Ravnopravnost polova

Mina pusti ranija vremena, bilo pa proslo. Ti si mozda kivna na vreme i razmisljanja od pre 20-30 godina. Danas je drugacije. Ja sam po struci avio mehanicar (u penziji) i pre 20 godina je bilo nezamislivo da vidis zenu avio mehanicara ili ti po danasnjem aviomehanicarku. Danas rade u svim avio kompanijama.
То и кажем. Нисам кивна јер немам разлога да будем. Нама и генерацијама које долазе је све то већ омогућено.
 
Вратила сам се до 1.стране, тамо јесу брисани непримерени коментари. Нема потребе да се иде ђоном, мислим да смо неке ствари разјаснили кад смо сви мало спустили лопту.
 
Da li zene u ravnopravnosti polova uzimaju ravnopravnost samo u onome sta im odgovara ?

Matrijarhat je....ljepo je da vladaju nad nama i da nas vode do LJUBAVI i slobode.

da li je ravnopravnost ako muskarac kaze da nece da radi kucne poslove?
Pitanje ravnopravnosti ili jednakost muškaraca i žena trebalo bi posmatrati iz jednog drugog ugla.
Prvo što bih rekao je da su se matrijarhat i patrijarhat smenjivali tokom vremena. To je bilo poput klatna koje se kreće iz jedne u drugu poziciju i tom prilikom se menja matrijarhat u patrijarhat i obrnuto. U tim periodima nije bilo ravnopravnosti niti je treba posmatrati iz pozicije mogućnosti jednog pola da radi koji od poslova. Treba sagledati stvarnu razliku u polovima i još onome što je jednom podareno ali ne i ono drugo.

Ne zaboravimo da mi kao Duše redovno svakih nekoliko života u muškom telu inkarniramo u žensko telo i tako menjamo pol ogroman broj puta da bismo se izbalansirano razvijali u duhovnom smislu a to je neophodno da bismo izbalansirali svoje muške i ženske principe te mi, Duša, kao takva možemo dosegmnuti stadijum kada se možemo prihvatiti aktivnog ili svesnog rada na dosezanju najvišeg životnog cilja a to je ulazak u svetove čiste svesti i ljubavi.

Pogledajmo te unutarnje principe; 1) Kvaliteti aktivnosti, agresivnosti, podsticaja za ekspanziju, iskustva u vičnosti ili kreativnosti Te 2) Intuicija, odmor i pasivnost, instinkt za povlačenjem, samokontemplacija i ljubav.
Podelio sam ih u dve grupe iako oni zajedno sačinjavaju celovitost i njih poseduje sami Kreator, Bog. Budući de je kreirao nas Duše po ugledu na Sebe i nama Dušama dao je iste kvalitete sa tim da su kod nas samo u potencijalnom stanju pa ih tokom mnogih života moramo razvijati. Ovo kaže da nije kreirao nas humana bića (ljude) po ugledu na Sebe.
Ipak, kod našeg inkarniranja u fizička tela dobijamo nešto istaknutije muške kavlitete navedene pod brojem jedan a pojačane kvalitete pod brojem dva. Ovi naši kvaliteti dodatno budu pjačavani od naših roditelja ali i od samih zajednica - muškarac biva podstican da bude snažna muškarčina a da žena bude pokorna i da služi. Ima još dosta toga ali nema se prostora za svo obrazlaganje.
Muškarac je samim rođenjem dobio Tok duhovne Struje kod sebe tako da to čini da on ima veću snagu i izdržljivost za razliku od žene. Baš zbog toga žene se mnogo više okrećuju religijama i duhovnim pokretima ne bi li dobile ovaj nedostajući Tok, bez da znaju da ga mogu samo dobiti kroz određeni aktivni proces duhovnog rasta.
Praktično, muškaraci žena postaju ravnoprevni trek pošto u sebi uspeju izbalansiratiu jedne i druge principe i tada sagledavaju da i jedna i druga strana trebaju i moraju ispoljavati sve kvalitete tako sa time dosegnu dovoljno visoki stadijum duhovne razvijenost. Tek tada ih možemo smatrati ravnopravnim jer se zakonskim proglašenjem ravnopravnosti neće i ne može dogoditi ništa, Jer, čak i tada žena će uzimati, kako neko reče, ono što joj odgovara što, svakako važi i za muškarca.
Ovi kvaliteti se razvijaju kroz iskustva a nikako kroz religiju ili školovanje a još manje kroz političke dekrete...
Na duhovnom polju niko nikome ništa ne dokatuje već svako sebi sve mora dokazati jer duhovni progres i duhovna istina nije stvar dokazivanja već je stvar stanja svesti same osobe. Kada pojedinac dovoljno uzdigne svoju svest onda počne znati i bez dokazivanja od bilo koga izvan njega samog.
Pa iupak, samo postojanje pojedinca kao duhovnog Biće, Duše, i postojanje Boga pojedinac ne koristi nikakve metode uma ili raciuonalnog razumevanjaq ili logike jer su to kvaliteti uma. Duhovni razvitak se odvije izvan njih jer um nema mogućnosti da razume postojanje Duše ali ni Boga.
Zban da retko ko voli čitati duže tekstove a isksutveno znam da sa par rečenica niko nikome ne može izneti išta novo što bi mogao iskoristiti onaj ko stvarno želi otkriti i sagledati samu istinu postojanja.
Moj pozdrav!
 

Back
Top