Ravnopravnost polova

Problem je što ova država, a i sve države tzv zapadne demokratije, svojim zakonima favorizuju žene, a sve zarad neke famozne ravnopravnosti polova.
Sutra nečija supruga udari sama sebe u glavu, sa modricom ode do prv epolicijske stanice, prijavi muža, i on ekspresno zaradi udaljenje od 48 sati iz kuće, ili 30 dana pritvora..
Šta bi se dogodilo da je obrnuto?
Ako se kasnije ispostavi da je prijava bila lažna, da li će takva osoba u zatvor?Nisam čuo za takav slučaj, a lično sam "preživeo" lažnu prijavu.
Recimo, sudio sam se tri godine oko povere dece sa bivšom gospodjom, sa takvim činjeničnim stanjem da sam na jednom sudjenju javno rekao: Gospodjo sudija, da je situacija obrnuta, vi bi ovde presudili več na prvoj raspravi.
Traže ista prava, pozicije, plate, privilegije, ali ako treba da preuzmu obaveze u skladu s tim, e onda su manje ravnopravne.
Čemu služi zakonska odrednica je na listi neke partije mora da bude 30% žena(mislim da je toliko da ne proveravam sad)'
Zar to nije direktan primer neravnopravnosti muškaraca?
Ko ženama brani da se bave politikom?Zašto treba da budu povlaštene?
Što onda ne stoji da na listi rudara mora da bude 30% žena?

Kljuc sistem je uvek kada je potrebno favorizovati nekoga, medjutim ovde je opravdano sve dok ljudi, zene i muskarci, ne naviknu da zene mogu da rade i neke druge stvari osim zenskih. To ne moze mnogo da poremeti muskozenske odnose, ali moze da pokrene razmisljanje o tome i promena mentaliteta. U nekom sledecem koraku borba medju zenama ce iskljuciti kljuc sistem.

Postoji odredjena favorizacija koja je posledica borbe za glasace gde se pojavljuju zene kao zastupnici favorizacije i potrebe da imaju podrsku zena,
kao sto znamo ta favorizacija nema nekih katastrofalnih posledica po musku populaciju, osim straha koji bas i nije svojstven muskarcima.

Po ženskim kriterijumima, one danas žive bolje nego u bilo kom periodu istorije. Iz perspektive racionalne osobe, njihova sloboda da donose svoje odluke je uglavnom negativna, jer donose uglavnom loše a i često katastrofalne odluke po sebe i druge.
Nemam problem sa ženama u bilo kojoj industriji (Ukoliko zaista zaslužuju da budu tu, a ne da mesta obezbeđuju preko mandatornih kvota), ali bih njihovo učešće u politici i vođenju države ograničio na minimum.

Po ženskim kriterijumima, one danas žive bolje nego u bilo kom periodu istorije. Iz perspektive racionalne osobe, njihova sloboda da donose svoje odluke je uglavnom negativna, jer donose uglavnom loše a i često katastrofalne odluke po sebe i druge.
Nemam problem sa ženama u bilo kojoj industriji (Ukoliko zaista zaslužuju da budu tu, a ne da mesta obezbeđuju preko mandatornih kvota), ali bih njihovo učešće u politici i vođenju države ograničio na minimum.

Verovatno mislis na konkretne zene, pa si mozda u pravu ako ih zakljucas :)

Medjutim, gomili muskaraca ja bih oduzeo i pravo glasa i pravo da se zene, cak bih im dao i materijalnu pomoc samo da ne rade nigde.

Zapazio sam na ovoj temi o Karleuši jednu zanimljivu stvar, a ta je da pojedine forumašice drže njoj stranu iz čiste ženske solidarnosti. Po mom mišljenju, onako kako je cela priča postavljena u javnosti, odnosno ako se pogleda hronologija dešavanja, Karleuša je u najmanju ruku ispala neispravna. Međutim, na stranu to moje mišljenje i da se vratimo na pomenutu žensku solidarnost. Pitanje pre svega za žene, ali naravno da i muškarci mogu da iznesu svoj stav, da li put do ravnopravnosti polova vodi preko klanovskih podela? U smislu da muškarci drže stranu muškarcima, a žene ženama...

Da objasnim i svoju poziciju po pitanju ravnopravnosti. Osim u čisto fizičkom smislu, to jest u smislu mog seksualnog opredeljenja, za mene su žene isto što i muškarci. Odnosno, gledam njihove psihološke karakteristike (muškaraca i žena) na isti način i sa istim utiscima. Banalan primer, isti bih utisak imao da mi žena ili muškarac pričaju o svojim dlakama ispod pazuha, to jest zabole me baš.

Tu negde za mene i počinje ravnopravnost polova, kada muško - ženske tabu teme postanu otvorene za raspravu, bez predrasuda i naknadnog zgražavanja zbog ovoga ili onoga. A gde se nastavlja? Šta uopšte predstavlja punu ravnopravnost polova? Voleo bih prvenstveno da čujem kako žene na to gledaju, ali dobrodošlo je i mišljenje muškaraca...

Jedinu pravu ravnopravnost polova video sam u Rusiji gde žene rade na građevini (između svih ostalih poslova).

Zapazio sam na ovoj temi o Karleuši jednu zanimljivu stvar, a ta je da pojedine forumašice drže njoj stranu iz čiste ženske solidarnosti. Po mom mišljenju, onako kako je cela priča postavljena u javnosti, odnosno ako se pogleda hronologija dešavanja, Karleuša je u najmanju ruku ispala neispravna. Međutim, na stranu to moje mišljenje i da se vratimo na pomenutu žensku solidarnost. Pitanje pre svega za žene, ali naravno da i muškarci mogu da iznesu svoj stav, da li put do ravnopravnosti polova vodi preko klanovskih podela? U smislu da muškarci drže stranu muškarcima, a žene ženama...

Da objasnim i svoju poziciju po pitanju ravnopravnosti. Osim u čisto fizičkom smislu, to jest u smislu mog seksualnog opredeljenja, za mene su žene isto što i muškarci. Odnosno, gledam njihove psihološke karakteristike (muškaraca i žena) na isti način i sa istim utiscima. Banalan primer, isti bih utisak imao da mi žena ili muškarac pričaju o svojim dlakama ispod pazuha, to jest zabole me baš.

Tu negde za mene i počinje ravnopravnost polova, kada muško - ženske tabu teme postanu otvorene za raspravu, bez predrasuda i naknadnog zgražavanja zbog ovoga ili onoga. A gde se nastavlja? Šta uopšte predstavlja punu ravnopravnost polova? Voleo bih prvenstveno da čujem kako žene na to gledaju, ali dobrodošlo je i mišljenje muškaraca...

Замисли да се Природа, Космос или Бог другачије поиграла са човеком

Замисли да је М.3 пута тежи од жене, а не 30% (нпр. као код Бабуна)

Замисли да 1 М. има 3 жене.

Да ли би жене имале право гласа или право на 1/3 гласа. ?

Дали би жене биле третиране као људско биће између мушкарца и детета ?

--
Када се о овоме горе размисли, схватамо да не постоји једнакост у природи !

prava zena je prava femina i pravi muskarac je pravi muskarac......................i razlike su ogromne..........tacnije, svet muskaraca i zena su zasnovani na sasvim suprotnim filozofijama ..................i to uslov opstanka ljudske civilizacije.

gadim se "poslovnih" zena u crnim parnim odelima sa aktovkama u rukama i stiklama na nogama...................odvratno..........il zamislite ZENA - GENERAL u vojsci..........koja naredjuje bombardovanje dece po sirijskim, libijskim, srpskim........... gradovima ......................a u krevetu treba da je nezna, emotivna, senzualna..............SVI ZNAMO DA TAKO NESTO NE POSTOJI .........uostalom, taj MUSTER poslovne zene nam je nametnut iz jednog potpuno deformisanog sveta , AMERIKE...............putem holivuda.

daklem, zenu treba postovati kao zenu a muskarca kao muskarca.......nikako sa istog stanovista........onako kako nas je priroda opremila.

cak i pimitivne vojske iz proslosti ljudske civilizacije nisu ubijale zene ............jer su zene oduvek imale svoj svet koji je cesto bio zasticen od naseg muskog sveta..............danas , zena je postigla ravnopravnost sa muskarcem na svim poljima PA SE ONDA CUDIMO OTKUD TOLIKO NASILJE PREMA ZENAMA...........................jednostavno, zato sto za muski svet danas su najmanje zene a mnogo vise politicari, kriminalci, teroristi, lopovi.................I SVE ONO STO "KRASI" NAS MUSKI SVET....................u predstojecim vojnim sukobima zene nece biti postedjene..............SAME SU SE IZBORILE DA UDJU U NAS MUSKI SVET NASILJA I KRVI.

Donekle si u pravu, put do prave ravnopravnosti ne vodi preko pozitivne diskriminacije, ni za muškarce ni za žene. To jest, pravi put nije zakonski put, već mentalitet ljudi. S tim što po tom pitanju mislim da Srbija stoji mnogo bolje od raznih evropskih država. Pričao mi skoro drugar koji se smuvao sa nekom našom što je rođena u Nemačkoj, pa ovde došla da nastavi studije, kako ona nije mogla da veruje kako se ljudi ponašaju prema ženama kad, recimo, izađu u grad. Prema njenoj priči, iako naginje feminističkim pogledima, u Nemačkoj je sasvim normalno da neki lik tako prođe i pljesne ženu po dupetu u klubu ili prevozu. Ovde bi takvog lika, u slučaju da žena iskaže negodovanje, skočilo da bije deset njih. Doduše, ne zato što je njima lično nešto zasmetalo, nego hoće da ispadnu heroji :D

ovo neki sf film ahahha
kako da ne, evo razbudih se u trenu, pre bih zaključila da je situacija obrnuta

Kod mene postoji zenska solidarnost onda kada je u pitanju neko slabiji ili napadnut od rulje u ovom slucaju, zena. Bilo da je u pravu ili nije. Na stranu sto sam takva i po prirodi da se ne nasladjujem tudjim zivotima i tudjim "padom", za mene to mogu samo neispunjene osobe i duboko nesrecne.

Isto bi tako postojala i muska solidasrnost s moje strane, da je obrnuto, tj. da krive 100 njih na neljudski nacin, jednog muskarca jer ne podnosim copore od ljudi.

Muskarci i zene nisu isti. Tacka. Od fizickog, preko emotivnog, do drustvenog.

Zene su mame, muskarci su tate.
Zene su mnogo pazljivije i briznije (generalno) od muskaraca, sto im diktira odredjenu drustvenu ulogu (zene ce mahom bolje negovati i paziti od muskaraca).
Zene su lepse od muskaraca. Muskarci su korpulentniji i time snazniji od zena.

I da ne redjam dalje. Ne vidim nikakav problem u ovim prirodnim razlikama, ako su odnosi medju osobama manje-vise normalni.
Kod nas su ustavom muskarci i zene izjednaceni. Cak mislim da su zakonima kod razvoda zene favorizovane, po ugledu na Zapad.
Znam mnogo zena koje rade isto sto i muskarci, i imaju iste plate - doduse radi se o mahom intelektualnim zanimanjima, ali to je to.

Tako da zapravo uopste ne vidim u cemu je problem sa tim musko-zensko?

A zene moraju mnogo da porade na svom odnosu prema muskarcima (na prvom mestu onom podredjenom, gde dopustaju da im se svasta radi) ako zele da promene neke stvari u tim odnosima.
Ono sto je mene sokiralo je sto dosta zena uopste NE ZELI da menja te problematicne musko-zenske odnose (po principu on me bije - on me voli, treba da bude grubijan - pa jel' musko ili sonja i slicne nebuloze kojima zapravo kreiraju i odrzavaju tu losu stranu M/Z odnosa gde muskarci maltretiraju zene).
Znaci ne branim muskarce, ali zene im dopustaju da im debiliranje prolazi. I time postaju uslovno saucesnice u toj degeneraciji odnosa.

Moje misljenje i utisak.

Poslednja izmena:

Jao znate kako...
Treba biti OPREZAN SA NEOLIBERALNIM IZRAZIMA...

Tako su nam, uljuljkanim u socijalizam, pričali neki mangupi kako je Zapad "DRUŠTVO USPEŠNIH"
I naivan narod pomislio da ćemo biti uspešnije društvo a zapravo je reč o kovanici u jednini.
Sad, kad je postalo kasno, saznasmo da "DRUŠTVO USPEŠNIH" znači isključivo da samo
oni koji su uspeli da namaknu lovu, kršeći zakon uz protekciju ili zaobilazeći zakon, mogu da žive
dok svi ostali u takvom društvu neće biti uspešni već samo ogromna većina za izrabljivanje.

E tako vam je i omo RAVNOPRAVNOSTI POLOVA.
RAVNOPRAVNOST nije JEDNAKOST
Lepo je biti PREDSEDNICA al nije lepo biti NOSAČICA LISTE.

NEOLIBERALIZAM LUKAVO BIRA IZRAZE

- - - - - - - - - -

Kao ono kad vam napišu: uštedite kupujući na akciji, a cene nalupane...

- - - - - - - - - -

Jel može nazad onaj SOCIJALIZAM videli smo Zapadnu Karleušu šta nudi?

равноправност полова је бесмислица у Српским земљама, Српкиње су међу Србима цењене одавно и опеване у многима народним песмама

нека иду у муслиманске земље и причају о равноправности полова

- - - - - - - - - -

pa tesko da je odredio da zena j.ebe muskarca..................ajd razmisli malo zasto.

... ko te je to slagao da žene nas muškarce ne yebu ?

nemoj da ih sve stavljaš na nebo, kada im nije tamo mesto !

(Kralj kraljuje, a kraljica vlada) - zna se ko vlada u kući, a ko oko kuće !

to definiše i odgovornost !

- - -
Karleuša vlada van svoje kuće, valjda je ambiciozna u svim ostalim srpskim kućama

... ko te je to slagao da žene nas muškarce ne yebu ?

nemoj da ih sve stavljaš na nebo, kada im nije tamo mesto !

(Kralj kraljuje, a kraljica vlada) - zna se ko vlada u kući, a ko oko kuće !

to definiše i odgovornost !

- - -
Karleuša vlada van svoje kuće, valjda je ambiciozna u svim ostalim srpskim kućama

a mislis figurativno..........?...........u tom slucaju nas srbe j.ebe ceo svet a ne samo nase zene.

Back