2600
Domaćin
- Poruka
- 3.744
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Problem je što ova država, a i sve države tzv zapadne demokratije, svojim zakonima favorizuju žene, a sve zarad neke famozne ravnopravnosti polova.
Sutra nečija supruga udari sama sebe u glavu, sa modricom ode do prv epolicijske stanice, prijavi muža, i on ekspresno zaradi udaljenje od 48 sati iz kuće, ili 30 dana pritvora..
Šta bi se dogodilo da je obrnuto?
Ako se kasnije ispostavi da je prijava bila lažna, da li će takva osoba u zatvor?Nisam čuo za takav slučaj, a lično sam "preživeo" lažnu prijavu.
Recimo, sudio sam se tri godine oko povere dece sa bivšom gospodjom, sa takvim činjeničnim stanjem da sam na jednom sudjenju javno rekao: Gospodjo sudija, da je situacija obrnuta, vi bi ovde presudili več na prvoj raspravi.
Traže ista prava, pozicije, plate, privilegije, ali ako treba da preuzmu obaveze u skladu s tim, e onda su manje ravnopravne.
Čemu služi zakonska odrednica je na listi neke partije mora da bude 30% žena(mislim da je toliko da ne proveravam sad)'
Zar to nije direktan primer neravnopravnosti muškaraca?
Ko ženama brani da se bave politikom?Zašto treba da budu povlaštene?
Što onda ne stoji da na listi rudara mora da bude 30% žena?
Po ženskim kriterijumima, one danas žive bolje nego u bilo kom periodu istorije. Iz perspektive racionalne osobe, njihova sloboda da donose svoje odluke je uglavnom negativna, jer donose uglavnom loše a i često katastrofalne odluke po sebe i druge.
Nemam problem sa ženama u bilo kojoj industriji (Ukoliko zaista zaslužuju da budu tu, a ne da mesta obezbeđuju preko mandatornih kvota), ali bih njihovo učešće u politici i vođenju države ograničio na minimum.

Zapazio sam na ovoj temi o Karleuši jednu zanimljivu stvar, a ta je da pojedine forumašice drže njoj stranu iz čiste ženske solidarnosti. Po mom mišljenju, onako kako je cela priča postavljena u javnosti, odnosno ako se pogleda hronologija dešavanja, Karleuša je u najmanju ruku ispala neispravna. Međutim, na stranu to moje mišljenje i da se vratimo na pomenutu žensku solidarnost. Pitanje pre svega za žene, ali naravno da i muškarci mogu da iznesu svoj stav, da li put do ravnopravnosti polova vodi preko klanovskih podela? U smislu da muškarci drže stranu muškarcima, a žene ženama...
Da objasnim i svoju poziciju po pitanju ravnopravnosti. Osim u čisto fizičkom smislu, to jest u smislu mog seksualnog opredeljenja, za mene su žene isto što i muškarci. Odnosno, gledam njihove psihološke karakteristike (muškaraca i žena) na isti način i sa istim utiscima. Banalan primer, isti bih utisak imao da mi žena ili muškarac pričaju o svojim dlakama ispod pazuha, to jest zabole me baš.
Tu negde za mene i počinje ravnopravnost polova, kada muško - ženske tabu teme postanu otvorene za raspravu, bez predrasuda i naknadnog zgražavanja zbog ovoga ili onoga. A gde se nastavlja? Šta uopšte predstavlja punu ravnopravnost polova? Voleo bih prvenstveno da čujem kako žene na to gledaju, ali dobrodošlo je i mišljenje muškaraca...
Zapazio sam na ovoj temi o Karleuši jednu zanimljivu stvar, a ta je da pojedine forumašice drže njoj stranu iz čiste ženske solidarnosti. Po mom mišljenju, onako kako je cela priča postavljena u javnosti, odnosno ako se pogleda hronologija dešavanja, Karleuša je u najmanju ruku ispala neispravna. Međutim, na stranu to moje mišljenje i da se vratimo na pomenutu žensku solidarnost. Pitanje pre svega za žene, ali naravno da i muškarci mogu da iznesu svoj stav, da li put do ravnopravnosti polova vodi preko klanovskih podela? U smislu da muškarci drže stranu muškarcima, a žene ženama...
Da objasnim i svoju poziciju po pitanju ravnopravnosti. Osim u čisto fizičkom smislu, to jest u smislu mog seksualnog opredeljenja, za mene su žene isto što i muškarci. Odnosno, gledam njihove psihološke karakteristike (muškaraca i žena) na isti način i sa istim utiscima. Banalan primer, isti bih utisak imao da mi žena ili muškarac pričaju o svojim dlakama ispod pazuha, to jest zabole me baš.
Tu negde za mene i počinje ravnopravnost polova, kada muško - ženske tabu teme postanu otvorene za raspravu, bez predrasuda i naknadnog zgražavanja zbog ovoga ili onoga. A gde se nastavlja? Šta uopšte predstavlja punu ravnopravnost polova? Voleo bih prvenstveno da čujem kako žene na to gledaju, ali dobrodošlo je i mišljenje muškaraca...
Donekle si u pravu, put do prave ravnopravnosti ne vodi preko pozitivne diskriminacije, ni za muškarce ni za žene. To jest, pravi put nije zakonski put, već mentalitet ljudi. S tim što po tom pitanju mislim da Srbija stoji mnogo bolje od raznih evropskih država. Pričao mi skoro drugar koji se smuvao sa nekom našom što je rođena u Nemačkoj, pa ovde došla da nastavi studije, kako ona nije mogla da veruje kako se ljudi ponašaju prema ženama kad, recimo, izađu u grad. Prema njenoj priči, iako naginje feminističkim pogledima, u Nemačkoj je sasvim normalno da neki lik tako prođe i pljesne ženu po dupetu u klubu ili prevozu. Ovde bi takvog lika, u slučaju da žena iskaže negodovanje, skočilo da bije deset njih. Doduše, ne zato što je njima lično nešto zasmetalo, nego hoće da ispadnu heroji![]()
Otkud znaš šta je Bog odredio, jel ti rekao?
- - - - - - - - - -
pa tesko da je odredio da zena j.ebe muskarca..................ajd razmisli malo zasto.
- - - - - - - - - -
pa tesko da je odredio da zena j.ebe muskarca..................ajd razmisli malo zasto.
... ko te je to slagao da žene nas muškarce ne yebu ?
nemoj da ih sve stavljaš na nebo, kada im nije tamo mesto !
(Kralj kraljuje, a kraljica vlada) - zna se ko vlada u kući, a ko oko kuće !
to definiše i odgovornost !
- - -
Karleuša vlada van svoje kuće, valjda je ambiciozna u svim ostalim srpskim kućama