Religija i vera kao dragstor...

Ovo što si rekla ima težinu taman koliko i knjige Joseph Smitha, osnivača mormonizma. I njemu je anđeo šaptao na uvo, sećaš se?

Aha, njegova reč je Biblija, a nju je napisao čovek. Dakle, čovek kaže drugom čoveku šta Bog želi da radi. Ne vidiš tu finu manipulaciju? Bog je izmišljen da bi čovek lakše manipulisao drugim čovekom.
Na kraju krajeva, božja volja uvek izlazi iz usta ljudi. Ako Bog nešto želi, pusti njega da mi on to kaže, svega ti !
Ti ne moras da prihvatis istinu...
Zna se kako je Bozja rec pisana...
bye

Bog ti i kaze preko svoje reci Biblije i molitve a posto se ti ne molis... onda ti ostaje za sada Bozja rec :)

millions%20now%20living.jpg

bavis se nekim fasifikatima jel :lol:.
Čekaj, da li ti to tvrdiš da Džozef Frenklin Raderford nije četvrt veka bio predsednik "Watchtower society" i da nije držao predavanja na tu temu i pisao knjige? Šta je falsifikat? Ne razumem.

Dalje, ateistima ne smeta vera u Boga, već banditi koji je oblikuju i zloupotrebljavaju, kao što je rečeni Raderford, i horde drugih.

Nikakav sukob mi nemamo, niti ga zelimo.
Sami ste pominjali placanje usluga sto je bila aluzija na SPC pa sam se osvrnuo da me ne zanimaju vasi medjusobni sukobi.
Da bi se uverio da mi svoju verziju Biblije nismo izvrtali, nego da se drzimo njenih nacela, slobodno mozes da uzmes prevod Danicic-Karadzic u ruke i pogledas da li se J.s. pridrzavaju Svetog pisma ili ne.
Ne govorim starogrcki da bih mogao da procenjujem ispravnost prevoda ali na mnogim kljucnim mestima poput onog momenta na krstu vas prevod se razlikuje od svih drugih prevoda, a to je samo jedan primer.
Niti ja niti bilo ko od J.s. verbalno preti paklom i ostalim stvarima. Ja sam tu da te uputim ono sto Biblija kaze.
Godinama unazad drugi clanovi tvoje zajednice propovedaju kako cemo jednog dana biti ponovo stvoreni, a onda ce nam biti sudjeno pa onda i ubijeni jedino se ne slazete oko nacina na koji ce to biti izvrseno neki su tvrdili da ce to biti proces dematerijalizacije drugi da cemo biti baceni u nekakvo ognjeno jezero. Na kraju potpuno je nebitno kakva je priroda tog kraja vec je poenta da je to obicna verbalna pretnja i pokusaj zastrasivanja slusaoca, isti princip vazi i za ostale verzije tog kraja: pakao (pravoslavno-rimokatolicka verzija), dranje koze sa zivih ljudi (muslimanska verzija) itd.
Ukoliko neces da slusas ili te ne zanima, to je tvoja licna stvar. Siguran sam da ima ovde ljudi koji zele da nesto cuju i da razmene misljenja bez ikakvog vredjanja i omalovazavanja. ;)
Ako te neko vredja i omalovazava onda takvu poruku prijavis moderatorima, a forum nije mesto gde tebe neko treba da slusa i da klima glavom vec mesto gde se vode diskusije.

Pozdrav svima! :D

Sizif

Simpaticna slicica. Svaka cast da si je nasao. Ovo je bas interesantno.

Kao sto vidis ovo je World Convention koji se odrzavao, vidi se pise "seats free". Ovo je bio kongres Jehovinih svedoka, i to je samo naslov kongresa, kao sto je i ove godine bio "Cuvaj srce svoje".
Sada, ja ne znam da li je tu govoreno konkretno da ti koji su sada zivi nece umreti, ili se prica o narastaju, uglavnom na svakom kongresu, ako si ikada bio u mogucnosti da dodjes, pa cak i u svakoj danasnjoj "Strazarskoj Kuli" videces da svaki put pisu opomene da zivimo u poslednjim danima.
Ovo se posebno uvek naglasava kako ljudi ne bi izgubili veru i klonuli duhom. To zadnje vreme ce doci, a ovi dani su znak da je blizu.

Sizif druze, sto se tice Jehovinih svedoka, verujem da imas velike predrasude iz raznih prica koje cujes o njima. Pa je l` ti mislis da ja nisam, kao ti, prema njima pristupio sa istim predrasudama? Pa sigurno ih nisam docekao rasirenih ruku ;)

dr.Separator

Kazes Bog je izmisljen da bi se manipulisalo drugim ljudima? Slazem se da mnogo religija danas namece tako nesto.
Medjutim, meni nije jasno, zbog cega je tebi nepojmljivo da postoji neko savrseno bice koje je sve ovo stvorilo i koje je mnogo vece od nas. Znam, sada mozes da kazes, pa to je cudo, s.f. itd. A zar ovo sto vidis, kada se osvrnes oko sebe, nije cudo? Pogledaj samo konstrukciju coveka...

Uraghan

Nije bila aluzija na SPC. Ne znam za druge J.s., i ne mogu da tvrdim da li oni aludiraju na to ili ne, medjutim, ja ti govorim u globalu, nijednog trenutka nisam pomenuo SPC niti bilo koju drugu religiju.

Sto se tice prevoda sa krst, da li znas da su nekada Jehovini svedoci takodje mislili da je Isus razapet na krstu? Medjutim, zasto bi menjali samo da se razlikuju? To uopste nije bila poenta. Poenta je prevod reci Ksilon i Stauros je oznacavala uspravnu gredu ili stub, medjutim to nije bitno, ja ne zelim da obozavam ni krst, ni gredu, vec samo jedinog Stvoritelja. Da bi se uverio u tu cinjenicu imas starogrcki prevod Biblije na internetu da nadjes.

Za verbalnu pretnju, pa sta da ti kazem, ja je ne dozivljavam kao pretnju.
Upravu si, mozda drugi da, medjutim, na meni je samo da upozorim ljude na predstojece dogadjaje.

Pozdrav svima i svako dobro! :bye:

Ti stvarno ne shvatas sta znaci Hristova vladavina...
Kada bude Hristova 1000 god vladavina mira onda nece biti zla...
Covek ce biti doveden do savrsenstva
nece biti ni bolesti ni smrti
ljudi ce nakon tih 1000 god biti savrseni i zivece vecno...

Sada je dalek ood toga
Sotona je na vrhuncu svoje moce sto se ogleda na tome kako je na Zemlji...
Da ne nabrajam, nemoral nasilje zlo nepravda nemir bolest smrt itd...
zemljotresi uragani poplave suse ozonske rupe poremecaj klime itd...

Ako ti tvrdis da danas Hrist vlada na Zemlji onda je on takav...
Onda se njegova vladavina ne bi razlikovala od Sotonine :confused:

a on nije takav :confused:

ovo boldovano, sve je to bilo i pre i posle hrista
a sad, kaze isus pilatu ovako

Исус одговори: Не би имао власти никакве нада мном кад ти не би било дано одозго;
na koga je mislio isus kada je rekao odozgo?

goost

Izvorni grcki tekst tog stiha i njegov bukvalni prevod glase:
"Amen lego soi semeron met emou ese en to paradeiso"
"Zaista tebi kazem danas sa mnom bices u raju"

U izvornom tekstu nije bilo znakova interpunkcije niti razmaka izmedju reci - to su ubacili prevodioci. Na osnovu recenice na grckom nemoguce je odrediti da li se rec "danas" odnosi na deo recenice pre ili posle nje, odnosno gde bi trebalo da stoji zarez. Deluje logicnije da se odnosi na prvi deo jer je glagol "kazem" blize reci "danas" nego glagol "bices", ali i druga varijanta je gramaticki moguca.

Jedini nacin da utvrdimo koji je prevod tacan jeste da uporedimo sa ostalim delovima Biblije, evo recimo ovo : "Исус јој рече: „Немој ме више држати, јер још нисам узашао к Оцу, него иди мојој браћи и реци им: ’Узлазим к свом Оцу и вашем Оцу, свом Богу и вашем Богу.‘“ Jovan 20:17
Ovo je on rekao tri dana kasnije, sto je logicno da on nije bio nigde vec u potpunom mraku, kao sto se desava kada umires ;)

:dontunderstand: po cemu bi taj stih demantovao da je isus razbojniku rekao da ce "danas" zajedno biti u raju?

ne nisu to su objave onih koji su se nalagali

(na zvanicnom sajtu JS koji je jedan jedini, se moze saznati ucenje JS :) )

a ti kada to citiras i ti lazes automatski, tj podupires te lazi...

jer verujes u laz

JA SAM JS i ja znam u sta JS VERUJU
a ti nisi JS i ne znas
I KADA TO NAPISEM u sta JS VERUJU TI NE VERIUJES
TIME SE DEKLARISES KAO NEKO KO VISE VERUJE U LAZ I TIME SLEDI OCA LAZI

jel ti to hoces nama da saopstis da nemas pravo da pises o drugim verovanjima osim o verovanju jehovinih svedoka, a da pri tom ko se ne slaze sa tim verovanjem je sluga oca lazi tj vaseg omiljenog biblijskog lika kome ne smete da ga malim slovom pomislite a kamoli da ga napisete:D

Pa da je bio u raju, odma posle pogubljenja, tj. kako je rekao "danas", on bi trebao vec da bude kod oca, ili makar na nebu.
Ovo sto je rekao nisam uzasao k` ocu je bio 3 dan kada je uskrsnuo, znaci da nije bio nigde.

pa ne mozes ti da razumes jer ne tumacis bibliju vec kulu, a tamo vam je receno da je hrist arhandjel mihailo
zar nije isus rekao da su on i otac jedno, ko ne vidi njega ne vidi ni oca....
a sta mislis koliko je udaljen pakao od raja?

ovo boldovano, sve je to bilo i pre i posle hrista
a sad, kaze isus pilatu ovako

Исус одговори: Не би имао власти никакве нада мном кад ти не би било дано одозго;
na koga je mislio isus kada je rekao odozgo?

Sam pobijas sebe
posto je to bilo i posle Hrista onda on ne vlada na Zemlji

da vlada ne bilo toga... da ne nabrajam nesilja nemorala, zla itd..

A Isus vlada nad svojim podanicima kao Kralj Bozjeg Kraljevstva - to je nebeska vladavina

to je ono sto vi ne priznajete iako sad tvrdis da mu je data vlast :lol:

aj se sredi malo pa razmisli kontradiktoran si

Ne znam koliko je udaljen jer ne postoji pakao. Ako su Isus i Otac jedno, evo imas i sam primer kako Isus nije uzasao k` ocu? Nije mogao uzlaziti sam k` sebi.
Evo ti jedno logicno pitanje, kada se Isus moli, sigurno se ne moli sam sebi? Hoces da kazes da je Isus poludeo? :D

samo se ti tesi da ne postoji pakao:D
nego recimo kako je u vasem "novom prevodu" prevedeno ovo

И у паклу кад беше у мукама, подиже очи своје и угледа издалека Авраама и Лазара у наручју његовом,
И повикавши рече: Оче Аврааме! Смилуј се на ме и пошљи ми Лазара нека умочи у воду врх од прста свог, и да ми расхлади језик; јер се мучим у овом пламену.

pitanje je dobro, ali onda stihovi poput "otac i ja smo jedno" su nepotrebni u bibliji jel tako ili ti znas na sta je isus mislio kada je to rekao?
o tom pitanju koje postavljaju razne sekte, agnostici, ateisti je vise puta odgovoreno, pa malo prelistaj

И у паклу кад беше у мукама, подиже очи своје и угледа издалека Авраама и Лазара у наручју његовом,
И повикавши рече: Оче Аврааме! Смилуј се на ме и пошљи ми Лазара нека умочи у воду врх од прста свог, и да ми расхлади језик; јер се мучим у овом пламену.

pitanje je dobro, ali onda stihovi poput "otac i ja smo jedno" su nepotrebni u bibliji jel tako ili ti znas na sta je isus mislio kada je to rekao?
o tom pitanju koje postavljaju razne sekte, agnostici, ateisti je vise puta odgovoreno, pa malo prelistaj

izvorna rec za pakao je tu ( sheol ) ili hades sto znaci GROB.
:cao:

nauci nesto

Sam pobijas sebe

A Isus vlada nad svojim podanicima kao Kralj Bozjeg Kraljevstva - to je nebeska vladavina

:hahaha:
jel ti znas sta sam ja tebe pitao, ako nemas odgovor bolje cuti nego da lupetas
ajd da probamo jos jedared
ko je pilatu dao vlast odozgo?

Sam pobijas sebe

da a dok je jehova vodio izrailjce kroz pustinju nije bilo nasilja,bas ih je milovao ...:hahaha: i one prvence iz egipta je pomilovao bas...:rotf:

Ne znam koliko je udaljen jer ne postoji pakao. Ako su Isus i Otac jedno, evo imas i sam primer kako Isus nije uzasao k` ocu? Nije mogao uzlaziti sam k` sebi.
Evo ti jedno logicno pitanje, kada se Isus moli, sigurno se ne moli sam sebi? Hoces da kazes da je Isus poludeo? :D

Zašto da ne?
Kada voliš nekoga, da li, u suštini, voliš sebe, jer voleći drugoga, voliš ono što si kroz drugoga prepoznao u sebi samome?

Moj Bog Jehova je ljubav, a samim tim koliko i on god jedva ceka da unisti zlo, nece nikoga muciti u paklu iliti nekim vecnim mukama.

"Zašto da ne?
Kada voliš nekoga, da li, u suštini, voliš sebe, jer voleći drugoga, voliš ono što si kroz drugoga prepoznao u sebi samome?"

Druze, nisam spreman za filozofiranje, istina je veoma jasna i jednostavna, onakva kakva i treba da bude nama ljudima.
:bye:

Back