ISTRAZIVAC9
Elita
- Poruka
- 15.363
Kakve knjige, kroz iskusenja,A gde si ga pronasao bato, jel u knjigama ili.....![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kakve knjige, kroz iskusenja,A gde si ga pronasao bato, jel u knjigama ili.....![]()

Sam otisao u protestantsku crkvu, slusao propoved i shvatio, tj. Svevisnji mi otvorio "duhovne oci",Gde i kako?

Neverovatno kako si pao na pricu.Sam otisao u protestantsku crkvu, slusao propoved i shvatio
vecne muke i oganj vecne ne 10god ili 80 godina ili 200 nego zauvek vecno! Zamislite to koji je nivo zla i koliki psiho treba da budes da tako nekog osudis na takve muke ostavis a svemocan si bog a kao si bog ljubavi dobrote i sta ja znam...To nije moj bog onda e a najcrnije je ako nese krstis dete ili nedaj boze ona nekrstena umru idu u te vecne muke
Verujem da postoji neka sila i kosmicka pravda ali ne osuda za zauvek i slicno...
Ako "večnost" uzmemo kao vremensku kategoriju onda ni raj nije raj već pakao
(17,26...) da je Gospod Bog neba i zemlje unapred postavio odredjena VREMENA i MEDJE boravljenja covecanstva; da trazimo Gospoda, mada On nije daleko od nas, jer u Njemu zivimo, i krecemo se, i jesmo... Koji sebe dade u otkup za sve, svedocanstvo u naznacena vremena (1.Timoteju 2,6). Za nadu vecnog zivota koji pre vecnih vremena obeca Bog koji ne obmanjuje (Titu 1,2). Naravno, vecna vremena imaju i svoju drugu, za neke omrazenu stranu - vecne muke (Matej 25,46), vecni prekor (Danilo 12,2), vecnu pogibao (2. Solunjanima 1,9), pa svakom svoje tada
dakle, nije poenta u vecnoj nagradi i vecnoj kazni, kao nekoj kosmickoj pravdi, vec je poenta u vecnim vremenima koja ce da nastupe, pa ce ih jedni doziveti kao osudu, a drugi kao spasVerujem da postoji neka sila i kosmicka pravda ali ne osuda za zauvek i slicno...
| Djela apostolska 17,26 | I učinio je da od jedne krvi sav rod čovječij živi po svemu licu zemaljskome, i postavio je naprijed određena vremena i međe njihovoga življenja: |
| Titu 1,2 | Za nad vječnoga života, koji obeća nelažni Bog prije vremena vječnijeh, |
nije ti/vam niko objasnio o cemu se radi, sta znaci vecna osuda i vecni zivot, u stvari ja jesam, ali je promaklo
dakle, nije poenta u vecnoj nagradi i vecnoj kazni, kao nekoj kosmickoj pravdi, vec je poenta u vecnim vremenima koja ce da nastupe, pa ce ih jedni doziveti kao osudu, a drugi kao spas
reference
Djela apostolska 17,26 I učinio je da od jedne krvi sav rod čovječij živi po svemu licu zemaljskome, i postavio je naprijed određena vremena i međe njihovoga življenja:
Titu 1,2 Za nad vječnoga života, koji obeća nelažni Bog prije vremena vječnijeh,
Sam otisao u protestantsku crkvu, slusao propoved i shvatio, tj. Svevisnji mi otvorio "duhovne oci",![]()
nije ti/vam niko objasnio o cemu se radi, sta znaci vecna osuda i vecni zivot, u stvari ja jesam, ali je promaklo
dakle, nije poenta u vecnoj nagradi i vecnoj kazni, kao nekoj kosmickoj pravdi, vec je poenta u vecnim vremenima koja ce da nastupe, pa ce ih jedni doziveti kao osudu, a drugi kao spas
reference
Djela apostolska 17,26 I učinio je da od jedne krvi sav rod čovječij živi po svemu licu zemaljskome, i postavio je naprijed određena vremena i međe njihovoga življenja:
Titu 1,2 Za nad vječnoga života, koji obeća nelažni Bog prije vremena vječnijeh,
Ali neke sličnosti su veće sa Indijanskim u SAD-u i sl...nego sa Gilgamešom...kako to?
Takođe sličnosti u vezi ovih stvari udaljenih civilizacija nikako se ne može objasniti putovanjima pojedinaca...da bi bilo tako rasprostranjeno i upisano u narativu mora imati široku podlogu u narodu a ne preko pojedinaca koji bi putovali i sporadično preneli...verovatnoća je nikakva...
bice da tebi stosta nije jasno, da su jevreji mladja nacija od mnogih i hebrejski mladji jezik od mnogih, tako da su oni pokupili tudje, sumersko, akadijsko, vavilonsko ko ce ih znati cije ne kao pripadnici semita zajedno sa arapima
However, some linguists have suggested that from the Akkadian word Adamu, derived the Arabic word Aadam, and the Hebrew words Aw-Dawm/Adam for ...
GDE SU JEVREJI OVDE - NEMA IH, jer su tek kasnije nastali.
The Semitic languages, previously also named Syro-Arabian languages, are a branch of the Afroasiatic language family originating in the Middle East[2] that are spoken by more than 330 million people across much of Western Asia, North Africa and the Horn of Africa,[3] as well as in often large immigrant and expatriate communities in North America, Europe and Australasia.[4][5] The terminology was first used in the 1780s by members of the Göttingen School of History,[6] who derived the name from Shem, one of the three sons of Noah in the Book of Genesis.
Cak i jevreji kazu da im je jezik kasnija forma semitsih jezika i akadijskog, pa sad ako ti bolje znas od njih
www.jewishvirtuallibrary.org › akkadian-language
The Old Akkadian corpus consists of royal inscriptions, economic documents, ... of Akkadian (and of later forms of other Semitic languages, such as Hebrew and ..
pa ti se pozivas na neke kosmicke zakone, karmu, kosmicku pravdu u stvari, a ja ti kazem - nemoj;Ne razumem?
Lepo svi popovi i svestenici pricaju jasno sacuvajte vecnost jer ce da vam traje zauvek u raju ne daj boze u paklu u venim mukama ovaj zivotje samo test prolazan jedan vek i nista vise....
mastas, prvi jevrejin je bio avram.To ne menja činjenicu da su Bibliju pisali Jevreji i da su Adam i Eva jevrejska imena. Dakle i oni su Jevreji.
pa ti se pozivas na neke kosmicke zakone, karmu, kosmicku pravdu u stvari, a ja ti kazem - nemoj;
u materijalnom svetu vladaju uzrok-posledica, jer vreme tece, stvari se menjaju itd
mi smo na podforumu religija, gde se bavimo, trebali bi bar, duhovnim, a kazna-nagrada, isto kao uzrok-posledica je materijalne prirode [tvar-materija]
duhovna priroda je vecnost, i mi hteli ne hteli moramo uci u vecnost, jer ovo nase telo je slabo, nije dizajnirano za vecnost...no, buduci da smo i dalje materialni, mi imamo dozivljaj nagrade ili kazne okusivsi vecnost... vecnost koja neminovno ide, tj. vecna vremena
dakle, ne pitaj me kakav je Bog, i za dzabe kukas na Boga, vec pitaj kakva su vremena, vremena hvali ili kudi, jedan vek, ili vecnost
po tebi mi onda gubimo vreme na nepostojece, a koji je tvoj razlog da se trpas na duhovni/religiozni forum? zasto ti trosis vreme ovde, zasto ne ides na neki materijalisticki forum, npr. o heklanju?Ne postoji ništa duhovno. To je prevara za stvari koje ne vidite. Sve je materijalno i to što ne vidite.
po tebi mi onda gubimo vreme na nepostojece, a koji je tvoj razlog da se trpas na duhovni/religiozni forum? zasto ti trosis vreme ovde, zasto ne ides na neki materijalisticki forum, npr. o heklanju?
Poreklo muškog imena AdamTo ne menja činjenicu da su Bibliju pisali Jevreji i da su Adam i Eva jevrejska imena. Dakle i oni su Jevreji.
Poreklo muškog imena Adam
Smatra se da je ime Adam poreklom iz hebrejskog jezika i da vodi poreklo od reči „adam“ u značenju crveno ili od reči „adamah“ u značenju „crvena zemlja“.
Dobro je poznata činjenica da se u jevrejskih naroda ime Adam smatra sinonimom za reč čovek, iako je on po „Bibliji“ pak i bio prvi čovek koga je stvorio Bog „od zemlje“, te da u Jevreja ipak „Adam“ znači čovek i nije lično ime u prvom redu.
smatra se a kod asirske kulture znači onaj koji je stvoren
Poreklo ženskog vlastitog imena Eva
O poreklu ženskog imena Eva postoji više hipoteza, ali je najpouzdanija ona koja je zasnovana na staro-hebrejskom poreklu imena, od lične imenice „Hawwa“, a što ima značenje život; živa; ona koja daruje život.
Dakle upravu si donekle
Ово је грешка. Порекло имена Адам је јако компликовано. Неки библисти сматрају да се не може утврдити шта је корен имена Адам.Poreklo muškog imena Adam
Smatra se da je ime Adam poreklom iz hebrejskog jezika i da vodi poreklo od reči „adam“ u značenju crveno ili od reči „adamah“ u značenju „crvena zemlja“.
Dobro je poznata činjenica da se u jevrejskih naroda ime Adam smatra sinonimom za reč čovek, iako je on po „Bibliji“ pak i bio prvi čovek koga je stvorio Bog „od zemlje“, te da u Jevreja ipak „Adam“ znači čovek i nije lično ime u prvom redu.
smatra se a kod asirske kulture znači onaj koji je stvoren
Jevreji nisu semiti?Оно што нисмо сигурни из ког језика потиче реч "адам". Блиско је - семитским језицима, угаритском језику.
Opet te nista nene razumem...pa ti se pozivas na neke kosmicke zakone, karmu, kosmicku pravdu u stvari, a ja ti kazem - nemoj;
u materijalnom svetu vladaju uzrok-posledica, jer vreme tece, stvari se menjaju itd
mi smo na podforumu religija, gde se bavimo, trebali bi bar, duhovnim, a kazna-nagrada, isto kao uzrok-posledica je materijalne prirode [tvar-materija]
duhovna priroda je vecnost, i mi hteli ne hteli moramo uci u vecnost, jer ovo nase telo je slabo, nije dizajnirano za vecnost...no, buduci da smo i dalje materialni, mi imamo dozivljaj nagrade ili kazne okusivsi vecnost... vecnost koja neminovno ide, tj. vecna vremena
dakle, ne pitaj me kakav je Bog, i za dzabe kukas na Boga, vec pitaj kakva su vremena, vremena hvali ili kudi, jedan vek, ili vecnost