Разлог зашто је Путин прогнао Јеховине сведоке

Drugo. Bog ne sudi nikom, već mu samo daje po delima njegovim. Kako sad tako i u sudnjem danu. Dakle, sam sebi sada sudiš, kako budeš radio tako će ti biti.
A vidim da si dobro upoznat s'obzirom da pominješ smrznuto g. i da si svestan da će taj dan biti strašan! A i da ne znaš, imaš u sebi savest koja ti govori šta je dobro a šta ne. E sad ako je gaziš nije dobro, to je onda nameran greh. Koliko god ti priznavao Božiji zakon ili mu pridavao značaj ili ne, sve se na kraju svodi da je B.Zakon savršen! Jer mozda sam ja glup ako neću da prevarim ženu, pošto je to danas koliko vidim moderno. Ali verujem da znaš i sam koliko boli kada ona tebe prevari. Ne bili primereno i koliko ta prevara može da zakomplikuje život celoj porodici.
Dakle, sve je to u nama, sami sebi sudimo! Stavi sam sebe na vagu Božijeg zakona pa vidi gde si. Bog će ti tačno dati ono što si zaslužio.
Na tebi je, imaš slobodnu volju pa izaberi stranu, Bog nikog ne tera.
Sra si se zabrinuo za zivotinje ljude.To nisu ljudi.

Potopio i decu a nece sotonu i njegive sluge na razanj
Bog je u proslosti unistavao zlo i samo Bog na to ima pravo
u Potpu je unistio zao svet a spasio pravednike Noja i njegovu porodicu
a i u buducnosti ce zlo unistiti u Armagedonu
a ljudima i dalje vazi zakon ne ubij
Armagedon je Bozji rat ljudima nije dato da ubijaju

Bog je u proslosti unistavao zlo i samo Bog na to ima pravo
u Potpu je unistio zao svet a spasio pravednike Noja i njegovu porodicu
a i u buducnosti ce zlo unistiti u Armagedonu
a ljudima i dalje vazi zakon ne ubij
Armagedon je Bozji rat ljudima nije dato da ubijaju
Ti bi ga i mazila haha.aj pusti ga nek me ubije bog ce ga sredi.

Hmmm, a dali je Isus propovedao da svojoj deci,ostaslim rodjacima pa cak i nekima koje ne znamo ugrozavamo zivot ili jos direktnije - da ih licno i personalno osudjujemo na smrt ukoliko postoji nacin da se takav ishod spreci ???
Smatram da odgovor na ovo pitanje jeste jedan od osnovanih razloga zasto neki dovode pod znak pitanja kompatibilnost doktrine JS-a sa osnovnim postulatima humanosti u 21 veku...jer ako neko propoveda "bolje smrt nego zivot kako ja zamisljam" ( a sve to iz razloga sto je nesto potpuno krivo shvatio iz Biblije ) - onda je takav u najmanju ruku radikalan i opasan po drustvu !
Pa evo ti ga odgovor u ovoj temi. Koliko Putin i ne samo on može biti destruktivan za svoj narod. Šalje specijalni jedinice na najuzornije građane u društvu. Progoni ljude koji neće da ukradu...pazi, neće ukrasti čak i da su sigurni da ih niko neće videti, neće da lažu, moralni su, ne opijaju se niti prave bilo kakve nerede, nema droge koja razara živote a mnogi se od toga licemerno bogate i gaje svoju decu...istim tim novcem eejj, nema kocke, nema cigareta, nema mita, nema korupcije, prostitucije, trgovine organima, ne rade drugom ono što nebi želeli da njima neko uradi.
A sa druge strane sve ovo i niko ih ne progoni i još su mnogi građani prvog reda. Oni imaju vlast, novac i moć. I što je još gore narod to ne vidi! Satana je bog ovog sveta, i od tame pravi svetlo i od gorkog slatko.
Jesu to ti postulati i humanost 21 veka!?

Poslednja izmena:
Pa ne vredi tvoja prica.Rysija sila ydarila na ukrajinu i ona njie kapitulirala.Usla i ona u rat i to.padaju ko snoplja.Da ih osydis ne mozes.
koja bre moja prica
psiem kako je premaBibliji
to sto danas neko ratuje to nema veze saBogom to je Satnino delo
a Bog kaze ne ubij
ko krsi Bozji Zakon nece dobiti spasenje
svako sam odlucuje o sebi koga slusa da li Boga il iSotonu

koja bre moja prica
psiem kako je premaBibliji
to sto danas neko ratuje to nema veze saBogom to je Satnino delo
a Bog kaze ne ubij
ko krsi Bozji Zakon nece dobiti spasenje
Ne citas sve preskaces ono sto ti ne odgovara.Rat nikada nije nesto dobro ali
nekad neophodan. U svetu ispunjenom grehom rat je neizbezan. Ponekad jedini nacin da se gresni ljudi sprec da ucine jos vece zlo je da se krene u rat protiv njih.
Rimljanima 3

Ne citas sve preskaces ono sto ti ne odgovara.Rat nikada nije nesto dobro ali
nekad neophodan. U svetu ispunjenom grehom rat je neizbezan. Ponekad jedini nacin da se gresni ljudi sprec da ucine jos vece zlo je da se krene u rat protiv njih.
Rimljanima 3
Sve citam ne brini
Ne mozes da opravdavas rat kada je Bozja rec protiv ubijanja ljudi.
Dakle ne ubij
Ko ide u rat krsi Bozji Zakon i cini zlo
to je najtezi greh pred Bogom oduzeti tudji zivot

Sve citam ne brini
Ne mozes da opravdavas rat kada je Bozja rec protiv ubijanja ljudi.
Dakle ne ubij
Ko ide u rat krsi Bozji Zakon i cini zlo
to je najtezi greh pred Bogom oduzeti tudji zivot
Kako bi ti onu makljaxu u jasenovcu nad srbima zaustavila ili holocaust jevreja.Ti bi gledala bez da skocis da pomognes ljydima.Srce bog gleda to da znas to je test na koji svi idu.Mozes da vezbas koliko oces ako nemas to u sebi na ovoj zemlji da skocis i das svoj zivot da bi drugi preziveo nista od spasenja.

Kako bi ti onu makljaxu u jasenovcu nad srbima zaustavila ili holocaust jevreja.Ti bi gledala bez da skocis da pomognes ljydima.Srce bog gleda to da znas to je test na koji svi idu.Mozes da vezbas koliko oces ako nemas to u sebi na ovoj zemlji da skocis i das svoj zivot da bi drugi preziveo nista od spasenja.
ne mozes da branis neodbranjivo
Bozji Zakon je jasan ne ubij

znači ono .... da možeš da spasiš brata, majku, oca, sestru, decu ....... od ubice, nećeš to nikakao uraditi jer lični večni život je važniji od bilo koga drugog
ono nema veće žrtve nego položiti svoju dušu za bližnjeg svog nema veze

po meni ovo je jako sebično
Što dušu? Telo valjda?

Bozji Zakon je jasan ne ubij
Da sto se tice vojnika postavlja se pitanje kakvu karmu oni sticu odnosno da li su gresni ako ratuju odbrambeno...
To je paradoks jer kao sto znamo nijedna crkva nije protiv odbrambenog rata a Vatikan je podstrekivao i agresivne, osvajacke
Patrijarh je rekao da je zrtvovanje za otadzbinu pozitivno. Muslimani obecavaju raj samoubicama ako ubiju nevernike... itd.

Iz istocnjacke perspektive ispada da ratnici zrtvuju svoju karmu za visi drustveni cilj
znači ono .... da možeš da spasiš brata, majku, oca, sestru, decu ....... od ubice, nećeš to nikakao uraditi jer lični večni život je važniji od bilo koga drugog
ono nema veće žrtve nego položiti svoju dušu za bližnjeg svog nema veze

po meni ovo je jako sebično
I prema krivicnom zakonu se ne odgovara za ubistvo u samoodbrani, samim tim sigurno i prema karmickom - osim ako karmicki nije nasumican, automatizovan

Da sto se tice vojnika postavlja se pitanje kakvu karmu oni sticu odnosno da li su gresni ako ratuju odbrambeno...
To je paradoks jer kao sto znamo nijedna crkva nije protiv odbrambenog rata a Vatikan je podstrekivao i agresivne, osvajacke
Patrijarh je rekao da je zrtvovanje za otadzbinu pozitivno. Muslimani obecavaju raj samoubicama ako ubiju nevernike... itd.

Iz istocnjacke perspektive ispada da ratnici zrtvuju svoju karmu za visi drustveni cilj
jeste paradoks da vecina crkava odobrava rat
Pravi hriscani ne.
Jehovini Svedoci su to shvatili odavno i ne uzimaju oruzje u ruke niti idu u rat
nisu ucestvovali ni u jednom ratu
Kada bi svi tako postupali ne bi mogli mocnici da ljude nateraju da ratuju
Kada bi se svako drzao tog Bozjeg zakona

To sto se crkva udaljila od Bozje reci je drugi problem
Zato mnogima i smetaju JS jer se zna da ne zele da ratuju
Ratovanje - ubijanje u ratu je greh kao sto je ubijanje bilo kako i gde greh

Pa evo ti ga odgovor u ovoj temi. Koliko Putin i ne samo on može biti destruktivan za svoj narod. Šalje specijalni jedinice na najuzornije građane u društvu. Progoni ljude koji neće da ukradu...pazi, neće ukrasti čak i da su sigurni da ih niko neće videti, neće da lažu, moralni su, ne opijaju se niti prave bilo kakve nerede,
Ovo je zaista za pohvalu i kad bi se stvari ovde zavrsile onda bi definitivno bio protiv ikakvog ogranicavanja njihovih verskih aktivnosti...
nema droge koja razara živote a mnogi se od toga licemerno bogate i gaje svoju decu...istim tim novcem eejj, nema kocke, nema cigareta, nema mita, nema korupcije, prostitucije, trgovine organima, ne rade drugom ono što nebi želeli da njima neko uradi.
A sa druge strane sve ovo i niko ih ne progoni i još su mnogi građani prvog reda. Oni imaju vlast, novac i moć. I što je još gore narod to ne vidi! Satana je bog ovog sveta, i od tame pravi svetlo i od gorkog slatko.
Ovo je problem danasnjice,nije to samo kod Putina....
Jesu to ti postulati i humanost 21 veka!?
Kad si ih vec pomenula,mislio sam na pravu vrednost ljudskog zivota i primarnog agazmana svih drustva danasnjice da bi se ljudski zivot sacuvao po svaku cenu ,kad god moze i koliko god moze !!!
E sad kad vam neko oficijalno pravi promotivne sistematske kampanje s kojim poziva ljude da prestanu ceniti ljudski zivot preferirajuci smrt umesto hirurske intervencije - eeeeeeee onda su stvari ipak MALO drugacije...

Сви нека буду потчињени властима, јер нема власти осим оне коју је Бог установио. Власти које постоје успостављене су од Бога.
2 Према томе, свако ко се побуни против власти, буни се против онога што је Бог установио, а они који то чине осудиће сами себе.
3 Јер владари се не плаше за оне који чине добро, него за оне који чине зло. Да ли желите да се ослободите страха од онога који је на власти? Онда учини оно што је исправно и бићеш похваљен.
4 Јер онај који има власт је Божји слуга за ваше добро. Али ако погрешите, бојте се, јер владари не носе мач без разлога. Они су Божје слуге, агенти гнева да казне преступника.
5 Дакле, неопходно је потчинити се властима, не само због могуће казне већ и по савести.

Pravi hriscani ne.
Jehovini Svedoci su to shvatili odavno i ne uzimaju oruzje u ruke niti idu u rat
Vizantija je uvek bila nacelno i diplomatski protiv ratovanja i vojnicki zanat je bio na niskoj ceni, medjutim - tokom 1000 godina istorije nijedna nije protekla u miru.
Tesko je to nacelo bilo primeniti u praksi. Medjutim u modernom dobu do nedavno smo imali odbijanje vojnog roka zbog prigovora savesti sto je vrlo pozitivno. Ako nema redovne vojne obuke mogucnosti za ratove se drasticno smanjuju.
Сви нека буду потчињени властима, јер нема власти осим оне коју је Бог установио. Власти које постоје успостављене су од Бога.
Kako kad je sotona knez sveta? :D

Pravi hriscani ne.

Poenta je onda da ga razoryzas da nema cime da preti .On ga ima ti ga nemas pa on ce da radi s tobom sta mu padne na pamet.I decu ce ti jede a ne mozes mu nista.
Pricas sve vreme o zlu a ne verujes da postoji.Neverovatno.

Pravi hriscani ne.

Piši o svojoj veri ne kleveći tudju.
Pišeš laži jer si bezobrazna.
Voliš i opravdavaš zlo zato i vredjaš tudju veru i govoriš da se crkva udaljila od Boga.
Zla si a ja sam na pravom putu, putu ljubavi a ti što pišeš laži čuvaj se jer će Bog uništiti zlo i one što vole zlo.
Kao što su progonili Isusa tako ti perfidno progoniš sve ostale koji nisu JS
Odlazim sa ove teme neću da učestvujem u tvom pljuvanju jer ti ništa drugo i ne znaš

e tako ..... :)

Back