Hrastovnik
Poznat
- Poruka
- 9.374
Света Тројица (Отац, Син и Дух Свети) је Један Бог.
''Ја и Отац једно смо.'' (Јн 10:30)
а у колико богова ти верујеш?
Sta te briga sta ja i kako ja vjerujem. Drzi se teme i postova i to komentarisi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Света Тројица (Отац, Син и Дух Свети) је Један Бог.
''Ја и Отац једно смо.'' (Јн 10:30)
а у колико богова ти верујеш?
а зашто си ово прећутао?
то значи да практично не постоји ниједан покрет прстију који не представља неку од индијских мудри.. укључујући и испружен средњи прст![]()
Pismo za gluhonijeme su sve znakovi prstima. Ispruzen srednji prst jasno asocira na onu musku stvar sa dvije druge stvarcice sa strana. Ali to nema veze sa ovim o cemu mi raspravljamo. Neoborivo je da su hindo-budisticki znakovi prstima postojali mnogo prije hriscanstva i jos mnogo ranije od pojave ovih znakova u hriscanskoj ikonografiji. I zakljucak sta je? Zakljucak je da su ti znakovi prstima u hriscanstvo dosli iz hinduizma i budizma.
![]()
Najstarija Hristova ikona sa Sinaja, 5. vijek: prvi znak prstiju desne Hristove ruke.
Sta znaci ovaj znak?
![]()
Carigrad, 11 vijek, prva pojava drugog znaka prstiju desne ruke .
Sta znaci ovaj znak?
![]()
Mozaik, 12. vijek, prva pojava treceg znaka prstiju desne ruke.
Sta znaci ovaj znak?
Tri razlicita znaka nikako ne mogu imati isto znacenje. Je li to simbolicno objavljivanje transformacije hriscanstva od Hrista ka Antihristu?
хиндуистичке и будистичке мудре имају значење само у оквиру тих религијских учења, а за хришћанство су апсолутно ирелевантне. кад се прекрстимо, три скупљена прста десне руке за нас су знак Свете Тројице- Троједног Бога, а два савијена- две природе Господа Христа. код римокатолика су сви прсти испружени, и представљају пет рана Христових. да ли постоје неки слични покрети у некој другој религији- то за хришћане нема никакав значај.
то је знак Христа. на тај начин су се крстили рани хришћани, а и данас то чине руски старообредници- православци који нису прихватили реформу патријарха Никона. два испружена прста симболишу људску и божанску природу Исуса Христа.
ево ти па читај:
http://en.wikipedia.org/wiki/Old_Believers
![]()
то је начин на који свештеник благосиља вернике- прсти формирају Христов тетраграм (IC XC). кажипрст је прав- I, средњи прст благо савијен- С, домали прст и палац спојени и укрштени- Х, мали прст благо савијен- С.
то је исти знак, само посматран из другог угла.
таква трансформација постоји само код тебе, јер ти и не кријеш да си поклоник ''бога'' Сурбана.
Svi ovi znakovi su iz hinduizma i budizma ubaceni u hriscanstvo i znacenja su im propisali ljudi. Nikakve veze ni sa Svetom Trojicom ni sa Hristom nemaju. Narocito ti je biser ono "iz posebnog ugla".![]()
Isus Hristos: izobrazavanje od pocetka ikonografije do anatemisanja rimokatolika 1054. godine
Prelazna faza prevare: izobrazavanje od 1054. godine
Prelazna faza od 1054. godine: znakovi tajnog misticnog udruzenja
Prelazna faza od 1054: znakovi prstiju kao sifre tajnog misticniog udruzenja
Lazni hristos: izobrazavanje od 1054. godine i opsta upotreba u nase vrijeme
To je ono sto je Hristos prorekao:
“Jer ce izaci lazni hristosi i lazni proroci, i pokazace znake velike i cudesa da bi prevarili, ako bude moguce, i izabrane. Evo vam kazah unapred."
Ova freska je takoreci juce uradjena: Hram Hrista spasitelja u Banjaluci.Zar je moguce da ni vladika, ni svestenici ni freskopisac ne znaju sta takav znak danas znaci? Nije moguce, sve je uradjeno planski i namjerno! Posjetite i pogledajte:
http://3rm.info/religion/3803-satanizm-v-rpc-mp.html
за тако нешто не постоји ни теоретска могућност, јер хришћанство са хиндуизмом/будизмом није имало никаквог додира. благосиљање рукама води порекло из Срарозаветне Цркве, кад су јеврејски свештеници полагали Име Божије на верни народ тако што би распоредили прсте у облику Светог Тетраграма.. већ сам ти то објаснио.
само ти богохули.
Laz koja se ne moze nicim potvrditi, osim Talmudom i Kabalom.
Talmud i Kabala su po tebi laž?
Ne vrdaj nego odgovori pošteno.
Ne vrdaj nego odgovori pošteno.
Za mene je istina samo u Svetom Pismu![]()
A oko u trouglu koje si nekad ponosito isticao si iz biblije izvukao.
ahahhahahahha
Bog sve vidi i zato je Njegovo oko (pogled) svevidece.Djavo ne vidi sve i njegovo oko nije svevidece.
Dje baš trokut i dje baš one boje jadan ne bio?'
To si sigurno iz Izaije 23:99 izvukao??
Bona znaš li tko je tužitelj??
Kako tužitelj može da bude netko tko sve ne vidi??
![]()
Djavo je svevideci samo onima koji ga sebi za boga priznaju.
Sta ti znas o simbolici, prdekalo jedno duhovno?
Агарта; Не знам да ли је на овој теми помињан крст као ратнички симбол који се добија када је мач забоден у земљу. Управо сам се сетио једне слике која то одлично илуструје
Svi ovi znakovi su iz hinduizma i budizma ubaceni u hriscanstvo i znacenja su im propisali ljudi. Nikakve veze ni sa Svetom Trojicom ni sa Hristom nemaju. Narocito ti je biser ono "samo posmatran iz posebnog ugla".
![]()
Ova freska je takoreci juce uradjena: Hram Hrista spasitelja u Banjaluci.Zar je moguce da ni vladika, ni svestenici ni freskopisac ne znaju sta takav znak danas znaci? Nije moguce, sve je uradjeno planski i namjerno!
mislim da prestavlja sveto trojstvo, a inace je deo cveta zivota. to u miroslavljevom jevandjellju uopste nije isti znak, i lici na cvor vecnosti koji sam vidjala po crkvama.![]()
Ucili su nas da je ovo samo keltski znak.
http://rlv.zcache.com/karma_endless_knot_or_eternal_knot_card-p137789729385712209zv2h8_400.jpg
mislim da prestavlja sveto trojstvo, a inace je deo cveta zivota. to u miroslavljevom jevandjellju uopste nije isti znak, i lici na cvor vecnosti koji sam vidjala po crkvama.
http://rlv.zcache.com/karma_endless_knot_or_eternal_knot_card-p137789729385712209zv2h8_400.jpg
![]()
![]()
Ne mislim na srednji znak, nego na znakove u krugovima: u oba kruga ilustracije Miroslavljevoj Jevandjelja je simbol isti kao keltski simbol.