REGRUTACIJA: Vojska Srbije uvodi u evidenciju mladiće rođene pre 18 godina

ПРЕБРОЈАВАЊЕ ПОТЕНЦИЈАЛНОГ ТОПОВСКОГ МЕСА ...:aha2:

ГЛУПОСТ

Нашој деци није потребно да служе ...ОВУ И ОВАКВУ ВОЈСКУ...:roll:

Да им министар буде Гаша-Сантос, врховни комаданти Вучић и Николић...и да им командују НАТО официри...:besan2:
Opet u centar. Slazem se. Ko da im komanduje? Ove sto si naveo svakako ne.

Sent from my SM-T805 using Tapatalk

Tu i jeste ironija. Ukines obavezni vojni rok ali ipak evidentiras ljude za slucaj da ih trebas. Pa umesto da imas koliko toliko sposobne ljude, imas evidenciju nesposobnih.
Bananalend.

Imaju oni evidenciju sposobnih i nesposobnih.Bolje rečeno u Srbiji su ukinuli vojsku i popisaće ih zbog topovske hrane,ove koji žive u inostranstvu služili,uzeli pasoše i jasno služili vojsku njih uvode u vojnu evidenciju i beleže gde su bili pešadija,tenkovska itd. njih će pozvati jer ih Srbija tretira kao svoje građane
iako nisu ni rođeni u Srbiji.Zna li neko da objasni tu srategiju Srbije?

Imaju oni evidenciju sposobnih i nesposobnih.Bolje rečeno u Srbiji su ukinuli vojsku i popisaće ih zbog topovske hrane,ove koji žive u inostranstvu služili,uzeli pasoše i jasno služili vojsku njih uvode u vojnu evidenciju i beleže gde su bili pešadija,tenkovska itd. njih će pozvati jer ih Srbija tretira kao svoje građane
iako nisu ni rođeni u Srbiji.Zna li neko da objasni tu srategiju Srbije?

Strategija Srbije ne postoji. To je strategija nato pakta koji stiti zapadni kapital.
Sta ako nisu rodjeni u Srbiji? Srbija je sada (hteli mi to ili ne) obican zaseok svetskog sela.
Radnici, seljaci i njihova deca treba da stite kapitaliste i njihove interese ako treba i svojim zivotom.

Primer je Ukrajina. Nisu tamo svi dobrovoljci - fasisti. Ima tu mnogo dece koja dobrovoljno nisu posla u smrt.
Mislim da nije potrebno objasnjavati da se ovaj rat u Ukrajini vodi kako bi se obuzdala ekonomska dominacija Rusije (nekako i celog BRIKSA-a) i osigurao zapadni kapitalizam.....ovo je dakle samo primer a u buducnosti ce ih biti jos dosta.

Vojska nam i ne treba kad nemamo državu...

I? Recimo Draža je godinama imao vojsku Kraljevine iako je država bila okupirana!:hvala:

- - - - - - - - - -

iako nisu ni rođeni u Srbiji
.Zna li neko da objasni tu srategiju Srbije?

Prouči ko sve ima pravo na srbijansko državljanstvo!
E sada, ne znam da li se 'preskače', ili 'automatski' sprovodi postupak utvrđivanja državljanstva....

Sa cime? Sa nesposobnima za ratovanje.

Sent from my SM-P605 using Tapatalk

Bolje da je vise umno sposobnih, nego onih sposobnih za ratovanje.. Pogotovo kad je ovako mala zemlja u pitanju, a ljudi kao da zaboravljaju da smo vec dovoljno ojadjeni i upropasteni ratovima 90-tih. Snaga zemlje se postize primarno inteligentnom politikom i drustvenim vrednostima. Od inteligencije i nauke dolazi i tehnologija, i ekonomija, a od njih direktno na kraju zavisi i vojska. Nije sve na golim prsima, i tupavom macoizmu lozenja na vojsku. Jel.

Poslednja izmena:
Индикативно је да је вама ЈНА идеал добре армије, јер си тамо постајао мушкарац, јер се над тобом ижављавао бркати водник по босанским беспућима.

Нажалост, 4. армија планете је изгубила рат против Словеначких ватрогасних удружења.

Сукоб који би данашња Војска Србије с лакоћом добила.

Зато долазимо до закључка да вама уопште није стало до одбране Родине, него сте само љубоморни на своје синове и синовце, што њих не ј-ебе каплар Неђо у здрав мозак у Босанској Костајници.

Najzad nesto normalno da urade,sad ja se ne razumem bas,ovo je vojni rok?
Kako komentariste ovo,meni je ovo super zato sto u martu punim 18..
I da li ovo vazi za Kosovo..?

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/r...u-mladice-rodene-pre-18-godina-clanak-1670879

Ako sam nesto pogresio,sorry,ne razumem se..

To nije vojni rok ni regrutacija, već samo evidentiranje koje je verovatno ostalo birokratskom greškom jer ne vidim smisao pošto ste ionako svi u sistemu. Posle toga je išao zdravstveni pregled,pa određivanje VES-a pa onda služba.
Ti možeš i danas dobrovoljno da služiš vojni rok ako želiš,samo se prijavi u vojni odsek.

I? Recimo Draža je godinama imao vojsku Kraljevine iako je država bila okupirana!:hvala:

- - - - - - - - - -

Prouči ko sve ima pravo na srbijansko državljanstvo!
E sada, ne znam da li se 'preskače', ili 'automatski' sprovodi postupak utvrđivanja državljanstva....

Nije mi baš jasno šta ste hteli da kažete.Reći ću Vam jednostavnije propis je bio da bez obzira što neko živi u inostranstvo mora ići na regrutaciju.Ukoliko je uzo državljanstvo druge zemlje i samim tim služio vojsku u toj zemlji moralo je da se uvede u vojnu evidenciju
Srbije,takođe i da kaže koji rod je služio a ja sam protiv regrutacije jer nije logično.

Moram da kazem da sam donekle iznenadjen, tim vise sto popis pravi bas ova izdajnicka vlast. Ne mogu a da ne pomislim da se sprema neko sr.nj. i da hoce da imaju popis svih vojno sposobnih.

Slazem se da od takvih obveznika, koji nisu ni bili u vojci, a ista nije obavezna, vajde nema, ali ko te to jos pita kad krene vatromet. Pa zar nije tako bilo i 1914, pa 1941-1945 (setimo se Sremskog fronta i ko se sve na njemu zatekao). Ne bi se ni danas ovde zalila tudja (nasa) glava, stavise.

Индикативно је да је вама ЈНА идеал добре армије, јер си тамо постајао мушкарац, јер се над тобом ижављавао бркати водник по босанским беспућима.

Нажалост, 4. армија планете је изгубила рат против Словеначких ватрогасних удружења.

Сукоб који би данашња Војска Србије с лакоћом добила.

Зато долазимо до закључка да вама уопште није стало до одбране Родине, него сте само љубоморни на своје синове и синовце, што њих не ј-ебе каплар Неђо у здрав мозак у Босанској Костајници.

a desetari su bili paljevine upravo sisle sa planine.

ali nebitno ja sam pristalica obaveznog vojnog roka i za musko i za zensko u trajanju od bar mesec dana a pozeljno je tri meseca

za to vreme bi se radilo na upoznavanju sa oruzjem , taktikom i sticanju navike fizickih vezbi. ubacio bih i osnove aikidoa .u slucaju potrebe da nasi gradjani budu sposobni bar za nesto.

Bolje da je vise umno sposobnih, nego onih sposobnih za ratovanje.. Pogotovo kad je ovako mala zemlja u pitanju, a ljudi kao da zaboravljaju da smo vec dovoljno ojadjeni i upropasteni ratovima 90-tih. Snaga zemlje se postize primarno inteligentnom politikom i drustvenim vrednostima. Od inteligencije i nauke dolazi i tehnologija, i ekonomija, a od njih direktno na kraju zavisi i vojska. Nije sve na golim prsima, i tupavom macoizmu lozenja na vojsku. Jel.

I must study politics and war that my sons may have liberty to study mathematics and philosophy. My sons ought to study mathematics and philosophy, geography, natural history, naval architecture, navigation, commerce, and agriculture, in order to give their children a right to study painting, poetry, music, architecture, statuary, tapestry, and porcelain.

- John Adams, 2nd U.S. President (1797-1801)

- - - - - - - - - -

a desetari su bili paljevine upravo sisle sa planine.

ali nebitno ja sam pristalica obaveznog vojnog roka i za musko i za zensko u trajanju od bar mesec dana a pozeljno je tri meseca

za to vreme bi se radilo na upoznavanju sa oruzjem , taktikom i sticanju navike fizickih vezbi. ubacio bih i osnove aikidoa .u slucaju potrebe da nasi gradjani budu sposobni bar za nesto.

I dan-danas umem da škočkam č'rape na čižme:lol:

Nije mi baš jasno šta ste hteli da kažete.Reći ću Vam jednostavnije propis je bio da bez obzira što neko živi u inostranstvo mora ići na regrutaciju.Ukoliko je uzo državljanstvo druge zemlje i samim tim služio vojsku u toj zemlji moralo je da se uvede u vojnu evidenciju
Srbije,takođe i da kaže koji rod je služio a ja sam protiv regrutacije jer nije logično.

Nema to veze ako se NIJE odrekao srbijanskog!
I šta ti toliko smeta što se vodi evidencija o služenju naših državljana u inostranstvu?
Ameri te npr. odmah nogiraju ako im lažeš o takvim stvarima!:hvala:

Nema to veze ako se NIJE odrekao srbijanskog!
I šta ti toliko smeta što se vodi evidencija o služenju naših državljana u inostranstvu?
Ameri te npr. odmah nogiraju ako im lažeš o takvim stvarima!:hvala:

Šta rade Ameri i ostali neznam možda drugačije gledam ali neka se neko zapita šta je logično.Ukoliko jedan naš građanin uzme državljanstvo zemlje u ovom slučaju CH mora i vojnu obavezu da ispuni.A to je da nesme da oblači uniformu i da se regrutuje u Srbiji to je
jasno kao dan.Po mom mišljenju a i pravnici bi se složili ukoliko ste regrutovani u Srbiji dužni ste i pozivu da se odazovete u slučaju potrebe.Kako će taj vojnik da se odazove po nekom pozivu koji će biti poslat na neku adresu a Vi ne živite na toj adresi već u inostranstvu
i to od rođenja?Mislim da sam Vam odgovorio.

Šta rade Ameri i ostali neznam možda drugačije gledam ali neka se neko zapita šta je logično.Ukoliko jedan naš građanin uzme državljanstvo zemlje u ovom slučaju CH mora i vojnu obavezu da ispuni.A to je da nesme da oblači uniformu i da se regrutuje u Srbiji to je
jasno kao dan
.Po mom mišljenju a i pravnici bi se složili ukoliko ste regrutovani u Srbiji dužni ste i pozivu da se odazovete u slučaju potrebe.Kako će taj vojnik da se odazove po nekom pozivu koji će biti poslat na neku adresu a Vi ne živite na toj adresi već u inostranstvu
i to od rođenja?Mislim da sam Vam odgovorio.

Hmm... Govorimo li o osobama sa dvojnim državljanstvom?
Osim toga, citat iz Zakona o vojsci Srbije:
(6) Službu u Vojsci Srbije mogu da vrše samo državljani Republike Srbije, a izuzetno, u ratu, i lica koja nemaju
državljanstvo Republike Srbije ako stupe
u Vojsku Srbije kao dobrovoljci......
Šta je loše ako Srbija ima evidenciju potencijalnih dobrovoljaca?

Kada sam dobio poziv za JNA, bio sam 400 km daleko od mesta stanovanja registrovanog u vojnom odseku.
Keva mi je javila!:hvala:

Mislim da smo malo masili temu.

Koliko ja shvatam situacija je sledeca. U Srbiji vojna obaveza ne postoji, to jest niko nije obavezan da sluzi vojsku. Vojska je profesionalna, ali ima i deo ljudi koji zele da sluze vojni rok (iako ne moraju) i njima je to i omoguceno.

Postavlja se pitanje zasto se u ovakvoj koncepciji pravi popis svih potencijalno buducih vojnih obveznika, osim ako drzava ne namerava da na njih racuna i da nesto planira? A drugo pitanje je zasto racuna na njih, kada je vojska u principu profesionalna i ti mladici se NECE uzimati u obzir osim ako se sami ne prijave, bilo za profesionalno sluzenje ili za dobrovoljno sluzenje?

Jedini meni logican odgovor na ovo je da se ocekuje nesto gde se procenjuje da ce morati da se mobilisu i ti momci.

Hmm... Govorimo li o osobama sa dvojnim državljanstvom?
Osim toga, citat iz Zakona o vojsci Srbije:
(6) Službu u Vojsci Srbije mogu da vrše samo državljani Republike Srbije, a izuzetno, u ratu, i lica koja nemaju
državljanstvo Republike Srbije ako stupe
u Vojsku Srbije kao dobrovoljci......
Šta je loše ako Srbija ima evidenciju potencijalnih dobrovoljaca?

Kada sam dobio poziv za JNA, bio sam 400 km daleko od mesta stanovanja registrovanog u vojnom odseku.
Keva mi je javila!:hvala:

Imate Kevu da Vam javi?Ako Vam je Ćale i Keva takođe u CH,Deda i Baba davno umrli čak niste ni rođeni kada su bili živi šta raditi onda?Šta radite kada Vam Policiju šalju na adresi gde ne živite?Evidenciju dobrovoljaca nije problem napraviti kada se ti dobrovoljci jave.
I sada navodno ima dobrovoljaca i u Siriji,u Ukrajini itd.ali kada se vrate čeka ih zatvor verovatno ste čuli.Tako i ove ko je služio vojsku u CH a oblači uniformu Srbije bez obzira što ih Država Srbija tretira kao svoje građane sledi sud.Jel to logično.Za vreme Tita mogla je
vojska da se izbegne ako se uzme drugo državljanstvo stim što se gubi državljanstvo Jugoslavije.Mislim da bi dobro bilo ako bi isada samo jedno državljanstvo da neko ima pa ko voli nek izvoli.

Imate Kevu da Vam javi?Ako Vam je Ćale i Keva takođe u CH,Deda i Baba davno umrli čak niste ni rođeni kada su bili živi šta raditi onda?Šta radite kada Vam Policiju šalju na adresi gde ne živite?Evidenciju dobrovoljaca nije problem napraviti kada se ti dobrovoljci jave.
I sada navodno ima dobrovoljaca i u Siriji,u Ukrajini itd.ali kada se vrate čeka ih zatvor verovatno ste čuli.Tako i ove ko je služio vojsku u CH a oblači uniformu Srbije bez obzira što ih Država Srbija tretira kao svoje građane sledi sud.Jel to logično.Za vreme Tita mogla je
vojska da se izbegne ako se uzme drugo državljanstvo stim što se gubi državljanstvo Jugoslavije.Mislim da bi dobro bilo ako bi isada samo jedno državljanstvo da neko ima pa ko voli nek izvoli.

Možda nije na odmet dobrovoljce na vreme obavestiti da će biti potrebni?

Neki će možda ipak riskirati i sud? A zamislimo švicarca koji je uzeo i srbijansko državljanstvo (???)
i recimo da zapuca u Švici, a njemu Srbija kaže: Ako ideš ratovati, mi ti sudimo,kada se vratiš, ako se vratiš?

Btw: Nemačka je to čisto rešila: Nema kod njih dvojnog državljanstva!

- - - - - - - - - -

Mislim da smo malo masili temu.

Koliko ja shvatam situacija je sledeca. U Srbiji vojna obaveza ne postoji, to jest niko nije obavezan da sluzi vojsku. Vojska je profesionalna, ali ima i deo ljudi koji zele da sluze vojni rok (iako ne moraju) i njima je to i omoguceno.

Postavlja se pitanje zasto se u ovakvoj koncepciji pravi popis svih potencijalno buducih vojnih obveznika, osim ako drzava ne namerava da na njih racuna i da nesto planira? A drugo pitanje je zasto racuna na njih, kada je vojska u principu profesionalna i ti mladici se NECE uzimati u obzir osim ako se sami ne prijave, bilo za profesionalno sluzenje ili za dobrovoljno sluzenje?

Jedini meni logican odgovor na ovo je da se ocekuje nesto gde se procenjuje da ce morati da se mobilisu i ti momci.

Čuo si za Head Hunting osobe? One love, otkrivaju i nagovaraju (vrbuju) najbolje kadrove za firme itd...
Tako verovatno i vojska hoće da ima evidenciju svih mogućih kandidata te da može loviti najbolje za svoje potrebe?

Najzad nesto normalno da urade,sad ja se ne razumem bas,ovo je vojni rok?
Kako komentariste ovo,meni je ovo super zato sto u martu punim 18..
I da li ovo vazi za Kosovo..?

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/r...u-mladice-rodene-pre-18-godina-clanak-1670879

Ako sam nesto pogresio,sorry,ne razumem se..

Vojna evidencija je sasvim normalna stvar,ti si od sada vojni obveznik sto ne znaci da ces u uniformu..a ti si sa Kosova??
pa sinak tebi obuka ne treba,svrati do komsija da ti daju kalasnjikov,sanduk municije,zolju i par maljutki,tek da imas,nikad se nezna,moze se desi da naprolece sidjemo malo dole na izlet

Back