Uzmi u obzir i to da je u reprezentaciji presebican i da 85% sansi pokusava sam da odradi umesto da doda
Soliranje se u njemu javlja kao posledica postavljanja taktike trenera ili nedostatka autoriteta,ili u prethodnom periodu u repki obe stvari.......a sve to je posledica naseg shvatanja fudbala da golovi padaju slucajno,ja mislim da u kuci fudbala na ulazu to pise.......sve se nesto pokusava nemoguce,da gol padne spletom okolnosti,da pojedinac vuce ostalih 10,da se svira nepostojeci penal,da sudija ne vidi nase igranje rukom,da nam ne svira ofsajd kad smo konacno nekako uspeli da udjemo u 16,da se simulira,da lopta odskoci,da se protivnicki golman zagleda,da je ubode neko posle kornera i guzve,eventualno neki centarsut koji ce uputiti krila drzeci se za korner zastavicu,da lopta ispadne golmanu,da pogrese dodavanje (jos smo mogli i na EP s ovom situacijom

),da se desi hiljadu (ne)ocekivanih stvari da bi dali gol,umesto da povezu 10 dodavanja i postignu ga......
Da su taj Tosic i KRasic i Jovanovic i ko sve igrali vise kao tim (za sta je odgovaran selekor) a ne da su srljali sami,isli bi na ep.......
delom je i problem nezalaganja,posto pojedinci u ovoj reprezentaciji (kao i uvek) imaju neki neosnovani kredit koji pocnu da zloupotrebljavaju i igraju sve slabije i slabije.......primer za to je i Krasic,mozes ti da ne budes u formi,ali da u repki uvek radis isto iako su te provalili i bekovi farskih ostrva to ne moze......dejan stankovic sta god radio,koliko god ga nema na terenu njemu je bilo garantovano 90 minuta u svakom mecu,iako u svojoj karijeri nikada nije bio nosioc igre,iako poslednjih 5 godina igra po 60 minuta za inter....stvaranje kulta u jednom igracu ili jednoj postavi,po sistemu oni su neponovljivi,doktori za ostale,tesko nama kada odu itd.......i sve vise igraju na papiru tj po novinama a sve manje na terenu,ali su i dalje majstori i u narednih 10 godina niko ne moze da ih pomeri iz reprezentacije.........
Vidic je igrao rukom i cudo nas je spasilo protiv nemacke,ali to vise niko nije pomenuo......nadskocio ga je kejhil,ali krivac za poraz je standardno bio pantelic (iako je dao gol),krivac je bio stojkovic sto je izasao,krasic se nije pomenuo sto je promasio nesto sto se promasuje jednom u deceniji.....
Kuzmanovic je igrao rukom u sesnaestercu istina prosao je s kritikama vise nego Vidic,ali glavni krivac za poraz od gane bio je lukovic,najbolji akter,niko nije pomenuo taktiku 4-4-2 s 2 grede napred i 2 nemoguce spora srednjaka te 2 odsecena krila.......
Porazeni smo od Estonije,a niko nije krivio jebeni ziherasluk na sred marakane,ali svi su znali da kazu da smo izgubili od lukovica.....
u revansu kriv je naravno bio brkic,ovi sto su napred promasili nema veze drzimo se ideje "da ga ne primimo,a kome je bitno dati ga".......
protiv slovenije opet se vise prica o jorgacevicu nego o vidicu.....i pominje se pantelic uvek i svuda i kad je kriv i kad nije.........
nedostatak konkurencije se negativno odrazava na tim,jer se u okviru istog pojedinci sve manje trude usled zacementiranosti mesta.......
tako ce biti i sa kolarovim za neko vreme,a postoji dobra konkurencija ali ko da se seti.........
pogledajmo u jakim reprezentacijama kako se radi,cim te nema burazeru ne igras u klubu,nezalazes se,srljas,soliras nema te ni u repki,pa se ti dogovori sam sa sobom.......
da smo mi nekad imali igraca kao ronaldinjo pa taj bi igrao kod nas sa flasom u ruci......nije problem......i nije to samo kod velikih zemalja,i u manjim zemljama onaj ko se ne zalaze leti napolje ili u najboljem slucaju konkurencija ga natera na promene