Разлог зашто је Путин прогнао Јеховине сведоке

Nije sajber nasilje kada ti pljuješ Budu ili Krišnu zato što ti eto tako
nisu simpatični i onda vređaš najstrašnije, ali je sajber nasilje kada
neko kopira novinski članak i iznese činjenice?
Pljujes nju a ne clanak on ti samo slyzi da navalis na nju ko da je ona kriva sto je neka bydala iz te zajednice ubio sto ljydi.

Pljujes nju a ne clanak on ti samo slyzi da navalis na nju ko da je ona kriva sto je neka bydala iz te zajednice ubio sto ljydi.
Uopšte nisam rekla da je ona kriva što je ubica iz Hamburga kršteni
jehovin svedok. Niti sam rekla da je ona kriva što se seksualna zlostavljanja
dece u njenoj organizaciji zataškavaju.
Ti po običaju nešto izmišljaš što uopšte nisam napisala.

Uopšte nisam rekla da je ona kriva što je ubica iz Hamburga kršteni
jehovin svedok. Niti sam rekla da je ona kriva što se seksualna zlostavljanja
dece u njenoj organizaciji zataškavaju.
Ti po običaju nešto izmišljaš što uopšte nisam napisala.
Šta joj se pravdaš?
Ona monu koristi da bi navalila i opljuvala tebe.

Šta joj se pravdaš?
Ona monu koristi da bi navalila i opljuvala tebe.
to je neki otpor prema autoritetima...verovatno ima veze sa odnosom roditelja u detinjstvu...ne bih ja pridavao puno pažnje na anajadine udarce...ko god da je mod ona bi ga napadala misleći da je oružje pravde protiv zlog moda.... ..

a Jasna kao i ti ima potrebu da razobličuje JS jer ih kao organizaciju doživljava kao zlo.....Arijana ima problem što se identifikuje sa grupom pa se oseća obaveznom da brani čast svakog JS a oni su samo ljudi ko i svi drugi i ima ih raznih..

i eto nama zabave na forumu....kao da gledamo gladijatore u areni...rvanje u blatu...

meni je ok da svako veruje u šta hoće i kaže šta god misli...pa ne ulazim u sukobe

to je neki otpor prema autoritetima...verovatno ima veze sa odnosom roditelja u detinjstvu...ne bih ja pridavao puno pažnje na anajadine udarce...ko god da je mod ona bi ga napadala misleći da je oružje pravde protiv zlog moda.... ..

a Jasna kao i ti ima potrebu da razobličuje JS jer ih kao organizaciju doživljava kao zlo.....Arijana ima problem što se identifikuje sa grupom pa se oseća obaveznom da brani čast svakog JS a oni su samo ljudi ko i svi drugi i ima ih raznih..

i eto nama zabave na forumu....kao da gledamo gladijatore u areni...rvanje u blatu...

meni je ok da svako veruje u šta hoće i kaže šta god misli...pa ne ulazim u sukobe
To što se ona identifikuje sa grupom nije moj problem, već njen.
Ja nju lično ne vređam.

Organizacija koja na sve druge načine sarađuje sa vlašću, nema
nikakvo opravdanje da ne sarađuje i kada se radi o krivičnim delima.

...Arijana ima problem što se identifikuje sa grupom pa se oseća obaveznom da brani čast svakog JS
izvini ja se ne identifukujem nisakakvom grupom nego mi jednostavno po prirodi smetaju lazi klevete i satanizaovanje tudje vere
kao svakom normalnom coveku sto bi smetalo da ga neko stalno klevece
nego ne pisu o svojoj veri nego o tudjoj sa zlim ciljem

izvini ja se ne identifukujem nisakakvom grupom nego mi jednostavno po prirodi smetaju lazi klevete i satanizaovanje tudje vere
kao svakom normalnom coveku sto bi smetalo da ga neko stalno klevece
da li ti misliš da su svi članovi JS savršeno moralne osobe? pa nisu te silne optužbe iz raznih zemalja o prikrivanju svega i svačega kleveta? to nije problem koji imaju samo JS i katolici i pravoslavci imaju slične probleme...zato što su članovi svuda samo obični ljudi a ne savršene moralne gromade...to što ti braniš čast svakog člana JS je kao kad bi Jasna i Gogili branile Pahomija i slične...u svakom žitu ima kukolja...

da li ti misliš da su svi članovi JS savršeno moralne osobe? pa nisu te silne optužbe iz raznih zemalja o prikrivanju svega i svačega kleveta? to nije problem koji imaju samo JS i katolici i pravoslavci imaju slične probleme...zato što su članovi svuda samo obični ljudi a ne savršene moralne gromade...to što ti braniš čast svakog člana JS je kao kad bi Jasna i Gogili branile Pahomija i slične...u svakom žitu ima kukolja...
A nije baš uporedivo. Ovde se ne radi o zločinima koje su činila sveštena
lica, nego obični sledbenici.
To bi bilo kao kada bi prebijena žena otišla popu da se žali, umesto da
pozove miliciju, a pop joj onda kaže da će on to rešiti sa njenim mužem.
I onda se stvara slika u javnosti kako u pravoslavnim porodicama nema
porodičnog nasilja nikada.
U pravoslavlju toga nema da se sveštenici mešaju u takve stvari.

A nije baš uporedivo. Ovde se ne radi o zločinima koje su činila sveštena
lica, nego obični sledbenici.
To bi bilo kao kada bi prebijena žena otišla popu da se žali, umesto da
pozove miliciju, a pop joj onda kaže da će on to rešiti sa njenim mužem.
I onda se stvara slika u javnosti kako u pravoslavnim porodicama nema
porodičnog nasilja nikada.
U pravoslavlju toga nema da se sveštenici mešaju u takve stvari.
pa da ali ovo sa Pahomijem je mnogo gore jer se svešteno lice koje čini pedofiliju izvlači uz pomoć saučesničke države i umesto da bude raščinjen još i avanzuje čini mi se...a u oba slučaja prikrivanje je način da se zaštiti ugled verske zajednice negirajući dela pojedinaca članova...što je teško priznati grešku i izbaciti ljude koji čine zlo i ograditi se od njih...

da li ti misliš da su svi članovi JS savršeno moralne osobe?
Da li znas sta je viok moral...Da li znas da svi JS se drze visokog morala jer to zele jer su shvatili Bozju istinu i jer vole Boga?
To je ljudima nezamislivo ali pravim vernicima je norlamno
da li znas da Bog daje sveti duh samo moralnim osobama tj onima koji se drze Bozjeg zakona.
Bez svetog duha covek se ne mzoe sam drzatisvega.
Bog i ne trazi da budemo savrseni negoda se drzimo morlanih nacela a to mozemo.
\I Bog ne meri moral ljudi vec zna d ali s eneko drzi tog Zakona
Naravno da svako ko se krsi kao JS se drzi tog zakona i to je tako
Ko ne zeli da se drzi tog zakona gubi sveti duh i nije vise JS
Mozda ne razumes te duhovne principe jer Bog tako deluje
Dakle niko ne mora biti savrseno moralana a vera podrazumeva visok moral

Samo zlima i nemoralnima smeta moral pa zato napadaju JS
jer to pobija njih

pa da ali ovo sa Pahomijem je mnogo gore jer se svešteno lice koje čini pedofiliju izvlači uz pomoć saučesničke države i umesto da bude raščinjen još i avanzuje čini mi se...a u oba slučaja prikrivanje je način da se zaštiti ugled verske zajednice negirajući dela pojedinaca članova...što je teško priznati grešku i izbaciti ljude koji čine zlo i ograditi se od njih...
Ne kažem ni da je gore, ni da je bolje, nego da je situacija drugačija.

Da li znas sta je viok moral...Da li znas da svi JS se drze visokog morala jer to zele jer su shvatili Bozju istinu i jer vole Boga?
To je ljudima nezamislivo ali pravim vernicima je norlamno
da li znas da Bog daje sveti duh samo moralnim osobama tj onima koji se drze Bozjeg zakona.
Bez svetog duha covek se ne mzoe sam drzatisvega.
\I Bog ne meri moral ljudi vec zna d ali s eneko drzi tog Zakona
Naravno da svako ko se krsi kao JS se drzi tog zakona i to je tako
Ko ne zeli da se drzi tog zakona gubi sveti duh i nije vise JS
Mozda ne razumes te duhovne principe jer Bog tako deluje
Dakle niko ne mora biti savrseno moralana a vera podrazumeva visok moral
ajde ne budi dete....da li ti znaš lično sve članove JS u svim zemljama sveta? ja ni za ljude koje znam lično i verujem da su dobri ne bi stavio ruku u vatru da tvrdim da nikad neće napraviti nikakvo zlo, a ti si preuzela ulogu advokata svakog pojedinog člana JS u svakoj zemlji širom sveta...to su obični ljudi ko i drugde i u svakom žitu ima kukolja...pomiri se s tim..nema savršenih ljudi ni savršenih verskih organizacija...

ajde ne budi dete....da li ti znaš lično sve članove JS u svim zemljama sveta?
p a to ne razumes duhovan princip koji sam objasnila
sve je do Boga i svetog duha
dok neko ima sveti duh on je JS i zivi moralno
kada prestane prestane biti JS
tako da dok je neko JS on zivi moralno

To ti je hriscanstvo podrazumeva moral
drugo je sto su drugi to odbacili
ljubav podrazumeva moral

Očigledno da ne mogu baš svi. Inače ne bi bilo seksualnog zlostavljanja dece.

Jedo je truditi se da budeš bolji nego što jesi, a drugo je uspeti u tome.
Ja nisam ni rekla da js ne pokušavaju da se drže moralnih načela.
Samo mi nije jasno tvoje ignorisanje činjenice da neki u tome samo
nisu uspeli i da uprava organizacije ne želi da se to sazna.

ti sudiš po sebi..a ima ljudi koji su u JS samo zato što su im članovi porodice tu i ne žele da budu izopšteni...imali smo pre par godina na forumu InternetExplorera koji je postao otpadnik od JS a to koliko je bio tamo bio je koliko se sećam zbog porodice a nije verovao u to u šta veruju ostali JS...ko zna koliko ima takvih članova koji nisu u organizaciji srcem nego se plaše izopštenja pa ostaju članovi neko vreme ili za stalno...kažem ti u svakom žitu ima kukolja..ne kažem da je Internet Explorer kukolj nego da srcem nije pripadao vašoj organizaciji dok je bio član kao i mnogi drugi....uglavnom nema savršenih verskih organizacija...ni savršenih ljudi..

ljubav podrazumeva moral
niko ništa ne razume
zli su pa napadaju njenu veru
sataniziju
i kako voditi razgovor sa osobom koja ne shvata šta joj se priča

ljubav podrazumeva moral
obrnuto je..pravi moral ne postoji bez ljubavi kao osnove...bez ljubavi to je samo igranje uloga uglavnom radi spasenja...
cela poenta hrišćanstva je trebala da bude u ljubavi a ne u formalnom moralu...ali Isusa uglavnom nisu shvatili kako treba nego su krenuli da ga obožavaju umesto da slede njegovu etiku......

obrnuto je..pravi moral ne postoji bez ljubavi kao osnove...bez ljubavi to je samo igranje uloga uglavnom radi spasenja...
cela poenta hrišćanstva je trebala da bude u ljubavi a ne u formalnom moralu...ali Isusa uglavnom nisu shvatili kako treba nego su krenuli da ga obožavaju umesto da slede njegovu etiku......
Ljudi koji samo mantraju da su dobri i fini radi spasenja pitanje je ipak da li su na pravom putu
Ja to karakterišem kao sebičnošću, ono ne radim ja to jer tako treba jer je to moralno već zato što me na kraju puta čeka večni život ili spasenje.
Svi zaboravljaju da je bog sveprisutan i da onda vidi šta se dešava u srcu i glavi i da tačno zna zašto neko nešto radi iz kojih pobuda.
Zato vera nije skup pravila već je to mnogo kompleksnije

Ljudi koji samo mantraju da su dobri i fini radi spasenja pitanje je ipak da li su na pravom putu
Ja to karakterišem kao sebičnošću, ono ne radim ja to jer tako treba jer je to moralno već zato što me na kraju puta čeka večni život ili spasenje.
Svi zaboravljaju da je bog sveprisutan i da onda vidi šta se dešava u srcu i glavi i da tačno zna zašto neko nešto radi iz kojih pobuda.
Zato vera nije skup pravila već je to mnogo kompleksnije
vera bi trebala da bude način života, ali nažalost se za većinu svede na formu da bi se umilostivio Bog i dobilo spasenje na kraju i svašta drugo za života...

vera bi trebala da bude način života, ali nažalost se za većinu svede na formu da bi se umilostivio Bog i dobilo spasenje na kraju i svašta drugo za života...
pa ne može se tako nikako umilostiviti bog
često ovih dana razgovaram sa sestrom od strica, ona je monahinja
otac joj umro pa je došla
dobar vernik ne mora da zna bibliju kao recitaciju
srce je ono što bog najviše gleda
veruj srcem i dušom i biće sve u redu
to su njene reči

Back