Da, može se reći i tako, ali ja to gledam drugačije.
Milošević, Tadić i Vučić su suštinski predali Kosovo da mi na terenu nemamo nikakvu suverenost. Ali bukvalno nikakvu. Ostaje samo taj papir koji ti sad tumačiš na sledeći način "nema veze, neka naša deca ratuju". Meni je takav način razmišljanja prilično degutantan. Ako si nešto loše uradio, onda budi čuvek i to priznaj, nemoj da prebacuješ vruć krompir narednim generacijama koje sa time nemaju veze. Niko ne voli da se rodi i od roditelja nasledi da mora da ratuje za nešto što je taj roditelj predao u miru.
Ne mora da znači. Sutra će zapad da se pomiri sa Rusijom i deo tog dila će biti taj papir koji će prosto nestati. Ne treba živeti u bajci.
Gde se promenio, kod nas u Evropi ili u Aziji?
Usponom Kine, mi smo, jelte, postali azijati, ne živimo više u zapadnom svetu, nego igramo pod pravilima Kine? Pa vidi, ako bi mogao da biram, pre bih izabrao zapad. Mi teritorije gubimo jer je to deo državnog dila sa strancima, pa je bilo Kosovo za Expo. Neko je dobio teritoriju, neko je dobio 18 milijardi eur. To je sve biznis, nego vi nacionalisti ništa ne razumete. Uvek ste bili gluplja polovina glasača i vazda lako manipulisani. Sad Vučić priprema vojnu paradu za vas, da se osećate moćno. Moćno i nasamareno.