Istoriju imate isto kao što imate pismo, jezik i naciju. Nego, reci ti meni, od kad teče ta tvoja istorija: od tvoga dede ili pradede? Matematika? Pa dobro, 'ajmo ovako: vas 95% ste bili sluge nacista (brojčano isto koliko i Srba, možda i manje), ali je zato 95% Srba podržavalo i činilo dva Srbska antifašistička pokreta: što četnika, što partizana. Koliko ste ih vi imali? I nije ti jasna brojka, Pitagoro? Pa mi smo mnogo veći narod, razumiješ? Po toj tvojoj istoriji i logici ispada da su Rusi i Kinezi bili veći nacisti od samih Nijemaca, jer je, eto, i određeni broj njih podržavao Nijemce.
A ja jesam Srbin isto kao što si i ti, ali je moje prezime i ime Srbsko, za razliku od tvoga, tako da vjerujem u tvoju kompetentnost za komplekse vezanu. Iz tog razloga, valjda, i gusle pominješ? Šta ti one smetaju? Ili je razlog samo zato što su Srbske!? E upravo zbog ovih gusala ti nemaš pravo da bilo kome držiš moralne pridike, pogotovo ne o ostrašćenosti. A ja možda jesam ostrašćen, ali upravo zato jer znam sa kim imam posla. Tu priču svoju ti prodaj ovim eUro beJograđanima, koji mLogo vole da trče, pa i golih guzova ako treba...meni i nama u Republici Srpskoj nećeš.