Reagovanja javnih ličnosti i političara na presudu Gotovini

Mozda ces i ti jednom shvatiti da ovo nije napisao Srbin:

"Po mom uverenju, a i iz navedenih razloga, analiza većine u pogledu udruženog zločinačkog poduhvata pogrešno tumači prvostepenu presudu, netačna je i obmanjujuća", dodaje Pokar. Osvrćući se na nalaz većine u žalbenom veću da bi se moglo razumno protumačiti da su Tuđman i Gotovina na Brionima postigli "zakoniti konsenzus da se civilima pomogne da privremeno napuste područje sukoba iz razloga legitimne vojne prednosti ili smanjivanja žrtava", sudija Pokar je naznačio: "U svetlu pažljive analize i detaljnog pregleda Brionskih transkripta, koje je obavilo raspravno veće, ove sugestije su jednostavno groteskne". Podsetio je da je prvostepeno veće utvrdilo da reči predsednika Tuđmana da "Srbima treba dati puta, sve im tobož garantujući ljudska prava" ne mogu značiti zaštitu civila, nego samo da im "treba dati puta". To je potvrđeno i par nedelja posle Oluje, kada je Tuđman srpsko stanovništvo uporedio s "kancerom koji se širi" i rekao: "Nisu imali ni vremena da pokupe svoje prljave pare i prljav veš".

Blajbi, evo se i DZOS popišao po tebi.

бог ослобађајуће пресуде Готовини и Маркачу, Покрет Двери захтева од Председника и Владе Србије: Прекид сарадње са Хагом, преговора са ЕУ и Приштином.
Ослобађајуће пресуде Готовини и Маркачу, творцима и реализаторима етничког чишћења и геноцида над српским народом у Републици Српској Крајини, тренутак су за општу мобилизацију српске политичке сцене и јавности. Покрет Двери тражи од Председника и Владе Србије:
1. да моментално прекине сваку сарадњу са Хашким трибуналом,
2. да од Хага захтева пуштање на слободу и враћање у Србију свих Срба оптужених и осуђених пред овим лажним и антисрпским судом,
3. да све службенике Хашког трибунала у Србија сматра непожељним особама (persona non grata).
Ово је последњи тренутак да се стане на пут погубном процесу придруживања Србије Европској Унији, која је отворено стала иза геноцидне политике Независне државе Хрватске, коју – иако геноцидну творевину – прима у Унију. Ово је такође тренутак за прекид преговора са тзв. приштинским режимом у Бриселу, који ће завршити на исти овакав начин понижењем српског народа.
Ако Председник и Влада Србије не схватају ове три ствари и не направе хитне јавне политичке и дипломатске потезе у том правцу, Председник и Влада Србије постају саучесници у понижавању и уништавању српског народа, чиме ми више немамо главни проблем са Хагом и Европском Унијом, већ главни проблем свих родољубивих снага у Србији постају – Председник и Влада Србије.
Двери неће дуго чекати одговор Председника и Владе Србије по овим питањима.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/...EU-jake-snage-Zandarmerije-obezbedjuju-zgradu

Poslednja izmena od moderatora:
http://srbin.info/2012/11/dveri-prekinite-saradnju-sa-hagom-i-pregovore-sa-eu-i-pristinom/

1. да моментално прекине сваку сарадњу са Хашким трибуналом,
2. да од Хага захтева пуштање на слободу и враћање у Србију свих Срба оптужених и осуђених пред овим лажним и антисрпским судом,
3. да све службенике Хашког трибунала у Србија сматра непожељним особама (persona non grata).

Нормално и логично, све остало је понижавање и дебилизам.

Resenje je podici zid oko ,,Srbije,, izolovati se od sveta i civilizacije .Uzivati u pravoslavlju i u medjusobnoj toleranciji.Srbima ne treba niko, sami sebi smo dovoljni:super:

Каква изолација? То што нећемо у ЕУ? Па, није ЕУ цео свет, и нису остали у свету тако непријатељски расположени према Србији као ЕУ. Који ће нам мој? Има нека корист од тога? Нема, само штета од евроинтеграција. Можеш мислити, интеграције које трају 12 година, а нема ни УСЛОВНОГ датума за почетак преговора! ЕУ те не жели у свом окриљу, Јамамото, ЕУ мисли да ниси довољно добар за њу.

Bio sam na protestu i iako je bilo samo nekoliko stotina ljudi, poruka svih govornika i odbravanje pristutnih mogu se svesti na glavnu i jedinu parolu koja je bila prisutna:

ezm74.jpg

Каква изолација? То што нећемо у ЕУ? Па, није ЕУ цео свет, и нису остали у свету тако непријатељски расположени према Србији као ЕУ. Који ће нам мој? Има нека корист од тога? Нема, само штета од евроинтеграција. Можеш мислити, интеграције које трају 12 година, а нема ни УСЛОВНОГ датума за почетак преговора! ЕУ те не жели у свом окриљу, Јамамото, ЕУ мисли да ниси довољно добар за њу.

On je jedan od onih u fazonu što me više bije to ga više volim ... sigurno mu je mnogo stalo do mene čim me toliko šiba :roll:

Ja ožvalavih pričajući da poluraspala tvorevina EU ne želi Srbiju, pa sve i da se Srbija odrekne svega što najvećim srbomrscima na pamet može pasti!!!

Resenje je podici zid oko ,,Srbije,, izolovati se od sveta i civilizacije .Uzivati u pravoslavlju i u medjusobnoj toleranciji.Srbima ne treba niko, sami sebi smo dovoljni:super:

Ti ocito brkas pojmove. Nije EU civilizacija. EU nije nista drugo neko preslikana kominterna. Drugo su evropski narodi i evropske drzave a sasvim drugo je ono sto predstavlja birokratija u Briselu. Naravno da niko normalan nije za bilo kakvu izolaciju ali, zasto se mora dodvoravati i ispunjavati razne uslove briselske birokratije a sve u cilju ostvarivanja interesa multinacionalnih kompanija. Mogu da navedem doaze za sve ovo ali pretpostavljam da i ti to znas ali ne zelis da vidis.

Kao prvo Evropa nije svet, a kao drugo niko ne dize granice protiv evropskih naroda vec samo prema onima koji nas unistavaju

A cekaj ako tvoj komsija otima tvoju kucu, razara tvoju kucu, unosi neslogu medju tvojim ukucanima sta ti ces i dalje njega tapsati po ramenima i zeleces da se druzis sa njim?????????

Ako zelis da se druzis sa njim onda si pickica i kurvica

On je jedan od onih u fazonu što me više bije to ga više volim ... sigurno mu je mnogo stalo do mene čim me toliko šiba :roll:

Ja ožvalavih pričajući da poluraspala tvorevina EU ne želi Srbiju, pa sve i da se Srbija odrekne svega što najvećim srbomrscima na pamet može pasti!!!

Sta ne zeli?Pa oni su u tihom ratu protiv Srbije. Ej moroni, kako vam to nije jasno.
To su imperijalisti. Razbojnici.
To da su oni civilizovani, to su price za malu decu.Taj je olos izmislio koncentracione logore i gasne komore.

Sta ne zeli?Pa oni su u tihom ratu protiv Srbije. Ej moroni, kako vam to nije jasno.
To su imperijalisti. Razbojnici.
To da su oni civilizovani, to su price za malu decu.Taj je olos izmislio koncentracione logore i gasne komore.

Ovo i za "tihi rat" i za logore je istina 1/1.
A svi nešto stalno pričaju ulazak u EU, čuda neka, tam te vamte, pa ja rekoh samo da primetim da iz mog tupog ugla to i ne deluje baš tako :confused:

Evo i neki moji utisci sa skupa ispred zgrade EU u NBgd.Dolazeci od Sava centra iznenzdio sam se velikim brojem policije u punoj opremi za razbijanje demonstracija. Svud okolo pocevsi od gazele. Bili su ugrpama po desetak i prolazeci pored njih kulturno sam ih pozdravio sa "Dobar dan" i dobio kulturan odgovor. Ovo pisem iz razloga da zaista tim momcima nije lako a verujem da bi mnogi od njih najradije stali sa narodom. Posto je sve zavrsilo kako i dolikuje svakom skupu koji organizuju Dveri, video sam ozarenost na licima tih mladica. Ne smemo vise nikada da dozvolimo da idemo mi Srbi jedni na druge.
Iako nas je bilo malo (nekoliko stotina-ja brojao do 200 a bilo je vise ali ne preko 300) govornici su bili sve do jednog izuzetni: Vladan Glisic, Zeljko Cijanovic, Biljana Djorovic, Sanda Raskovic-Ivic, Mira Aleckovic i Bosko Obradovic.
Osecaj sa kojim sam se vratio je prijatno zadovoljstvo da postoje ljudi kojima je istina i interes naroda iznad bilo kakvih kalkulacija i poltikanstva.

Ali nije imala pravo da oduzima konstitutivnost celom jednom narodu, konjino odrtavela
Нити је могла да полаже право на територије које то нису желеле.Не може цепати држава,одвајати се од ње,а то чинити у гранцама које је одредила та иста држава.Мало је првише нелогично чак и за хрвате у државотворним питањима.

Back