Референдум у Каталонији

Како ће гласати Каталонци

• ЗА независност

• ПРОТИВ независности

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Немаш везе са мозгом, као и обично. СНП је инсистирао на гласу само за оне који тренутно бораве у Шкотској јер су знали да су Шкоти који живе другде имунији на јефтине националистичке пароле. "Енглези" у цитату за који ти се погрешно учинило да га разумеш су енглеска нација коју ја тобоже морам од вас да браним.

Дивим се себи понекад на оваквом стрпљењу.

A je ti znaš da u Sibiru ogromnu većinu stanovništva čine Rusi?
А ко живи у Каталонији? Бугари?
Као што си могао прочитати са линка који сам поставио (понављам линк: http://www.interpretermag.com/many-...ns-seek-autonomy-or-independence-from-moscow/), Сибирци кажу да не само да су "другачији од Руса" већ и да их Москва третира као колонију што им иначе верујем 1000%, јер ја живим у земљи која је колонија Гаспрома.

Но, ајд да те малчице обрадујем, да не кажеш да сам нехуман према тзв. српским националистима - тим пораженим, од болова полуделим тешким рањеницима из битке за Британију: у Каталонији живи много Немаца са шпанским држављанством, и они ће сви гласати за независност Каталоније јер ће им упутсво за гласање писмено доставити Гестапо пардон BND.

Ja ne bi rekao da referenduma nikad nije bilo vise.. ja pre mislim da MAZOHISTA nikad vise kao sad. Samo sto je juce neuspesno zavrsen referendum u Skotskoj, neko se ponadao novoj i naravno tudjoj nesreci.. samo da drugome crkne krava. A sta ako i ovaj i buducih ajde mozda 30 referenduma zavrse kao onaj juce? Hoce li onda biti kraja mazohistima ili ce se njihov broj samo povecavati, na njihovu stetu.

Katalonija ne treba da se ocepi. Treba Bavarska nemcima da ode, i istocna Nemacka.

Moze Padanija da se otcepi od Italije i Belgija da se raspadne. Ali od Katalonije mi nebi imali nikakve koristi. Bolje nek ostance cela Spanija.

Takodje, oni koji se raduju opstanku Britanije, dzaba su krecili, jer takva cela britanija ima neuporedivo vecu mogucnost da glasa za izlazak iz EU. To podrzavaju konzervativci i UKIP. Da se Britanija raspala, englezi bi verovato ostali u EU da blokiraju ulazak skotske, ovako izlaze oni pa posle francuzi i raspade se EU.

I sta imate vi od raspadnute Evrope? Mislite da ste jedini koji mogu da profitiraju od toga :think: u slucaju ratnih previranja..
Sa njom ili bez nje, svest naroda se ne menja lako... covek ode iz sela a selo iz njega nikad, a takvih ima ovuda koliko hoces. Dzaba i standardi i sve, narod ce ostati krezub, zivece u svom svetu, nekom miksu nadanja sa fantazijom ciji ce ishod biti nemogucnost realizacije.. ostace sklon alkoholizmu i zatvaranju u sebe.

Katalonski predsjednik Artur Mas zakazao je za subotu 9. novembra referendum o nezavisnosti ove bogate španske regije, prkoseći vladi u Madridu.

catalonia_independence_091513.jpg

Vrijeme je da i Srpska krene putem Katalonije i raspise referendum a narod da se ugleda na Katalonce i izadje iz apatije i svi na ulice............. demokratski izrazenu volju gradjana Srpske ne moze niko da zaustavi...

Нож у леђа Шпанији која није подржала независност Косова ?!

Статус РС неће никако зависити од ситуације у Каталонији према томе има ли смисла подржавати ове анархо хорде из Каталоније ?

Статус РС неће никако зависити од ситуације у Каталонији према томе има ли смисла подржавати ове анархо хорде из Каталоније ?

A nije podrzala nezavisnost zato sto nas jako vole? :D

nek ga slobodno prizna taj argument vise nigde ne pije vodu

Back