Ravnopravnost polova

"Али, то и није поента равноправности, већ да ми имамо могућност избора шта ћемо, колико и да ли ћемо радити".
Da li mozes da objasnis sta to hoces a sta to neces da razjasnimo ravnopravnost. Ne mozes ravnopravnost da koristis po potrebi. Ili je ima ili nema.
Да ли ћу се школовати, да ли ћу се запослити, да ли ћу научити да возим...то сада делује тако нормално, али није било могуће у неким ранијим временима.
 
bas nikakve :D

ali sta znaci zakonska ravnopravnost?

na primer broj zena u firmi.
da li to znaci da treba zaposliti zenu jer je zena iako je neki muskarac kvalifikovaniji od nje?

ulazimo na teren pozitivne diskriminacije i to je bas onako..zahebana prica.

veruj mi jako je dobro znam jer sam do grla u prici oko diskriminacije osoba sa invaliditetom.
U principu ne treba. Ideja pozitivne diskriminacije je da se jedna grupa motiviše, "povuče" u neku društvenu sferu gde je diskriminisana, a koliko je uvek i svuda dobro nisam sigurna.
Ako je reč o osobama sa invaliditetom - razmišljaj u pravcu koga ti je žao: osobe koju nisi zaposlio zbog OSI ili što OSI donosi manje para u budžet firme.
Ideja nekog pravednog i zdravog društva bi trebalo da bude da OSI rade ako mogu a ne da dobijaju milost. Pa ako time donose manje para firmi, nek se vodi kao ekstra trošak, ionako bi kroz porez plaćali doprinos za njih.
 
Да ли ћу се школовати, да ли ћу се запослити, да ли ћу научити да возим...то сада делује тако нормално, али није било могуће у неким ранијим временима.
Mina pusti ranija vremena, bilo pa proslo. Ti si mozda kivna na vreme i razmisljanja od pre 20-30 godina. Danas je drugacije. Ja sam po struci avio mehanicar (u penziji) i pre 20 godina je bilo nezamislivo da vidis zenu avio mehanicara ili ti po danasnjem aviomehanicarku. Danas rade u svim avio kompanijama.
 
Ne verujem u ravnopravnost, moja zena za mene je UB (Uzviseno Bice). Moja svrha je da joj pruzim sve sto zeli, pa i ono sto ranije nije znala da zeli.

To je ideal koji sam spoznao jos dok sam bio dete.


Zamisli ona je žena i još dodatno nečim doprinosi. Skandal

Svaka žena koja je stala u svoju suštinu zna da njena svrha nije da se lomata sa tamo nekim 97%-ima za ravnopravnost, nego da traži 3% koji su to spoznali još kao deca
 
Ravnopravnosti nema
Uvažavanja treba da bude.

Kad sam se ženio prišla nam je jedna strina i uz čestitke rekla deco, vi ste sad kao dva konja upregnuta u jedna kola.
Ako budete vukli na istu stranu kad koliko ko može, vaša kola stići će na neki cilj.

Ako budete vukli svaki na svoju stranu samo ćete pokidati i sebe i kola i amove.

Bilo je perioda kad jednom zapadne pa vuče više, ali bilo je i obratno.

Treba paziti i čuvati svog zaprežnog druga.
 
Eto, žene, kad nađete savršenog muža...

Napisala bih sad knjigu 'Kako i Vi da imate muža kao što je @sir patula', ali to bi bila prevara, jer ih nema više od 0.3% u ukupnoj populaciji, tako da verovatno nećete uspeti
Znamo...rekla si da ti je odobrio da budeš sa Senegalcem, i nekim Arapom na tvojoj autorskoj temi na LJiS a on da gviri i gleda vas
 

Back
Top