Razvod

ma da, nisam rekla da ti nisi u pravu sa svojim stavom o prevari. samo da meni to ne bi bio razlog za razvod. nikakav problem.

Kein problem..:zag:

Meni bi to bio vise nego dovoljan razlog za razvod....ne zelim da zivim sa nekim ko me gleda u oci i laze...radi mi iza ledja i uopste ne pomisli koliko boli bi mi time naneo....ne durim se oko nebitnih sitnica i na stosta mogu da zazmurim..ali za laganje te vrste, nemam nimalo milosti...

Nije tu ni bitan sam cin prevare nego izdaja zbog polnog organa ili emocija..to je veci problem

pa normalno da nije bitna gola cinjenica da je moj muz imao seks sa nekom drugom. seks k'o seks, je l' te. jedan vise-manje, jedna vise-manje.
uvek su u pitanju stvari iz pozadine, nacin na koji tu cinjenicu protumacimo i dozivimo, atributi kojima je ukrasimo.

kad vise nisam srecna pored njega.
kad mi je mucan svaki tren kad je pored mene ili u blizini.
kad se ne radujem ni malo zajednickim momentima.
kad mi se smraci cim cujem okretanje kljuca u bravi i njega kako se vraca sa posla.
kad samo hocu da pobegnem sto dalje od njega, da me nema, da njega nema.

tad je valjda vreme da se razvedem. a koji su razlozi sto se ja tako osecam... zar je vazno? bitno je da vise ne mogu da ga podnesem.

Gospode Bože....

Interesuje me koji je to razlog ili razlozi zbog kojih bi ste se razveli?

Meni agrumenti kao što je ‚‚nema tu više emocija‚‚ ili ‚‚odnosi su nam zahledneli‚‚ ne piju vodu, pošto vremenom i bol se smanjuje a kamoli osećanja prema nekome, što je i normalno,jer po mom nekom skromnom mišljenju za brak se treba boriti,čuvati ga i negovati kao kakvu retku biljku a ne da se olako shvati kao kakva usputna veza.

Da li su ljudi postali suviše slabi za takvu borbu? I da li su možda svesni te svoje slabosti, nespremni da se u nju u opšte i upuštaju? :aha:

Brak ljudi dozivljaju raznoliko. Za nekog je to 'sveta zajednica' dok za drugog obican eksperiment za okusiti i isprobati.
Ipak, kakvi god pogledi da jesu u pogledu braka glavni motivi za zajednicki bracni zivot ce uglavnom biti isti - muskarac = redovan sex, ljubav prema svojoj zeni. Zena = potomstvo, zastita, materijalna dobit.
Ono sto supruznici ne uzimaju u obzir je da ce kad-tad doci do zasicenja u tim stvarima, i zajednickom zivotu ce biti kraj.
Resenje bi tu bila ljubav, no ko danas uopste i zna sta je to ljubav, a kad bi ljubav vec postojala medju njima, danasnji bracni sistem bi za njih bio nesto sasvim prazno i nezanimljivo.

Brak ljudi dozivljaju raznoliko. Za nekog je to 'sveta zajednica' dok za drugog obican eksperiment za okusiti i isprobati.
Ipak, kakvi god pogledi da jesu u pogledu braka glavni motivi za zajednicki bracni zivot ce uglavnom biti isti - muskarac = redovan sex, ljubav prema svojoj zeni. Zena = potomstvo, zastita, materijalna dobit.
Ono sto supruznici ne uzimaju u obzir je da ce kad-tad doci do zasicenja u tim stvarima, i zajednickom zivotu ce biti kraj.
Resenje bi tu bila ljubav, no ko danas uopste i zna sta je to ljubav, a kad bi ljubav vec postojala medju njima, danasnji brak bi za njih bio nesto sasvim prazno i nezanimljivo.

A kod muškarca nije jedan od bitnijih motiva potomstvo? :think:

Ovo svetnija mi zvuci totalno bezveze..nista nije toliko sveto da ne bi moglo da se unisti, zahebe....sto ne znaci da isti ne treba negovati i cuvati...

nije bezveze...u neke stvari ne bi smelo da se dira i da su za coveka svetinja...za mene je moje dete svetinja i braj mi je bio svetinja...sve sam preduzela sto sam mogla da uspe....ali, za to treba dvoje, i kad se izgubi poverenje i postovanje i ljubav prodje....ne moze neko da ti ugrozava dete svojim ponasanjem pa bio i njegov otac.....

Resenje bi tu bila ljubav, no ko danas uopste i zna sta je to ljubav, a kad bi ljubav vec postojala medju njima, danasnji bracni sistem bi za njih bio nesto sasvim prazno i nezanimljivo.

Naravno da ce doci do zasicenja ako samo navedeno cini brak....zato treba da postoje i druge emocije, stvari itd koje vezu partnere..niti je zenama potrebna tolika finansijska dobrobit i zastita....

Pa u braku ne bi trebalo da postoje takozvani ‚‚moji i tvoji problemi‚‚ već su problemi zajednički....ako nema para mogo bi i ovako ‚‚ajd da vidimo kako možemo da zadimo‚‚...ako nema nema emocija ‚‚ajd da vidimo šta se dogodilo ili šta se događa‚‚ ...samo što ljudi više nisu ni prema samima sebi iskreni a kamoli prema drugima i tu je problem.

Ne bi trebalo...ali nije retkost da kad nastupe ozbiljni problemi (recimo jedan od njih izgubio posao) da ga ovaj drugi umesto podrži, prebacuje mu zbog toga..i sl.
Što se tiče emocija, ja i dalje mislim da je posednji stadijum ravnodušnost, i da je to propala stvar. E sad treba se truditi da do toga ne dođe. Na vreme suzbijati uzroke koji vode u to. Posle je kasno.
Pogodio si u samu srž teme.:ok:

Nažalost, to je naša realnost.

Naravno da ce doci do zasicenja ako samo navedeno cini brak....zato treba da postoje i druge emocije, stvari itd koje vezu partnere..niti je zenama potrebna tolika finansijska dobrobit i zastita....

Ne radi se ovde o realnoj i razumnoj potrebi, stvar je u tome sto podsvesno stvari tako funkcionisu, da je drugacije danas bi bilo mnogo manje razvoda

Meni agrumenti kao što je ‚‚nema tu više emocija‚‚ ili ‚‚odnosi su nam zahledneli‚‚ ne piju vodu, pošto vremenom i bol se smanjuje a kamoli osećanja prema nekome, što je i normalno,jer po mom nekom skromnom mišljenju za brak se treba boriti,čuvati ga i negovati kao kakvu retku biljku a ne da se olako shvati kao kakva usputna veza.

Da li su ljudi postali suviše slabi za takvu borbu? I da li su možda svesni te svoje slabosti, nespremni da se u nju u opšte i upuštaju? :aha:

trajno narušeni odnosi i sve što spada u to, a bez razloga da se situacija prevazidje.

Sitnica kao sto je da je 1 partner manje zainteresovan ili za nekog drugog zaintereovan je dovoljna da svako normalan digne ruke i da se ne bori sam..to mi je nauk odavno da se ne trudim ako ne vidim obostranu inicijativu

nije bezveze...u neke stvari ne bi smelo da se dira i da su za coveka svetinja...za mene je moje dete svetinja i braj mi je bio svetinja...sve sam preduzela sto sam mogla da uspe....ali, za to treba dvoje, i kad se izgubi poverenje i postovanje i ljubav prodje....ne moze neko da ti ugrozava dete svojim ponasanjem pa bio i njegov otac.....

Pa sta znam...svetinja se odrzava i po cenu gubitka zivota...a meni to suvise bajkovito, religiozno zvuci...sto ne znaci da ne bih dala zivot za partnera...ali i to treba zasluziti...bem ti, nista ne dajem na lepe oci....
Izostavljam pricu o detetu, posto to nije tema...

P.s. Ili se oboje maksimalno zalazemo ili zajednica jednostavno nema smisla..

kad vise nisam srecna pored njega.
kad mi je mucan svaki tren kad je pored mene ili u blizini.
kad se ne radujem ni malo zajednickim momentima.
kad mi se smraci cim cujem okretanje kljuca u bravi i njega kako se vraca sa posla.
kad samo hocu da pobegnem sto dalje od njega, da me nema, da njega nema.

tad je valjda vreme da se razvedem. a koji su razlozi sto se ja tako osecam... zar je vazno? bitno je da vise ne mogu da ga podnesem.

Kasandra be my wife :D
Ovo ne može svako da napiše

...šta je gore po odnos dvoje ljudi od toga kad između njih nestane emocija i postane hladno...šta...?
...a kako nestaju emocije, kako zahladnjuje...? šta to treba da se desi da emocije nestanu...? one nestaju postepeno... najgore u celoj priči je to što posle zahladnjivanja odnosa, najčešće dolazi netrpeljivost...netolerancija...nepoštovanje...prezir...
...zar je sve to premalo za razvod...? zar je prevara jedini razlog za razvod....?
...a to da su ljudi postali slabi za borbu, jeste tačno, ali može da bude tačno jedino ako pogledamo ove neke novije generacije...drugačijeg mentalnog sklopa...to je moje mišljenje...ovi matoriji se bore...

Poslednja izmena:
To je bilo malo u duhu ironije,
imamo izbor, no mnogo puta nismo bas pametni u biranju

to sto nam je pamet bila na ispasi kad smo pravili izbor, ne znaci da izbora nemamo. znaci, brak nije bukvalno nametnut. tebi kao pojedincu. ako kao pojedinac razmisljas.
ako razmisljas kao masa i mozak ti stalno na ispasi, e onda ti ne pravis izbor, onako stvarno, nego i kad biras brak, to su potonje generacije izabrale umesto tebe. one koje su nam ostavile drustveno nasledje ovakvo kakvo je.
e takav covek stvarno i misli da nema izbora. nego se priklanja tradiciji, shvata da mora jednom u zivotu da se ozeni/uda, da osnuje porodicu, dobije decu, vara zenu/muza... jer tako j ebi ga svi rade i svi su tako radili i tako se to radi.

a ne treba tako da se radi. nego ako mislis u sebi, onako kad si sam sa sobom, da brak nista ne valja kao koncept i da vodi u propast... pa brate ne zeni se aman za boga miloga. ne mora se.

Back