gost 186421
Elita
- Poruka
- 16.871
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
čiji je...?
...onaj ekstradečko je bosanac, ja mislio Laki...
...Laki...?
Pa u braku ne bi trebalo da postoje takozvani ‚‚moji i tvoji problemi‚‚ već su problemi zajednički....ako nema para mogo bi i ovako ‚‚ajd da vidimo kako možemo da zadimo‚‚...ako nema nema emocija ‚‚ajd da vidimo šta se dogodilo ili šta se događa‚‚ ...samo što ljudi više nisu ni prema samima sebi iskreni a kamoli prema drugima i tu je problem.
Brak nije nesto sto se gradi, ono, desi se da neko sagradi kucu posle vencanja no nije to to
Braj je nesto sto se nekome nametne, ona nema kuda, stisne plecima i kaze sudbonosno "DA"
Izvini a kako misliš da se ne gradi? Pa prvo se dvoje spaze,pa upoznaju,pa budu u vezi,pa žive malo zajedno, pa onda uđu u brak da bi osnovali zajednicu...cigla po cigla,emocije i poštovanje kao malter koji vezuje.... isto kao i kuća....kad već moram da crtam.![]()
Izvini a kako misliš da se ne gradi? Pa prvo se dvoje spaze,pa upoznaju,pa budu u vezi,pa žive malo zajedno, pa onda uđu u brak da bi osnovali zajednicu...cigla po cigla,emocije i poštovanje kao malter koji vezuje.... isto kao i kuća....kad već moram da crtam.![]()
Ja sam mislio da se zajebava....nije valjda ozbiljan?![]()
Ne treba njemu crtanje, već tebi...
Ovo što si nabrojala je šablon. Odnos i ono što ga čini svakako nije život po pisanim pravilima... ako suština postoji, forma je nebitna. Naročito formalnost.
Brak jeste nametnuta institucija, ništa više... i nema tu šta da se gradi...
A izvini, kad ti je nametnuto i kad NE TREBA DA SE GRADI, nego se uzima tako instant, što se ne udaš za prvog kog sretneš kad iskočiš iz kuće?![]()
Gradi se odnos, brak je mrtvo slovo na papiru.
Jel da obojim, ili ne mora?![]()
Može pitanje, za mooderaciju, a što Bagzi nije ubiVen kad je klon 1/1
Epa sad, ako se odnosi na potpis, on sam po sebi ne znači ništa..Mislim da na to ovde niko nije mislio bukvalno..
Roditelji moje žene su se venčali posle 20 i nešto godina zajedničkog života pa kad ih pitaš koliko su u braku, uračunaće i te godine vanbračne zajednice.
Odnosi se upravo na to, a tema ne daje mesta za manipulaciju... teško da je metaforičkog značenja...
Zašto su se uopšte venčavali, kada traju i bez formalnosti, i to očigledno uspešno?
Ukratko... brak nije garancija ni za šta, ako se suština izgubi u moru nekih odgovornosti... to postoji i u vanbračnoj zajednici. Ali sam potpis može da stvori ovakvu blokadu, da ne kažem ograničenja u glavi, kakva je prezentovala postavljačica teme.
I to na najgori mogući način... kao obavezu.
Epa sad, ako se odnosi na potpis, on sam po sebi ne znači ništa..Mislim da na to ovde niko nije mislio bukvalno..
Roditelji moje žene su se venčali posle 20 i nešto godina zajedničkog života pa kad ih pitaš koliko su u braku, uračunaće i te godine vanbračne zajednice.
Naravno da tema nije o ‚‚obavezujućem‚‚ potpisu (msm potpis nije garancija da ćeš nekoga voleti i pre svega poštovati, nego je tu zbog materijalnih stvari ako ćemo iskreno) već ono što nosi zajednički život dvoje ljudi.....već sam ti na prvoj strani odgovorila da si pogodio u srž teme, tako da nemoj biti u nedoumici da temu nisi razumeo.![]()
Zašto su se venčali?....Bukvalno, zato što je bilo mufte....Firma u kojoj radi tast je radila nešto za jedan manastir i onda zaposlenima u firmi su rešili da poklonjaju bespaltno crkveno venčanje u tom manastiru....eto pa su se oni setili da se nisu venčali...kad je mufte u crkvi, pa mufte i u opštini odlukom gradonačelnika, onda ajde da se kao venčamo..mada nema potrebe..
Ranije se nisu venčali zato što je tast bukvalno odjebao celu porodicu i počeo da živi sa onom sa kojom je hteo, a ne koju mu je keva nametala...o venčanju nisu ni razmišljali...ni posle 10 godina kad su dobili ćerku...tek kad su videli da je mufte..
Sa tim da brak nije garancija ni za šta, to jest taj potpis se slažem...samo što meni brak nije samo ono gde je neko potpisao neku 'artiju...A da je potpis neka blokada, to ne vidim uopšte...to možda samo kod onog kome jeste nametnuto na neki način. (na primer neplanirana trudnoća)
Ili na primer osećaj da ti neko oduzima ličnu slobodu... kažem ti, meni lično potpis ništa ne znači... neću uložiti više samo zbog njega, a neću ni rušiti bez njega.
Potpišeš za minut, možda manje, a okuješ se za ceo život, formalno... šta će ti to, čemu služi?
Naravno da tema nije o ‚‚obavezujućem‚‚ potpisu (msm potpis nije garancija da ćeš nekoga voleti i pre svega poštovati, nego je tu zbog materijalnih stvari ako ćemo iskreno) već ono što nosi zajednički život dvoje ljudi.....već sam ti na prvoj strani odgovorila da si pogodio u srž teme, tako da nemoj biti u nedoumici da temu nisi razumeo.![]()
Meni agrumenti kao što je ‚‚nema tu više emocija‚‚ ili ‚‚odnosi su nam zahledneli‚‚ ne piju vodu, pošto vremenom i bol se smanjuje a kamoli osećanja prema nekome, što je i normalno,jer po mom nekom skromnom mišljenju za brak se treba boriti,čuvati ga i negovati kao kakvu retku biljku a ne da se olako shvati kao kakva usputna veza.
Auu, ovo neki lični sukob...Ja se povlačim...a vi nastavite..
![]()
Samo ozbiljne stvari u ovom delu foruma ...Ja sam mislio da se zajebava....nije valjda ozbiljan?![]()
Obozavam ovakve intelektualkeOvo što si nabrojala je šablon. Odnos i ono što ga čini svakako nije život po pisanim pravilima... ako suština postoji, forma je nebitna. Naročito formalnost.
Brak jeste nametnuta institucija, ništa više... i nema tu šta da se gradi...
U snu je tako kao sto pises, no na javi se situacija odvija pomalo drugacije, da nacrtam kako?Izvini a kako misliš da se ne gradi? Pa prvo se dvoje spaze,pa upoznaju,pa budu u vezi,pa žive malo zajedno, pa onda uđu u brak da bi osnovali zajednicu...cigla po cigla,emocije i poštovanje kao malter koji vezuje.... isto kao i kuća....kad već moram da crtam.![]()
Auu, ovo neki lični sukob...Ja se povlačim...a vi nastavite..
![]()
Smrtno..Samo ozbiljne stvari u ovom delu foruma ...
U snu je tako kao sto pises, no na javi se situacija odvija pomalo drugacije, da nacrtam kako?
Ne postoji zivo bice koje ne bi dalo sve na svetu za jedan 'dobar brak'. No pogledaj dobro napred-nazad i levo-desno, ako otvorenim ocima pogledas moraces zapaziti da 'dobar brak' moze da postoji samo u nasoj masti, u realnosti takvo nesto ne postoji.
Ljudi imaju sex nagon, neuroze, strahove i lose navike, i ove stvari jesu te koje ce sastaviti jedan par. Zapazanje, upoznavanje, veza , ziveti malo zajdno jesu obicne formalnosti, prevara koja ce ljudima docarati lazan sjaj, neceg sto uopste ne postoji, naime ljubavi i postovanja izmedju dvoje ljudi koji srljaju u brak.
Sa druge strane, ljubav u univerzumu postoji u beskonacnom obilju, no ne u braku niti na putu prema istom.