Dodik raspisuje referendum

није проблем што Хрвати третирају Србе како третирају од 1901. већ је проблем како неки који су 1944 постали елита - Срби из Хрватске , па нису помогли својим рођацима 1991.г. Када су издавали своју преосталу и недоклану родбину у НДХ2.

У питању је олош елита и неспособност вођења народа и државе

Не можеш помоћи Србину у невољи, колико год да хоћеш

Незналице и дунстерај
Koji je to Srbin iz Hrvatske bio na položaju 1991. sa kojeg je mogao da pomogne svom narodu?

Mozda pre samog rata kada su videli balvane u kninu... pre rata barem u zg nije bilo pizdarija. Ziveli zajedno... dokaz sto niko nije spalio njihovi sosku.

Kao srpsks opzcicija, samo kmece a niko nece da odstupi iz skupstine.
Ja sam 1990. išao sa porodicom na more u okolinu Dubrovnika. Kupari. Znači, čim sam mogao da odem, bio je mir.
U hotelskoj sobi, urezbareno na ormanu:
"Mene moja naučila mati,
da kličem "Živjeli Hrvati",
mene moja naučila strina,
svim Srbima, p... materina".

Kad smo se vratili kući, u komšiluk se doselila srpska porodica iz Zagreba. Pobegli, proterani.

Ja sam 1990. išao sa porodicom na more u okolinu Dubrovnika. Kupari. Znači, čim sam mogao da odem, bio je mir.
"Mene moja naučila mati,

Kad smo se vratili kući, u komšiluk se doselila srpska porodica iz Zagreba. Pobegli, proterani.
Kupari su inace, bili omiljeno odmaraliste srpskih Udbasa.

Posle su se prebacili u Becice.

Sada su ih verovatno i odatle oterali, pa im preostaje Ada Huja.

Posto u Kuparima i Becicima nisu mogli da pecaju pomenute dragonove Somove, eto to mogu danas na Dunavu barem.

Kupari su inace, bili omiljeno odmaraliste srpskih Udbasa.

Posle su se prebacili u Becice.

Sada su ih verovatno i odatle oterali, pa im preostaje Ada Huja.

Posto u Kuparima i Becicima nisu mogli da pecaju pomenute dragonove Somove, eto to mogu danas na Dunavu barem.
Vojna odmarališta, mislim da je bilo više. Od Cavtata, preko Kupara do Mlina (Mlini)! Osoblje u hotelu iz Srbije. Lepo je bilo. :D

"Mene moja naučila mati,

10 godine pre..... zadar nocu idem, a lik sa terase puca iz kalasa i vice...bolje da ne kazem sta.

Slobodan Milošević je posle Dejtona bio proglašen "garantom mira i stabilnosti na Balkanu," i dobio je šansu da vrati Kosovo u sastav Srbije, samo da je potpisao prvu verziju sporazuma iz Rambujea. Prva verzija sporazuma nije predviđala referendum Kosovara o nezavisnosti već samo da se Kosovu vrati suštinska autonomija, otprilike kakvu je i imalo po Ustavu iz 1974. Da je Milošević potpisao Rambuje, možda bi mu njegovi prijatelji Amerikanci (da, dobro si pročitao!) osim proglašenja za "garanta mira i stabilnosti" isposlovali i Nobelovu nagradu za mir da dobije, naravno zajedno sa kosovskim piscem Ibrahimom Rugovom, tada prvim čovekom Kosova, "kosovskim Gandijem" kako su ga zvali. Avaj, Slobodan Milošević je umesto da potpiše sporazum iz Rambujea, koji je zapravo bio velikodušni poklon Amerikanaca Miloševiću
Slažem se sa svim. Zato što se ti slažeš ne razumem šta je smešno bilo u mom postu
Ali problem sa Rambujeom je što je njegov pokušaj da se ugasi šiptarski ustanak neminovno doveo do tačke gde su USA diktirali da će svejedno morati da bude referendum o nezavisnosti i ako je to poslao, samo bi izbegao gibiju naroda
potpisao saradnju sa Ruskom Federacijom, Belorusijom i NR Kinom i izabrao konfrontaciju sa Zapadom.
Černomirdin je bukvalno molio zajedno sa generalima Slobu da prihvate jer je znao da u Rusiji će biti pritisak da se započne konfrontacija sa zapadom. Rusija nije bila u tom fazonu, niti je bila ni Kina do bombardovanja njihove ambasade. Nije potpisao ni jednu saradnju, molim da se nađe dokumentacija o tome
Sam sebi je stavio svilen gajtan oko vrata. A može se reći i da je taj svilen gajtan zategla Moskva, pošto je ruski ministar spoljnih poslova bio taj koji je šestog oktobra 2000-te došao kod Miloševića i rekao mu da je gotov.
Tačno

Back