Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakav si ti to ljubitelj fudbala ako nisi gledao svaku utakmicu svakog igrača koji je ikad bilo gde pomenut u bilo kom kontekstu?

To ti je čist njuh. Pozicioniranje, reakcija, gol. Pipo je dobar primer, samo je on više nekako vic, poput Čaka Norisa. Pančev i Savić su isto dobri primeri.

Van Basten, međutim, po meni nije. Isuviše tehnički potkovan, poput, recimo, Romarija, ili kao još ekstremniji primer, Ronalda.

Kakav si ti to ljubitelj fudbala ako nisi gledao svaku utakmicu svakog igrača koji je ikad bilo gde pomenut u bilo kom kontekstu?

To ti je čist njuh. Pozicioniranje, reakcija, gol. Pipo je dobar primer, samo je on više nekako vic, poput Čaka Norisa. Pančev i Savić su isto dobri primeri.

Van Basten, međutim, po meni nije. Isuviše tehnički potkovan, poput, recimo, Romarija, ili kao još ekstremniji primer, Ronalda.

Свако од њих је имао неку специфичност. На пример, Нистелрој од сто и нешто голова у Премијер лиги ниједан није дао изван шеснаест. Док су Савић а и Панчев изводили слободне ударце.

Жигић и Крауч су на први поглед потпуни пандани. Али Крауч ипак знатно боље игра ногом, мада ни Жигић није дрво као што изгледа на први поглед.

Тако и ван Бастен. Он јесте био најбољи техничар међу њима, најбољи осећај за простор, па зато и јесте легенда. По мени, Бастен се издвајао јер је у тренутку видео решење и налазио потез. Класична илустрација изреке да играч мора да зна шта ће са лоптом пре него што је добије, иначе ни не треба да је добије.

Пипо не спада у ово друштво. Он је тип шпица који је стално на граници офсајда, а то није одлика праве деветке.

Жигић није дрво

bitch-please.jpg

Свако од њих је имао неку специфичност. На пример, Нистелрој од сто и нешто голова у Премијер лиги ниједан није дао изван шеснаест. Док су Савић а и Панчев изводили слободне ударце.

Жигић и Крауч су на први поглед потпуни пандани. Али Крауч ипак знатно боље игра ногом, мада ни Жигић није дрво као што изгледа на први поглед.

Тако и ван Бастен. Он јесте био најбољи техничар међу њима, најбољи осећај за простор, па зато и јесте легенда. По мени, Бастен се издвајао јер је у тренутку видео решење и налазио потез. Класична илустрација изреке да играч мора да зна шта ће са лоптом пре него што је добије, иначе ни не треба да је добије.

Пипо не спада у ово друштво. Он је тип шпица који је стално на граници офсајда, а то није одлика праве деветке.

Meni je Pipo sličan k'o Pančev... iako je Pančev šutirao i iz daljine i imao odličan šut, imao je taj osjećaj gdje treba da bude k'o što Pipo ima...

K'o ono kad je bio smak svijeta i preživjela 3 čovjeka... Putin napravio posebnu letjelicu koja ga je odvela u svemir, Obama napravio posebno skrovište 10 000 km ispod zemlje i Pipo Inzagi, imao čovjek sreće, bio na pravom mjestu... :)

Mihajlović selektor Srbije od četvrtka!

Siniša Mihajlović debitovaće na klupi "orlova" 26. maja u Sent Galenu protiv reprezentacije Španije! Bivši srpski reprezentativac i trener u Bolonji, Kataniji i Fiorentini, te pomoćnih Intera, dobijaće od FSS godišnje 400.000 evra, a predviđen je i bonus za plasman na Svetski šampionat u Brazilu 2014. godine.

Mihajlović će u utorak stići u Beograd na sastanak sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem na kome će biti razrešen neki finansijski detalji ugovora i novčana primanja selektorovih pomoćnika, te plan priprema za start kvalifikacija za Mondijal.

Zvanično potpisivanje ugovora biće obavljeno po završetku sezone u Seriji A, 13. maja, pošto Mihajlović ima i dalje ugovor sa Fiorentinom.

Mislim da je ovo dobro rešenje, nama ne treba neki normalan, treba nam budala kao što je Miha, pun sebe, lud...

Sto se selektora tice,Mihajlovic ce zavesti red,to je ono sto je sigurno....s njim nece biti labavo......autoritet ce postojati,i nadam se da mu se nece mnogo mesati u odabir......a sto se tice igre,ocekujte vise ziherisanje,neki italijanski stil,jaka odbrana i te fore,opet na gol manje,ali ako daje rezultate ok......to sto nije imao rezultate do sada,ne mora nista da znaci.......ipak njegov temperament moze imati i negativne strane.......

Pazi, imas tu razne varijante, ne znamo mi kakva je situacija kod njih u fudbalu, uzmimo situaciju u nasem fudbalu, imamo na primer Nikolu Zigica koji je standardan u reprezentacija, vazno da igra u Engleskoj, to sto ne daje golove nije vazno, i imamo na primer jednog Dalibora Veselinovica iz daleke Belgije i Anderlehta (trenutno na pozajmici u Kortrijk-u) koji cesto pogadja, efikasan je, ako nista drugo barem efikasniji od Zigica, pa opet ne igra za reprezentaciju.

Obojica imaju po 10 postignutih golova u svim takmicenjima.

Ma nema to veze sto je mator,kad ga ortak pozove :mrgreen:
Imali smo mnogo bolje reprezentativce od Stankovica i Vidica,pa se ja nesto ne secam da je bilo ovolike kuknjave oko povlacenja......:think:
Taj Vidic bi mogao,ali sve na papiru,na delu malo toga......jos i povredjen.......ako cemo ga imati u reprezentaciji kao atrakciju onda bolje ne.......a stankovic pa mislim sta reci,najgora sezona u karijeri,nista nije uradio,klub mu tone,ima 34,nema snage,nema brzine,klasican odlagac,zadnjih 5 godina ni u reprezentaciji nista da odigra,i ako zbog njega propadnemo,pa nek propadnemo

Ma nema to veze sto je mator,kad ga ortak pozove :mrgreen:
Imali smo mnogo bolje reprezentativce od Stankovica i Vidica,pa se ja nesto ne secam da je bilo ovolike kuknjave oko povlacenja......:think:
Taj Vidic bi mogao,ali sve na papiru,na delu malo toga......jos i povredjen.......ako cemo ga imati u reprezentaciji kao atrakciju onda bolje ne.......a stankovic pa mislim sta reci,najgora sezona u karijeri,nista nije uradio,klub mu tone,ima 34,nema snage,nema brzine,klasican odlagac,zadnjih 5 godina ni u reprezentaciji nista da odigra,i ako zbog njega propadnemo,pa nek propadnemo

Ne može on Mihu da odbije...:mrgreen:

Najviše se kuka zato što su velika imena i zvezde...kod nas je Bane trenutno najveća, i mislim da mu treba dati kapitensku traku...

Ne može on Mihu da odbije...:mrgreen:

Najviše se kuka zato što su velika imena i zvezde...kod nas je Bane trenutno najveća, i mislim da mu treba dati kapitensku traku...

Ne pamtim toliku kuknjavu oko Pixija,Deje......mnogi su jedva docekali odlazak Mihe,Mijata,Juge......
Pa od Dekija realno ostaje samo ime,a ako cemo po formi ni Vidic ne igra.......
Bane i Kolarov su 2 jedina nasa igraca za koje se moze reci da su top svetska klasa,pripadaju mozda medju 30 najboljih na svetu.......Bane je stariji,ima vise iskustva,ima vise nastupa,a i nekako je prirodno da duze bude na terenu (bekovi se menjaju ponekad) pa zato i treba biti kapiten......i da se proba na spica :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back