Razmatranje Biblije iz ugla Jehovinih Svedoka

pa ja SMATRAM, jer razmisljam o tome, ne prihvatam kojekakva tumacenja tek tako.
objasni ti meni ovo. viim to si preskocila...

da dusa je i ZIVOT. pa se tako moze reci

a ovako je tacan prevod

1 Mojsijeva 35:18 " 18 I dok se život u njoj gasio, jer je umirala, ....

1 Kraljevima 17:21
21 I ispruživši se nad dečakom tri puta, povikao je k Jehovi: “Jehova, Bože moj, molim te neka se vrati život u dete ovo!

takodje je normalno reci da imam dusu moja dusa...

jer dusa smo mi
a zivot dolazi od daha bozijeg , od duha? iz ovoga bi se moglo zakljuciti da je dusa = duh...
?

dusa je i zivot ne samo zivot

dusa je ceo covek znaci ukljucuje vise toga

dusa ne postoji nezavisno od fizickog tela

Не бојте се оних који убијају тело, а душе не могу убити. Него се више бојте онога (Бога) који може и душу и тело да погуби у паклу " (Мт. 10.28); ... " А кад се растављаше с душом те умираше ... " (1Мој. 35.18); ..." Господе Боже мој, нека се поврaти у дете душа његова " (1Цар. 17.21)

Не бојте се оних који убијају тело, а душе не могу убити. Него се више бојте онога (Бога) који може и душу и тело да погуби у паклу " (Мт. 10.28); ... " А кад се растављаше с душом те умираше ... " (1Мој. 35.18); ..." Господе Боже мој, нека се поврaти у дете душа његова " (1Цар. 17.21)

ma sad ce ti reci da je to pogresan prevod
oni imaju strucnjake, a kad ih pitas koji su to...trolanje

ma sad ce ti reci da je to pogresan prevod
oni imaju strucnjake, a kad ih pitas koji su to...trolanje

ti izgleda ne vidis ono sto Bog kaze o Dushi???

Biblija ovako kaze… :

Postanje ili 1. Mojsijeva 2:7 Jehova Bog, stvori coveka od praha zemaljskoga i udahnu mu u nos dah zivota;

i covek posta dusa ziva . "

Znaci pise da je covek POSTAO DUSA…. A ne da ima dusu kao neki zasebni deo … kao sto neki veruju…

CEO COVEK je DUSA ….

A DUH je zivotna snaga

Tako da bi se moglo reci da je COVEK = DUSA + DUH

i Rec dusa u Bibliji ukazuje na ljude, zivotinje ili zivot...

I kad covek umre, onda dusa umire takodje... Jezekilj 18:4 "dusa koja zgresi, ona ce umreti..."
isto vazi i za zivotinje... sa razlikom sto su zivotnije i stvorene da budu smrtne...

A DUH se vraca Bogu kao sto kaze stih:

Propovednik 12:9 prije nego što se prah vrati u zemlju, što je i prije bio; i duh se
vrati Bogu, koji ga je dao.

Znaci Bogu se vraca samo DUH, tj zivotna snaga a ne dusa kako mnogi veruju…

A DUH je zivotna snaga ,je ono sto se vraca Bogu, u simbolicnom smislu, tako da se moze reci da buduci zivot coveka zavisi od Boga, tj da je covek koji umre u memoriji Boga, njegov dnk...;
dal ce ga se setiti i vaskrsnuti ga kada bude vreme vaskrsavanja na zemlji...

Znaci da kad covek umre nema nicega, kao sto i kaze Propovednik (Solomon) u knjizi Propovednika ( gde govori o stanju mrtvih)

Propovednik 3:20 Sve na jedno mjesto ide. Sve je od praha stvoreno, i sve se u prah vraća.

Propovednik 9:5 Jer živi znaju da će umrijeti, ali mrtvi ništa ne znaju; njima nema više ni plaće, jer se na uspomenu njihovu zaboravlja.

Prop 9:6 I ljubav njihova, i mržnja njihova, i zavist njihova već su propale; oni neće više imati nikakva udjela ni u čemu što pod suncem biva.

Prop 9:10 Sve što tvoja ruka svojom snagom može učiniti, učini; jer nema ni djela, ni misli, ni znanja, ni mudrosti u predjelu smrti u koji ideš.

ovi stihovi govore o stanju mrtvih, znaci kad covek umre nema nicega, jer on kao dusa umire...

Jedina nada za umrle je vakrsenje ljudi na zemlji , a to ce Bog uraditi u buducnosti...

A to je pokazao da je moguce kad je Isus u 1 veku vaskrsavao mrve na zemlji... kao i njegovi ucenici ...

Time je Bog pokazao sta da je sposoban to uraditi i da to zeli uraditi..

Znaci prema Bibliskom ucenju dusa tj covek je je smrtan/na i samo Bog moze ponovo vaskrsenjem vratiti u zivot coveka.. ..

Jer ako je dusa besmrtna onda ne bi bilo potrebno vaskrsenje tj vracanje u zivot … a vaskrsenje je temeljna Biblijska nauka…

Poslednja izmena:
nisi cuo za vaskrsenje???/ :think:

u sta ti uopste verujes :roll:

u hinduizam :lol: ako ti je dusha besmrtna :lol:

онемоћав, умре Авраам у доброј старости, сит живота, и би прибран к роду својему (Пост. 25; 8).
Исаку беше сто u осамдесет година. И онемоћав умре Исак u 6u прибран кроду својему.

gde su pribrani mona..sta kaze kula po tom pitanju?

ti izgleda ne vidis ono sto Bog kaze o Dushi???

Biblija ovako kaze… :

Postanje ili 1. Mojsijeva 2:7 Jehova Bog, stvori coveka od praha zemaljskoga i udahnu mu u nos dah zivota;

i covek posta dusa ziva . "

man uhvatila se za dusa ziva, pa dusa ziva....to hoce da kaze, da je tim sto je covekovom bezivotnom telu udahnuo dah zivota , tj obasjao njegovu dusu covek postao ziv na zemlji.
kazi mi mona da li je bog udahnuo dah i u zivotinje?

Back