- Poruka
- 42.087
Pa dobro, ovo je edukativna tema. Učim.Iako sam visok, nisam imao visoki oficirski čin. Kapetan spada u niže oficirske činove.![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa dobro, ovo je edukativna tema. Učim.Iako sam visok, nisam imao visoki oficirski čin. Kapetan spada u niže oficirske činove.![]()
Vise istraživačka, jer sam se zaprepastio koliko ljudi ne zna svoj ratni raspored (ne svojom krivicom, vojni odseci su duzni da nas obaveste o svakoj promeni na tom polju).Pa dobro, ovo je edukativna tema. Učim.![]()
Zavisi kakav si bio....Meni u vojnom dosijeo ,onom koji ne pisu staresine, tj nije vojni karton nego dosije, pise preuzeo cetu 3 puta u toku sluzenja, odbio naredjenje, stoji viseod 10 vesova,i to ti je siguran znak da nece da te zovu...nikom ne treba onaj koji preuzima komandu tako lako i tako brzo..
Kad bi sve, bas sve poslali , pitanje bi da li bi me opet angazovali , ali ima jedna druga stvar...pise par naznaka ucesca u resavanju elementarnih nepogoda , gasenju pozara, preuzimanju odgovora u hitnim situacijama, tako da uvek TO baca oko , u sustini niko me ne dira dok sam ne pokrenem nesto...a hocu nije da necu da odradim i sam...
I s vremena na vreme naletim na neku vanrednu situaciju , ukljucim sei onda to resim bez panike, brzo i efikasno , osim ako ima pametnjakovica, onda se ne mesam, povucem se...pravilo , kad svi znaju , sta cu tu ja...samo te posle mrzi onaj koga si omeo da ispadne faca..
Ako nema seljobera pametnjakovica, onda odradim stvar, za 5 min, raspodelim uloge, usmerim ih kako da zastite imovinu i ljude i srede situaciju , i posle obicno postanem kao i drugi , neprimetan.
Priznajem da tako i sebi spasim ili putovanje ili smestaj ili zivot, ali ne bukvalno zivot, snasao bih se ja na drugi nacin da sam hteo sebicno...ali opeet indirektno sanacijom spasis sve pa i sebe..
Znam da ne verujete, ali Srbi su glupi ne samo kad pricaju o politici , glupi su i u vanrednim situacijama, mnogo su kokoshari , kao zene vriste i paralisu se , sreca te mozes da ih otkocis brzo , ako izgledas markantno...na zalost, izgled je bitan...predrasudni su Srbi...
Eh, da je samo u ovoj temi
Lep,zgodan i neophodan...kakva samoreklama...
Rezerva.vecina ovde je izgledami u rezervi.to su nekada dobijali te cinove u rezervi ako su bili pa napustili akademiju ili zbog iskustva u ratovima ili su išli za vreme služenja na dodatnu obuku.Pa dobro, ovo je edukativna tema. Učim.![]()
Rezerva.vecina ovde je izgledami u rezervi.to su nekada dobijali te cinove u rezervi ako su bili pa napustili akademiju ili zbog iskustva u ratovima ili su išli za vreme služenja na dodatnu obuku.
Inače poznajem samo jednog koji je dogurao do čina majora sa 25 god 90 ih a da nije imao ni školu za to ni obuku samo na osnovu ratnog iskustva ali to su bili dobrovoljci nema veze sa regularnom.
Vojni odseci nisu isto kao nekad mada sto kaze čovek to je sistemska greška svi imaju taj tzv ratni raspored ali to je više pro forme radi i nema veze sa trenutnim dešavanjima.
Učesnici ratova su oslobodjenji tih trivijalnosti i oslobodjeni su većinom obaveze da idu u rezervu osim u slučaju neke teške situacije u zemlji.
Moj vojni odsek zna sve, znaci ja mislim najobavestajniji deo bezbednosti u drzavi..Vise istraživačka, jer sam se zaprepastio koliko ljudi ne zna svoj ratni raspored (ne svojom krivicom, vojni odseci su duzni da nas obaveste o svakoj promeni na tom polju).
I vidim da i ovde skoro niko ne zna.
To je ozbiljan sistemski propust, i nije zaiebancija.
Po podizanju borbene gotovosti , ili objave rata, hoce li svi ti ljudi otici na svoj ratni raspored ili ce cekati poziv....?Vidi, bez obzira na sve, po Zakonu o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, kao i po Zakonu o odbrani, svaki pripadnik rezervnog sastava mora imati dodeljen ratni raspored.
U pravu si da mnoge neće da cimaju, ali na papiru raspored treba da postoji.
Sad, jako je bitno da se zna da su mnogi ljudi, po ratnom rasporedu, postavljeni u nešto što se zove Civilna zaštita.
A mobilizacija ljudi koji su u civilnoj zaštiti je češća jer se ti ljudi mobilišu i kada su vanredni događaji poput elementarnih nepogoda (poplave, ogromni požari, i slično).
Sad, ono sto je meni upalilo lampicu je da vojni odseci masovno nisu obavestili ljude, a dužni su.
Logično mi je da svako zna svoj ratni raspored. Daj Bože da nikad ne zatreba, ali treba da se zna.
U Njemackoj ili gdje god da jesi ? Nakon sta si utekoNaravno da imam.
Ajmo forumaši, ovi malo stariji koji su služili vojsku, gde vam je ratni raspored?
Autorska, ako nije za ovaj ptf, izvinjavam se, premestite u adekvatni.
Po podizanju borbene gotovosti , ili objave rata, hoce li svi ti ljudi otici na svoj ratni raspored ili ce cekati poziv....?
Imaj u vidu da je ovo zemlja korupcije i lagarije, sto ce reci pola pola , pola ce naci vezu , pola nece...
Sto je vece formalno i javno uredjenje vojske, to je vece ludilo i manja korist od vojske...
Ja sam pored 10 izbegnutih pogibija i pored izuzetne snage , pameti , snalazljivosti , silnih vesova, ali ne samo na papiru , nijedan vikend nisam imao zato sto je generalima uvek trebao neko pouzdan a u Srbiji je samo jedan bio takav....a imaju profesionalce, njih 20 i ja redovan vojnicic...ali kad se desi problem u praksi , oni kao strucnjaci truba, ja kao maher iz prakse, odradim stvar sto pre i idem dalje..
Tako da izmedju papira i realnog sistema, itekako sam provalio sistem...
Sto je vise krstarice i takvih kreatura....to je manje potrebno to vojni raspored, neka uredjenost i slicno...
Тенкиста.Ajmo forumaši, ovi malo stariji koji su služili vojsku, gde vam je ratni raspored?
Autorska, ako nije za ovaj ptf, izvinjavam se, premestite u adekvatni.
Nije edukativna tema ,vec odavanje tajne....Pa dobro, ovo je edukativna tema. Učim.![]()
Nisam ni mislila da jeste.Nije edukativna tema ,vec odavanje tajne....
Neko sa foruma dostavi gde je njegovo zborno mesto ..lupam...elektronska industrija na batajnickom putu i tu u njivama je raspoređena protiv avionska baterija
I ovi Hrvati i Bošnjaci sa foruma saznaju lokaciju i prenesu svojim drugarima iz NATO![]()
I placenik
Frederick je izdajnik, znala sam![]()
Ti, ptico, sve kao da nećeš.
Frederick je izdajnik, znala sam![]()
Sta kao da necuTi, ptico, sve kao da nećeš.
Dosadno ti?![]()
Јел и ако немамо ратни распоред строго поверљиво?Kao sto sam napisao ratni raspored je strogo poverljivo i nije za temu na forumu.
Može neko da napiše gde je služio i koji VES ima.Ostalo neprijatelj vreba
Ti kao bivši pripadnik vojske to bi trebao da znaš.
Svako ko je odslužio vojsku ,trebalo bi pri povratku da dobije ratni raspored.
E sad sto vojni odseci rade kako rade ima propusta.
Ne ,viste određeni za prve borbene redove,vi ste otpisaniЈел и ако немамо ратни распоред строго поверљиво?![]()
Nastavak samohvalisanja...