i postoje ona (lažirana) istraživanja "koja je nacija najsrećnija", a ne koja ima najviše love. Imaš gomile filmova o bogatoj deci i ženama koji su to lepo obradili.

Tako da me uopšte ne interesuje šta ko na tu temu misli, nek izvoli.

Mene kopka psihologija. Nemojte me pogrešno shvatiti, ali mene su hrvatski forumi interesovali jedno godinu dana, tamo 2007, fenomenološki, da se malo podsetim na "JRT".

Objasnite vi meni, šta vas privlači da dođete ovamo 2023? Možete svih petorica, nebitan je redosled. :lol:

Hrvatska je čišća, uređenija zemlja, s manje kriminala, veće su plaće, itd. Kad govorim o kvaliteti života mislim na izlaske, druženja, energiju, noćni život, razna kulturna dešavanja... Srbija je "životnija" od Hrvatske. Meni osobno više odgovara Hrvatska, jer ne pijem, ne izlazim, itd., ne volim gužvu, nisam druželjubiv, ali ako voliš izlaske, život, žene, dobru hranu, druženje, Srbija je svjetski vrh. Hrana je u Srbiji bolja čak i od hrane u Turskoj.
Mislim da je ovde toliko mnogo stranog interesa za rovarenje da je Srbiju nemoguće postaviti na principu jakih državnih institucija jer bi se one jako lako korumpirale izvana. I onda cela država mora biti organizovana na ortačko-kabadahijskom principu. Da li tu može stanje da se poboljša? - Može ali ne mnogo, samo na fajnštimer.

Svaki koji "ima čoveka" može da zida ćevabdžinicu gde god vidi da je trotoar malo širi. Nema sile koja će uvesti urbanistički ili ekološki red u zemlji. Mislim da je to jedino tako moguće jer kabadahiju ne zna kako da kupi ovaj izvana, on mu je presitna riba.

A pogledaj samo nacionalne nauke, kadrove na institutima i fakultetima šta se tamo radi i koliko se rovari. Kako se pišu udžbenici i kako se indoktriniraju studenti.

U prvom srednje, iako ima u udžbeniku istorije jedna jedina lekcija o kompletnoj praistoriji Balkana (o Lepenskom Viru i Vinči), nju preskaču u obradi po savetu iz ministarstva i odmah idu na civilizacije starog istoka i onda jedno polugodište stara Grčka, a drugo Stari Rim.

mene su hrvatski forumi interesovali jedno godinu dana, tamo 2007, fenomenološki.

Objasnite vi meni, šta vas privlači da dođete ovamo 2023?
Vidim sebe si postavio kao reper normalnosti, tako operiraju svi sociopati. otprilike kao koorva koja prigovara ja sam se koorvala 2007 jedno godinu dana, šta tebe privlači koorvanje 2023.

Šta tebe privlači na svaku temu o hrvatskoj na srpskom forumu? :per:

Vidim sebe si postavio kao reper normalnosti, tako operiraju svi sociopati. otprilike kao koorva koja prigovara ja sam se koorvala 2007 jedno godinu dana, šta tebe privlači koorvanje 2023.

Šta tebe privlači na svaku temu o hrvatskoj na srpskom forumu?
:per:
Ovo je tema o srpskoj krajini ili Srpskoj Krajini, mojoj dedovini, pardonček.

Nisam još čuo da je Srbija hrvatska dedovina.

Dakle, šta te vuče 11 godina ovamo.

Back