Red Hot Chili Peppers

Ala vas dve spamujete najstrašnije.
huh4lc.gif
I posle se pitate što ovde niko ne dolazi. Vratite se nekoliko stranica unazad i budite bar tu objektivne da ovo što radite nikako ne liči na ljubav prema RHCP, nego na perverziju zvanu - spamovanje teme.
02.gif

Za slike vam je već rečeno...

А што мени онда не одговориш? Ја сам бар рекла нешто што има смисла, и понудила сам да накачим један диван инструментал. И никад нисам рекла да је концерт био савршен. Од трију на које сам отишла, овај није био најбољи, али је публика СИГУРНО била најбоља...елем, нису сви били ту због истих ствари, ту си у праву.

Извини али ја тебе први пут видим. :-|

hehe...upravo to...jako gushite temu...kol'ko tol'ko smo i ja i " . . . " bili toleranti prema spamu na ovoj temi ali stvarno preterujete...malo spama tu i tamo i ne smeta toliko..ali povucite granice...i skinite msn, ICQ shta god zhelite ili vecj na pp pishite ako ne zhelite dodatne programe.
svaki sledecji post sadrzhaja tipa "jao kako je anth sladak, heather je kuchka, zhelim da mi je muzh" itd. bicje obrisan.

Браво.

I posle se pitate što ovde niko ne dolazi.

Управо то.

ne bih sad da pravim svadju ali nisu bili dobri znaci nisu upustali sebe u tu muziku nego jednostavno ono aj da prodje ovo i aj vozdra...ispali su piiiip jer nisu produzili koncert za publiku jbg nego jer im je vazna kinta a nas ko ebe...da vidis ili da odes na bilo koji drugi koncert recimo metallice ili rammstein-a...shvatam njihov gnev i sve ali posto je to verovatno poslednji dolazak u ove krajeve nisu hteli da budu ono muzicari...da su jos jedan il dva bisa odsvirali sigurno bi vecina bila zadovoljan bez obzira na golgotu koja je sledila...ja shvatam tebe da si fan veliki i da ti je sve super kad vidis svoje miljenike ali realnost je realnost...mada nisu jedini tako i 50cent i rihanna opeljesili organizatore svirali satic jbg i otisli koga boli uvo za srbiju...

Dale, znas da te stvarno gotivim i ne bih da se svadjam sa tobom. Ali NIKAKO ne mogu da se slozim sa tobom, nikako. Muka mi je od ponavljanja da su svirali mnogo duze nego sto su placeni. Ja ne pokusavam da lazem sebe, meni je koncert STVARNO bio fenomenalan... Btw, svirali su duze od sat vremena, 87 minuta, mislim. Ne boli ih uvo za Srbiju. Vole svoje fanove. Super su likovi. Krivo mi je samo sto ih pljuju, a NE ZNAJU KAKO SU FENOMENALNI likovi. Trebali su da odsviraju jos "C'mon girl" i "Under the bridge", gledala sam setlistu. Nisu, jer je Johnu bilo lose. Nije mi jasno kako narod moze da bude tako nezahvalan.

Dale, znas da te stvarno gotivim i ne bih da se svadjam sa tobom. Ali NIKAKO ne mogu da se slozim sa tobom, nikako. Muka mi je od ponavljanja da su svirali mnogo duze nego sto su placeni. Ja ne pokusavam da lazem sebe, meni je koncert STVARNO bio fenomenalan... Btw, svirali su duze od sat vremena, 87 minuta, mislim. Ne boli ih uvo za Srbiju. Vole svoje fanove. Super su likovi. Krivo mi je samo sto ih pljuju, a NE ZNAJU KAKO SU FENOMENALNI likovi. Trebali su da odsviraju jos "C'mon girl" i "Under the bridge", gledala sam setlistu. Nisu, jer je Johnu bilo lose. Nije mi jasno kako narod moze da bude tako nezahvalan.
Da te pitam nešto konstruktivno. Zašto čim neko napiše svoje mišljenje, a koje se ne poklapa sa tvojim, odmah nastupaš sa rečima "ne bih da se svadjam"??? Ko se uopšte svađa i ko hoće s tobom da se svađa? Ako je neko napisao suprotno tvojim stavovima ne znači da hoće s tobom da se svađa. Daj malo fleksibilnosti i objektivnosti, nemoj samo glavom kroz zid.

Tebe niko nije napao, već si ti krenula agresivno čim si videla prvi komentar u vezi koncerta sa kojim se nisi složila. Svako ima pravo na mišljenje. Da se nisi ti moža pretplatila na mišljenje o koncertu i RHCP, i da mi drugi nemamo pravo da mislimo o tome i da iznosimo svoje mišljenje kao i ti?

Uvek me napadaju kada kazem svoje misljenje koje se ne poklapa sa misljenjem ostalih. Zato sam naglasila da ne zelim da se svadjam, upravo zbog toga sto niko od nas nece promeniti svoje misljenje. I nisam ja rekla da nemate pravo na svoje misljenje, bas suprotno od toga. Opet ponavljam, zbog toga sam i napisala da necu da se svadjam.

@RHCP forever
Dete, devojko, lepoto,.. niko ne želi da promeni tvoje mišljenje već svako iznosi svoje. Zato izađi na bis, pokloni se i okreni se svojim svakodnevnim aktivnostima - spamovanju teme Red Hot Chili Peppers...

@RHCP forever
Dete, devojko, lepoto,.. niko ne želi da promeni tvoje mišljenje već svako iznosi svoje. Zato izađi na bis, pokloni se i okreni se svojim svakodnevnim aktivnostima - spamovanju teme Red Hot Chili Peppers...

Ne branim vam ja da iznosite svoje misljenje. I ne spamujem ja temu, jer ovde pisem O PEPPERSIMA (ponekad, RETKO, skrenemo sa teme). Istina je, cesto se zezamo i pisemo o udaji za clanove benda (Vodjena i ja), ali i to je povezano sa Peppersima.

Ovo će biti poduži post, ali kako sam redovan gost ove teme sigurna sam da ćete imati strpljenja da me saslušate :P

Nakon sinoćnog gledanja (sa blagom temeperaturom, NE od uzbudjenja kao neki, već od prehlade), zaista su uspomene navirale, ali moglo je i malo objektivnije da se pogleda.

Dakle, dobili smo odgovor na nekoliko raniej postavljenih pitanja:
-Koncert NIJE bio tako dobar kako RHCP4ever priča
-Koncert NIJE bio tako loš kao što neki pričaju
-Chad je nosio belo odelo
-Najbolja pesma na koncertu, Higher Ground mnogo je bolje zvučala na licu mesta nego na snimku

Čini mi se da su u montageu (koji je bio pristojan, čini mi se) malo pojačali Entonijev glasić. Na licu mesta mi se činio znatno slabašnijim i umornijim. Takođe, po prvi put sam videla kako je Džon delvoao u Inđiji, jer sam na koncertu stajala sa Buvine, tj. suprotne strane.

Džon jeste improvizovao, ali za moj ukus malo isuviše, i to u pogrešnim trenucima i na pogrešan način. Iskakao je, ne znam... kao da nije tu sa ostalima. Možda i nije bio, u nekim trenucima je zaista izgledao kao da je opijen. Dal je bio na nečemu ili se razboleo, ne znam, ali činjenica je da nije bio na nivou.

Što se Entonija tiče, kažem, u montaži su ga malo sredili, izbacili su pesme u kojima je bio katastrofalan (što, nažalost, uključuje i Don't Forget Me, koja je, instrumentalno, bila jedna od najboljih na koncertu). Kontakt sa publikom je bio dosta pristojan za njega. Ozbiljno. Iz pouzdanih izvora (čitaj: Desecration Smile) znam da je na koncertu u Inđiji bio manje nadrndan nego što zna da bude. Još jednom, ONAJ KO JE OČEKIVAO DA ENTONI PRIČA NA SRPSKOM I GOVORI KOLIKO MU SE SVIDELA NAŠA ZEMLJA, NAŠE DEVOJKE I ĆEVAPI, TAJ ZAISTA NIJE UPOZNAT SA RADOM RHCP. Drugim rečima, Entoni je ispunio (ne)očekivanja.

A sada ono glavno.
Entoni je bio izduvan, Džon u problemima... Ali, ljudi moji, pa BEND BROJI 4 ČLANA. Flea i Chad su bili odlični, razbili su. Ne znam da li su bili kao u najboljim danima, ali definitivno im nije nedostajalo energije. FLI JE BIO U FORMI, bas je udarao kao što to na studijskim snimcima odavno nemamo prilike da čujemo. Ne zaboravite da je bas oduvek i bio, na neki način, osnovica benda u smislu specifičnosti njihovog zvuka. Reći da su njesra zvučali, ali nemati nikakvu zamerku na Flija je oksimoron, kada je bas u RHCP možda i najvažniji instrument (ok, ne najvažniji, ali... ma, znate na šta mislim). Ponavljam, Fli je bio odličan. Uz to, obraćao se publici, pevao prateće vokale, a dobili smo i pesmicu koju NIKO NIKAD NIJE DOBIO.

S druge strane, Čed nije izlazio iz ritma, bio je energičan... Zaista su bili dobri, njih dvojica.

ZAKLJUČAK:
U svetlu ritam sekcije, koncert je bio uspešan. Ja sam i otišla prvenstveno zbog Flija i Čeda, i nisam se razočarala.

U svetlu pevanja, Entoni je bio loš i nadrndan, ali ništa više nego što je inače, čak je kod nas još i bio ok raspoložen kako zna da bude.

U svetlu solo gitare, Džon se ponašao pomalo čudno, improvizacije su mogle da budu mnogo bolje uklopljene i ne bi onoliko iskakao.

U svetlu set- liste: Njesra, ali dobili smo isto ono što su dobili i ostali na turneji, neće oni samo zbog nas da menjaju svoju već uvebanu set listu (lično ne žalim za Under the Bridge, čak ni Otherside, ali sam žarko želela da čujem Suck My Kiss).

U svetlu atmosfere na koncertu- šta reći, osim da je veći vrisak oduševljenja bio na "Dani California" a ne na "Higher Ground" (čitaj: klinci koji vole hitove).

U svetlu publike- već rekoh, nedovoljno obavešteni klinci koji žele samo presek najvećih hitova (neobavešteni, jer većina nije znala, uslovno rečeno, elementarne stvari: da nikada ne sviraju pesme sa One Hot Minute, da je ovo festivalski, a ne solo nastup, i sl.)

U svetlu događaja posle koncerta- nema svetla, ono je bio potpuni mrak.

Slažem se za sve sem za improvizacije, jer ih je isto toliko bilo i na drugim koncertima koje sam posećivala; a drugo, uvek postoji teorija da se neko pravi lud, a ustvari se ne pravi lud...pametna si ti, znaćeš na šta mislim. Sad, ja bih išla i na nešto tipa Performans iz 2004, samo da dobijem sat improvizacija, improvizacija i..

...da, improvizacija. :D Ne pratiš dovoljno čovekov rad, bar ne onako kao pre 4 godine, ovo je normalno, on je preuzeo primat od početka ove turneje. Pre pet godina, uvodne improvizacije su trajale, pa...desetak sekundi?! Ne znam, ali režija je lepo znala koga treba da snima (kao i kad da ga ne snima). Sad, ništa neće nadmašiti onaj trenutak tokom Readymade kad se Fli uneo licem u kameru, to je bilo tako dobro.

Što se Flijeve pesmice tiče: ne samo što je niko nikad nije čuo, nego je niko nikad više neće ni čuti. Mislim da bi na to trebalo da budemo ponosni. :) I zahvalni iz dubine svojih dupeta, naravno; oko za oko, zub za zub :p

Što se tiče pratećih vokala, niko nije primetio da Entoni nije mogao da otpeva sve refrene pesme Charlie? I tokom Higher Ground je u jednom trenutku zakazao.

Isto tako, sad smo videli da Fli NIJE jedini pevao prateće vokale za Californication. Znala sam da nisam luda, jer sam ipak i sama snimila delić pesme. Kod velike bine, svako čuje one koji su mu najbliži.

Što se montaže tiče, možda neki ovde znaju ko je Rajan Hjuit. On je radio sa Džonom još na Shadows Collide With People, a u novije vreme radi i sa celim bendom. U novembru je na svojoj stranici napisao da "radi na miksu jednog od evropskih koncerata". Pisala sam mu da bih ga pitala da li je to ovaj, on me je ubeđivao da se radi o Čorzovu, a pošto je Čorzov emitovan toliko brzo da nije ni bilo vremena za neki podrobniji rad, znala sam da mi nije rekao istinu. Dakle, ovde je gotovo sigurno umešao prste, a on je blizak bendu, dakle uradiće ono što kažu.

Eh, Džon. Tačno, ne pratim njegov solo rad kao ti, ali iz snimaka koje si mi davlaa znam da improvizuje k'o lud, što je obično dobra stvar. U Inđiji mi, ipak, nije tako dobro zvučalo. Nekako se nije dobro uklopilo.

Ne mogu da verujem da se neki ljudi vređaju zbog Flijeve zhvalnosti "iz dubine dupeta". Rizikujem da zvučim kao NEKI, ali... Da li ti ljudi uopšte znaju ko je Fli i koliko je značajan za "onaj bend u kome peva Entoni Kidis".

Moj glavni komentar se, ipak, odnosi na ritam sekciju. Njih niko ne pominje, pogotovo ovi što tvrde da je koncert bio loš. Još jednom: kako bre, može da bude loš koncert ako je Fli bio u formi? Ok, sad zaista zvučim kao "neki", ali kapirate šta hoću da kežem. Većina se slaže da je ritam sekcija bila dobra, ali, kao, "to se ne računa". Kako (bre) može (bre) da se Fli ne računa (bre)?!?!?! Nije što ga volim i što sam slaba na bas i što volim basiste... Ali on je zaista izuzetno bitna figura u bendu, a i dobar je muzičar. U Inđiji se pokazao na svim nivoima (svirka, kontakt sa publikom, lupetanje u svom stilu, skakanje na sve strane...) Ali, ok, ritam sekcija šatro nije bitna.

PS-Opaska o montageu i jeste bila tebi namenjena ;)
PPS-Flijevo unošenje u kameru: priceless.

Back