Rekreativna nastava za predskolce?

Zuji Zolja

Domaćin
Poruka
3.567
Da li se secate koliko ste godina imali kad ste isli na prvu ekskurziju - rekreativnu nastavu?
Danas smo u vrticu dobili ponude za izlete, rekreativne...
Licno mislim da su deca od 4 god mala za rekreativnu nastavu, ali... Gde svi Turci tu i mali Mujo.
Dakle, sta mislite koliko godina i koji uslovi su potrebni da dete posaljete na visednevnu rekreativnu nastavu?

ја мислим да је 4 године мало за рекреативну наставу
пре десете године не бих слала дете на такве ствари
тад сматрам да је довољно самостално емотивно и како год
добро не иду они без надзора, али.....често се дешава да родитељ уплати, па ипак мора да дође по дете јер дете нон стоп плаче а паре...пропадну
да не причам о томе што се неретко тамо разболе....па су на тераији дуже но што била рекреативна

уопште немам позитивно мишљење о рекреативним настававма за тако мали узраст

..moji veliki klinci su bili prvi put na zimovanju sa vrticem sa 4 godine,
znachi ne prve godine kad su krenuli, vec druge..
..osam dana, busom, planinchina, sneg do vrata, debeli minus.. :)
..vratili se rumeni, jeli kao mecave, danima i danima prichali shta su radili..

..imache su sasvim razlichiti tipovi, josh dechak i devojchica, ma ni po chemu ne liche..
..zajednichko je bilo samo to da su, poshto je razlika 4 godine, imali iste vaspitachice u vrticu,
i sa njima ishli..mozda je do njih.. :)

..malishane cu, bozezdravlja, slati isto tako..

meni sad nije jasno..jel rec o pretskolcima (koji imaju vise od 6g) ili o deci od 4g?
moje dete je do sad islo na jednodnevne izlete, ali sledece godine (posto je predskolac) ide na visednevni izlet. iskreno, meni je to malo ...da ne kazem strasno..ali mislim da je svakom roditelju frka kada se prvi put podvaja od deteta na vise dana.

Da li se secate koliko ste godina imali kad ste isli na prvu ekskurziju - rekreativnu nastavu?
Licno mislim da su deca od 4 god mala za rekreativnu nastavu, ali... Gde svi Turci tu i mali Mujo.
Dakle, sta mislite koliko godina i koji uslovi su potrebni da dete posaljete na visednevnu rekreativnu nastavu?

Ја сам имао 7 година кад смо ишли на рекреативну у Бечиће 21 дан. И тако сваке године, у мају месецу по три недеље на мору са школом.
И ја сам био скептичан када су моја деца требала да иду са врт. на рек, исто сам мислио да су премала, да неће имати надзор и бригу која им је потребна по мојим мерилима.
Међутим, и старији и млађи обожавају да иду. Старији се чак и мало озбиљније разболео када је ишао једне године, али је одмах рекао да ће он и следеће д аиде. Њима је тамо много лепо.
Видим да и деца пријатеља воле да иду и чак немају потребу ни да се јаве родитељима, док то васпитачице не потегну као обавезу.

Poslednja izmena:
e pozdrav za vas koji ste se prisetili ekskurzija :)
ja iz vaseg pisanja razumela - deca vole. slazem se da deca vole rekreativne nastave. volim i ja da idem na toplo more u februaru, ali realno gledano nemam velike koristi od toga.
htela bih da mi kazete sta su dobila deca odlaskom na rekreativne, odnosno sta su izgubila ona koja nisu isla? mislim na decu uzrasta 4-5 god.

ja juce objasnjavam mojoj cerkici kako izgleda rekreativna nastava. kad sam joj pomenula hotel, odmah me je prekinula i rekla da hoce da ide i da joj spakujem puno lepih haljina jer "u hotelu moras da budes lep" ;)

Ја сам имао 7 година кад смо ишли на рекреативну у Бечиће 21 дан. И тако сваке године, у мају месецу по три недеље на мору са школом.
И ја сам био скептичан када су моја деца требала да иду са врт. на рек, исто сам мислио да су премала, да неће имати надзор и бригу која им је потребна по мојим мерилима.
Међутим, и старији и млађи обожавају да иду. Старији се чак и мало озбиљније разболео када је ишао једне године, али је одмах рекао да ће он и следеће д аиде. Њима је тамо много лепо.
Видим да и деца пријатеља воле да иду и чак немају потребу ни да се јаве родитељима, док то васпитачице не потегну као обавезу.

21 dan u becicima preko skole??? mora da si tad ziveo u budvi!

Ja sam prvi put isla u prvom razredu, dakle sa 7 godina, na testeru..mislim oko nedelju dana.
Meni bi bilo rano za dete od 4 godine..sta znam, evo sad zamisljam da moje dete ima 4, tesko da bih je pustila, mislim da bih poludela od brige.
7-8 godina je vec ok

21 dan u becicima preko skole??? mora da si tad ziveo u budvi!
Мора да нисам живео у Бд никад.
Није "преко" него са школом.
Само једне године, тај први разред смо ишли на рекреативну у Бечиће, а остале године смо са школом ишли у Истру, исто 21 дан.
Од 5. су биле екскурзије.

моје лично мишљење да се губе једино паре ништа друго :lol:
скупо то мени, искрено, буде по 17-20 хиљада динара, зар не?

Тако, око 20-ак к. Али, ако имаш троје деце истог или прибл. сличног узраста, једно иде гратис. .))

Razvigore, nisam htela da te naljutim. Mislila sam da se salim, izvini ako sam te uvredila.
Slazem se da "preko" skole ne zvuci najbolje, ali ako cemo pravo ni skola nema noge... tako da "ici sa skolom" slicno zvuci... u svakom slucaju smo se razumeli, valjda :)

Sto se cene tice - u nasoj ponudi pise 14 hiljada din za sest dana - hotel Divcibare. Mislim da je to dobra ponuda, ali ce moje dete ipak sacekati bar sledecu godinu za tu avanturu!
Na prolece ce imati jednodnevni izlet u (cuvenu) Jagodinu i ako sve bude u redu tamo ce ici.

Да, и ја мислим да је то добра понуда, повољна врло.
Па океј је, ниси ваљда ни мислила да ћеш да промениш мишљење на форуму, о способности сопственог детета у погледу рекреативне. Ето, та Јагодина, цео дан у басу, супер искуство за неког од колико, 4? :)

Nisam mislila da ce mi forum promeniti misljenje. Zapravo, nisam ni imala jasno izgradjen stav. Mislim da je 4-5 god malo za visednevno odsustvo, ali ako cela grupa ide ne bih ni da budem "crna ovca". Znaci neodlucna :)
Vodeci se starom poslovicom "svaciju slusaj, svoju svijaj", mislim da mi pomaze da cujem misljenja i iskustva drugih ljudi.

ja sam isla na zimovanje sa vaspitacicama tako kad sam imala 4-5 godina, i za divno cudo secam se dosta toga, znam da mi je bilo mnogo lepo, secam se i hotela i sobe kako su izgledale, i uvece kako smo imali razne programe, naravno sankanje preko dana, meni je bilo bas lepo, a ne secam se da je iko plakao za kucom ili tako nesto, dok recimo u prvom razredu kad smo isli sa uciteljicom secam se da su po dvoje ili troje dece dolazili roditelji, a jedna devojcica sto je bila sa mnom u sobi je plakala po ceo dan :eek: a za nju mi se cini da su njeni dosli tipa na 1 dan da je vide pa je posle ostala do kraja... moje licno misljenje (sa kojim, naravno, ne mora niko da se slozi) je da je bolje sto ranije ici na tako neko putovanje :D

Išla sam u Soko Banju sa 6 u zabavištu, nisam bila u vrtiću pre toga.

Ja sam išla na zimovanje sa vrtićem kada sam imala 5 godina. To su mi prve traume u vezi sa snegom jer sam oduvek mrzela zimu.
Sećam se da su nas učili da skijamo i da sam stalno padala i plakala, da mi je sneg stalno bio u čizmama i za vratom i da sam bila mokra non-stop.
E da i vaške sam dobila na tom zimovanju. Osim što je za mene to bilo katastrofalno iskustvo, nikakve ozbiljnije posledice nisam imala. Čini mi se.:think:

Moj stariji klinac nije išao prošle godine kad je imao 5 godina jer smo trebali da damo nekih 17.000 dinara za 5 dana u aprilu kada je svuda bilo mokro, blatnjavo i hladno, u nekoj nedođiji u Srbiji. Nikad u životu nisam čula za tu, navodno planinu. Kada smo pitali zašto ih ne vode na Testeru jer je blizu, svi smo tamo išli i znamo gde šaljemo decu koja još ne umeju ni guzice da obrišu kako treba, rekli su nam da je ovo bolja ponuda. I trebalo je odmah da se uplati pola. Sve i da sam imala te pare, ne bih dala toliko za 5 dana valjanja po blatu. Umesto toga je išao sa nama na more.

:lol: kada sam ja bila u predskolskom isla sm na testeru 7 dana. posto je to jako blizu mog gradica, moj calac nije mogao da izdrzi nego je dosao do testere i popeo se na neko drvo da vidi gde sam :zcepanje: a kada smo dosli kuci kaze mi keva da sam bila prljava katastrofa, jer se tamo tih 7 dana nismo kupali uopste.

Da samo zeli i da ga zovete i uvek pitate kako mu je. Neka deca dobro podnesu razdvajanje, a za neke to na kraju postane pravi kosmar, narocito sto deca znaju da budu gruba jedan prema drugom. Vaspitacice se tu slabo snalaze. I da bude uslovno u smislu smestaja i hrane.

Back