Ravnopravnost polova

veliki krang

Legenda
Poruka
71.078
Zapazio sam na ovoj temi o Karleuši jednu zanimljivu stvar, a ta je da pojedine forumašice drže njoj stranu iz čiste ženske solidarnosti. Po mom mišljenju, onako kako je cela priča postavljena u javnosti, odnosno ako se pogleda hronologija dešavanja, Karleuša je u najmanju ruku ispala neispravna. Međutim, na stranu to moje mišljenje i da se vratimo na pomenutu žensku solidarnost. Pitanje pre svega za žene, ali naravno da i muškarci mogu da iznesu svoj stav, da li put do ravnopravnosti polova vodi preko klanovskih podela? U smislu da muškarci drže stranu muškarcima, a žene ženama...

Da objasnim i svoju poziciju po pitanju ravnopravnosti. Osim u čisto fizičkom smislu, to jest u smislu mog seksualnog opredeljenja, za mene su žene isto što i muškarci. Odnosno, gledam njihove psihološke karakteristike (muškaraca i žena) na isti način i sa istim utiscima. Banalan primer, isti bih utisak imao da mi žena ili muškarac pričaju o svojim dlakama ispod pazuha, to jest zabole me baš.

Tu negde za mene i počinje ravnopravnost polova, kada muško - ženske tabu teme postanu otvorene za raspravu, bez predrasuda i naknadnog zgražavanja zbog ovoga ili onoga. A gde se nastavlja? Šta uopšte predstavlja punu ravnopravnost polova? Voleo bih prvenstveno da čujem kako žene na to gledaju, ali dobrodošlo je i mišljenje muškaraca...

Da ste mene pitali 'da li Jelena Karleusa vara svog muza' ja bi vam odgovorio da...
Sta ocekujete od devojke koja se onako ponasa i obalci...
I sad je drama sto je Jelena Karleusa prevarila muza...

A inace nisam za ravnopravnost.

А ја се слажем са Цигом, који се слаже са стерилизацијом паса луталица, који каже да свим керовима треба да се поваду зуби...

drzim stranu samo onima do kojih mi je stalo, bez obzira na pol. zenska solidarnost me smara, jer i tada postoje podele i naravno svako gleda samo svoje doope. za karleusu me boli patka, sama pala, sama se ubila. i nije mi jasna prevarila onako slatkog muza sa onom bilmez facom. :lol:i ja da sma musko da me zena prevari isto bih uradila sto i njen muz najurila bih je. najurila bih i muskarca da saznam za prevaru.

Ravnopravnost. Ravno-pravno-st. Jednaka građanska prava za pripadnike oba pola.

Težnja žene da bude muško i da bude jednaka identitetu muškarca i prirodi muškarca nema veze sa pravom nego sa nečim mnogo dubljim i štetnijim za pojedinca ali i društvo.

Ravnopravnost. Ravno-pravno-st. Jednaka građanska prava za pripadnike oba pola.

Težnja žene da bude muško i da bude jednaka identitetu muškarca i prirodi muškarca nema veze sa pravom nego sa nečim mnogo dubljim i štetnijim za pojedinca ali i društvo.

Хоћеш да кажеш да сви мушкарци имају исту природу? Па.. Не бих рекла да је то баш тако. Као да говориш о животињској врсти а не о људима.
Што се прве реченице тиче, нити једна нормална жена не тежи да буде мушко.

Што се прве реченице тиче, нити једна нормална жена не тежи да буде мушко.
Da, i ja tako mislim. Ali određeni deo žena danas se ne slaže sa nama, svesno ili podsvesno. Sad, koliki je to deo žena, ne bih se upuštao u te procene.

Хоћеш да кажеш да сви мушкарци имају исту природу?
Ne. Ali deo žena koje spomenuh svesno ili podsvesno pokušavaju na silu da što više liče na ono što se uopšteno smatra muškim odlikama u društvu.

Ravnopravnost i rasprava o muško-ženskim tabu temama (kao u uvodu ove teme) nisu ista stvar ili pojava.

Ne. Ali deo žena koje spomenuh svesno ili podsvesno pokušavaju na silu da što više liče na ono što se uopšteno smatra muškim odlikama u društvu.

Ravnopravnost i rasprava o muško-ženskim tabu temama (kao u uvodu ove teme) nisu ista stvar ili pojava.

Tačno, samo sam iskoristio kolokvijalni termin "ravnopravnost", a to sam i pokušao da objasnim, u smislu jednakog međusobnog doživljaja muških i ženskih karakteristika, ako izuzmemo čisto fizičke osobine...

To je i pravilan pristup, nadam se da isti primenjuješ i u realnosti...
Мислим да си ти мало преуранио са тим својим закључцима , један ласта не чини пролеће .ако су то биле две женске особе не значи да постоји клан или женска слодираност са Карлеушом.

апсолутно је не подржавам

О чему ми овде заправо дискутујемо? Држање стране идиоту само зато што је женског пола - нема шансе.

Или оно форумско ја-теби-војводо-ти-мени-сердаре (а оба знамо која смо говна) тако заступљено међу појединим форумашицама. Бљак, бљак, бљак.

Да не помињем неке мушке примерке и њихово обраћање - "иди кувај ручак", "јадан твој муж", "сигурно је ружна чим пише на Политици" и сличне неоригиналне умотворине.

Још и оно смешкање некоме само зато што је мушкарац (накићено идиотским смајлијима типа :aha::cmok2:) па хајде да му се допаднемо а он сирома' глуп као колац.

Мислим да си ти мало преуранио са тим својим закључцима , један ласта не чини пролеће .ако су то биле две женске особе не значи да постоји клан или женска слодираност са Карлеушом.

апсолутно је не подржавам

Nisam ja ni rekao da su sve žene na toj liniji, samo sam se osvrnuo na taj fenomen ženske solidarnosti, isto kao što bi mi zasmetala i neutemeljena muška solidarnost, a našao primer u priči o Karleuši. Jer ja jesam za ravnopravnost u smislu kako sam je ovde opisao, prosto mi nije takva priroda niti želim da žene posmatram kao drugačije od mene, opet osim nekih očiglednih fizičkih karakteristika...

О чему ми овде заправо дискутујемо? Држање стране идиоту само зато што је женског пола - нема шансе.

Или оно форумско ја-теби-војводо-ти-мени-сердаре (а оба знамо која смо говна) тако заступљено међу појединим форумашицама. Бљак, бљак, бљак.

Да не помињем неке мушке примерке и њихово обраћање - "иди кувај ручак", "јадан твој муж", "сигурно је ружна чим пише на Политици" и сличне неоригиналне умотворине.

Још и оно смешкање некоме само зато што је мушкарац (накићено идиотским смајлијима типа :aha::cmok2:) па хајде да му се допаднемо а он сирома' глуп као колац.
тачно , мени је један управо на једној од тема написао "Шта ја имам са тобом жено да дискутујем ":)))

значи лудило ..због тога ја не волим нити сам када подржавала родовске поделе .далеко било да се сложим са појединим учеснициама форуму , еј , те идеје ...страшно

kao prvo i osnovno solidarnost izmedju žena ne postoji. ni jedan od feminističkoh talasa nije uspeo upravo zbog nedosatka solidarnosti.
pokušaji žena da se izbore za ravnopravnost izjednačavali su se sa terminom jednakost, pa smo početkom 20-og veka imali žene u fabrikama umesto na univerzitetima.
problem se dalje produbljivao sa deklaracijom o ljudskim pravima, pravima žena i vidimo rezultate.

ne isključujem mogućnost solidarisanja sa JK, ima i takvih pojava, ali su mi upitni motivi.

Nisam ja ni rekao da su sve žene na toj liniji, samo sam se osvrnuo na taj fenomen ženske solidarnosti, isto kao što bi mi zasmetala i neutemeljena muška solidarnost, a našao primer u priči o Karleuši. Jer ja jesam za ravnopravnost u smislu kako sam je ovde opisao, prosto mi nije takva priroda niti želim da žene posmatram kao drugačije od mene, opet osim nekih očiglednih fizičkih karakteristika...
то је здраво размишљање ови који мисле другачије су болесни .

Od kada je ljudska intima dobila naziv tabua?

Po meni je sasvim glupo i nepristojno zalaziti u intimu

" radi razbijanja tabua". To pravo imaju samo ljubavnici.

Razbijanje "tabua" u "cilju ravnopravnosti" je malogradjanski nacin da

udju u intimu ljudi kojima se dive i mrze ih.

kao prvo i osnovno solidarnost izmedju žena ne postoji. ni jedan od feminističkoh talasa nije uspeo upravo zbog nedosatka solidarnosti.
pokušaji žena da se izbore za ravnopravnost izjednačavali su se sa terminom jednakost, pa smo početkom 20-og veka imali žene u fabrikama umesto na univerzitetima.
problem se dalje produbljivao sa deklaracijom o ljudskim pravima, pravima žena i vidimo rezultate.

ne isključujem mogućnost solidarisanja sa JK, ima i takvih pojava, ali su mi upitni motivi.

Мислим да ни мушкарци немају ту тзв солидарност. Они су склонији чопорашењу па се то доживљава као верност полу, што је грешка.

Problem je što ova država, a i sve države tzv zapadne demokratije, svojim zakonima favorizuju žene, a sve zarad neke famozne ravnopravnosti polova.
Sutra nečija supruga udari sama sebe u glavu, sa modricom ode do prv epolicijske stanice, prijavi muža, i on ekspresno zaradi udaljenje od 48 sati iz kuće, ili 30 dana pritvora..
Šta bi se dogodilo da je obrnuto?
Ako se kasnije ispostavi da je prijava bila lažna, da li će takva osoba u zatvor?Nisam čuo za takav slučaj, a lično sam "preživeo" lažnu prijavu.
Recimo, sudio sam se tri godine oko povere dece sa bivšom gospodjom, sa takvim činjeničnim stanjem da sam na jednom sudjenju javno rekao: Gospodjo sudija, da je situacija obrnuta, vi bi ovde presudili več na prvoj raspravi.
Traže ista prava, pozicije, plate, privilegije, ali ako treba da preuzmu obaveze u skladu s tim, e onda su manje ravnopravne.
Čemu služi zakonska odrednica je na listi neke partije mora da bude 30% žena(mislim da je toliko da ne proveravam sad)'
Zar to nije direktan primer neravnopravnosti muškaraca?
Ko ženama brani da se bave politikom?Zašto treba da budu povlaštene?
Što onda ne stoji da na listi rudara mora da bude 30% žena?

Мислим да ни мушкарци немају ту тзв солидарност. Они су склонији чопорашењу па се то доживљава као верност полу, што је грешка.

moguće da je i tako, ali sam svedočila situacijama gde muškarci pokazuju više medjusobne empatije vezano za neki problem nego žena prema ženi.

Problem je što ova država, a i sve države tzv zapadne demokratije, svojim zakonima favorizuju žene, a sve zarad neke famozne ravnopravnosti polova.
Sutra nečija supruga udari sama sebe u glavu, sa modricom ode do prv epolicijske stanice, prijavi muža, i on ekspresno zaradi udaljenje od 48 sati iz kuće, ili 30 dana pritvora..
Šta bi se dogodilo da je obrnuto?
Ako se kasnije ispostavi da je prijava bila lažna, da li će takva osoba u zatvor?Nisam čuo za takav slučaj, a lično sam "preživeo" lažnu prijavu.
Recimo, sudio sam se tri godine oko povere dece sa bivšom gospodjom, sa takvim činjeničnim stanjem da sam na jednom sudjenju javno rekao: Gospodjo sudija, da je situacija obrnuta, vi bi ovde presudili več na prvoj raspravi.
Traže ista prava, pozicije, plate, privilegije, ali ako treba da preuzmu obaveze u skladu s tim, e onda su manje ravnopravne.
Čemu služi zakonska odrednica je na listi neke partije mora da bude 30% žena(mislim da je toliko da ne proveravam sad)'
Zar to nije direktan primer neravnopravnosti muškaraca?
Ko ženama brani da se bave politikom?Zašto treba da budu povlaštene?
Što onda ne stoji da na listi rudara mora da bude 30% žena?

Donekle si u pravu, put do prave ravnopravnosti ne vodi preko pozitivne diskriminacije, ni za muškarce ni za žene. To jest, pravi put nije zakonski put, već mentalitet ljudi. S tim što po tom pitanju mislim da Srbija stoji mnogo bolje od raznih evropskih država. Pričao mi skoro drugar koji se smuvao sa nekom našom što je rođena u Nemačkoj, pa ovde došla da nastavi studije, kako ona nije mogla da veruje kako se ljudi ponašaju prema ženama kad, recimo, izađu u grad. Prema njenoj priči, iako naginje feminističkim pogledima, u Nemačkoj je sasvim normalno da neki lik tako prođe i pljesne ženu po dupetu u klubu ili prevozu. Ovde bi takvog lika, u slučaju da žena iskaže negodovanje, skočilo da bije deset njih. Doduše, ne zato što je njima lično nešto zasmetalo, nego hoće da ispadnu heroji :D

Back