Razgovor sa ateistima

u ljubav se ne veruje

ona je hormoni i impulsi , nije imaginarna
Hormoni koji tvoj racio ne može da kontroliše. Mani se da objasniš ono šta ne znaš, neke stvari oko nas se dešavaju a tiče se nas bez naše volje, pa ćemo da pravdamo hemijom. Šta je sa ljudima koji nemaju ljubav u sebi (tipa da ne bi nikog namerno povredio), zakazali hormoni?
I na kraju šta je ljubav?

Da naročito kada je bog pričao sa isusom navinom da pobije decu pa i životinje to je stvarni događaj naročito i izrazito kad su razgovarali uz čašicu rakije
I onda ja sa tobom o dubokim Hristološkim temana🙂🙂...a ove osnovne ne veruješ.
Da to se zaista dogodilo.
Samo pozivanje na Helsinšku povelju ili deklaraciju UN ili Haški tribunal ne ide sa ovim vremenom. Ovde Boga moraš prihvatiti sa svim ovim što se ne sviđa. Tako je i sa borbom protiv greha...mora se odbaciti sve ono što čovekova telesna priroda ne može podneti da odbaci.

I onda ja sa tobom o dubokim Hristološkim temana🙂🙂...a ove osnovne ne veruješ.
Da to se zaista dogodilo.
Samo pozivanje na Helsinšku povelju ili deklaraciju UN ili Haški tribunal ne ide sa ovim vremenom. Ovde Boga moraš prihvatiti sa svim ovim što se ne sviđa. Tako je i sa borbom protiv greha...mora se odbaciti sve ono što čovekova telesna priroda ne može podneti da odbaci.
Pa jevrejima to nije bio genocid, kao ni ustašama i nacistima... Dok je za žrtve bio u bilo kom dobu da su živeli. Pravdati genocid tako što je neki biblijski lik "istripovao" da mu bog naredio a osuđivati naciste i ustaše je teško licemerstvo i pred bogom i pred ljudima. Te priče može da proguta samo čovek koji je najblaže rečeno retard.

Ateista jeste osoba koja ne vjeruje u bogove. Ali I'ma vise podjela ateista da kazem.
Sve te podele su kozmetičke prirode, i odnose se uglavnom na to kako ateista odnosi proma svom ateizmu, da li aktivno radi na tome i bavi se ateizmom, ili prosto ne veruje i boli ga Stojko.
Sve ostalo je fakultativno, pa stoga imaš samo jednu vrstu ateiste - onaj koji ne veruje u Boga.

Biblija se ne moze tako tumaciti i bukvalno citati, kao sto tvoja drugarica cini. Nije samo ona koja pogresno razumeva reci koje lice na govor mrznje, vec i mnogi koji se usudjuju za sebe da kazu da su vernici ne razumeju ove stvari jer kada se Biblija cita ``telesno`` onda se sve izokrene i covek nista ne razume.

Te recenice koje zaista stoje u Pismu se uvek odnose na greh ili strast jer nas oni odvajaju od Boga. Recenice tipa: Ubij decu njenu.... pobij sve u tom i tom gradu.... i sve ostale koje mozes naci u Starom Zavetu, se odnose na srce covekovo a ne na bukvalno ubijanje dece, pljackanje gradova, porobljavanje i slicno. Ti delovi Pisma nas dakle pozivaju da se okrenemo sebi i iskorenimo sva ona razorna dejstva greha koji cinimo i on je taj koga trebamo i ``ubiti`` i ``opljackati`` i ``pobiti decu njegovu ( tu se podrazumevaju sva ona negativna osecanje koja ishode iz cinjenja greha kao sto su tuga, nervoza, zalost srca, porobljenost misli i sl)``
Zdravorazumsko razmišljanje, mada je bog isto izvršio genocid potopom ako ga gledamo telesno i bukvalno.

ne znam zasto bi iko citao detaljno celu, ali ako ti kazes, ... ja sam citao nasumice, a nikad nisam citao redom
Dragi prijatelju,
biblija se ne cita kao Mikijev almanah. Svaka recenica ima neko svoje znacenje, neku poruku ili sl [ne znam kako vec da se izrazim] i nju je napisao neko u to vreme mnoooogo namazan a sve sa svrhom da se manipulise sirokim narodnim masama.
To sto ja nista sto vec ne znam nisam u njoj nasao je moj problem ali sustina je da se biblija ne cita "povrsno".
Verovatno je isto i za ta tvoja jevandjelja pa ne zelim da gubim vreme.
A to sto je kod tebe nesto promenilo a kod mene nije je zato sto si po meni naivno poverovao u te suplje price.
To je "po meni" a tebi svaku srecu zelim :ok:

sustina je da se biblija ne cita "povrsno".
Verovatno je isto i za ta tvoja jevandjelja pa ne zelim da gubim vreme.
ti rece da si je procitao celu, a ja ti tvrdim da je takvo citanje povrsno, kao roman kada ceo procitas;
a da sam ja u pravu govore i tyvoje reci - verovatno i jevandjelja - to znaci da si citao povrsno, pa sada nagadjas o verovatnoci
Svaka recenica ima neko svoje znacenje, neku poruku ili sl
i ti tada dok si citao, razumeo si svaku recenicu, njeno znacenje ili poruku? naravno da nisi, niko od nas ne bi! pa zasto si je onda citao tako - redom kao almanah, ako pola nisi razumeo, niti bi iko od nas mogao?

Hormoni koji tvoj racio ne može da kontroliše. Mani se da objasniš ono šta ne znaš, neke stvari oko nas se dešavaju a tiče se nas bez naše volje, pa ćemo da pravdamo hemijom. Šta je sa ljudima koji nemaju ljubav u sebi (tipa da ne bi nikog namerno povredio), zakazali hormoni?
I na kraju šta je ljubav?
znaci nemamo slobodnu volju?

ima i takvih koji nemaju ljubavi u sebi,ali ni to nije njihova volja nego poremecaj ,

kao sto ni ljubav ne kontrolises ali se ona rodi i raste

prvo ti se neko fizicki svidi pa onda to naraste na misaono slaganje i dodje do ljubavi

moze i obrnuto, ali normalna osoba voli vise aspekata voljene osobe .

Pa jevrejima to nije bio genocid, kao ni ustašama i nacistima... Dok je za žrtve bio u bilo kom dobu da su živeli. Pravdati genocid tako što je neki biblijski lik "istripovao" da mu bog naredio a osuđivati naciste i ustaše je teško licemerstvo i pred bogom i pred ljudima. Te priče može da proguta samo čovek koji je najblaže rečeno retard.

Problem je što onda tom logikom možeš bilo koji deo Biblije da simbolizuješ. Onda nema više kriterijuma po kom možeš odrediti šta je istina a šta ne. A time možeš onda i odbaciti celu Bibliju...što se ne okorenem Rg Vedama? Ili Budizmu...ionako se tamo može sve tumačiti simbolično.
Dakle ili ćeš sve prihvatiti iz Biblije ili je sve "SIMBOLIKA"

Problem je što onda tom logikom možeš bilo koji deo Biblije da simbolizuješ.
pa to i radite sa lukavo izmisljenom bajkom, basnom punom zivotinja - lazno otkrivenje, i to samo zato da masa ovih ateista nikad ne postanu vernici, da im zgadite religiju , veru, hriscanstvo - zato je i napisano lazno otkrivenje, da vi licemeri budete kao fol vernici, ne zna se broj denomonacija na bazi te knjige osnovanih.

Poslednja izmena:
Problem je što onda tom logikom možeš bilo koji deo Biblije da simbolizuješ. Onda nema više kriterijuma po kom možeš odrediti šta je istina a šta ne. A time možeš onda i odbaciti celu Bibliju...što se ne okorenem Rg Vedama? Ili Budizmu...ionako se tamo može sve tumačiti simbolično.
Dakle ili ćeš sve prihvatiti iz Biblije ili je sve "SIMBOLIKA"
Nije sve simbolika, ima istorija jevreja gde su pobili silan narod u ime jahve. Činili genocid koji ti zdušno podržavaš.
Ne znam da li se sećaš, bio ovde korisnik smeško (jehovin svedok) koji želeo da po svaku cenu svi mi tumačimo kao on, a pošto mu ubeđivanje nije išlo popustila mu petlja pa Srbima poželeo da jedva čeka dan kada će nas bog satrti. A ti si na dobrom putu.

znaci nemamo slobodnu volju?

ima i takvih koji nemaju ljubavi u sebi,ali ni to nije njihova volja nego poremecaj ,

kao sto ni ljubav ne kontrolises ali se ona rodi i raste

prvo ti se neko fizicki svidi pa onda to naraste na misaono slaganje i dodje do ljubavi

moze i obrnuto, ali normalna osoba voli vise aspekata voljene osobe .
Pa ok ako ti možeš da kažeš osećaju tj impulsu e ovog ću da volim ovog neću.
Nego ne reče mi, šta je ljubav?

Nije sve simbolika, ima istorija jevreja gde su pobili silan narod u ime jahve. Činili genocid koji ti zdušno podržavaš.
Ne znam da li se sećaš, bio ovde korisnik smeško (jehovin svedok) koji želeo da po svaku cenu svi mi tumačimo kao on, a pošto mu ubeđivanje nije išlo popustila mu petlja pa Srbima poželeo da jedva čeka dan kada će nas bog satrti. A ti si na dobrom putu.

Ne znam za Smeška.
A što se tiče Jevreja...i Božijeg delovanja tu nema dileme. Desilo se sve kao što je zapisano. Nego smo mi na probi...hoćemo li smeti prihvatiti sve što piše u Bibliji ili ne.

Ti nisi na probi, sve prihvataš i da je magare pričalo i zmija da je najlukavija od svih poljskih zveri i da se jakov rvao sa bogom... :D

Da, prihvatam. Samo je meni "teže" nego tebi jer ti sve možeš podvesti pod simboliku i reći to se tako dogodilo i neprijatelji Reči Božije će te hvaliti da si mudar. A mene će oplesti svim silama...tebi je lakše priznajem ali to je proba vere. Bog mi daje snagu da se suočim sa teškim tekstovima za razumevanje i daje odgovore.

Da, prihvatam. Samo je meni "teže" nego tebi jer ti sve možeš podvesti pod simboliku i reći to se tako dogodilo i neprijatelji Reči Božije će te hvaliti da si mudar. A mene će oplesti svim silama...tebi je lakše priznajem ali to je proba vere. Bog mi daje snagu da se suočim sa teškim tekstovima za razumevanje i daje odgovore.
Samo napred brani tog nemoćnog boga, njemu treba jovan prezviter :hahaha:
Ups izvini, razapeće te :D
Tačno se vidi obrazac američkih denominacija.

Back