Ratni raspored

Ajmo forumaši, ovi malo stariji koji su služili vojsku, gde vam je ratni raspored? :)

Autorska, ako nije za ovaj ptf, izvinjavam se, premestite u adekvatni.
Trenutno između Friedrichstraße i Museuminsel uz Špreju...negde ispod Hackescher Markta :lol:

viber_slika_2025-06-23_00-49-24-317.jpg

Posle jonska obala Grčke da se detoksiram od dönera i aperol spritza pomoću girosa i mythos piva, a ako baš zagusti i zahladni može i IX Kerulet da se zagrejem perkeltom i langošem.

Pa gde me uhvati narednih par meseci ;)

Hajde sad malo ozbiljnije...pojma nemam. Otkako sam izašao iz kasarne negde 2004-te nisam ni prošao pored odseka za ovih 20 godina. U međuvremenu se selio par puta.

Poslednja izmena:
Nemam ga, niko me nije zvao. Bio sam vojnik po ugovoru (desetar), posle rata '99. u julu raskinuo sam ugovor. A voleo bih, sam bi se prijavio. Od veterana nema boljeg vojnika.

Meni stigao poziv da se javim i preuzmem ratni raspored.
Pre desetak dana sam bio u Srbiji i odem do vojnog odseka i dobih raspored: civilna zaštita :D

Prvo sam se smejao kao lud, a onda sam uzeo da pročitam za šta bih sve bio zadužen....i nimalo nije naivna stvar, vrlo odgovorna i zahteva da se zna trista stvari.

A frapantno mi je sto apsolutno nista od toga nismo ucili na vojnoj akademiji.
Apsolutno ništa! Totalan propust.

Onda sedoh, proučih Zakone, pravilnike, sve sto sam uspeo online da pronadjem a da reguliše tu oblast u ratnim uslovima.

Mnogo ozbiljna i odgovorna stvar.

Back