Нажалост, одбацио је Јехову и он га је казнио губом. Његов
живот је могао да буде много другачији да је остао понизан.
..................
Немој се уздати у себе већ у Јехову и он ће ти помоћи да
доносиш мудре одлуке.
opširnije
Pa onda, sa istog linka. Verska indoktrinacija dece i zastrašivanje.
Šta znači to, ne uzdaj se u sebe već u Jehovu?
To direktno znači, uzdaj se u Vodeće telo jehovinih svedoka.
Osim ako bi neko imao drirektan kontakt sa jehovom u šta čisto
sumnjam, mladi su upućeni na tumačenja božije reči od strane
jedne grupe ljudi. Ne, nisu upućeni direktno na Božiju reč, jer
u toj organizaciji slobodna tumačenja nisu dozvoljena. Možeš
da čitaš Bibliju koliko god hoćeš, ali ne možeš samostalno da
donosiš zaključke.
I šta biva ako ne slušaš instrukcije Vodećeg tela? Pa, onaj je
kažnjen gubom, a ko zna šta tebi može da se desi.
Ponovo pljuješ po Božijem obrascu vaspitavanja i ponašanja kako odraslih tako i deca! Da li namerno ili iz neke fanatične zaslepljenosti, neznam. Mislio da je ovo drugo.
Nebitno, ali je jedno sasvim jasno, ako nisi na strani Boga, zna se na čijoj si!
A ko to kaže da svako od nas ne može da imam ličnu i direktnu komunikaciju sa Bogom?
Mozda zaista ne mogu da imam sa Vučićem ili Đokovićem, što bi recimo bilo zanimljivo.
Ali sa Bogom svako od nas može imati direktnu i ličnu komunikaciju kada god to poželi!
Zamisli, svakog trenutka ako govoriš ponizno iz srca, najuzvišenije biće u svemiru - Bog, te čuje! I to te veoma rado sluša, čak te podstiče da mu se obratiš i lično kažeš šta te muči. Kao što mi podstičemo našu decu da nam otvore svoje srce i kažu sve. Bog to od nas želi mnogo više!
Drugo što se tiče vodećeg tela.
Tako su i Jevreji dok su lutali pustinjom, mrmljali na Mojsija, ma gde si nas u pustinju doveo, pa pomrećemo od gladi, hoćemo da se vratimo u Egipat, pa hoćemo da nama Bog lično govori itd. Pa ko ih je vodio? Mojsije ili Bog?!
Tako i ti sada tvrdiš JS slede organizaciju a ne Boga. I nemaju lični stav ili tumačenje.
Nema tu ličnog stava.
Ako Bog kaže uradi to, moraš ga uraditi pa makar to i za ceo svet izgledalo naopako.
Bog najbolje zna šta je za nas dobro a šta ne!!!
Nevalja ukrasti, slagati, ubiti, kockati se, opijati se, drogiraju se, pušiti, biti nasilan, kriminalan, davati ili primati mito, biti umešan u korupciju, trgovinu organima, biti umešan u prostituciju, varati bračnog druga, bludničiti, psovati se i imati pogon jezik, biti materijalista, klanjati se idolima i da nam bilo šta drugo bude na prvom mestu osim našeg stvoritelja! Itd, itd, itd....
Šta ovde ima lično da se tumači!?
I šta jedan vernik kome je Bog na prvom mestu ima da traži u ovakvom društvu!? Šta ima vera sa neverom, svetlo sa tamom!
Hrist direktno zabranjuje da imamo bilo kakve veze sa ovakvima! DIREKTNO!!!
Mogu ti ga citirati bezbroj puta i njega i Apostole.
Nažalost, ovaj svet je prepuno ovog lošeg ponašanja koje sam nabrojao gore, pa zato i imamo ovako nesavršeno uređeno društvo oko nas! Bezbroj raspalih brakova, zlostavljanja dece, vrnjačkog nasilja o korupciji i kriminalu da ne govorim. Rasulo na svakom koraku. Ali mi smo moderni, školovani i nadasve pismeni i pripadamo 'najmudrijem' naraštaja od postanka sveta, a svakom njegov lični ego ne dozvoljava da sve ovo vidi. Ili mu dozvoljava da misli, ma to je sve trenutno, 'mudraci' će to sve srediti! A ne vide da sve više tonu u svakom pogledu kao nesretnik koji se nalazi u živom blatu, svakim svojim pokretom čini da je sve dublje.
Znaš, Hrist kaže o nekim plodovima. Kaže i o kukolju. A kaže gde će završiti i jedni i drugi.
Ne kaže to organizacija nego Hrist!
Ali kaže da će se njegovi učenici poznati po ljubavi između sebe!
Kada se okrenem oko sebe, sasvim jasno vidim ko su nosioci žita a ko nosioci kukolja!
Dela ih odaju!