Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čini mi se da će Lisičansk morati da bude oslobađan sa zapadne strane

FUuACi5WYAIR1uU
Свакако треба форсирати правац иза леђа, када осјете да ће пасти у окружење мислим да ће се повући јер више нико са украјинске стране не жели нову челичану и понизну предају.

Poslednja izmena:
Žrtve rata u Ukrajini, uključujući na proruskoj i na ukrajinskoj strani idu na dušu vlasti u Kremlju. Oni su slali naoružane plačenike u Ukrajinu 2014 da podižu oružanu bunu i dali im naoružanje, a kako nisu tada postigli ciljeve potpune destabilizacije Ukrajine, izvršili invaziju 2022.
Upravo suprotno, to je samo još jedan loš pokušaj zapada da prebaci loptu, dok je istina drugačija. Rat je započeo NATO preko svog ukrajinskog "Otpora" kad su ubijali ljude po Ukrajini.

Upravo tako, po međunarodnim pravilima. Pitaj u UN kako su to objasnili kad je NATO ubijao civile po suverenoj državi SRJ.

Ako ti istina smeta, nemoj da dolaziš na temu.
Tvoja iskrivljena istina me apsolutno ne zanima.
Ne opravdavam NATO bombardovanje i ubijanje nasih civila, ali ne opravdavam ni rusko divljanje trenutno. A ti opravdavas i upinjes se iz sve snage.

Ау који си ти мућак!

Ја се са стране, из обзира према осећањима учесника, не мешам у политику и потезе српских власти изгледало популистички, прагматично, корупционашко или било како.
Сад ти је "урбано" **** на државној сиси РС а да си га тако скрасио у Србији другачију би мимикрију изводио али подједнако циничну.

На почетку ове теме си прво пустио пробне балоне и проверио са које стране ветар дува ,стандардно од кад си на форуму па кад нема "супериорног тријумвирата" (носбедојага) да ти лупа пацке због РС патриотизма и оспорава "урбаност" и поред посипања пепелом у све-српско име сад можеш слободно да крпиш туђе информације и анализе као вајни познавалац.

Сад си се за све паре излупетао о маригиналности Балкана за Русе без обзира на последњих 200 година и све конјуктуре, поготово од "краја историје", и опасуљивања од "принципијелности и искрености" запада све до 2008.
Било је таквих момената и пре око отоманског царства и доступности Балкану уз западне интервенције.

Зашто пишеш глупе формулације као "немају војне ресурсе..." уместо немају војно присуство што предходи дефинисању ресурса.
Идентитески си роб јефтине драматургије западњачког вокабулара а мало шта од тога разумеш.

Циклуси су све краћи а прилагођавање Руса све брже те батали аномолајије последњих 30-ак година од којих су десет Американци управљали Русијом па су десетак Руси покушавали да их уразумеју (реално кључне Немце са ЕУ) да би данас баба јагу виртуелно спаљивали на ломачи.

Где се ти "рационалиста" налазиш између похода на Турке и подржавања српског устанка до Наполеоновог ("европског") похода на Русију и рационалног преусмеравања снага у одбрану?

Мани се тих и таквих површности као што изражаваш банално "тајном о зачинима, ни превише ни премало", тај појам је са наслова; тајне богатих, успешних, мршавих итд какав ку.ац тајне ловилу од конзумента дневног идентитета?

Српство се не пакује у твоје деривативне категорије.
,
Искрено за тебе немам живаца и без читања ових небулоза.Испуцао си све џокере моје пажње а то је поприлично тешко јер сам изузетно толерантан, жалим случај.

Али нема ту шта да се полемише ја износим неке сада већ историјске догађаје који су се десили без навијања.
Да су могли боље и више на Балкану поготово на случају Црна Гора ја сам готово сигуран.
Истина треба рећи да је Русија пролазила доста тежак период по унутрашњем питању те је велико питање колико су заправо реално могли више.
Што се тиче војних снага које су имале у Бих и на КИМ мислим да би далеко лакше дјеловали да су их оставили.Зашто нису и да ли су те снаге, тј. повлачење истих биле можда дио неких преговора-договора са западом ми то не можемо знати.Али просто су напустили војнички гледано Балкан.Сада сам готово сигуран да се кају али јбг. тако је како је.

To je njihova stara boljka, uvek biraju neko pasivno stanje i najviše bi voleli kada bi svet stao i kada se ništa ne bi menjalo.

Kako su promene normalna stvar i kad tad moraju da dođu, oni se posle jako iznenade kada se nešto desilo a nije im po volji ili nisu spremni za novu realnost.

Recimo, Rusiji jako odgovara da na čelu država, koje se nalaze u njihovoj interesnoj zoni imaju jednog lidera, većeg ili manjeg diktatora, sa njim sve dogovore, drže ga na kratkom lancu i to je to, rešen problem. Recimo Lukašenko, baš njih briga šta je realnost u Belorusiji, btino je da kontrolišu Lukašenka. Ali i taj Lukašenko mora da umre, promene su neminovne iako je on davno prestao da broji glasove na izborima. Šta će biti dan posle Lukašenka to Rusiju kao da ne brine i kao da se neće nikada desiti. Normalno biće im problem kada utvrde da im i Belorusija kliza iz šaka a i to će se desiti jednog dana.

Tako su im se brojne stvari desile i iznenadile ih a nisu imali spreman bilo kakav plan reakcije, plan za dan posle.

Putinov govor pre napada na Ukrajinu je dobra ilustracija da Rusija i dalje ne razume kako je i zašto pao Berlinski zid i kako im se desilo da su im bivši saveznici sada najveći neprijatelji. Neverovatno je da su Rusiju u EU najviše štitile i sa njom ekonomski sarađivale Nemačka i Italija (sile osovine) a najveći protivnici su im zemlje ex Varšavskog pakta i saveznici iz WW2.

Da, i šta misliš ti, kao veliki analitičar, šta će napraviti? Maknuti se i reći 'ok ok, idemo mi doma a vi se lijepo poslužite'?

Neće, sigurno neće, prvo će ispucati sve što imaju prije nego se povuku sa svjetske pozornice, to ti ja garantiram životom. :kafa:
Oni su ispunili neke ciljeve u Evropi i Ukrajina im više ne treba. Najveći uspeh je unošenje razdora između Nemaca i Rusa i davanje povoda Ruskim neprijateljima (Poljska i Baltik) da se naoružavaju i kupuju američko oružje.

Dakle oni više ne moraju da eskaliraju situaciju, pustiće Kijev i EU da se bore sa posledicama a oni će im tapšati sa strane.

Međutim, sebi su napravili mnogo neočekivanih problema i dalja eskalacija u Ukrajini im svakako neće pomoći u njihovom rešavanju. To je nejedinstvo u NATOu (Turska i Mađarska), neposlušnost Afrike i J.Amerike, preokret politike na Bliskom Istoku i prikazana nezavisnost Indije.

Tako da ja ne vidim razlog da dalje eskaliraju, možda ti možeš da mi objasniš? Ali geopolitički gledano, ne ideološke floskule.

Ако Руси буду упорни и заврше посао до краја са целом Украјином, избацујући Американце из Украјине, ни једна следећа нација по примеру Украјине неће тако лако прихватити туђе пучисте!

Да преформулишемо, много лепше звучи: Запад неће моћи тако лако да се меша у унутрашњу политику суверених земаља без последица.

Moj post sa prethodne strane. Nisu moje reči (obično ne pišem tako kratke i trivijalne rečenice). To je deo izjave američkog saradnika vlade i Pentagona:
http://fakti.org/quo-vadis-orbi/bajden-se-sada-kune-da-vise-nece-raditi-na-svrgavanju-putina

Бајден се сада `куне` да више неће радити на „свргавању Путина“

ЏО Бајден је прошле недеље објавио ауторски текст у New York Times под насловом „Шта Америка хоће и шта неће радити у Украјини“.
У том чланку председник САД објашњава зашто снабдева Украјину тонама и тонама наоружања. Вишецевне ракетне бацаче, хеликоптере и тешке дронове, Стингере и Џевелине...
A све то – тврди Бајден – да би „Украјина имала најповољнију позицију за преговарачким столом са Русијом“.
Занимљиво је да је Бајден, који је још у марту за Владимира Путина говорио „овај човек мора да оде“, сада приметно спустио тон.
Сада је написао: „Упркос чињеници да се не слажем са господином Путином и сматрам да су његови поступци нечувени“, „Сједињене Државе неће покушавати да организују његово свргавање“.
Премудри амерички политиколози, који су постали вешти у дешифровању бајденизма, већ објашњавају јавности да председник САД тиме „шаље сигнал” Москви, указују на спремност за „скривену погодбу” у Украјини.
Политички консултант Стејт департмента и Пентагона Едвард Лутвак оценио је да би једини излаз из украјинске кризе требало да буде референдум у Доњецкој и Луганској републици.
„Победити Русију је нешто што је у домену фантазије, а Руси једноставно досад нису осетили ефекат санкција. Русија сама производи храну и има своје изворе енергије. Дакле, санкције не функционишу, можете их слободно опозвати“.
Литвак је све ово изговорио у интервјуу полузваничном немачком листу Die Welt.
Међутим, и његова мирољубива реторика је наставак информационог рата против Русије.
Нагло „спуштање тона“ са Запада такође је покушај да се пошаље сигнал грађанима Русије. У стилу: „Хајде да опет живимо заједно. Да преговарамо. Заборавите да смо вам украли триста милијарди долара и на друге `ситнице` и потпишимо нови споразум - под нашим условима. Пристајемо да размислимо о укидању санкција“.

Па кад је и један демон лутвак присиљен да поједе оно што се не једе значи да тако једећи се неопасуљен преусмерава на Кину и још већи залогај.

Свакако треба форсирати правац иза леђа, када осјете да ће пасти у окружење мислим да ће се повући јер више нико са украјиснке стране не жели нову челичану и понизну предају.
Oni su zombirani Potvrdjeno je da u hrani koja im stize iz Nato i EU zemalja se nalaze psihotropme supstance koje im nakon konzumacije oduzmaju ljudske instinkte,iskljucuju strah ,bol itd
Njihova tijela kako prenose borci sa lica mjesta na telegerm kanalima se nakon smrti ne razgradjuju vec mumificiraju
Tko zna sta im nato i eu stavlja u hranu

Па кад је и један демон лутвак присиљен да поједе оно што се не једе значи да тако једећи се неопасуљен преусмерава на Кину и још већи залогај.
Druže, ko kaže da se ne jede? Jesi nekad bio na ručku u Stejt dipartmentu ili u Pentagonu pa da možeš da iznosiš takve tvrdnje? :mrgreen:
Striktno sam protiv diskriminacije, naročito u kulinarstvu - ko smo mi da spočitavamo Britancima što jedu crve, a amerima što jedu g..vna???:hahaha:

Искрено за тебе немам живаца и без читања ових небулоза.Испуцао си све џокере моје пажње а то је поприлично тешко јер сам изузетно толерантан, жалим случај.

Ма где ти толерантан него си понизљив према тренду без принципа и одређеног става осим за РС.

Eto, dobio sam odgovor na svoje pitanje.

Ipak je bilo kakav kritički stav prema Rusiji zabranjen i automatski te svrstava u natofile.

Nema ništa između, kao 1948. ili si za Tita ili si za Staljina a samim tim i za Goli otok.
Мијак се не рачуна. :D Он је просто преспавао 30-40 година.Иначе ја обожавам србовање из далеке Америке али сам некако изгубио толеранцију за њега, превише ограничен лик.За њега је успјех да зна и српски писати.

Ма где ти толерантан него си понизљив према тренду без принципа и одређеног става осим за РС.
Ако се тако каже код вас у Америка "објективан вез длаке на језику" онда ок.:D

Tvoja iskrivljena istina me apsolutno ne zanima.
Ne opravdavam NATO bombardovanje i ubijanje nasih civila, ali ne opravdavam ni rusko divljanje trenutno. A ti opravdavas i upinjes se iz sve snage.
Opravdavam svako oslobađanje civila od zločinaca. Ti pokušavaš da porediš NATO agresiju na SRJ i osobađanje od NATO agresije u Ukrajini, samo to ti ne ide, Nikome to ne ide.

Да преформулишемо, много лепше звучи: Запад неће моћи тако лако да се меша у унутрашњу политику суверених земаља без последица.

према либерл политици МП суверених земаља ће се променити и неће бити иста коју је заступао В.Вилсон 1918.г., а успостављено мп је тек заживело 1946.г. у УН. после ДСР.

Да прецизирам према принципима реал политике: Постојаће само 6-7 потпуно суверених земаља Нико неће моћи никоме, више да се меша ко је корисник културолошког, војног, економског и политичког протектората неке цивилизације суперсиле или регионалне силе.

Ми остали смо робови, заштићени једним или више протекторатом или незаштићени

Али Турска граничи са Русијом, барем морским путем.Ко ће блокирати осим Турске?А и зашто би када Турска није увела санкције Русији нити има ко да јој прети да уведе јер је очигледно Турска пребитна држава за уцјене таквог типа а ми мали и небитни.

Такође мораш све са дозом резерве гледати када је у питању Вучић јер он није до краја искрен никада, чак ни када спава. :D
Ја слутим а дај Боже да нисам у праву да иза блокаде заправо стоји тихи договор испод стола Вучића и комшија, тих истих који се гле чуда састају у Охриду дан после.Јеси ли чула да се Вучић жали доле некоме?Не, прво је дао интервју за наше медије, кукао, кењао ,патетисао класика а нико га није питао зашто није тражио званичну дозволу и зашто није уложио протесну ноту после, већ све супротно отишао са истим на "отворени Балкан".Иронија након забране лета зар не.Размисли о томе...
:rtfm:

А да смо небитни, не би се толико ломили ко ће већи утицај да има у Србији!

И, узимам ја све у обзир и са дозом резерве, зато сам и написала -'ако је по договору, утолико страшније'.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back