- Poruka
- 46.570
nisam te pitao za duh, vec za dusu, sta si se zbunila?
pa odgovorila sam ti
Kod Boga
U Bozjem secanju
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nisam te pitao za duh, vec za dusu, sta si se zbunila?
jesteja ocekujem VECNI ZIVOT a ti smrt
dakle ko sta slavi je ocigledno
a sustina Hristove smrti i vaskrsenja je upravo to
da nama omoguci spasenje i VECI ZIVOT.
pa odgovorila sam ti
Kod Boga
U Bozjem secanju
na zemlji kada covek vaskrsne Bog ce mu dati SAVRSENo telo, znaci savrsenstvo coveka podrazumeva savrsenstvo u svakom smislu i telesnom i duhovnombog iam u secanju monu kako je izgledala pa ce joj vratiti duh kada bude hteo![]()
mona da te pitam...taj vecni zivot u telu, raj na zemlji...kada bog vrati taj duh dusi...kako dusa tj covek izgleda, msm kojih je godina?
dusa dakle u bozijem secanju, a duh kod boga
![]()
pa sve je kod Boga od Boga...
Bog podrzava nas zivot, on zavisi od Boga.
онемоћав, умре Авраам у доброј старости, сит живота, и би прибран к роду својему (Пост. 25; 8).
Исаку беше сто u осамдесет година. И онемоћав умре Исак u 6u прибран кроду својему.
gde su pribrani mona..sta kaze kula po tom pitanju?
Не бојте се оних који убијају тело, а душе не могу убити. Него се више бојте онога (Бога) који може и душу и тело да погуби у паклу " (Мт. 10.28); ... " А кад се растављаше с душом те умираше ... " (1Мој. 35.18); ..." Господе Боже мој, нека се поврaти у дете душа његова " (1Цар. 17.21)
kad bre....
The Oxford English Dictionary suvremenog cinika opisuje kao ”osobu koja je sklona druge grditi ili im pronalaziti mane. (...) Sklona je sumnjati u iskrenost ili dobrotu ljudskih motiva i postupaka, što obično daje do znanja izrugivanjem i sarkazmom; to je izrugivač koji drugima stalno pronalazi mane.“
perlistaj provokatorupises sve jedno te isto i ne citas moje komentare
citam i vidim da blage veze nemas sa biblijom na koju se toliko pozivas.....
ti izgleda ne vidis ono sto Bog kaze o Dushi???
Biblija ovako kaze… :
Postanje ili 1. Mojsijeva 2:7 Jehova Bog, stvori coveka od praha zemaljskoga i udahnu mu u nos dah zivota;
i covek posta dusa ziva . "
Znaci pise da je covek POSTAO DUSA…. A ne da ima dusu kao neki zasebni deo … kao sto neki veruju…
CEO COVEK je DUSA ….
A DUH je zivotna snaga …
Tako da bi se moglo reci da je COVEK = DUSA + DUH
i Rec dusa u Bibliji ukazuje na ljude, zivotinje ili zivot...
I kad covek umre, onda dusa umire takodje... Jezekilj 18:4 "dusa koja zgresi, ona ce umreti..."
isto vazi i za zivotinje... sa razlikom sto su zivotnije i stvorene da budu smrtne...
A DUH se vraca Bogu kao sto kaze stih:
Propovednik 12:9 prije nego što se prah vrati u zemlju, što je i prije bio; i duh se
vrati Bogu, koji ga je dao.
Znaci Bogu se vraca samo DUH, tj zivotna snaga a ne dusa kako mnogi veruju…
A DUH je zivotna snaga ,je ono sto se vraca Bogu, u simbolicnom smislu, tako da se moze reci da buduci zivot coveka zavisi od Boga, tj da je covek koji umre u memoriji Boga, njegov dnk...;
dal ce ga se setiti i vaskrsnuti ga kada bude vreme vaskrsavanja na zemlji...
Znaci da kad covek umre nema nicega, kao sto i kaze Propovednik (Solomon) u knjizi Propovednika ( gde govori o stanju mrtvih)
Propovednik 3:20 Sve na jedno mjesto ide. Sve je od praha stvoreno, i sve se u prah vraća.
Propovednik 9:5 Jer živi znaju da će umrijeti, ali mrtvi ništa ne znaju; njima nema više ni plaće, jer se na uspomenu njihovu zaboravlja.
Prop 9:6 I ljubav njihova, i mržnja njihova, i zavist njihova već su propale; oni neće više imati nikakva udjela ni u čemu što pod suncem biva.
Prop 9:10 Sve što tvoja ruka svojom snagom može učiniti, učini; jer nema ni djela, ni misli, ni znanja, ni mudrosti u predjelu smrti u koji ideš.
ovi stihovi govore o stanju mrtvih, znaci kad covek umre nema nicega, jer on kao dusa umire...
Jedina nada za umrle je vakrsenje ljudi na zemlji , a to ce Bog uraditi u buducnosti...
A to je pokazao da je moguce kad je Isus u 1 veku vaskrsavao mrve na zemlji... kao i njegovi ucenici ...
Time je Bog pokazao sta da je sposoban to uraditi i da to zeli uraditi..
Znaci prema Bibliskom ucenju dusa tj covek je je smrtan/na i samo Bog moze ponovo vaskrsenjem vratiti u zivot coveka.. ..
Jer ako je dusa besmrtna onda ne bi bilo potrebno vaskrsenje tj vracanje u zivot … a vaskrsenje je temeljna Biblijska nauka…
ja sam dala dokaz da on laze
rekao je da nije iz Biblije ja sam citirala da se vide sve sami Biblijski citati
sta ce mu savrseno telo kada ga nece koristiti?na zemlji kada covek vaskrsne Bog ce mu dati SAVRSENo telo, znaci savrsenstvo coveka podrazumeva savrsenstvo u svakom smislu i telesnom i duhovnom
znaci bez smrti bolesti starosti
takodje savrsenstvo podrazumeva VECNI ZIVOT.
a 30 god je punoletstvo coveka pravo
a posto nema starenja sama zakljuci...
perlistaj provokatorupises sve jedno te isto i ne citas moje komentare
da bila je diskusija upravo o ovim stihovima ali odgovori su ti bili konfuzni kao i sada.