Разлог зашто је Путин прогнао Јеховине сведоке

Hriscanin je covek kao i svi drugi, sa svojim manama pa i pravom da bude besan, ne vidim nikavu razliku. Naravno, ako je upao u greh, o tome ima Ko da sudi, ne ti, ali opet i to na kraju, i to se sabira sa njegovim dobrim delima.
nije to greh, bes je zlo, kad te obuzmu demoni a ti se prepustiš pa još dodaješ gas.

dao sam ti primer za kineze ili muslimani ili hindusi. pa nema više bogova pa će hristos suditi samo hrišćanima ako je on jedan jedini.
Ne znam, pretpostavljam da ce biti svakom prema svojoj veri.
nije to greh, bes je zlo, kad te obuzmu demoni a ti se prepustiš pa još dodaješ gas.
Pa naravno i bes je na neki nacin greh, ali zato postoji post, ispovest, trud da se bude bolji i odstrani to.

Opet s druge strane ne moze covek da bude bez emocija, pa povremeno i emocije besa, odnosno gneva, ali nekad je on i opravdan.

Sve zavisi...mada to i nije tema.

Нажалост, одбацио је Јехову и он га је казнио губом. Његов
живот је могао да буде много другачији да је остао понизан.
..................
Немој се уздати у себе већ у Јехову и он ће ти помоћи да
доносиш мудре одлуке.

opširnije

Pa onda, sa istog linka. Verska indoktrinacija dece i zastrašivanje.

Šta znači to, ne uzdaj se u sebe već u Jehovu?
To direktno znači, uzdaj se u Vodeće telo jehovinih svedoka.
Osim ako bi neko imao drirektan kontakt sa jehovom u šta čisto
sumnjam, mladi su upućeni na tumačenja božije reči od strane
jedne grupe ljudi. Ne, nisu upućeni direktno na Božiju reč, jer
u toj organizaciji slobodna tumačenja nisu dozvoljena. Možeš
da čitaš Bibliju koliko god hoćeš, ali ne možeš samostalno da
donosiš zaključke.

I šta biva ako ne slušaš instrukcije Vodećeg tela? Pa, onaj je
kažnjen gubom, a ko zna šta tebi može da se desi.

Hriscanin je covek kao i svi drugi, sa svojim manama pa i pravom da bude besan, ne vidim nikavu razliku.
Izgleda natprosecno besan, jer se u pravoslavnim zemljama ratuje vise nego igde.

Prošla 2022. je bila najgora od početka 21. veka po broju žrtava ratova – 238.000 mrtvih. To je skoro duplo više u odnosu na prethodnu 2021. godinu, glasi zaključak izveštaja Međunarodnog instituta za ekonomiju i mir (IEP), sa sedištem u Sidneju u Australiji.
A rat u Ukrajini čak i nije bio najkrvaviji sukob.
Dramatično povećanje stope smrtnosti u velikoj meri je posledica rata u Ukrajini, gde je prošle godine ubijeno 83.000 ljudi. Međutim, najkrvaviji sukob dogodio se u Etiopiji, gde je život izgubilo 100.000 ljudi.

Нажалост, одбацио је Јехову и он га је казнио губом. Његов
живот је могао да буде много другачији да је остао понизан.
..................
Немој се уздати у себе већ у Јехову и он ће ти помоћи да
доносиш мудре одлуке.

opširnije

Pa onda, sa istog linka. Verska indoktrinacija dece i zastrašivanje.

Šta znači to, ne uzdaj se u sebe već u Jehovu?
To direktno znači, uzdaj se u Vodeće telo jehovinih svedoka.
Osim ako bi neko imao drirektan kontakt sa jehovom u šta čisto
sumnjam, mladi su upućeni na tumačenja božije reči od strane
jedne grupe ljudi. Ne, nisu upućeni direktno na Božiju reč, jer
u toj organizaciji slobodna tumačenja nisu dozvoljena. Možeš
da čitaš Bibliju koliko god hoćeš, ali ne možeš samostalno da
donosiš zaključke.

I šta biva ako ne slušaš instrukcije Vodećeg tela? Pa, onaj je
kažnjen gubom, a ko zna šta tebi može da se desi.
Ponovo pljuješ po Božijem obrascu vaspitavanja i ponašanja kako odraslih tako i deca! Da li namerno ili iz neke fanatične zaslepljenosti, neznam. Mislio da je ovo drugo.
Nebitno, ali je jedno sasvim jasno, ako nisi na strani Boga, zna se na čijoj si!

A ko to kaže da svako od nas ne može da imam ličnu i direktnu komunikaciju sa Bogom?
Mozda zaista ne mogu da imam sa Vučićem ili Đokovićem, što bi recimo bilo zanimljivo.
Ali sa Bogom svako od nas može imati direktnu i ličnu komunikaciju kada god to poželi!
Zamisli, svakog trenutka ako govoriš ponizno iz srca, najuzvišenije biće u svemiru - Bog, te čuje! I to te veoma rado sluša, čak te podstiče da mu se obratiš i lično kažeš šta te muči. Kao što mi podstičemo našu decu da nam otvore svoje srce i kažu sve. Bog to od nas želi mnogo više!

Drugo što se tiče vodećeg tela.
Tako su i Jevreji dok su lutali pustinjom, mrmljali na Mojsija, ma gde si nas u pustinju doveo, pa pomrećemo od gladi, hoćemo da se vratimo u Egipat, pa hoćemo da nama Bog lično govori itd. Pa ko ih je vodio? Mojsije ili Bog?!
Tako i ti sada tvrdiš JS slede organizaciju a ne Boga. I nemaju lični stav ili tumačenje.
Nema tu ličnog stava.
Ako Bog kaže uradi to, moraš ga uraditi pa makar to i za ceo svet izgledalo naopako.
Bog najbolje zna šta je za nas dobro a šta ne!!!

Nevalja ukrasti, slagati, ubiti, kockati se, opijati se, drogiraju se, pušiti, biti nasilan, kriminalan, davati ili primati mito, biti umešan u korupciju, trgovinu organima, biti umešan u prostituciju, varati bračnog druga, bludničiti, psovati se i imati pogon jezik, biti materijalista, klanjati se idolima i da nam bilo šta drugo bude na prvom mestu osim našeg stvoritelja! Itd, itd, itd....

Šta ovde ima lično da se tumači!?

I šta jedan vernik kome je Bog na prvom mestu ima da traži u ovakvom društvu!? Šta ima vera sa neverom, svetlo sa tamom!

Hrist direktno zabranjuje da imamo bilo kakve veze sa ovakvima! DIREKTNO!!!

Mogu ti ga citirati bezbroj puta i njega i Apostole.

Nažalost, ovaj svet je prepuno ovog lošeg ponašanja koje sam nabrojao gore, pa zato i imamo ovako nesavršeno uređeno društvo oko nas! Bezbroj raspalih brakova, zlostavljanja dece, vrnjačkog nasilja o korupciji i kriminalu da ne govorim. Rasulo na svakom koraku. Ali mi smo moderni, školovani i nadasve pismeni i pripadamo 'najmudrijem' naraštaja od postanka sveta, a svakom njegov lični ego ne dozvoljava da sve ovo vidi. Ili mu dozvoljava da misli, ma to je sve trenutno, 'mudraci' će to sve srediti! A ne vide da sve više tonu u svakom pogledu kao nesretnik koji se nalazi u živom blatu, svakim svojim pokretom čini da je sve dublje.

Znaš, Hrist kaže o nekim plodovima. Kaže i o kukolju. A kaže gde će završiti i jedni i drugi.
Ne kaže to organizacija nego Hrist!

Ali kaže da će se njegovi učenici poznati po ljubavi između sebe!
Kada se okrenem oko sebe, sasvim jasno vidim ko su nosioci žita a ko nosioci kukolja!

Dela ih odaju!

Izgleda natprosecno besan, jer se u pravoslavnim zemljama ratuje vise nego igde.

Prošla 2022. je bila najgora od početka 21. veka po broju žrtava ratova – 238.000 mrtvih. To je skoro duplo više u odnosu na prethodnu 2021. godinu, glasi zaključak izveštaja Međunarodnog instituta za ekonomiju i mir (IEP), sa sedištem u Sidneju u Australiji.
A rat u Ukrajini čak i nije bio najkrvaviji sukob.
Dramatično povećanje stope smrtnosti u velikoj meri je posledica rata u Ukrajini, gde je prošle godine ubijeno 83.000 ljudi. Međutim, najkrvaviji sukob dogodio se u Etiopiji, gde je život izgubilo 100.000 ljudi.
Tesko. Mozda trenutno, nisam vodila evidenciju, ali uopsteno - ne. Bas se najmanje ratuje kod pravoslavaca i da nije ovog rata, ne bi znao sta da "iskopas". Ima, ali u odnosu na druge, vrlo malo.

Ponovo pljuješ po Božijem obrascu vaspitavanja i ponašanja kako odraslih tako i deca! Da li namerno ili iz neke fanatične zaslepljenosti, neznam. Mislio da je ovo drugo.
Nebitno, ali je jedno sasvim jasno, ako nisi na strani Boga, zna se na čijoj si!

A ko to kaže da svako od nas ne može da imam ličnu i direktnu komunikaciju sa Bogom?
Mozda zaista ne mogu da imam sa Vučićem ili Đokovićem, što bi recimo bilo zanimljivo.
Ali sa Bogom svako od nas može imati direktnu i ličnu komunikaciju kada god to poželi!
Zamisli, svakog trenutka ako govoriš ponizno iz srca, najuzvišenije biće u svemiru - Bog, te čuje! I to te veoma rado sluša, čak te podstiče da mu se obratiš i lično kažeš šta te muči. Kao što mi podstičemo našu decu da nam otvore svoje srce i kažu sve. Bog to od nas želi mnogo više!

Drugo što se tiče vodećeg tela.
Tako su i Jevreji dok su lutali pustinjom, mrmljali na Mojsija, ma gde si nas u pustinju doveo, pa pomrećemo od gladi, hoćemo da se vratimo u Egipat, pa hoćemo da nama Bog lično govori itd. Pa ko ih je vodio? Mojsije ili Bog?!
Tako i ti sada tvrdiš JS slede organizaciju a ne Boga. I nemaju lični stav ili tumačenje.
Nema tu ličnog stava.
Ako Bog kaže uradi to, moraš ga uraditi pa makar to i za ceo svet izgledalo naopako.
Bog najbolje zna šta je za nas dobro a šta ne!!!

Nevalja ukrasti, slagati, ubiti, kockati se, opijati se, drogiraju se, pušiti, biti nasilan, kriminalan, davati ili primati mito, biti umešan u korupciju, trgovinu organima, biti umešan u prostituciju, varati bračnog druga, bludničiti, psovati se i imati pogon jezik, biti materijalista, klanjati se idolima i da nam bilo šta drugo bude na prvom mestu osim našeg stvoritelja! Itd, itd, itd....

Šta ovde ima lično da se tumači!?

I šta jedan vernik kome je Bog na prvom mestu ima da traži u ovakvom društvu!? Šta ima vera sa neverom, svetlo sa tamom!

Hrist direktno zabranjuje da imamo bilo kakve veze sa ovakvima! DIREKTNO!!!

Mogu ti ga citirati bezbroj puta i njega i Apostole.

Nažalost, ovaj svet je prepuno ovog lošeg ponašanja koje sam nabrojao gore, pa zato i imamo ovako nesavršeno uređeno društvo oko nas! Bezbroj raspalih brakova, zlostavljanja dece, vrnjačkog nasilja o korupciji i kriminalu da ne govorim. Rasulo na svakom koraku. Ali mi smo moderni, školovani i nadasve pismeni i pripadamo 'najmudrijem' naraštaja od postanka sveta, a svakom njegov lični ego ne dozvoljava da sve ovo vidi. Ili mu dozvoljava da misli, ma to je sve trenutno, 'mudraci' će to sve srediti! A ne vide da sve više tonu u svakom pogledu kao nesretnik koji se nalazi u živom blatu, svakim svojim pokretom čini da je sve dublje.

Znaš, Hrist kaže o nekim plodovima. Kaže i o kukolju. A kaže gde će završiti i jedni i drugi.
Ne kaže to organizacija nego Hrist!

Ali kaže da će se njegovi učenici poznati po ljubavi između sebe!
Kada se okrenem oko sebe, sasvim jasno vidim ko su nosioci žita a ko nosioci kukolja!

Dela ih odaju!
Kako vidite ateiste?
Na čijoj su strani?
Ako može reci direktno a ne da daješ odgovor tipa .... Zna se
Ne znam zato pitam.
Po tebi na čijoj strani su ateisti jer oni ne priznaju Boga?
Na čijoj strani su pravoslavci, katolici itd. jer oni nisu JS?

Ponovo si džabe mrdao prstima po tastaruri, jer nakon ovoga dalje ne čitam.

Kako vidite ateiste?
Na čijoj su strani?
Ako može reci direktno a ne da daješ odgovor tipa .... Zna se
Ne znam zato pitam.
Po tebi na čijoj strani su ateisti jer oni ne priznaju Boga?
Na čijoj strani su pravoslavci, katolici itd. jer oni nisu JS?
Bog neće suditi narodu, naciji niti bilo kojoj denominaciji. Već samo i lično svakom pojedincu i to prema njegovim delima tj. nedelima.
Ateisti svakako nisu na strani Boga, čim negiraju njegovo postojanje uprkos moru činjenica koje govore suprotno!
Ti svakako i ako si ateista imaš i svog Boga i svoju veru! To su fakti koliko god ti misliš drugačije. Ima sigurno nešto što obožavš da radiš, eto ti ga Bog. To što ti je u srcu i na prvom mestu to je tvoj Bog, njemu služiš. Pa i 'vera' ako prihvataš Darvinovu teoriju je samo vera. Eto ti je i tvoja vera. E sad koliko ti je racionalna, ti znaš.

U svakom slučaju, svi imamo savest tako da nećemo imati izgovor pred Bogom.

Uvek volim da se ogradim i da kažem da je ovo moje lično mišljenje, pa kažem i sad.
Da li će ateista moći da nađe milost pred Bogom u danu suda! Kažem Da.
Ne ide preko savesti, ne radi ono što ne bi volela da ljudi tebi urade, ali NIŠTA. Što su neke savršene norme za svakog čoveka i za svako društvo. I prizovi Boga iskreno iz srca bar onda kada krene da grmi i da se zemlja trese jer Bog je milostiv.
Ali svako ko zna šta ne valja pa pod bilo kakvim izgovorom i dalje greši, taj je sam sebi već sada presudio!

Bog neće suditi narodu, naciji niti bilo kojoj denominaciji. Već samo i lično svakom pojedincu i to prema njegovim delima tj. nedelima.
Ateisti svakako nisu na strani Boga, čim negiraju njegovo postojanje uprkos moru činjenica koje govore suprotno!
Ti svakako i ako si ateista imaš i svog Boga i svoju veru! To su fakti koliko god ti misliš drugačije. Ima sigurno nešto što obožavš da radiš, eto ti ga Bog. To što ti je u srcu i na prvom mestu to je tvoj Bog, njemu služiš. Pa i 'vera' ako prihvataš Darvinovu teoriju je samo vera. Eto ti je i tvoja vera. E sad koliko ti je racionalna, ti znaš.

U svakom slučaju, svi imamo savest tako da nećemo imati izgovor pred Bogom.

Uvek volim da se ogradim i da kažem da je ovo moje lično mišljenje, pa kažem i sad.
Da li će ateista moći da nađe milost pred Bogom u danu suda! Kažem Da.
Ne ide preko savesti, ne radi ono što ne bi volela da ljudi tebi urade, ali NIŠTA. Što su neke savršene norme za svakog čoveka i za svako društvo. I prizovi Boga iskreno iz srca bar onda kada krene da grmi i da se zemlja trese jer Bog je milostiv.
Ali svako ko zna šta ne valja pa pod bilo kakvim izgovorom i dalje greši, taj je sam sebi već sada presudio!
Nisi odgovorio na pitanje o pravoslavcima i katolicima.

Sad mi je jasno zašto @CiCoLiNo nije više jehovin svedok. Ovakvim
nastupom bi šipak vrbovao nove članove.

To mora nežno pa polako. Pa jao kako je ovaj svet postao loše mesto.
Sve će to jehova ispraviti u novom svetu. Jel vas boli nešto? Ma ne
brinite, tamo vas više ništa nikada neće zaboleti.
Zar Hrist i apostoli nisu bili oštrog jezika? Istina zna ponekad da boli, ali je istina.
A ako sam rekao nešto što nije u skladu sa Hristovim učenjem, molim te reci mi.

Zar Hrist i apostoli nisu bili oštrog jezika? Istina zna ponekad da boli, ali je istina.
A ako sam rekao nešto što nije u skladu sa Hristovim učenjem, molim te reci mi.
Blage veze ti nemas sa Hristovim ucenjem...niti je Hrist koga vrbovao za svoje ucenje, niti nagovarao bilo koga da pridje Njemu, kao jedinom ispravnom...niti se kad oglasio po pitanju vjernika neke druge vjere, ili prosto bezboznika....crkve, kakvu danas poznajemo, nije bilo za njegovog zivota na Zemlji, niti je bilo sta od nabrojanog, Hristu bilo bitno...njegov nauk je cista ljubav prema bliznjem svom, sve se moze sazeti samo u tih par rijeci...tako da sve tvoje tirade i citati, ko fol argumenti, ne vrijede ni pisljiva boba...jer sve znas, a ono sto je Hrist stvarno bio, ne znas niti ces ikad znati...

opet ti zlonamerno ko ptica grabljivica na Js a optuzujes decka koji je fin
dakle to se zove licemerje
Cilj i nije vrbovanje nikoga jer kako bi nekoga naterao da celu Bibliju nauci i d a je se pridrzava
dakle smesno,
vec sirenje Bozje reci
hriscanstvo je nacin zivota
Hrist nije nikoga vrbovao nego je poucavao ljude hriscanstvu
tako rade isto JS
propovedaju hriscanstvo po ugledu na Hrista
a kao sto su Hrista u 1 veku klevetali i vredjali tako danas i prave vernike
Jel moram reci da je zlo napadati prave hriscane...
Da, toliko je fin da me je tri puta do sada izvređao.
Čudno vi vidite finoću.

Mene je pre nešto više od dvadeset godina starija jehovka vrbovala
u autobusu. Ali doslovno. Niti mi je rekla ko je, niti šta je, nego je krenula
sa pričom ''ah kako je danas mladima teško'' pa mi je tražila petnaest
minuta slabu tačku, da bi uspela da uđe u priču i uvali brošure.
Dala sam joj pogrešan broj telefona, namerno. Da ne nastavi da me
smara.
Imam lično iskustvo vrbovanja, pa mi sad ti tu možeš pričati bajke.

Da, toliko je fin da me je tri puta do sada izvređao.
Čudno vi vidite finoću.

Mene je pre nešto više od dvadeset godina starija jehovka vrbovala
u autobusu. Ali doslovno. Niti mi je rekla ko je, niti šta je, nego je krenula
sa pričom ''ah kako je danas mladima teško'' pa mi je tražila petnaest
minuta slabu tačku, da bi uspela da uđe u priču i uvali brošure.
Dala sam joj pogrešan broj telefona, namerno. Da ne nastavi da me
smara.
Imam lično iskustvo vrbovanja, pa mi sad ti tu možeš pričati bajke.
Kao traxila ti broj telefona aj ne lazi

Nije te uvredio nicim.
Tebe Bozja istyina vredja.
A ti si ta koja konstatno vredjas tudju veru i JS
i kleveces
Tebe vrbovali za sta?
Kod nas ne postoji uclanjenje tako da je to nemoguce
ne lazi vise
JS propovedaju hriscanstvo kao sto je Hrist radio
a vrbovanje je nesto sto rade oni sto su tebe izvrbovali pa su tu sludjena
pomutili ti razum
Ozbiljno me tetka vrbovala. Bog obećava neki bolji svet
od ovoga kakav je sad. Napričala mi svašta..

I sad sam ja negde njenih godina i ne mogu da zamislim sebe
da idem po autobusima i vrbujem tuđu decu. Ono, pre bih s
mosta skočila.

mosta skočila.
Ti to drugacije dodji u moju ordinaciju da te teta nauci kako da nadjes sebe ali bez 100 evrica nema meditacije
Ko vas ne zna

Kad budeš čula da budisti idu od vrata do vrata ili da po autobusima
nagovaraju ljude da meditiraju, javi mi.
Ima ih na ulici a ti se krijes samo iza budizma
jer da si budista bila bi miroljubiva a nisi
imas nemir i ono drugo sto necu da spominjem

eto ima ih i vrboval isu me puno puta :lol: nudili mi njihove knjige

Ima ih na ulici a ti se krijes samo iza budizma
jer da si budista bila bi miroljubiva a nisi
imas nemir i ono drugo sto necu da spominjem

eto ima ih i vrboval isu me puno puta :lol: nudili mi njihove knjige
Ne krijem se iza budizma. Ne znam koliko puta sam napisala da
nisam budista i da nisam religiozna, ali ljudi odbijaju da to čuju.

Da, ok je nekome ponuditi knjige, ali je ok reći mu i o čemu su
te knjige. Meni nije bilo fer što mi gospođa nije na samom početku
rekla da je jehovih svedok i zašto hoće da priča sa mnom. Nego
tek kad me je muljala pola sata i kada sam je otvoreno pitala, onda
je rekla.

mosta skočila.
A jel ta tetka bila ono u odmaklim godinama...!?? :D

Joooooj tetka Jasna,kako ti nehotice kliznula uzrast,pa zar ih vi zene ne krijete "kao zmija noge"...!? :lol:

Evo da napisem jos nesto o Jehovinim Svedocima

Jehovni Svedoci su religija a vera je izvorno hriscanstvo
temeljeno na Bibliji koja je Bozja rec
a na Bibliji se temelje sve hriscanske vere religije.
Js se drze celog Bozjeg Zakona i zive moralno
to je uslov da bi neko postao JS
Zasto nije moguce vrbovanje pa zato jer kod JS ne postoji nikakvo uclanjenje
i neko da bi postao JS mora da prouci celu Bibliju sto traje najmanje godinu dana
i nakon cega mora da prodje pitanja za krstenje
da bi se proverili da li ta osoba razume sva biblijska ucenja
i takodje tek kada svo jzivot uskladi sa Bozjim moralnim merilima
to je uslov da bi neko mogao da se krsti kao Jehovin Svedok
Dakle ne moze bilo ko da bude tek tako JS vec to zahteva rad posvecenost
samopozrtvovanost po ugledu na Hrista
a propovedanje Bozje reci je sastavni deo hriscanske vere i Hristova Zapovest.
Kao i poucavanje ljudi Bozanskoj istini iz Biblije.

TAKODJE JEHOVINI SVEDOCI SU REGISTROVANI KAO HRISCANSKA VERA
U SKORO SVIM ZEMLJAMA SVETA
u mnogima su zvanicna religija kao na primer u Italiji, Grckoj Austriji itd..
osim u onima gde je hriscanstvo zabranjeno - to su neke muslimanske zemlje
i u Rusiji je oduvek bilo ograniceno delovanje JS zbog represije rezima
tako da to nije nista novo
u Rusiji Js deluju normalno samo ne javno
kao na primer i u Kini gde je zabranjeno hriscanstvo

Back