Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle manite se vise,tih klasicnih spiceva,devetki itd,toga vise u fudbalu nema......svako mora sve da radi......ako nemas takve igrace pa neces valjda posto po to ubacivati svakojake da bi popunio broj igraca po pozicijama:think:

Стално слушам те теорије да је прошло време класичних 9-ки, те прошло је време ван Бастена, те прошло је време Вијерија, те прошло је време Нистелроја, али увек се нађе неко ко ће да заје6е те приче. До пре две године то је био Крауч, који још игра, а тренутно је то Џеко па и Гомез.

Тзв. класични центарфор није превазиђен и никада неће бити. Ствар је само у томе што су такви играчи ретки и што њихово присуство захтева прилагођавање игре а питање је колико то одговара тренеру и екипи.

Diarra je dobar za tu nasu igru, ima odlican skok, takodje brz je, u duelima nije bas snazan ali eto...
I da, i Diarra i Krkic mogu igrati za nas, jer su odigrali po jednu utakmicu za neku drugu reprezentaciju, a novo pravilo je da mogu promeniti reprezentaciju ako su odigrali samo jednu tekmu (ne znam tacno kad je doneto, plasim se malo za Volkova al' da ga jeb** sad..)

A Kleo ne moze da igra, jer nije ispunio sve uslove za to, Diarra je u Srbiji vec nzm koliko godina, tj. ispunio je taj preduslov, dok je Cleo kod nas bio 2-3 godine ili koliko vec

Стално слушам те теорије да је прошло време класичних 9-ки, те прошло је време ван Бастена, те прошло је време Вијерија, те прошло је време Нистелроја, али увек се нађе неко ко ће да заје6е те приче. До пре две године то је био Крауч, који још игра, а тренутно је то Џеко па и Гомез.

Тзв. класични центарфор није превазиђен и никада неће бити. Ствар је само у томе што су такви играчи ретки и што њихово присуство захтева прилагођавање игре а питање је колико то одговара тренеру и екипи.

Nije baš Džeko onaj stari klasični centarfor... Danas je Kavani prava 9-ka ili onaj kosijaner (stade mi mozak) što je igrao za Njukastl pa prešao u Liverpul...

Nije baš Džeko onaj stari klasični centarfor... Danas je Kavani prava 9-ka ili onaj kosijaner (stade mi mozak) što je igrao za Njukastl pa prešao u Liverpul...

Сад можемо опет да дебатујемо око тога шта је "класични"... Ништа није потпуно исто као некад, и опет све је исто... Под класичним центарфором подразумевам снажног нападача који шутира ногом и главом и ситуације унутар 16 решава најчешће из једног контакта. Ја мислим да је од Џеке нема бољег примера у данашњем времену.

Нису ни они сви исти, неки имају шут из даљине, неки су спретнији са лоптом...

Po meni,najklasičnji centarfor je bio Jan Raš iz Liverpula.

rushieoneone86.jpg

Da Dzeko,ali on danas ucestvuje u igri i trci.....kad sam rekao proslo je vreme nisam mislio da vise ne postoji nijedan takav na svetu,ali je cinjenica da je sve vise onih koji su vise brzi a manje staticni,koji ne cekaju da im neko namesti gol nego se sami izbore.....dzeko,gomez,ibra........

Ali kod nas ih svakako vise nema na odgovarajucem kvalitetu......no to nije uopste razlog da ne igramo fudbal

A za ovog Dijaru,zar nije malo cudno da je odigrao 1 utakmicu za Senegal za tolike godine,oni ga ne zele ali nama je dobar,a ovamo kad pomenemo potencijalni mec senegal-srbija dobar deo nacije prognozira nam laganu pobedu

Ja sam mislio da će Diara da postane igračina... one sezone kad je igrao sa Jovetićem u špicu... meni je bio bolji od Jovete, ali povrede su ga shebale i nije imao sreće, kad su mogli da ga prodaju, nisu htjeli, onda je ispao iz forme i tako... treba imati i sreće u profesionalnom sportu...

Ja sam mislio da će Diara da postane igračina... one sezone kad je igrao sa Jovetićem u špicu... meni je bio bolji od Jovete, ali povrede su ga shebale i nije imao sreće, kad su mogli da ga prodaju, nisu htjeli, onda je ispao iz forme i tako... treba imati i sreće u profesionalnom sportu...

Znam i ja sam ga cenio kao igraca,i zaista je pro za ovu nasu ligu......ali cak i takav kakav je trenutno realnije je da izbori mesto u Senegalu nego kod nas,ako vredi cemu?!

A za ovog Dijaru,zar nije malo cudno da je odigrao 1 utakmicu za Senegal za tolike godine,oni ga ne zele ali nama je dobar,a ovamo kad pomenemo potencijalni mec senegal-srbija dobar deo nacije prognozira nam laganu pobedu

Pazi, imas tu razne varijante, ne znamo mi kakva je situacija kod njih u fudbalu, uzmimo situaciju u nasem fudbalu, imamo na primer Nikolu Zigica koji je standardan u reprezentacija, vazno da igra u Engleskoj, to sto ne daje golove nije vazno, i imamo na primer jednog Dalibora Veselinovica iz daleke Belgije i Anderlehta (trenutno na pozajmici u Kortrijk-u) koji cesto pogadja, efikasan je, ako nista drugo barem efikasniji od Zigica, pa opet ne igra za reprezentaciju.

Pazi, imas tu razne varijante, ne znamo mi kakva je situacija kod njih u fudbalu, uzmimo situaciju u nasem fudbalu, imamo na primer Nikolu Zigica koji je standardan u reprezentacija, vazno da igra u Engleskoj, to sto ne daje golove nije vazno, i imamo na primer jednog Dalibora Veselinovica iz daleke Belgije i Anderlehta (trenutno na pozajmici u Kortrijk-u) koji cesto pogadja, efikasan je, ako nista drugo barem efikasniji od Zigica, pa opet ne igra za reprezentaciju.

Da, ali naša reprezentacija smrdi od glave do pete, od saveza do igrača. Tu treba da se izvrši prvo reforma saveza, u smislu da se oteraju lešinari koji srpski fudbal vide samo kao još jedan izvor zarade i da se dovedu oni koji će uvesti neki normalan režim funkcionisanja, gde će se prvo selektoru odrešiti ruke da radi po svom nahođenju i da mu se pruži poverenje na više godina kako bi izgradio sistem, zatim da krene da se uvodi red u ligu, obračunavanje sa korupcijom, hapšenje huligana i što je još važnije njihovih vođa koji diktiraju klupsku politiku, organizuju prvih 11 i ugrađuju u transfere igrača preko, sve zajedno sa menadžerima kriminalcima.
Mi nemamo problem u igračima, imamo veoma zadovoljavajuće igrače na skoro svim pozicijama, po imenima smo jači od Danske, Hrvatske, Švajcarske, Grčke pa čak i Turske, a sve te reprezentacije imaju kudikamo bolje rezultate od nas.
Ja sam od kraja poslednjeg kv. ciklusa rekao da neću više ozbiljno da pratim reprezentaciju dok se ne reši pitanje ''šta mi zapravo hoćemo od reprezentacije?''. Grobar sam, al sam prvi za smenu Toleta Karadžića, međutim ako je on i dalje na čelu ovog saveza očigledno nema jake volje u ovoj zemlji da se fudbal uopšte sredi. To će i dalje ostati poligon za brzo sticanje love na sve legalne i nelegalne načine. Ruku na srce, to je postalo sve u ovoj zemlji.

Poslednja izmena:
Nema ništa od borbe sa štetočinom u našem fudbalu. Ko će to uopšte da se bori protiv nje? SPS? Haha.

Meni je najtipičnija devetka danas Mario Gomez. I najtipičnija, i verovatno najbolja. U istoriji to je Gerd Miler. Ko drugi? Kod nas, ne znam. Možda Santrač.

Сантрача се сећам из времена док је играо за Партизан. Био је одличан али ипак један од оних голгетера код којих не умеш да објасниш шта то имају због чега дају толико голова. Типа рецимо Инзаги, мада у односу на Инзагија Сани ипак јесте више био "права деветка". Некако из приче мислим да је и Герд Милер био сличан, али ко је од нас гледао њега?

Ако ћемо толико да се враћамо у прошлост онда нам ни у домаћим ни у међународним размерама не треба бољи пример од Дулета Савића. Најславнија "класична деветка"свих времена. :) У то време такав је био и Вахид Халилхоџић, али он је можда свега две године играо на врхунском нивоу.

Најзад, морам да испричам причу о Хорсту Хрубешу. :)Испочетка му се није предвиђала блистава каријера јер је напросто деловао превише сирово за врхунског нападача, али је постао стандардни центарфор Немачке и јунак Европског првенства 1980. у Италији. Био је оличење свега оног због чега људи не воле "класичне центарфоре" и ево често говоре да је то место "превазиђено". Гломазан, не много брз, врло робустан, тип играча који иде право према голу, али у шеснаест физички потпуно доминантан и одлично шутирао главом.

Данас тренира неко подмаладак Немачке. Није деловао као неко ко би могао било кога да учи како се игра фудбал. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back