Zlatna Iris
Veoma poznat
- Poruka
- 10.624
dda...slabo se vidi ali jeste...
Mene zanima šta simboliše smokva, koja se pominje u Svetom Jevanđelju, a koju je Isus prokleo?
Orion nema nikakve blage veze sa preobraženjem. Njegov simbolizam vezan je za religije mnogo, mnogo, mnogo starije od hrišćanstva, kad se za solarne kultove bilo kakve vrste nije ni čulo.
Mene zanima kako se zove sekta čijih pripadnika ima dosta po Novom Sadu, žene nose kosu skupljenu ispod marame i duge suknje (liče na naše u crkvi nedeljom, samo su ove uvek tako obučene)?
Svi su neke zanatlije... mislim da im pripadaju one razne zanatlije Šovljanski...
ako neko zna, baš me zanima...
hvala,
![]()
Ако је пирамидологна овој теми, онда она о паганству у Срба може да одахне
![]()
Ovo su dani kad se Sunce priblizava sazvijezdju Bika i Oriona. Na vedrom nebu u ranim vecernjim satima mozete jos vidjeti Orion koji je na granici dana i noci. Za koji dan i zvijezde Oriona prestace biti vidljive, jer ulaze u zonu dana i bice nevidljive sve do jutarnjih sati iza prve sedmice avgusta, pred Preobrazenje. U indijskoj astrologiji Orion se naziva Mriga, sto znaci Jelen. To je onaj jelen sa stecaka kojeg bozanstvo Sunca juri i lovi, da bi ga evo u ove dane sustigalo i ulovilo. Jelen je simbol obnove zivota, a ta obnova pocinje sa proljecem.
![]()
![]()
Bozanstvo Sunca, kolovodja suncanog kola, na uhvacenom jelenu (stecak iz Boljuna kod Stoca, nekadasnji Vidostak). Ovo suncevo kolo simbol je dana kad je Sunce iznad Oriona (iznad jelena), a to su dani koji upravo nastaju pa do Preobrazenja u avgustu.
BOSANSKI STECAK OBELISK
Stecak (biljeg, mramor) D. Bakici, "Vlaskovac", Olovo, Bosna![]()
![]()
![]()
Kazu nasi "uceni znalci stecaka" da je ovo na stecku svinja. Ali ne znam kako ce sami sebi i drugima da objasne otkud to da se svinja leze iz jajeta. Kad oni to sebi i drugima objasne, morace da priznaju da je ovo ipak zmaj, jer se zmaj leze iz jajeta.
Fotografija i "Video interview with Nano" preuzeti sa: http://bpblognews.blogspot.ca/2009_08_01_archive.html
Zamislite sad: bogumili sa svinjama i zmajevima.
-nastavlja se-
Pismo za gluhonijeme su sve znakovi prstima. Ispruzen srednji prst jasno asocira na onu musku stvar sa dvije druge stvarcice sa strana. Ali to nema veze sa ovim o cemu mi raspravljamo. Neoborivo je da su hindo-budisticki znakovi prstima postojali mnogo prije hriscanstva i jos mnogo ranije od pojave ovih znakova u hriscanskoj ikonografiji.
I zakljucak sta je?
Zakljucak je da su ti znakovi prstima u hriscanstvo dosli iz hinduizma i budizma.
![]()
Najstarija Hristova ikona sa Sinaja, 5. vijek: prvi znak prstiju desne Hristove ruke.
Sta znaci ovaj znak?
![]()
Carigrad, 11 vijek, prva pojava drugog znaka prstiju desne ruke .
Sta znaci ovaj znak?
![]()
Mozaik, 12. vijek, prva pojava treceg znaka prstiju desne ruke.
Sta znaci ovaj znak?
Tri razlicita znaka nikako ne mogu imati isto znacenje. Je li to simbolicno objavljivanje transformacije hriscanstva od Hrista ka Antihristu?