lakoni
Primećen član
- Poruka
- 669
Samo da ne bude od Karadjordjevića...
Jednom nas je jedan od njih sj..bo.
Jednom nas je jedan od njih sj..bo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Monarhija, ali ne ustavna vec apsolutna.
I bicevi za ovu stoku od naroda.
pa ja ne znam da li je realno ali ja sam za monarhiju
za kralja i otadzbinu
Ako mi bilo ko da jedan jedini dobar razlog za monarhiju, ja postajem monarhista...
I ko bi bio monarh u toj monarhiji, žitija?
Zašto?
"osoba", "neko" ili "bilo ko"
Neko ko zna Srpski i ko zna gde je Leskovac?
pa ima neke svoje privatne razloge jer sam odgajana u porodici ciji su dedovi bili u kraljevoj gardi i zavrsili u mathauzenu
zato sto od malena znam za kralja i tako sam ucena
zato sto ne vidim u tome nista loshe
mozda ne mogu da dam nijedan racionalan razlog ali ovi koje osecam su meni dovoljni da kazem da
ja sam za monarhiju
pretpostavljam da to za filozofe i sve strucnjake i eksperte na ovom forumu nije dovoljno dobar i jak razlog
ali ja sebi dopustam da jeste
Monarhija sa dobrim kraljem jeste bolja, ali dobar kralj...? Uvijek? Nemoguće.
Kad-tad se pojavi neki ludi prestonaslednik, kojeg tata kralj ipak postavi na čelo države kada zanemogne.
pa takva mogucnost postoji..to jesi u pravu...ali zato u kralj nema svu vlast...parlamentarna monarhija moze da predvidi prevazilazenje takvog problema...na razne nacine
Obično se taj novi, ludi kralj bori protiv tog parlamenta jer ga sputava u njegovoj samovolji.
A to naravno ide na štetu države i naroda.
To je nešto što se uvijek desi u monarhijama, pa i kod nas.
P.S. što se tiče onog subjektivnog doživljavanja monarhije, tu se slažem sa tobom, samo je kod mene nekako jači strah od tog nerazumnog monarha.
hm..pa imam i ja taj strah..ali onaj moj romanticni deo zene..nekako prevagne...lepo je razmiljati o princu na belom konju...hm znam da ovo nije tema...ali eto izmedju ostalog mada me istorija demantuje jer su sve kraljevine prilicno krvave..znash kraljevina..hm..meni je to tako romaticno..ebi ga nije pametno mozda ali eto..ruzicasto je![]()
Ако не грешим и то три принца,е сад дал сва три на једном коњу или ...![]()
Istorija Srpskog naroda je kompletno Monarhisticka . Samo u priodima okupacije , to jest kada mi nismo mogli da biramo , nismo bili Monarhija .
Samo Monarhija garantuje ocuvanje nacionalnih vrednosti i daje formulu koja garantuje opstanak Srpske nacije na duge staze . te nacionalne vrednosti su nesto , oko cega bi mi mogli da obnovimo nasu drzavu , na pravi nacin . To je nesto sto smo mi u potpunosti zaboravili
Ako mi bilo ko da jedan jedini dobar razlog za monarhiju, ja postajem monarhista...
I ko bi bio monarh u toj monarhiji, žitija?
Monarhija sa tačno određenim pravima,ovlašćenjima i uticajem dinastije.