Pozdrav svima!
Sizif
Simpaticna slicica. Svaka cast da si je nasao. Ovo je bas interesantno.
Kao sto vidis ovo je World Convention koji se odrzavao, vidi se pise "seats free". Ovo je bio kongres Jehovinih svedoka, i to je samo naslov kongresa, kao sto je i ove godine bio "Cuvaj srce svoje".
Sada, ja ne znam da li je tu govoreno konkretno da ti koji su sada zivi nece umreti, ili se prica o narastaju, uglavnom na svakom kongresu, ako si ikada bio u mogucnosti da dodjes, pa cak i u svakoj danasnjoj "Strazarskoj Kuli" videces da svaki put pisu opomene da
zivimo u poslednjim danima.
Ovo se posebno uvek naglasava kako ljudi ne bi izgubili veru i klonuli duhom. To zadnje vreme ce doci, a ovi dani su znak da je blizu.
Sizif druze, sto se tice Jehovinih svedoka, verujem da imas velike predrasude iz raznih prica koje cujes o njima. Pa je l` ti mislis da ja nisam, kao ti, prema njima pristupio sa istim predrasudama? Pa sigurno ih nisam docekao rasirenih ruku
dr.Separator
Kazes Bog je izmisljen da bi se manipulisalo drugim ljudima? Slazem se da mnogo religija danas namece tako nesto.
Medjutim, meni nije jasno, zbog cega je tebi nepojmljivo da postoji neko savrseno bice koje je sve ovo stvorilo i koje je mnogo vece od nas. Znam, sada mozes da kazes, pa to je cudo, s.f. itd. A zar ovo sto vidis, kada se osvrnes oko sebe, nije cudo? Pogledaj samo konstrukciju coveka...
Uraghan
Nije bila aluzija na SPC. Ne znam za druge J.s., i ne mogu da tvrdim da li oni aludiraju na to ili ne, medjutim, ja ti govorim u globalu, nijednog trenutka nisam pomenuo SPC niti bilo koju drugu religiju.
Sto se tice prevoda sa krst, da li znas da su nekada Jehovini svedoci takodje mislili da je Isus razapet na krstu? Medjutim, zasto bi menjali samo da se razlikuju? To uopste nije bila poenta. Poenta je prevod reci Ksilon i Stauros je oznacavala uspravnu gredu ili stub, medjutim to nije bitno, ja ne zelim da obozavam ni krst, ni gredu, vec samo jedinog Stvoritelja. Da bi se uverio u tu cinjenicu imas starogrcki prevod Biblije na internetu da nadjes.
Za verbalnu pretnju, pa sta da ti kazem, ja je ne dozivljavam kao pretnju.
Upravu si, mozda drugi da, medjutim, na meni je samo da upozorim ljude na predstojece dogadjaje.
Pozdrav svima i svako dobro!