Razgovor sa ateistima

Није Матејево Јеванђеље прво. Прво је настао спис Quelle, па је Марко написао Јеванђеље. Па су Лука и Матеј користили Quelle и уградили га у своје списе, додали податке до којих су сами дошли, и тако настају њихова Јеванђеља.
Најкасније је написано Јованово Јеванђеље, Joван је и онако умро природном смрћу, а не насилно и био је најмлађи од апостола.
Koliko mi je poznato, Marko je svoje jevandjelje napisao na osnovu kazivanja apostola Petra.

nema dokaza da quelle postoji

bar ja nisam nasao
Quelle je најстарији документ који је служио Матеју и Луки за прављење њиховог Јеванђеља.
У томе и јесте фора да је тај спис изгубљен, али је сачуван у Јеванђељу Матеја и Луке. Тј. може се реконструисати из њихових дела.

Osim toga mislim da ako si preterano dugo u strahu,besu mracnom raspolozenju dobijes rak.
ateista ima vise sanse da dobije rak ili neko od njegovih posto siri negativu od vernika koji
je srecan sto zna za Boga i nema nikakviih psihickih problema.

Osim toga ako si pun ljubavi prema svima mozes da volis bilo koju koju ti Bog odredi,
i da znas da je Bog tako zeleo. Ne gledas fizicki izgled nego moralne kvalitete i
kako se odnosi prema ocu i majci kako prema bratu. Kakva je prema njima
tako ce i tebi. I nema tu sad ne volim te vise, kako je Bog zeleo moras da slusas.

@Mr.Infinity Logicka greska je reci "bog ili postoji ili ne postoji". Jer postoje koncpeti 1000 i 1000 bogova, a ne 1 bog. Pa sad, pored toga sto mozda postoje ili ne postoje, mora da se vidi koji od njih mozda postoji a koji ne. Pascal ima svoju vagu, samo za 1 boga, zaboravio je da postoje jos milion

Osim toga mislim da ako si preterano dugo u strahu,besu mracnom raspolozenju dobijes rak.
ateista ima vise sanse da dobije rak ili neko od njegovih posto siri negativu od vernika koji
je srecan sto zna za Boga i nema nikakviih psihickih problema.
Ово си погрешио. Знаш ли које Свети Пајсије Светогорац ? И знаш ли колико је светитеља било болесно ?

@Mr.Infinity Logicka greska je reci "bog ili postoji ili ne postoji". Jer postoje koncpeti 1000 i 1000 bogova, a ne 1 bog. Pa sad, pored toga sto mozda postoje ili ne postoje, mora da se vidi koji od njih mozda postoji a koji ne. Pascal ima svoju vagu, samo za 1 boga, zaboravio je da postoje jos milion
Ti ni ne znaš ni šta je to logička greška. Govorio sam o jednom Boga, a ne o bogovima.

Да, са једне стране имамо једну књигу и масу свједока који свједоче и по цијену смрти, а са друге стране имамо масу књига и масу људи који мисле да би нешто могло бити
Pri čemu od te jedne knjige nema ama baš nikakve koristi a od ovih drugih koji"misle da bi nešto moglo biti" imaš apsolutno sve što poseduješ i koristiŠ,

Back