Religija i vera kao dragstor...

Prijatelju, nemoj ti meni da kopiras sa Vikipedije, nego izvadi ti meni Kulu Strazaru i skeniraj je lepo.
Video sam mnogo stvari na Vikipediji koje su masili, cak sam video da puno puta omase i godinu rodjenja jednog obicnog pevaca ili pisca.
Deder ti nama lepo postavi ovde crno na belo Strazarsku kulu iz ovih godina.

Hvala lepo :hvala:

Prijatelju, nemoj ti meni da kopiras sa Vikipedije, nego izvadi ti meni Kulu Strazaru i skeniraj je lepo.
Video sam mnogo stvari na Vikipediji koje su masili, cak sam video da puno puta omase i godinu rodjenja jednog obicnog pevaca ili pisca.
Deder ti nama lepo postavi ovde crno na belo Strazarsku kulu iz ovih godina.

Hvala lepo :hvala:

sta je boli te istina..izvini...a normalno je da sad kula izbegava svoje promasaje

Pojedinačno, da :D
Ali ljudska rasa neće skorije doživeti neku kataklizmu, bar ne u smislu nekakvog sveopšteg rata između dobra i zla, ili šta već...

Nazalost, i ovo je samo jedno od nagadjanja i pretpostavki. Ni ti, ni bilo ko drugi od nas nije bio prisutan u vreme stvaranja sveta i njegovih prvih ljudi.
U svakom slucaju, ja se drzim Biblije u koju sam se, mali milion puta, uverio da je zaista Bozja rec, a posto ona kaze da ce se to desiti, kao sto se i desilo sve do sada sto je u njoj pisalo, bicu, nadam se, dobro pripremljen za taj dan :)

Neo druze, ne boli mene istina, ja bih licno hteo da vidim te clanke, pa te pitam da mi ih skeniras. :hvala:

Poslednja izmena:
Nazalost, i ovo je samo jedno od nagadjanja i pretpostavki. Ni ti, ni bilo ko drugi od nas nije bio prisutan u vreme stvaranja sveta i njegovih prvih ljudi.
.

U redu. Pa šta s tim?

U svakom slucaju, ja se drzim Biblije u koju sam se, mali milion puta, uverio da je zaista Bozja rec, a posto ona kaze da ce se to desiti, kao sto se i desilo sve do sada sto je u njoj pisalo, bicu, nadam se, dobro pripremljen za taj dan :)

Hmmm....daj da vidimo nešto:

Matej 27:51-53:

I gle, zavesa crkvena razdre se nadvoje od gornjeg kraja do donjeg; i zemlja se potrese, i kamenje se raspade; 52 I grobovi se otvoriše, i ustaše mnoga tela svetih koji su pomrli; 53 I izašavši iz grobova, po vaskrsenju Njegovom, uđoše u sveti grad i pokazaše se mnogima. 54 A kapetan i koji s njim čuvahu Isusa videvši da se zemlja trese i šta bi, poplašiše se vrlo govoreći: Zaista ovaj beše Sin Božji.

Dakle, ova zombi apokalipsa se stvarno desila? Isusovo vaskrsenje (ako se stvarno desilo) mu onda dođe ko neka banalnost u poređenju sa ovim :eek:

Nisam zavrsila tamo sam pocela da proucavam Bibliju...
Znaci to je ozbiljan uman rad proucavanje cele Biblije

Ako je tačno da su jevanđelja pisana 30,40god ili više nakon smrti Isusa, a do tada su prenošena usmenim putem, onda i to spada pod ono tvoje "rekla kazala" koje tvrdiš da treba izbegavati

"U redu. Pa šta s tim?"
Pa nista. Dajes izjavu kako se nece desiti Armagedon, a ja ti kazem da nisi prisustvovao stvaranju pa da sa tolikom sigurnoscu to mozes da tvrdis.

Nazalost, to nije Armagedon, ali drago mi je da si pomenuo, i da bi se uputili vise u to, evo jednog sajtica i konkretnog clanka za to http://www.jw.org/sr-cyrl/публикације/часописи/g201209/опседнутост-смаком-света/

Dakle ne mogu znati da neće biti Armagedona ako nisam prisustvovao stvaranju sveta? Niđe veze

netacno Biblija je zapisivana... tj sveti spisi...

Kolko je vremena proteklo od navodnog događaja do zapisivanja?

"Dakle ne mogu znati da neće biti Armagedona ako nisam prisustvovao stvaranju sveta? Niđe veze"

Pa kako mozes 100 % da tvrdis da nece biti Armagedona?

Isto kao što ti tvrdiš da će biti a nisi ni ti prisustvovao stvaranju sveta.
Uostalom, nisam ćaknut. Niko nema pravu moć proroštva, pa ni sveti spisi.

Sto se tice propovedanja, evo jedan primer: Zamisli da ti znas da ce, recimo, sutra biti smak sveta? Armagedon je na pomolu, a jedino ti znas mesto gde ljudi mogu da se spasu. Da li bi ti sve ucinio kako bi upozorio sto vise ljudi mozes kako bi se spasli?
Nije tu nikakva kvalifikacija i rankiranje. Svaki Jehovin svedok sledi 2 principa, prvi princip Biblije, Bozje reci, Matej 24:14. Drugi je "Voli svog bliznjeg kao samoga sebe". Ja zelim da svi ljudi saznaju kakva nas buducnost ceka, i zelim da se svi spasu, zbog toga se propoveda od kuce do kuce ;)
izvini a zasto lazes, koja ti je korist od toga?

ne postoje nikakve clanarine niti ikavo placanje...

prava vera je besplatna

a zna se ko naplacuje svoje usluge

Zanimljivo je kako ti i tvoja "braca i sestre" volite da izvrcete napisano da bi dobili ono sto se uklapa u vase vidjenje sveta mislio sam da to radite samo sa biblijom ali vidim da to radite i sa drugim tekstovima.

Tvoja licna uverenja da ce uskoro nastupiti nekakva kataklizma ne samo da nisu proverljiva vec su potpuno ista kao i uverenja onih koji dolaze iz drugih zajednica i znas sta oni takodje tvrde da ce se samo oni spasti od te kataklizme i tvrde sve isto sto i ti, a skupa i jedni i drugi nemate sta da ponudite osim prazne price i verbalnih pretnji (paklom, ubijanjem od strane nekakvog boga, mucenjem, unesi_po_zelji_svoju_verziju_kraja). Pre svega rekao sam da postoje razliciti nacini placanja i naveo nekoliko vrsta u naturi takodje sam naveo da je potroseno vreme na tabananje takodje jedan vid placanja, a nigde nisam ulazio u to da li i pod kojim uslovima neko prepisuje imovinu tvojoj zajednici. Drugo, za clanove je obaveza da tabanaju od vrata do vrata i trose svoje vreme ako neko to odbije leti iz zajednice, a to mozes nazvati kako god zelis u mom recniku to se zove clanarina. Sukob koji tvoja zajednica ima sa Pravoslavnom crkvom oko pravilnog obozavanja jevrejskog boga je vas medjusobni problem, preterano me ne zanima.

"Isto kao što ti tvrdiš da će biti a nisi ni ti prisustvovao stvaranju sveta.
Uostalom, nisam ćaknut. Niko nema pravu moć proroštva, pa ni sveti spisi. "

Ni ja nisam prisustvovao, ali ja ti ne govorim svoje reci, niti ja tvrdim stogod. To tvrdi onaj koji je sve ovo, sto vidis oko sebe, stvorio, i njegova rec Biblija ;) a njemu neizmerno verujem.

Uraghan

Nikakav sukob mi nemamo, niti ga zelimo.
Da bi se uverio da mi svoju verziju Biblije nismo izvrtali, nego da se drzimo njenih nacela, slobodno mozes da uzmes prevod Danicic-Karadzic u ruke i pogledas da li se J.s. pridrzavaju Svetog pisma ili ne.
Niti ja niti bilo ko od J.s. verbalno preti paklom i ostalim stvarima. Ja sam tu da te uputim ono sto Biblija kaze.
Ukoliko neces da slusas ili te ne zanima, to je tvoja licna stvar. Siguran sam da ima ovde ljudi koji zele da nesto cuju i da razmene misljenja bez ikakvog vredjanja i omalovazavanja. ;)

Ti kao da ne shvatas da su sveti spisi od Boga...
Bog im je diktirao sta da pisu i kada...
nisu to predanja :roll:
Takodje pisano je za vreme dok su pisci bili ocevidci dogadjaja

Ovo što si rekla ima težinu taman koliko i knjige Joseph Smitha, osnivača mormonizma. I njemu je anđeo šaptao na uvo, sećaš se?

"Isto kao što ti tvrdiš da će biti a nisi ni ti prisustvovao stvaranju sveta.
Uostalom, nisam ćaknut. Niko nema pravu moć proroštva, pa ni sveti spisi. "

Ni ja nisam prisustvovao, ali ja ti ne govorim svoje reci, niti ja tvrdim stogod. To tvrdi onaj koji je sve ovo, sto vidis oko sebe, stvorio, i njegova rec Biblija ;) a njemu neizmerno verujem.
)

Aha, njegova reč je Biblija, a nju je napisao čovek. Dakle, čovek kaže drugom čoveku šta Bog želi da radi. Ne vidiš tu finu manipulaciju? Bog je izmišljen da bi čovek lakše manipulisao drugim čovekom.
Na kraju krajeva, božja volja uvek izlazi iz usta ljudi. Ako Bog nešto želi, pusti njega da mi on to kaže, svega ti !

Back