Referendum: U EU sa Kosovom ili bez

Da li ste da Srbija udje u EU sa Kosovom kao delom Srbije ili bez?

• Zalazem se da Srbija udje u EU jedino sa Kosovom kao integralnim delom Srbije

• Zalazem se da Srbija udje u EU bez Kosova i prihvatam Kosovo kao nezavisnu drzavu

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
DSS i SRS najavljuju referendum sa ovim pitanjem tako da anketa nije besmislena vec odgovara realnosti.

DSS SRS i SPS imaju skupstinsku vecinu da izglasaju ovo referendumsko pitanje.

da bi referendum dosao do nivoa da narod glasa mora da potpise predsednik zemlje... a predsednik skupstine uvek zadrzava pravo da raspise vanredne parlamentarne izbore kao i da raspusti skupstinu...

zalim slucaj :mrgreen::mrgreen:

pa dobro a kostunica sto je lagao..i ova anketa je laz...

ajde da mi objasnis onda kako cemo dobiti kosovo kada se izglasa na referendumu?

Jasno se oformi koalicija DS-G17-LDP i ako jos neko hoce i resen problem...

necemo ga dobiti. ali ce vecina gradjana sa ovim izjasnjavanjem OBAVEZATI SVE POLITICKE STRANKE da deluju u tom pravcu.

Jer pazi kakvu sad imamo situaciju. SRS blok i DS blok su na 51-49%

I sad DS blok nas vodi u EU i nATO. Sutra par procenata promeni misljenje i SRS blok nas vodi u rusku federaciju i savez sa rusijom.

zar to nije glupost?

zato treba raspisati referendume o tim glavnim drustvenim pitanjima tako da ko god pobedi sutra na izborima mora po tome da postupa.

mislim to je tako demokratski, sad ti ako nisi demokrata to je tvoj problem.

da bi referendum dosao do nivoa da narod glasa mora da potpise predsednik zemlje... a predsednik skupstine uvek zadrzava pravo da raspise vanredne parlamentarne izbore kao i da raspusti skupstinu...

zalim slucaj :mrgreen::mrgreen:

ako predsednik odbija da raspise referendum po odluci skupstine onda on krsi ustav i skupstina srbije moze da ga smeni i da se raspisu novi izbori za predsednika drzave.

necemo ga dobiti. ali ce vecina gradjana sa ovim izjasnjavanjem OBAVEZATI SVE POLITICKE STRANKE da deluju u tom pravcu.

Jer pazi kakvu sad imamo situaciju. SRS blok i DS blok su na 51-49%

I sad DS blok nas vodi u EU i nATO. Sutra par procenata promeni misljenje i SRS blok nas vodi u rusku federaciju i savez sa rusijom.

zar to nije glupost?

zato treba raspisati referendume o tim glavnim drustvenim pitanjima tako da ko god pobedi sutra na izborima mora po tome da postupa.

mislim to je tako demokratski, sad ti ako nisi demokrata to je tvoj problem.

a sta to konkretno podrazumeva? Put u izolaciju, citanje izjava svaki dan i nosenje bedzeva?

Ovo drugo podrazumeva bolji standard, bolje plate, vecu zaposlenost...

Da bi se referendum raspisao ne moze se postavljati subjektivno pitanje...Sutra ce biti referendum da li zabraniti ds? Da li pobiti cigane, hrvate i muslimane? Jer i to vecina moze da izglasa?

Pitaj oca da li je 1970. verovao da je moguce da se raspadne Jugoslavija i sve ostalo?

S obzirom koliko je godina imao ne verujem da je razmišljao o tome....Dobro 1980...verovatno nije...

Ali je pao Berlinski zid, došlo je do sloma komunizma......mi isto moramo da čekamo neki ''tektonski'' poremećaj u svetskoj politici, da bi mogli da iskoristimo priliku i vratimo suverenitet nad Kosovom, ako budemo pametni u međuvremenu...

Da li su albanci govorili da nije moguce da okupiraju KiM?

Uvek je bio među njima mnogo onih koji su verovali u to i radili na tome..

Dzabe? Ti nemoj da glasas za opciju... 8-)

Neću
http://forum.krstarica.com/threads/199848

Ali je pao Berlinski zid, došlo je do sloma komunizma......mi isto moramo da čekamo neki ''tektonski'' poremećaj u svetskoj politici, da bi mogli da iskoristimo priliku i vratimo suverenitet nad Kosovom, ako budemo pametni u međuvremenu...
Da li je logicnije u tom slucaju priznati nezavisnost pa danas sutra nastupati kao okupator na KiM ili ne priznati pa danas-sutra doci kao oslobodilac sopstvene teritorije?
nije trik pitanje 8-)

a sta to konkretno podrazumeva? Put u izolaciju, citanje izjava svaki dan i nosenje bedzeva?
Put u izolaciju ako se boriš za integritet sopstvene države? Možda ne bi bio loš referendum: "Da li želimo da postoji Srbija kao država, ili da možda imamo bolje plate i bolji standard?"....

Ovo drugo podrazumeva bolji standard, bolje plate, vecu zaposlenost...
Bolji standard podrazumeva ekonomsko jačanje. A to opet ne ide bez proizvodnje....

Put u izolaciju ako se boriš za integritet sopstvene države? Možda ne bi bio loš referendum: "Da li želimo da postoji Srbija kao država, ili da možda imamo bolje plate i bolji standard?"....

Bolji standard podrazumeva ekonomsko jačanje. A to opet ne ide bez proizvodnje....

a sta cemo sa onim sto prozivezemo? Posto zamrznemo diplomatske odnose sa svim zemljama koje priznaju KiM?

Budi realan i reci kako ce ekonomsko jacanje funkcionisati ako udjemo u EU ili ako ne udjemo u EU...?

Sto se tice referenduma mozda bi najbolje bilo "Da li zelite da srs bude zabranjena ili ne zelite" pa da vidimo sta vecina gradjana zeli... :D

Da li je logicnije u tom slucaju priznati nezavisnost pa danas sutra nastupati kao okupator na KiM ili ne priznati pa danas-sutra doci kao oslobodilac sopstvene teritorije?
nije trik pitanje 8-)

To u budućnosti- kad dođe (ako dođe) kada se budemo vraćali na KiM ni Srbija ni Kosovo nisu, niti su ikada bili članovi EU...
Nas su blokirale moćne zemlje V.Britanija, Nemačka, Francuska i ostale zemlje EU koje su priznale nezavisnost Kosova...
Njih zemlje poput Španije, Rumunije, Slovačke, Kipra koje ne priznaju Kosovo kao nezavisnu zemlju....

Zna li neko uopšte koji su uslovi za ulazak u EU?

ja ne priznajem ustav koji su doneli kostunica i drugari...

znaci ja ne moram da ga postujem? Mogu da se zajebavam kako ja hocu i da vicem da ga ja ne priznajem?? :D

ko te tera da priznas? ti ionako priznajes samo ustav WoW-a, zar ne? 8-)
ne moras ni da postujes ustav Srbije...samo , pre nego sto pocnes da ga ne postujes, raspitaj se malko oko krivicnog zakona, da vidis cija ces "djevojka" da budes u buvari 8-)

a sta cemo sa onim sto prozivezemo? Posto zamrznemo diplomatske odnose sa svim zemljama koje priznaju KiM?
Zamrznuti diplomatski odnosi ili ekonomski?

Budi realan i reci kako ce ekonomsko jacanje funkcionisati ako udjemo u EU ili ako ne udjemo u EU...?
Ekonomski ćemo da ojačamo iznutra, a ne spolja. Preduslov je da konačno dođu na vlast snage koje to hoće i mogu da povedu.
Ulaskom u EU ništa se ne rešava. Naprotiv, da bismo ušli u EU, da bismo bili zemlja koju zaslužuje poštovanje, moramo sami na sebi dosta poraditi.

Sto se tice referenduma mozda bi najbolje bilo "Da li zelite da srs bude zabranjena ili ne zelite" pa da vidimo sta vecina gradjana zeli... :D
Šta misliš kakav bi rezultat bio?
Još nešto, da li misliš da bi zabranjivanje političke snage koju podržava skoro polovina stanovništva Srbije prošlo bez velikih nereda?

ko te tera da priznas? ti ionako priznajes samo ustav WoW-a, zar ne? 8-)
ne moras ni da postujes ustav Srbije...samo , pre nego sto pocnes da ga ne postujes, raspitaj se malko oko krivicnog zakona, da vidis cija ces "djevojka" da budes u buvari 8-)
Čovek ne poštuje Ustav sopstvene države, što će reći da ne poštuje državu u kojoj živi, a očekuje da nas drugi poštuju.
Ma samo nas ovakve (ne poštujemo sami sebe) jedva čekaju...

svet...

A na tom ustavu su glasali mrtvi ljudi... :D dva dana sa sve pretnjama i svim...

A ja mislio da ti je ono 015 oznaka rodnog mesta a ne broj godina...pa ti ces za ustav da glasas tek za 3 godine 8-)
Svet...da , iznenadices se, ali postoji nesto sto je vezano za svet a zove se medjunarodno pravo. To je skup propisa i pravila koji regulisu odnose izmedju drzava da bi se izbegli sukobi...dalje, postoje oni koji postuju medjunarodno pravo i oni koji ga ne postuju...oni koji ga ne postuju koriste fizicku silu kao sredstvo prisile u komunikaciji sa drugim drzavama...jasno do sada?

Zamrznuti diplomatski odnosi ili ekonomski?
I jedani drugi zele da zamrznu...

Ekonomski ćemo da ojačamo iznutra, a ne spolja. Preduslov je da konačno dođu na vlast snage koje to hoće i mogu da povedu.
Ulaskom u EU ništa se ne rešava. Naprotiv, da bismo ušli u EU, da bismo bili zemlja koju zaslužuje poštovanje, moramo sami na sebi dosta poraditi.

naravno ali to je sve ukljuceno u proces integracija... ekonomsko jacanje, sredjivanje zakona...

Šta misliš kakav bi rezultat bio?
Još nešto, da li misliš da bi zabranjivanje političke snage koju podržava skoro polovina stanovništva Srbije prošlo bez velikih nereda?

Rezultat bi bio pozitivan. A taj referendum je samo navodjenje kakvi sve referendumi mogu biti ako smo nerealni. Ja sam demokrata i nije demokratski zabraniti srs sve dok ne krsi neke zakone...

Back