Enigma
Poznat
- Poruka
- 7.217
Pa napiso si da Hrvate mrze oni sa hrvatskim pasošem.
Ljubav stara srce para.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa napiso si da Hrvate mrze oni sa hrvatskim pasošem.
Na jahti ne moze da pogodiš šoferku. Nema Srb tablice.Sns tajkuni imaju vile i jahte po Hrvatskoj, a ovamo ide prica za siromasni plebs da Hrvati mrze sve srpsko. Bas cudno.
Ti si taj koji voli relativizaciju pa pronađi.Па, колико?
Има ли неких бројки или да верујемо субјективном осећају?
Norma.Demoliranje automobila sa BG tablicama u RH nije novi trend već normativ još iz doba SFRJ. Dokumentovano.
Lapsus memoriae.Norma.
Normativ je nešto skroz deseto.
Колико има инцидената на укупан број боравака држављане Србије?Ti si taj koji voli relativizaciju pa pronađi.
ma ti si i.po Ukrajini vozio uzduž i poprekoJa sam sa BG tablicama i pre toga stranim prospartao od Prevlake do Umaga i nista se dramaticno nije desilo. Cesto bi ljudi prisli da pitaju sta ima novo u Beogradu i spominjali kako su ga cesto posecivali ili ga i dalje posecuju i da je sjajan grad.
ma ti si i.po Ukrajini vozio uzduž i popreko
iniko te nije zaustavljao
a onda je zazvonio budilnik
ako ste kasko osigurani onda te bole ćošakNa moru sam u Boki sa još dve porodice mojih prijatelja.
Predložih pre neki dan prijateljima da prošeta do Trebinja, da odemo tamo do manastira Tvrdoš, na ručak u neki restoran na reci i prošeetamo centrom grada.
Predlog je bio usvojen s tim što jedan od prijatelja je eksplicitno zahtevao da pre toga odemo u Cavtat da malo provedemo vreme tamo pa da tek onda odemo u Trebinje.
Tako je i bilo i ako ja nisam imao nikakvu želju da idem tamo . Nerado prihvatih.
Parkirali smo se na javnom parkingu do mora, u centru Cavtat, prošetali malo , popili piće i kad smo se vratili da nastavimo put dalje imali smo šta da vidimo. Prijatelja je na autu sačekala polomljena šoferšajbna.
Znači 20 godina od mog poslednjeg odlaska tamo, ispada da se ništa nije promenilo tamo i da
je i dalje prisutna ogromna mržnja prema Srbima.
Kad god Srbin ode tamo, da se opusti, odmori, rizikuje veliku materijalnu štetu ili nešto gore jer Hrvati i dalje patološki mrze sve Srbe.
Inače dosta vremena provodim na Kopaoniku koji je jedno od najvećih turističkih centara Srbije, ima dosta turista stranaca pa i iz Hrvatske. Nikada nisam čuo da je nekom napravljena bilo kakva šteta - da mu je slomljena šoferšajbna, isečene sve četiri gume, izgrebao auto - što se Srbima u endehaziji redovno dešava.
Zašto po vama Hrvati i dalje ovoliko patološki mrze Srbe?
Autorska tema.
išo sam da gledam novosibirsk vs avangardaMa jok, ti si vozio u RF od Kurska do Kamcatke.![]()
Srbin u Hrvatskoj ima veću šansu da će doživjeti nešto lijepo zato što dolazi iz Srbije, nego nešto ružno.
Kad ljudi vide Bg tablice nekad i mašu, pozdravljaju, drugi su indiferentni, a ima i jedna manjina koja će biti drska, bezobrazna i u najgorem slučaju nasilna. Ako je tvoj auto razbijen, onda to što je to manjina tebi ne znači ništa.
ma nisu to srbi koji se hvale da letuju u croИћи у Хрватску и бити Србин, је исто ко бити Јевреј и летовати близу Аушвица.
oni su ubijali mnoge, a vi ste imali pik samo na nasNemoj ići ni u Njemačku. Nijemci su dolazili ubijati Srbe. Ni u Austriju. Mađarsku, isto. A tek Tursku.![]()
Znam da je negdje kod Dubrovnika, što ih apriori čini manje sumnjivim od ostalih dijelova Dalmacije.Ne trebaš tražit,nema u Cavtatu huligana.Lažu.
U Zagrebu je moguće dobiti batine zbog ekavice, a u Splitu biju i zbog zagrebačkog naglaska. Samo treba naići na odgovarajuće.Srbin u Hrvatskoj ima veću šansu da će doživjeti nešto lijepo zato što dolazi iz Srbije, nego nešto ružno.
Kad ljudi vide Bg tablice nekad i mašu, pozdravljaju, drugi su indiferentni, a ima i jedna manjina koja će biti drska, bezobrazna i u najgorem slučaju nasilna. Ako je tvoj auto razbijen, onda to što je to manjina tebi ne znači ništa.
U Istri, Zagrebu ili Varaždinu, šansa da doživiš nešto ružno je minimalna, u Dalmaciji je moguće imati neprijatnosti, ali moguće je i da ti u Dubrovniku donesu račun kao domaćem (manja je cijena za domaće goste, nego za strane).
Kad sam uzeo renta a car s Bg tablicama, imao sam samo lijepa iskustva u Hrvatskoj. Pored jednog đačkog doma su mi djeca mahala, a nekoliko puta se desilo da ljudi na semaforu dignu 3 prsta u znak pozdrava, što me posebno iznenadilo.
Ti incidenti sa oštećivanjem auta se dešavaju jako retko, ali kad se dese, svaki otpad od novina tipa Informera i ALO-a to objavi kao udarnu vest, tako da se stiče utisak da se to dešava često. A realno, takvi incidenti su jako retki i mogu se nabrojati na prste jedne ruke.Koliko ima incidenata sa RS tablicama u RH u odnosu na HR tablice u RS?
To možda kod tebe u Zagrebu u Montani.U Zagrebu je moguće dobiti batine zbog ekavice
Zavisi kad i kako, sin očeve koleginice je bio tamo kod tetke počekom dvehiljaditih, mislim da još pamti.To možda kod tebe u Zagrebu u Montani.
Ovde u našem komšijskom Zagrebu, za srpski akcenat pre dobiješ turu pića u kafiću, što se nama sad desilo kad smo išli na jedrenje pa prenoćili u Zagrebu, i uveče zaglavili u kafani.
Konacno jedan realan komentar.Trojica genija su dosli kao kec na deset na sveopstu kroasansku mrznju ka pojmu Srbin. A ta mrznja nije od 1991-ve, datira od ranije, od 1941, pa od 1971, lepo se to krckalo decenijama, dzaba pojam "bratstvo i jedinstvo" koji je pokusao copavi Joza da naturi. Doduse nisu bas toliko mrzeli Srbe iz Novog Sada recimo kao Srbe iz Beograda a pogotovo Benkovca ili Knina ali su realno mrzeli sve nas. Danas nas tek mrze, posle 1991-95, posle svakodnevnih pumpanja protiv Srba i Srbije. No, to ne znaci da ce ti bas svako razbiti automobil sa BGD tablicama, nisu svi ljudi nasilni i osvetoljubivi, to ce uraditi pojedinci. Ali ne zvaravajmo se, tamo Srbe ne vole.
Hoces reci da je divljastvo prilicno prisutno u Hrvatskoj?Razbijalo se to neovisno o navijačima. Nije ugodno biti u Splitu s autom sa ZG tablicama, ali zadnjih godina oni to rade i nama po Zagrebu. Nekidan su negdje na obali jednoj obitelji iz Zagreba uništili auto i ukrali mali privjesak s Dinamovim grbom koji je visio iznad volana. Majka je preko društvenih mreža "zahvalila" huliganima što su njenoj djeci uništili ljetovanje. Rekla je i da je taj privjesak bio uspomena od njenog pokojnog oca.