Religija i vera kao dragstor...

Odgovor za aju:

Otkrivenje 14

1 Pogledah i gle jagnje stajaše na gori Sionskoj, (Jagnje na gori sionskoj je Uskrsnuli Isus na nebu... )

i s njim sto i četrdeset i četiri hiljade ljudi koji imahu ime njegovo i ime oca njegova napisano na čelima svojim.

2 I čuh glas s neba, kao šum voda velikih i kao prasku groma velikoga; i glas koji čuh beše kao glas svirača harfi kad udaraju u harfe svoje.

3 I oni pevahu novu pesmu pred prestolom, pred četiri živa stvorenja i pred starešinama; i niko ne mogaše naučiti pesmu, osim onih sto i četrdeset i četiri hiljade koji su otkupljeni sa zemlje. (otkupljeni sa zemlje za nebo - Bog ih je direktno izabrao )

4 To su oni koji se ne oskvrniše sa ženama, jer su devstvenici. ( u simbolicnom smislu su sveti, duhovno cisti )

Oni idu za jagnjetom kud god on pođe. Oni su otkupljeni od ljudi, prveci Božni u jagnjetu; 5 i u njihovim ustima ne nađe se laž, jer su bez mane.

takodje to su oni : 144000

I videh prestole, i onima koji seđahu na njima dade se vlast da sude. I videh duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reči Božju, koji se ne klanjaše zveri ni liku njezinome, i ne primiše žiga na čelima svojim i na ruci svojoj. I oni oživeše i kraljevaše s Hristom hiljadu godina. (Otkrivenje 20:4)

Blaženi su i sveti koji imaju deo u prvom uskrsenju: nad njima druga smrt nema vlasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i kraljevaše s njim hiljadu godina. (Otkrivenje 20:6)

CrniDjavo

Kuda ovo vodi? Koja je poenta tvoje price?

to je prica ima simbolican znacaj...
Isus je farisejima ispricao tu pricu

a ne pada mi na pamet da ti objasnjavam nisi zasluzio

dakle ovako ja sam rekla da je Isusu data vlast nad svojim s;ledbenicima

a Bog ovoga Sveta je Sotona Djavo to su dve razlicite stvari...
On vlada preko ljudski h predstavnika na Zemlji

Hristovi podanici ne mogu biti i Sotonini...

Hrist je na Nebu kralj j enebeske vladavine
A Sotona vlada na Zemlji

nisi kadar da shvatis jednu tako prostu stvar...

Tek nakon Armagedona Isus ce vladati i na Zemlji

znaci onaj ODOZGO je sotona koji je dao vlast pilatu?
ili izvlacim iz konteksta?
ili bukvalno tumacim?:D

Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин.
:D

znaci onaj ODOZGO je sotona koji je dao vlast pilatu?
ili izvlacim iz konteksta?
ili bukvalno tumacim?:D

Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин.
:D

Ja sam rekla sta to znaci... al evo ponovo :lol:
Isus je sa svojim sledbenicima...
a kad bude 1000 god vladavina Hrista onda ce tek vladati na Zemlji...
Sada je Kralj Bozjeg Kraljevstva na nebu :)

a Sotone je Bog ovoga sveta... Jer vlada na Zemlji preko politike... krive religije i ekonomskog nepravednog sistema
ceo sistem na Zemlji je nepravedan jer je Sotonski...

to je dokaza da Hrist ne vlada na Zemlji

Sto se tice prevoda sa krst, da li znas da su nekada Jehovini svedoci takodje mislili da je Isus razapet na krstu? Medjutim, zasto bi menjali samo da se razlikuju? To uopste nije bila poenta. Poenta je prevod reci Ksilon i Stauros je oznacavala uspravnu gredu ili stub, medjutim to nije bitno, ja ne zelim da obozavam ni krst, ni gredu, vec samo jedinog Stvoritelja. Da bi se uverio u tu cinjenicu imas starogrcki prevod Biblije na internetu da nadjes.

Izraz krst sam upotrebio jer je rasprostranjen ali naravno da nije razapet na krst jer Rimljani nisu vrsili egzekuciju na taj nacin. Prestupniku bi ruke bile prikucane za horizontalnu gredu, a onda bi zajedno sa tom gredom bio postavljen na prethodno postavljenu vertikalnu gredu tako da se obrazuje slovo T. Prestupnik bi kasnije bio skidan sa sve horizontalnom gredom, a vertikalne grede su ostajale za buduce egzekucije tako da je Jelena lagala o pronalasku krsta ali nisam govorio o tome vec o ovom stihu.

Luka 23: 43 I reče mu Isus: Zaista ti kažem danas, bićeš sa mnom u raju.

Da Uraghan, i tako su vesali. Medjutim, on je imao iznad njegove glave natpis "Ovo je Isus car judejski" , tako da jedino ostaje krst ili stub jer da je T ne bi moglo da stoji iznad glave. ;)
Sta ti je zbunjujuce oko tog stiha? Je l` sto kaze danas ili nesto dr.?

Istorija svedoci kako je vrsena ta kazna, a biblijski opisi ne mogu biti korisceni kao relevantan izvor informacija.

Nista, osim da u drugim prevodima pise.

Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju! (Lk 23,43)

Back