Reptoidi vanzemaljci

Ja ne verujem uopste, pa tako ni u evoluciju.

Prva recenica je tebi besmislena, sto ne znaci da je besmislena generalno.
Za platona je bila ironija, a posmatrati platona kao nekog krucijelnog u pretakanju religijskog u ''logicko'' je previse sholasticki i ogradjeno. Ne kazem da platon nije dao svoj doprinos, ali to pretakanje...ne ne.

Нисам заитересован за личну већ за аргументовану.
Код тебе нема аргумената, само ставови.
Реченица је став и као таква је генерално бесмислена.
Кад би садржавала и аргументе, можда би добила на смислу...
Питај било кога како звучи та реченица...
Што се тиче Платона, препоручио бих ти да прво прочиташ понешто што је написао...
Или ти изгледа имаш нека тајна знања која су нама схолатичарима непозната.
А и гађаш се терминима.
Сигуран сам да и не знаш шта значи схоластички и схоластика...
Да знаш не би употребио тај придев на том месту...
Видим да не обраћаш пажњу на делове кохје не можеш да обориш...

E to je osnovna prepreka, to sto se evolucija posmatra nezavisno od nastanka zivota. Nema dalje price. Evolucija proucava zivot koji je nastao slucajno( prvo bice sposobno za samoreprodukciju je nastalo od zivota koji je nastao slucajno!!!), a obzirom da zivot ne moze nastati slucajno, to dovoljno govori o kvalitetu evolucije kao teorije, pardon, sada vec zakona.

to ti kazem.
svi vi vernici/kreacionisti i ostali bi nauku oblikovali po svom vidjenju posto ovako ne mozete protiv nje.

Нисам заитересован за личну већ за аргументовану.
Код тебе нема аргумената, само ставови.
Реченица је став и као таква је генерално бесмислена.
Кад би садржавала и аргументе, можда би добила на смислу...
Питај било кога како звучи та реченица...
Што се тиче Платона, препоручио бих ти да прво прочиташ понешто што је написао...
Или ти изгледа имаш нека тајна знања која су нама схолатичарима непозната.
А и гађаш се терминима.
Сигуран сам да и не знаш шта значи схоластички и схоластика...
Да знаш не би употребио тај придев на том месту...
Видим да не обраћаш пажњу на делове кохје не можеш да обориш...

Zvucis kao svabin klon argument, argument, dokaz, dokaz, validan, validan....dovoljan mi je samo jedan svaba.
Da, imam znanja koja vama sholasticarima nisu poznata, ali to nisu nikakva tajna znanja, kao sto ih ti volis predstavljati, vec su to znanja koja se iz ovih ili onih razloga ne uce po skolama( sto ih nijednog trenutka ne cini manje vrednim ili verodostojnim).
Nemam sta ja da oborim ili obaram...tu si se malo zajebunio, ti operises na tim frekvencijama gde se mora nesto vecito obarati dokazivati argumentovati. Taman posla da upotrebis malo licnog truda.

hehhehhe

brokenrecord.jpg

Da, život može nastati slučajno.

Osnova života koji mi poznajemo su proteinski lanci. A proteinski lanci grade se od aminokiselina, i to spontano, bez potrebe da se na aminokiseline djeluje bilo čime. Dakle, da bi nastao protein, potrebne su aminokiseline.
Vršeni su verifikovani i provjerljivi eksperimenti s primordijalnom sredinom - kašom elemenata i spojeva koji su postojali u jednoj fazi nastanka Zemlje, i došlo je do sinteze osnovnih aminokiselina.
Svaka aminokiselina ima karboksilnu i amino grupu. Kada u nekoj sredini ima dovoljno aminokiselina, dolazi do vezivanja karboksilne grupe jedne aminokiseline s amino grupom druge i tako nastaju dipeptidi. Daljim vezivanjem nastaju proteini. I tako se od početne nežive materije polako slažu ciglice života.
Dug je put od nastanka ovih spojeva do nastanka čovjeka, ali priroda ne žuri. Ima ona dovoljno vremena za to. Milion godina. Pa šta? Zemlja je stara preko 4,5 milijarde godina, imalo se to kad sve poslagati na svoje mjesto.

Zvucis kao svabin klon argument, argument, dokaz, dokaz, validan, validan....dovoljan mi je samo jedan svaba.
Da, imam znanja koja vama sholasticarima nisu poznata, ali to nisu nikakva tajna znanja, kao sto ih ti volis predstavljati, vec su to znanja koja se iz ovih ili onih razloga ne uce po skolama( sto ih nijednog trenutka ne cini manje vrednim ili verodostojnim).
Nemam sta ja da oborim ili obaram...tu si se malo zajebunio, ti operises na tim frekvencijama gde se mora nesto vecito obarati dokazivati argumentovati. Taman posla da upotrebis malo licnog truda.

Ово је толико бесмилено да заиста више немам намеру учествујем у овој расправи.
Ја сам уложио лични труд и тражио од тебе да ми објасниш ставове које заступаш.
Ти то ниси урадио ни логички ни аргументвоано...

@Yoda
Живот не може настати случајно, то је математички немогуће због броја покушаја који се морају реализвати да би дошло до потенцијалног стварања живота.
Препоручујем ти књигу "Кратка историја безмало свачега" Била Брајсона.
Једна од ретких објективно писаних књига, можда због тога што аутор није научник већ писац тако да не мора да заступа ни једну теорију нити да је брани. Не заступа ни еволуцију ни креационизам...

@Dijenek
Podcjenjuješ vrijeme i prostor koji prirodi stoji na raspolaganju za nešto takvo. Milijarde godina su strašno dug period, a zemaljska kugla je veoma velika kad se uporedi s veličinom jednog prostog molekula.
Spontani nastanak aminokiselina već je dokazan, kao i njihova težnja za formiranjem složenijih spojeva - peptida i proteina.

@Dijenek
Podcjenjuješ vrijeme i prostor koji prirodi stoji na raspolaganju za nešto takvo. Milijarde godina su strašno dug period, a zemaljska kugla je veoma velika kad se uporedi s veličinom jednog prostog molekula.
Spontani nastanak aminokiselina već je dokazan, kao i njihova težnja za formiranjem složenijih spojeva - peptida i proteina.

Јесте, знам да је доказан спонтани настанак аминокиселина али то није доказ формирања живота...
Да је то валидан доказ, живот би настао и у лабораторијским условима...
Потражићу ових дана у тој књизи бројеве који су сами по себи доказ који искључује случајност....

Ово је толико бесмилено да заиста више немам намеру учествујем у овој расправи.
Ја сам уложио лични труд и тражио од тебе да ми објасниш ставове које заступаш.
Ти то ниси урадио ни логички ни аргументвоано...

Zao mi je sto ne operisem na tim talasnim duzinama, ne znam o kakvom licnom trudu pricas, ja sam samo opovrgnuo tvoju postavku da je platon izvrsio ono pretakanje koje si spomenuo...nije on i to je to, radili su irpe njega

Zao mi je sto ne operisem na tim talasnim duzinama, ne znam o kakvom licnom trudu pricas, ja sam samo opovrgnuo tvoju postavku da je platon izvrsio ono pretakanje koje si spomenuo...nije on i to je to, radili su irpe njega

Ко је то урадио пре њега?
Име, молим.
Ти си рекао да је неопходно уложити лични труд да би се дошло до сазнања.
Сваки мој или твој труд је лични.
У овом случају мој лични труд састоји се у томе што отворен да саслушам твоје аргументе.
Међутим, код тебе нема аргумената

Dokazani su prvi koraci u toj proceduri. A ništa nije dokazano u vanzemaljskim verzijama.

To sto su naucnici bili dovoljno bezobrazni ili glupi da pretpostave a posle i prihvate da je zivot nastao iz nezive materije, nikako ne znaci da zivot jeste nastao iz nezive materije. Sve ono sto si u onom postu naveo po koracima kako ide sa aminokiselinama i proteinima, lancima i katancima je manje vise tacno (ali je neizvodljivo u uslovima kakvi su tada vladali) , ali to su milion puta prezvakane price u kojima niko ne vodi racuna o mogucnosti da se takvo nesto zaista i dogodi.

A proteinski lanci grade se od aminokiselina, i to spontano

Da, da spontano, nema sta. I to je dokaz jel da? Izjavis da proteinski lanci nastaju spontano...a pozivas se na neku nauku.:shock:

Da ne bi bilo dalje zabune, ja ne zagovaram niti propagiram ni jednu teoriju o nastanku i razvoju zivota. Za sada ne postoji nijedna teorija koja valjano i ispravno u svim elementima opisuje nastanak i razvoj zivota na zemlji. Znaci, da se ne bi dalje natezali, niti sam pristalica evolucije, niti kreacionizma, niti toga da su nas alieni stvorili/doneli ovde na planetu.
Za razliku od vecine, meni uopste ne smeta, niti mi izaziva nelagodu cinjenica sto i dalje ne znamo otkuda mi ovde i sta radimo ovde. To, sto je vecina prihvatila jednu ili drugu teoriju o nasem nastanku, samo govori o dualizmu covekovom i njegovoj potrebi da ne razmislja, nego da ima u svakom trenutku sve odgovore i objasnjenja na osnovna pitanja koja se ticu nas i zivota na ovoj planeti(sto opet vodi ka antropocentricnosti - sve se vrti oko coveka i njegovog (ne)znanja).

MasterYoda:
Svaka aminokiselina ima karboksilnu i amino grupu. Kada u nekoj sredini ima dovoljno aminokiselina,
dolazi do vezivanja karboksilne grupe jedne aminokiseline s amino grupom druge i tako nastaju dipeptidi.
Daljim vezivanjem nastaju proteini. I tako se od početne nežive materije polako slažu ciglice života.
Dug je put od nastanka ovih spojeva do nastanka čovjeka, ali priroda ne žuri. Ima ona dovoljno vremena za to.
Milion godina. Pa šta? Zemlja je stara preko 4,5 milijarde godina, imalo se to kad sve poslagati na svoje mjesto.

Slazem se s ovim, druze, ali ipak je taj zivot nastao vec pre milionima godina jos na drugima planetama,
a mi smo kasnija, jako kasnija verzija.. To zelim reci.
Bili su i Lyrijanci, i Lemurijanci i Atlantidjani pre nas, a i bice beskonacno ispred nas svasta..
Ovaj kosmos nema kraja, ili onaj kosmos.. :)

E, malko izucavah hemiju, znam sta su amino-kiseline, na srecu i strukturu znam. :wink:
Ali to nije slucajnost, to se sve dogadja pod zakonima evolucije i kreacije.. sve je to lepo i uskladjeno. :)

A gdje ja to tvrdim da nema života na nekom drugom mjestu?
Čak naprotiv, mislim da u svemiru ima popriličan broj različitih civilizacija, nekih i mnogo naprednijih od naše (mi i nismo nešto posebno). Ali, to ne znači da je život na Zemlji nastao intervencijom neke druge rase.

Smiješno mi je pobijanje svake mogućnosti da je život nastao slučajno, i da je morao doći neko da posije sjeme života i pokrene sve. Ako pretpostavimo da je tako, ja onda pitam 'a ko je pokrenuo život tih što su došli da pokrenu život na Zemlji?' Neka treća, još starija civilizacija? U redu, prihvatimo i to. A ko je pokrenuo život te rase i tako dalje, i tako dalje.

A sad ključno pitanje: kako je nastao prvi život u svemiru, onaj prije koga nije bilo ništa osim beživotne materije?

Како је настала материја?
С друге стране, данас су много идеалнији услови на Земљи да живот настане сам од себе али ја још нисам чуо за такав случај...
За настанак живота може бити одговран само "онтолошки" различит ентиет од постојећег...

Како је настала материја?
С друге стране, данас су много идеалнији услови на Земљи да живот настане сам од себе али ја још нисам чуо за такав случај...
За настанак живота може бити одговран само "онтолошки" различит ентиет од постојећег...
Ovo je naprosto lupetanje nekoga ko o tome ne zna ništa.

Back